×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Федералният резерв на САЩ ударно понижи лихвите с 50 пункта
  • Кола се вряза в кухнята на възрастна жена в село Къкрина, по чудо няма пострадали
  • Община Бургас вече използва дрон с изкуствен интелект
  • 10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от останалите сред най-бедните
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Последна информация от ЦИК за регистрациите на ДПС и БСП


Последна информация от ЦИК за регистрациите на ДПС и БСП
Не се бавим, процедурата е една и съща за всички, обясни зам.-председателят на ЦИК Росица Матева
10 Септември 2024, Вторник, 15:55 ч.
Автор: Флагман.бг

Комисията чака ГРАО да върне подписките на двете формации, за да се произнесе

Към момента документи за участие в предсрочния вот са подали 19 партии и 6 коалиции. Вече регистрирани са 9 партии, а документите на останалите се проверяват. На две коалиции е постановен отказ. Според предварителните списъци избирателите са 6 640 383. Броят на избирателните секции ще бъде около 11 645. Подготовката върви нормално. Това обяви пред Нова заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Матева уточни, че след като вчера ЦИК е отказала регистрация на двете коалиции, в чийто състав влиза партия ДПС, в Комисията е постъпило заявление за регистрация на партия ДПС за самостоятелно участие.

„След това заявление, до момента са постъпили още осем документа от двамата представляващи партията, с които се оттеглят или потвърждават действията на съответния представляващ. Подписката се проверява от ГРАО и ЦИК ще се произнесе, след като бъдат събрани всички относими документи и подписката се върне при нас”, уточни зам.-председателят на ЦИК. От Комисията подчертаха, че не се бавят и процедурата е една и съща за всички.

Коментар беше направен и във връзка с подадените документи за регистрация на БСП от упълномощените от Корнелия Нинова Георги Свиленски и Иван Ченчев. Това се случи преди Върховният касационен съд да се произнесе, че Атанас Зафиров трябва да бъде вписан като и.ф. председател на партията и неин представляващ, а Нинова отписана от тези функции. „Преписката и документите във връзка с регистрацията не са обработени, защото подписката, представена от тях, се намира в ГРАО за проверка”, обясни Матева. Постъпило е искане от Зафиров да се оттеглят документите, подадени от упълномощените от Нинова. „Когато подписката се върне от ГРАО, Комисията ще вземе решението си”, посочи още зам.-председателят на ЦИК.

Ако Върховният съд определи, че партия или коалиция, на която е отказана регистрация, трябва да бъде регистрирана - това може да се случи до 21 септември. От Комисията обясниха, че към момента не им е оказван политически натиск.


В категории: Политика


8
Коментара
Какво крие в шкафа
Какво крие в шкафа 19/09/2024, Четвъртък 16:00 0
Появи се в потресаващ вид в бТВ
Появи се в потресаващ вид в бТВ 19/09/2024, Четвъртък 15:41 0
Ще става боксьорка
Ще става боксьорка 19/09/2024, Четвъртък 15:21 2
Това не е племе, а сбирщина
Това не е племе, а сбирщина 19/09/2024, Четвъртък 14:41 1
Флагман.БГ Плени сърцето на Гришо Плени сърцето на Гришо 19/09/2024, Четвъртък 14:00 4
Флагман.БГ Ще гласуваме на изборите без машини, защото... Ще гласуваме на изборите без машини, защото... 19/09/2024, Четвъртък 13:58 4
Влюбен е в учителката си
Влюбен е в учителката си 19/09/2024, Четвъртък 13:41 0
8
Коментара по темата
8.
Цирк
10.09.2024 17:25:39
0
10
Те избирателите станаха повече от населението на България!!!!!
Това са поне 1 мил. мъртви души, които могат да решат всичко.
А, е толкова елементарно да се сравнят избирателните списъци с ГРАО, но явно няма желание
7.
Нямам
10.09.2024 17:22:36
7
3
Търпение да отида да гласувам за възраждане.всичките ми приятели ще гласуват за тях.Тази неделя тръгнахме по улиците на Бургас и питахме над 2000 човека за кого ще гласуват над 70% отговориха за Възраждане.Усеща се че тай една всеобща омраза към Герб а и едва десетина човека казаха че ще гласуват за тях но не знаят защо.Изглежда Герб са свършени1
6.
XX
10.09.2024 17:22:18
2
3
Ще гласуват 15% от гласоподавателите и ГЕРБ ще спечели с 35%........егати.
5.
****
10.09.2024 16:25:00
1
19
Абсурд е да има 6 640 383 души с право на глас. Ей тук е заровено кучето! Осъвременете списъците и ще се види, че избирателната активност е около 70%. Нооо, разбира се, това положение устройва всички партии.
4.
Жив Шатак
10.09.2024 16:24:49
5
13
До 1:

Гласувай бе, гласувай за Боко Тиквата. Накрая в БГто ше си останете само зомбираните герберасти и мафията, всички други с глава на раменете си ще избягат от кочината. Тогава ще бъдете още по-добре, щото ти лично ще трябва да правиш св...рки на Боко :))
3.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.09.2024 16:18:41
3
8
ДО №1 ПЛАТЕНИЯ ОТ ""ЧИКМИДЖЕТУ" ТРОЛ НА БУЦИ И ГУЦИ !!!!!!!!!!!!!!!! ТВА ЛИ Е ПОСЛЕДНАТА "ОПОРКА"КОЯТО СА ВИ СПУСНАЛИ ОТ ФАБРИКАТА ЗА ТРОЛОВЕ НА БУЦИ ГУЦИ ХАХА
2.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.09.2024 16:16:26
7
11
ДО №1 ПРАТЕНИЯ ОТ ""ЧИКМИДЖЕТУ" ТРАЛ НА БУЦИ И ГУЦИ !!!!!!!!!!!!!!!! ТВА ЛИ Е ПОСЛЕДНАТА "ОПОРКА"КОЯТО СА ВИ СПУСНАЛИ ОТ ФАБРИКАТА ЗА ТРОЛОВЕ НА БУЦИ ГУЦИ ХАХА
1.
Bg
10.09.2024 16:07:33
25
11
Нямам търпение да дойдат изборите и да гласувам за Герб. Всички мои роднини, приятели, познати, колеги ще гласуват за Герб. Който питам на улицата, всеки казва, че ще гласува за Герб.
Успех на Бойко Борисов, чакаме да вземе над 35%. Възраждане ще са втори този път.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Връща се в ефир до Маги Халваджиян Връща се в ефир до Маги Халваджиян Известно е, че двамата се разделиха през 2012 година, след като предаването „Море от любов“, което се излъчваше по Би Ти Ви, бе спряно Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд променя историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя Какво крие в шкафа Какво крие в шкафа Тя къта над 100 обеци в три чекмеджета, но към другите аксесоари не проявява интерес Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща, с които аз се боря и за които работя вече доста дълго време, гневен е Dj Marten Roberto Появи се в потресаващ вид в бТВ Появи се в потресаващ вид в бТВ Освен Зейнеб - другата водеща Франциска също беше сложила жълти цветя, но при нея ефектът въобще не беше толкова възмутителен, коментират зрители. Ще става боксьорка Ще става боксьорка "Успех! Ти си машина!", "Браво!!! Успех, Стискаме палци!", окуражават я всички Какво прави след напускането на бТВ Какво прави след напускането на бТВ През своите постижения и умения в публичното говорене, тя успя да проведе успешно курс "Презентирай и убеждавай“, където предава на други всички свои знания Това не е племе, а сбирщина Това не е племе, а сбирщина Отборът на Гордите завърши последен в играта и трябваше да излъчи двама воини, които ще се борят за своето оцеляване Майцеубиецът Георги Генджов получи доживотна присъда Майцеубиецът Георги Генджов получи доживотна присъда Той намушко многократно собствената си майка - уважаваната учителка Рада Гешева дни след Коледа миналата година Плени сърцето на Гришо Плени сърцето на Гришо Чулчулоглу е на 30 години, а Димитров, който наскоро навърши 33, няма официална връзка от известно време след раздялата си с румънската актриса и модел Мадалина Генеа
В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
"Я, чакай, а трите желания" - казала рибката.
"Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че Бяла Роза и Луда по тебе ги нямам"
Виц на деня Виц на деня Дефиниция на Карма:
Аз и приятел тичаме след влак!
Той успява, аз не!
Той се смее, аз не!
Той седи в грешния влак, аз не!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Толкова рязко преминаване от студена бира на греяна ракия - не си спомням.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори