×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Хороскоп за днес, 17 септември
  • Тази вечер от 20 ч. в зала Арена Армеец Григор Димитров и Джокович се събират за дългоочаквания демонстративен мач
  • На 17 септември почитаме християнските добродетели и св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
  • Депутатите се събират на извънредно заседание за гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман! Ето водачите на листите за 51-во НС от 2 МИР Бургас


Първо във Флагман! Ето водачите на листите за 51-во НС от 2 МИР Бургас
Очакват ни интересни избори, а това са част от водачите на листи, които ще се борят за доверието във Втори МИР Бургас
10 Септември 2024, Вторник, 19:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Докато месец преди последните предсрочни парламентарни избори през юни 2024  всичко бе ясно, днес огромни въпросителни има навсякъде

Следващите 10 дни ще са различни от всички останали досега преди старта за извънредни парламентарни избори, защото политическите централи вземат кардинални решения за преподредба на листите.

От Втори МИР Бургас тръгват няколко нови начала, които не са свързани само с особено голямото влияние на ДПС-Пеевски, както и с идеята най-популярната и обичана фигура на бургаския кмет Димитър Николов да оглави листата на ГЕРБ-СДС.

Докато месец преди последните предсрочни парламентарни избори през юни 2024  всичко бе ясно, даже и резултатите, защото парламентарно представените партии с копи-пейст пренесоха същите списъци с имена, днес огромни въпросителни има навсякъде.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че негови кметове ще поведат листи, като уточни, че успешните му управници няма да бъдат "изхабени" да търкат депутатски банки с мълчаливо вдигане на ръка. Идеята му е да пренесат доверието на гражданите от себе си като силни лидери - към партията, евентуално и да бъдат използвани в бъдещо коалиционно правителство като министри. 

В началото на септември от Изпълнителната комисия на ГЕРБ до предизборните щабове в 28-те МИР-а е спусната заповед да се изпратят листите си до 12 септември във вид, който смятат за най-подходящ, а окончателната подредба ще се извърши след 15-ти септември в София.

Очаква се от Бургас да бъде изпратена следната листа: 1-во място за безспорния авторитет, получаващ традиционно най-сериозна преференциална подкрепа Жечо Станков, 2-ри – Любен Дилов-син, 3-ата позиция ще е за Галя Желязкова, а четвъртата – за Андрей Рунчев. Петото място е предвидено за представител на структурата в Созопол – председателят Светлана Лулева или общинският съветник Станислав Губеров.

Трима кметове повеждат листите на ГЕРБ в Бургас, Ст.Загора и В.Търново

В случай, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София прецени да вкара  кметовете в битката ще има известно разместване. Първото място ще е за Димитър Николов, а втората позиция ще е за областния председател и кмет на Поморие Иван Алексиев.

Станислав Губеров или Светлана Лулева ще бъдат на избираема позиция в листата на ГЕРБ-СДС за 2 МИР Бургас

Водач на ПП-ДБ за 2 МИР Бургас ще е акад. Николай Денков. Кандидатурата му е утвърдена, а и самият той вече сформира екип, с който да работи тук.

Запазва се решетката от последните парламентарни избори и втората позиция ще е за Димитър Найденов, който традиционно печели сериозна преференциална подкрепа.

Трети се очертава да е Михаил Михов – новото лице на ДСБ в Бургаско. На последните избори, без сериозна кампания той получи 532 гласа, а бе на напълно неизбираема позиция. Резултатът му е заявка, че може да постигне  по-сериозен резултат. Според коалиционното споразумение, четвъртото място е за ПП и вероятно ще е за общинския председател Георги Перпелиев.

Димитър Найденов ще е на втора позиция в листата на ПП-ДБ и отново ще заложи на силна преференциална кампания

До днес не е известно името на водача на ПП „Възраждане“ за 2 МИР. Досега позицията бе резервирана постоянно за Цончо Ганев, но на последния вот той предпочете да влезе от 23 МИР София, а и трайно се е установил в София, научи Флагман.бг.

Според негови съпартийци, Ганев не желаел вече да е нито кандидат за депутат, нито народен избраник от Бургас, защото това отнемало  много от времето му,  бил национален зам.-председател и трябвало да обръща внимание на всички структури, не само бургаската.

Общоизвестен факт е, че Цончо Ганев е човек, чиято дума в партията тежи и определено е в позиция да си посочи сам избирателния район.

При това положение вариантите са два за 2 МИР Бургас – или национална фигура, или местен кадър. Ако се стигне до втората опция това ще е бившият журналист от БНР Бургас и настоящ общински съветник на ПП "Възраждане"в Бургас Мариян Иванов. Борис Аладжов остава втори.

Другият кадър на ПП„Възраждане“ Александър Койчев нямал амбиции за националната политика, тъй като имал тук добре платена работа в международната компания Кока кола. Третото място в листата на „Възраждане“ отново е за несебърската фурия Звезделина Каравелова.

Звезделина Каравелова – от рок бара в Несебър до 50-ото Народно събрание

Александър Койчев (на преден план) няма амбиции да е водач на листата на "Възраждане", защото има добре платена работа в "Кока кола". Той обаче със сигурност ще е в листата, където ще попадне и Виктория Върбанова (с червеното сако). Борис Аладжов ще е втори, а Звезделина Каравелова - трета

В ДПС-Доган първи ще е Севим Али, втори – Ешереф Ешереф, третото място е за Фатме Рамадан, четвърти – председателят на ОбС Сунгурларе Ружди Хаджен. Такава беше листата и за 50-тото НС, вкупом тези хора останаха верни на Сокола, ясно осъзнавайки, че и най-малкото петънце в личните им и бизнес биографии ще се вади на показ и ще се развява в анонимни интернет медии като смърдящо на кир бельо.

Севим Али, Ешереф Ешереф и Ружди Хаджен не са спрели да обхождат целия регион от месеци

Всички очакват листата на ДПС-Пеевски, за нейн водач е определен дългогодишният кмет на община Руен и настоящ председател на Общинския съвет Исмаил Осман. Той има зад гърба си 14 години като кмет и е влиятелен в руенска община.

Преди година изненадващо ДПС се отказа да го номинира за пореден мандат, но тъй като е незаобиколим фактор в местната политика, го оставиха като общински съветник, впоследствие стана и председател на ОбС. За втората позиция се спряга Калин Стоянов, за третата – популярна фигура от община Сунгурларе.

Депутатът Хюсеин Хафъзов (вдясно) се очертаваше да е във Втори МИР Бургас от ДПС Ново начало, но по всяка вероятност ще е водач в Сливен

БСП-Бургас ще гласува подредбата листата в края на седмицата. На този вот формацията ще се яви с името „БСП – Обединена левица“, с подкрепата на над 20 леви партии и организации. Безспорен водач ще е инж. Петър Кънев – авторитетна фигура, която обединява структурите и електората в Бургаско.

Инж. Кънев е и сред най-уважаваните народни избраници, неслучайно води като председател Икономическата комисия в 50-ото НС.

Второто място се очертава да е за областния лидер Тодор Байчев, третата позиция ще е за гражданска квота, а след това места ще получат коалиционните партньори.

В листата, по информация на Флагман.бг, ще бъде и бившият председател на Общинския съвет в Несебър Румен Кулев, който ще бъде на последната позиция и ще „играе“ изцяло преференциално.

Румен Кулев изненадващо ще влезе в листата на БСП, на последно място

ПП„Има такъв народ“ този път ще промени стратегията си. Досегашният водач Ивайло Вълчев вече е евродепутат. Мястото му ще се заеме от друга равностойна фигура в национален план, но това няма да е невзрачния доц. Силви Кирилов (71 години), който представлява Бургас в 50-ото НС, тъй като му липсва харизма и енергия. За Бургас се обсъждат няколко опции и най-вероятната е водач във Втори МИР да бъде Тошко Йорданов. Той ще е начело и на листата във Варна, но ще освободи Благоевград, където ИТН имат нов фаворит.

Общинският съветник от ИТН Тодор Иванов е верен войн на партията. Той няма претенции за избираемо място в депутатските листи

Друга парламентарно представена партия ПП „Величие“ няма да разчита на предприемача Радостин Колев от Поморие, който избра „отбора“ на Николай Марков. Първото място в Бургас ще е за лекар от Несебър, който досега не е имал пряк допир с националната политика. Втори ще е адв. Добромира Полименова, научи Флагман.бг.

Една от партиите, които имат  шанс да станат част от 51-ото Народно събрание – ПП МЕЧ на Радостин Василев, ще се довери за водач на напълно неизвестния в Бургас Венцислав Петков. Той е съгражданин на Василев от Плевен, негов приятел от детинство, бивш депутат е от ИТН в 47-ото Народно събрание и един от учредителите на МЕЧ.

„Радостин Василев е мнителен и е разположил на водаческите места в страната само близки родственици и доверени приятели. Гони го параноя, че ще му разбият партията външни елементи, ако влезе в парламента“, казаха запознати с процесите в МЕЧ.

Радостин Василев брандира офис на МЕЧ в Бургас, но няма доверие да сложи местен кадър начело

От по-малките партии с интерес ще следим и ПП„Има смисъл“ на бившия народен избраник от ИТН и „Величие“ Виктория Василева, която все още търси подходящ водач за Бургас. В екипа й смятат, че имат сили, за да прескочи 4 % бариера.

Колацията КОД отново ще заложи на ядрото от автентичното СДС в Бургас, което обсъжда евентуалните кандидатури за водач. Най-вероятно първото място ще е за общинския съветник Милен Георгиев, опция е и д-р Светослав Тодоров, който е зам.-административен директор на УМБАЛ Бургас.

Милен Георгиев и д-р Станислав Тодоров - един от тях ще бъде водач на листата на КОД във 2 МИР

В същото време стана ясно, че редица формации се огреждат усилено в общинските съвети, за да намерят подходящи кандидати, но срещат масови откази.

От една страна няма повече балъци като Радостин Колев, който се поблазни, оглави листата на "Величие", напусна ОбС Поморие и "танцува" само два месеца в парламента, след което приключи с политическата си кариера. Завинаги! 

 


В категории: Политика


37
Коментара по темата
37.
ДПС
11.09.2024 18:48:51
2
3
Мачкай Пеевски.
36.
Хахах
11.09.2024 17:58:59
0
6
Д-р Тодоров ...слаб лекар и аналноподатлив бандит.Обича кура повече от хляба!
35.
Всички до един
11.09.2024 17:41:55
0
3
Ще ядат шпека някой ден. То си им седи. Ще хвърлят парфюмираните ризки и ще трябва да се хващат за работа…. :)
Аман от фалшиви хора уж мислещи за
Народа. Всеки гледа сам за себе си да намаже от филията с лютеница на Баце.
34.
292
11.09.2024 10:31:57
0
4
"Мнение"-то, Какви образованост и интелигентност те гонят, като не можеш да структурираш правилно едно елементарно изречение.
33.
Право на мнение!
11.09.2024 07:56:36
17
10
Няма по-достоен, образован, интелигентен и културен човек от Николай Денков за мен!
32.
*********
11.09.2024 04:29:20
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
До 28
10.09.2024 23:35:38
3
16
Д-р Кироваков ти ли си бе? Какво си пробвал бе, ти с тая твоя македонска наденица си го превърнал от педал в жена, заклещена в мъжко тяло.

Иначе на снимките в статията само педали, мошенници, престъпници, еб**** си е мамата...
30.
*********
10.09.2024 23:07:49
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
29.
Ужас
10.09.2024 22:45:26
3
24
Само тъпанари на новото време, тези в едни нормални времена най-много сервитьори или общи работници каха да работят...егати държавата е България, кенеф.
28.
Някой
10.09.2024 21:07:49
5
20
Жалко че доктор Тодоров се продаде на сдс и герб. Но пък иначе нямаше как да стане директор в държавна болница на тази млада възраст. Калинка стана и той. Иначе е сладък. Радвам се че го пробвах преди време.
27.
*********
10.09.2024 20:59:52
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
Навлеци
10.09.2024 20:33:09
3
33
Докторът от код и той не е от Бургас! Бе тежка липса на кадри във всички парти. само марионетки без грам мнение и смелост за изразяване. Едни и същи при всички. За тва няма и да гласувам.
25.
*********
10.09.2024 20:27:20
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
24.
Джон
10.09.2024 20:21:06
2
32
Един читав няма Сърррр
23.
---
10.09.2024 20:20:29
1
40
В БСП пак Петър Кънев, няма ли някой бургазлия да поведе листата. При него веднъж депутат - цял живот депутат... Докога.... Пуснете в листите нови лица, стига с тези стари муцуни. И защо трябва да се използват кметовете да измият лицето на партиите....???
22.
Сър
10.09.2024 20:19:33
0
12
Каква е тази врява Джооон?
21.
Наблюдател
10.09.2024 20:16:42
1
39
Бсп пак със старите лица..... То ако не е Кънев, няма кой да им плаща масрафа за изборите в Бургас.... Направо закривай.....
20.
Цирк 7/8
10.09.2024 20:09:31
2
30
Има хора с курсове от Харвард педали и бисексуални със средно образование станаха министри, що пък историк чалгар водач в Бургас от ямболските села да не направим космонавт. Влечугоподобни хуманоиди рептили, клоуни, смешници, палячовци.
19.
*********
10.09.2024 20:04:50
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
До 14
10.09.2024 20:03:23
3
24
В грешка си шефа на Полицията осигурявал ЧАДЪР кат шатра на дилърите на РАЙСКИ ГАЗ по Черноморието натрупал почки построил огромна лукс вила във.Рудник описана с камери и НЕ отчел на Копринков/Узунов и други полицаи от Софето и Пазарджик
Това е вътрешна информация от ВКРта от Сливенски Прокоротура
17.
Цв
10.09.2024 20:02:41
7
58
Бойко Борисов е наглец! Използва мажоритарно избрани кметове, за да му измият безобразията и мръсната съвест??? И то след като обяви, че Николов повече няма да се кандидатира за кмет, сякаш е питал хората от града какво искат??? Тежка липса на кадри! Използвач е Борисов! Да не се прави на месия!!!
16.
*********
10.09.2024 19:57:08
3
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
Фигуранти
10.09.2024 19:55:36
4
33
Перукан Тошко африкански чалгарев не беше ли роден в Ямбол?
Много ми е чудно хора от други градове, ще представят бургазлии.
Има балъци да гласуват за Копейкин, педалите от парапета, комундели, чалми, чалгари и вся стволач боклуци, в техните листи няма един бургазлия.
14.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.09.2024 19:51:22
3
41
ДО №7 тоз път подредбата ще е съвсем друга !!!!!! Кмета Рунтев Любен Галя Жечо ХАХАХА !!!!!!!!!!КМЕТА СЕ ОТКАЗВА ОТ ПАРЛАМЕНУ И КО СТАНА ПАК СЪЩИТЕ ХАХАХА ТУЙ СА УИДУРМИТЕ НА БУЦИ И ГУЦИ ХАХАХА !!!!!!!!!!!!нищо ново под слънцето само партията ГЕПИ ГЕПИ накъдето и да се обърниш !!!НАЙ СПЛОТЯВАЩАТА СИЛА Е ГЕПАДЖИИСТВОТО ХАХА
13.
Разбирач
10.09.2024 19:42:15
2
31
Сега разбрахте ли защо смениха шефа на полицията?
12.
До 5
10.09.2024 19:40:44
2
20
Кой Митьо? Дървото, ли? Ако е той ще стои, де ще ходи. Щото ако не му върже, ще е 5 вътре, в зона, с контра.
11.
Джон
10.09.2024 19:37:25
0
20
Тиняци Съррррр
10.
292
10.09.2024 19:33:31
0
21
До 7. И от къде да вземат читави, като там са събрали де що гега са намерили.
9.
ПЕЕВСКИ
10.09.2024 19:32:41
13
20
Нека пробва Исмаил Осман и ще видите всичките му далавери и комисионни които ги е вършил 14 години
8.
До 4
10.09.2024 19:32:25
1
20
Освен да сложат някоя бройка на Боко Тиквата.
То и без това ще е са малко
7.
*********
10.09.2024 19:28:48
1
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
*********
10.09.2024 19:27:41
1
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
*********
10.09.2024 19:26:15
1
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
292
10.09.2024 19:25:18
3
22
до 1. Не разбрах защо не го щеш водача на листата на дие пие сие - то, Смаил. Защото е крадлив, защото за нищо не става или защото е от село? Ако е така, що ще гласуваш за герб, като и техният е със същите характеристики. Всъщност, има ли някой от тези мераклии да представляват гражданите на Бургас в НС, който да е роден бургазлия.
3.
а жена
10.09.2024 19:24:47
2
18
водач на листа защо няма?Пак неравенство,пак...Урсула не гледа ли?
2.
Смях
10.09.2024 19:22:28
3
23
Значи щом е първо тук,почти нищо вярно няма:)
1.
контр
10.09.2024 19:16:39
1
52
абе,
само на мен ли ми прави впечатление, че ромите на ги таксуват в градския транспорт!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
39% от българите имат опасения за пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата 39% от българите имат опасения за пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата Допълнителен въпрос, насочен директно към нагласите към българските учители, затвърждава разделението по темата в обществото ни Купуваме имот за повишаване на качеството ни на живот Купуваме имот за повишаване на качеството ни на живот Местоположението е от ключово значение Бургазлия си извика проститутки, те отмъкнаха обеците, пресата и сешоара на жена му Бургазлия си извика проститутки, те отмъкнаха обеците, пресата и сешоара на жена му Двете компаньонки се заиграли с него, но накрая си тръгнали с "подаръци" 3 поверия за празника Вяра, Надежда, Любов и София 3 поверия за празника Вяра, Надежда, Любов и София На 17 септември е празникът на столицата ни Защо ПП-ДБ и „Възраждане“ гласуваха в полза на зеления октопод, задушаващ България? Защо ПП-ДБ и „Възраждане“ гласуваха в полза на зеления октопод, задушаващ България? Звучи абсурдно, но една проамериканска и една проруска партия се обединиха в полза на "зеления" саботаж Кои са били най-търсените от бизнеса професии през август Кои са били най-търсените от бизнеса професии през август В края на месеца регистрираните в бюрата по труда безработни са 150 709, а започналите работа - 11 523 души 3000 семейни фирми и занаятчии у нас се борят за 117,5 милиона лева безвъзмездна помощ 3000 семейни фирми и занаятчии у нас се борят за 117,5 милиона лева безвъзмездна помощ Заявките надхвърлят над два пъти бюджета на процедурата, обявена от Министерството на иновациите и растежа Обир на казино - маскирани откраднаха 30 хиляди лева, напръскали със спрей крупието Обир на казино - маскирани откраднаха 30 хиляди лева, напръскали със спрей крупието Извършителите са избягали Той стана най-богат на "Острова на стоте гривни" Той стана най-богат на "Острова на стоте гривни" Стефчо загази - спипаха го, докато полива канабиса си край Бургаските солници Стефчо загази - спипаха го, докато полива канабиса си край Бургаските солници 42-годишният мъж е арестуван,  образувано е досъдебно производство
Арестуваха световноизвестен рапър Арестуваха световноизвестен рапър Задържането му е станало след обиските на два негови имота Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Пети ден украинската армия се опитва да пробият руската отбрана край Веселое, за да ударят в тил войските на противника Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Когато Пеевски рискува живота си за България, нека искат оставки. Виц на деня Виц на деня В дискотека:
- Бейби, искаш ли да правим с*кс?
- Уау, какво нахалство! Направо останах без думи!
- Е, нищо де, само кимни с глава!
Виц на деня Виц на деня Звъни тъщата на зетя:
- Синко, идвай, жена ти ражда. Има три пръста разкритие.
- Това нищо не е, така ми я дадохте.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори