×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първата група узбекски туристи у нас избяга групово като нелегални мигранти на Запад


Първата група узбекски туристи у нас избяга групово като нелегални мигранти на Запад
Наместо първата туристическа група за България, офисът на „Ейжа лукс травел“ в Ташкент ни изпрати млади мъже за мигранти.
07 Септември 2024, Събота, 17:36 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Двама от тях са се заявили от Франция, следите на другите се губят

Първата организирана група от узбекистански туристи, които трябваше да почиват у нас, е избягала колективно на Запад като нелегални мигранти, съобщиха от полицията. 12-имата туристи са пристигнали в България с чартърен полет от Ташкент на 30 юни. Те били настанени в хотел в Слънчев бряг. На третия ден спрели да се появяват за храна. След като дълго време персоналът на хотела не ги виждал, проверили в стаите им. Там нямало и следа от тях.

„Да, те наистина избягаха“, потвърди и зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов.

В края на юни туроператорската фирма „Аватар тур“ се похвали, че е стъпила на узбекистанския пазар и в сътрудничество с местната „Ейжа лукс травел“ започва да води групи туристи от там с чартъри от Ташкент до Варна и Бургас. От полицията заявиха, че самите те наскоро са научили за случая, тъй като при тях не бил постъпил своевременен сигнал за избягалите узбекистанци.

Екзотичните сезонни работници у нас зарязват всичко и бягат на Запад

„Тези фирми се притесняват, че може да носят отговорност пред закона за подобни бягства. Но всъщност според сегашното българско законодателство по никакъв начин не са отговорни. По-скоро може да има последствия за тях ако премълчат. Но дори и при такъв случай за момента нямаме нито едно предварително производство срещу подобна фирма. Освен узбеките, това лято има и други бягства, за които научаваме с голямо закъснение от трети страни“, каза източникът от полицията.

Той уточни, че официалните сигнали в МВР за чужденци, влезли законно у нас и веднага изчезнали нелегално на Запад като мигранти, се броят на пръстите на едната ръка. Но всъщност МВР не можело да извърши много по въпроса, дори и да бъде сезирано, защото това са хора влезли напълно законно и ползващи се с правото да пътуват където си поискат. Повечето фирми, които внасят чужденци като туристи или работници, които после бягат, въобще не съобщавали никъде за това.

„Нямам идея къде са. Може да са се прибрали в Узбекистан“, каза за узбекистанците собственикът на „Аватар тур“ Любомир Панковски. Той обясни, че за него няма избягали туристи. „Трябва да имате друг поглед и друга трактовка за това, което ме питате. Не говорим за изчезнали, а за хора напуснали хотела си по-рано. Те са свободни да ходят където си поискат. Защо смятате, че са отишли непременно на Запад? Може да са се прибрали в Узбекистан и вече да си ходят на работа там“, смята г-н Панковски. 

Служител на фирма, помагала на „Аватар тур“ в организирането на първата узбекистанска група у нас, разкри, че ентусиазмът, че стъпват на неразработения централноазиатски пазар, им е попречил предварително да се ориентират какво се случва. „Когато започнахме набирането на групата, на колегите им направи впечатление, че се записват само млади мъже между 18 и 27 години и нито една жена, но бяхме толкова въодушевени, че не обърнахме много внимание на това“, каза той. От полицията пък уточниха, че двама от избягалите узбекистанци са засечени във Франция. Следите на останалите се губят.

Франция е предпочитана от нелегалните мигранти, защото властите там ги посрещат най-топло. Вечер те спят направо на улицата и никой не ги закача. Дори централният булевард „Шан-з-Елизе“, където са едни от най-скъпите бутици, вечер е обществена спалня за мигранти, които облекчават нуждите си направо на улицата.

 

„Тази година има много избягали чужденци, вкарани легално у нас. За мен това е добре разработен канал за мигранти, в който участва българската държава и който няма как да съществува без знанието и съдействието на Европейския съюз“, смята Веселин Налбантов. Той защитава твърденията си с това, че България издава на тези чужденци шенгенски визи, с което напълно ги улеснява и дори подтиква да бягат. Самият той пострада преди месец, когато от хотела му изчезнаха двама бангладешци, назначени за миячи. Те бяха зарязали дори паспортите си, защото така на Запад могат да лъжат за произхода си и да се представят например за афганистанци, бягащи от жестоката диктатура на талибаните. „Няколко пъти говорих с властите да не се издават шенгенски визи на такива хора. Те вдигат ръце и казват, че нямало как. За мен обяснението е, че Брюксел се нуждае от мигранти, а ние просто им помагаме да им ги доставяме“, заяви зам.-председателят на БХРА.

Българското правителство вече няколко пъти се похвали, че нелегалният мигрантски натиск от Турция през Странджа и Сакар в посока богатите западни държави тази година е спаднал значително. Наблюдатели твърдят, че причина за това е именно появата на легалния канал за внос на бъдещи мигранти. Бегълците са се насочили към него, защото е удобен, наместо да прекосяват пеш гори и чукари.

Само до момента по официални данни в България са влезли легално 26000 души от Бангладеш, Непал, Шри Ланка, Индия и още няколко подобни страни, съобщи миналата седмица пред „Офнюз“ Тодор Батков, син на известния столичен адвокат със същото име. Неговата фирма е една от няколкото специализирани за внос на работници от Третия свят. Не е ясно колко от тези хора са останали у нас и колко са избягали на Запад.

„Режимът е регистрационен. Заявяваш пред Агенцията по заетостта, че ще внасяш работници и започваш да го правиш. Така се появиха много фирми посредници, които на практика не внасят работници, а спомагат за легалното влизане у нас на хора, които изчезват още на летището“, каза той. Г-н Батков предупреди, че това е огромна заплаха за националната сигурност, защото сред влизащите е възможно да има и ислямски терористи.

Бангладеш например, откъдето тази година масово се внасят хора у нас, в момента се е превърнал в център на ислямисткия терор. След като военните извършиха преврат в началото на август, страната изпадна в хаос, а ислямистки групи палят и убиват наред. На 4 септември в третия по големина град Кхулна ислямистки тълпи пребиха и убиха 18-годишния студент Утсав Мондал, обвинявайки го, че е атеист и богохулник. Не е ясно кой и дали изобщо някой проверява какви точно бангладешци пристигат в България и дали сред тях няма хора, готови да убиват в името на Аллах.

18-годишният студент Утсав Мондал бе убит от разярената тълпа в третия по големина град в Бангладеш Кхулна.

 

Официалните лица от Европейския съюз от една страна винаги изразяват огромна загриженост заради нелегалната миграция. От друга – не предприемат никакви мерки за прекратяването ѝ, а всячески я поощряват. Държави, които наистина се борят с нея, като Унгария, Сърбия или Полша, пък са вечно сочени с пръст и дори наказвани, че възпират мигрантите.

Книгата „Великото зануляване“ на Клаус Шваб и Тиери Малре дава отговори на почти всички въпроси, свързани с нелегалната миграция.

 

Запълването на Европа и Америка с нетипично за местните традиции население е една от целите, описани в книгата „Великото зануляване“ на Клаус Шваб, собственик на Световния икономически форум в Давос (в съавторство с Тиери Малре, „Форум пъблишин“, 2020). Там той твърди, че когато по този начин страните бъдат доведени до вътрешен взрив, революции и кръвопролития, „наш дълг е да хванем бика за рогата. Това е малка пролука от възможности, размишления и решения, чрез които да разрушим нашия стар свят. Ако демокрацията и глобализацията се разширяват, няма да остане място за националните държави.“
 


В категории: Разследване


Флагман.БГ Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й 16/09/2024, Понеделник 18:00 0
38
Коментара по темата
38.
Андрешко
09.09.2024 16:40:38
1
5
Голям смях! Да не би да сте очаквали друго? Законно дошли,законно избягали! Наред са останалите: афганистанци,пакистанци,иракчани...
37.
национални предатели
09.09.2024 07:49:45
3
41
Политиците ни и робовладелците ни са национални предатели! Те вместо да се борят да плащат достойно на нашите млади хора, заслепени от алчността си и потънали дълбоко в тинята на блатото си от тъпота, предпочитат да внесат отпадъчен генетичен материал, като подменят генетичния код на народа ни! Проклети да сте мръсници тъпи грозни гадни! Ние нямаме работодатели в България! Всички се изявяват като долнопробни робовладелци всевластни и всесилни! Изроди тъпи и прости ама със самочувствие като за айнщайновци ..
36.
Виц
09.09.2024 00:54:22
1
15
ЗЕР СКОРО НЕ Е ИМАЛО ЗАРЯ НА САРАФОВО ИЛИ ГРАНАТИ ПРЕД ИНТЕРХОТЕ ЛА! ША ИМА, ОРАТА ИСКАТ ДА ИМА!
35.
Борис
08.09.2024 23:06:27
3
27
Само узбекистански цигани са ни притрябвали на нас. Щеше да е нов щам за България.
34.
ФАКТ
08.09.2024 20:25:02
2
32
Циг@нина си е циг@нин навсякъде посвета и по външен вид и по маниер и просто зверчета.
33.
До номер 31 Жълтопаветен канибал
08.09.2024 15:38:03
5
12
Дофтурче Саянче ела да ми биеш една кожена инжекция. После ми дай хапчета античекиджин.
32.
Малоумници
08.09.2024 14:37:27
2
55
"В края на юни туроператорската фирма „Аватар тур“ се похвали, че е стъпила на узбекистанския пазар и в сътрудничество с местната „Ейжа лукс травел“ започва да води групи туристи от там с чартъри от Ташкент до Варна и Бургас. " Как може да се радваш, че идват у нас узбеки, таджики и други от централна Азия.В Русия пропищяха от тях--изнасилват, нападат с нож, абсолютни диваци.Не четете ли новини!
31.
Жълтопаветен канибал
08.09.2024 11:06:50
21
24
Абе защо тия клетници не искат да останат в евроатлантическия рай (колонизирана от ФАЩ кочина) ами бягат през глава от тук?
30.
do 29
08.09.2024 10:29:10
1
5
Разбрах бе човек,това беше по-скоро майтап......с мадата......
Получава се само когата дата е 8--ми....8-ми юли...8-ми април.....и т. н.
Схващаш ли....???
29.
До 28
08.09.2024 10:22:46
2
10
Статията е публикувана на Седми Септември в 17.36 часа. Нормално е номер 1 да е подчертал коя дата сме.
Според мен той е искал леко да припомни коя дата сме, защото това беше рождения ден на Тодор Живков.
28.
до лост 1
08.09.2024 06:00:08
0
6
коя дата сме днес....осма дата...8-ми...
О С МАДАТА.....!!!
27.
Амииии
07.09.2024 23:31:03
1
22
Братята хрестиани от Нигерия? Те много пострадаха от ислямистите "Боко харам" (автокоректът искаше да напиша "Боко тиквата" СМЯТАЙ...) Та пострадалите от боко харам (която група няма грам ...хаха "грам"... .... спонсорство от запада... Тях ако почнат да ги пускат масово смятай че ни гранична, ни брегова, ни спецназ, ни дявол би предпазил каквото и да било ... ... .........
26.
За един ден от БГ то
07.09.2024 22:45:06
2
19
Бягат толкова туристи колкото и за 1 година от Гърция НЕ могат да избягат, Веселин Налбрутантов
Хахахахахахахахахаха, много е хубаво тука, топ дестинация направо
25.
Limburg
07.09.2024 22:17:51
3
24
Любчо, Любчо! Туризмо у̀мре и на Марс да отидеш да караш туристи, все тая. Панковска да запрята ръкавите и да слага дрехите на Аква Парка, че откъде пари за остров Бали.
24.
12. лгзхшзшзшхзшхзшхзшз
07.09.2024 21:56:52
11
11
МАЙКА ТИ ЗНАЕЛИ ЧЕ СИ ТОЛКОВА ПРОСТ И ОГРАНИЧЕН? Пет пъти използваш думата чифути, самоизяждаш се от злоба, лекувай се.
23.
Брадваров
07.09.2024 21:29:56
1
29
България е свикнала на такива простотии като малцинства и подобни. Нашите братчеди от ромския етнос вижте как са се интегрирали. Направо за 600 години са ток и жица.
22.
!!!!!!!!!!!!
07.09.2024 20:24:57
1
43
Налбантов ги е прекарал за пари. Трафикант долен
21.
Всички бягат от България
07.09.2024 20:19:44
0
31
Само да вметна, че 9% от населението на Афганистан са узбеки, т.е. около 3,5 млн
20.
6matarok
07.09.2024 20:02:27
15
14
po4ti na 100% sum ubeden 4e tazi napast q subirat v evropa za da q pusnat v bade6ta voina protiv Rusiq v obozrimo bade6te. Kakva po dobra podgotovka i kalqvane na pehota za voina kakto fizi4eska taka i psihologi4eska ot tova da se jivee na ulicata, ot tam v okopite nqma da im e 4ak tolkova zle na tezi migranti
19.
До 9, пенсионер:
07.09.2024 19:39:40
4
26
Докладват, докладват...Ама батинка какво предлагаш? Да им дадем Бг. гражданство?! Нали някой ден всички с Бг. гражданство ще ни ги върнат в този кенеф!!!
18.
Бургас
07.09.2024 19:31:40
1
49
И забравих:Поправете си заглавието.Нито са избягали,нито са нелегални мигранти след като имат Шенгенска виза.На самолета и където пожелаят.
17.
Бургас
07.09.2024 19:27:23
1
71
Догодина Налбантовци и Алибеговци да се стягат за камериерки или миячи.Беше ясно,че робите ще избягат след като имат Шенгенска виза.Никой не може да ги спре да ходят където пожелаят.Виновно е посолството,че е издало визи.Защо не отидоха в Австрийското посолство за визи.Щеше да има елате вчера.
16.
иван
07.09.2024 19:17:05
2
73
А колко реваха някви Налбантовци и Алибеговци че им убиват бизнеса щом не им дават да внасят ниско платени роби от бедни държави. От тия 26000 я има 26 останали да работят тука. всички останали са избягали легално.
15.
Tezi ne sa vazni
07.09.2024 19:14:21
6
21
Vaznoto e koga i kade shte zapocne bitkata za evropa.?!
14.
Раму
07.09.2024 18:53:00
0
52
Ей Тея Аватар следващия път да работят с Пакистанския пазар. Алоуу.... службите не виждате ли, че ви баламосват тези от туризма.
13.
Леви простотии
07.09.2024 18:18:05
7
61
левите простотии за толерантност към измислено малтритирани малцинствени групи ще изядат главата на Запада. После ще реват на умряло, но ще е късно.
12.
лгзхшзшзшхзшхзшхзшз
07.09.2024 18:15:57
16
32
ПОД. РЪКОВОДСТВОТО. НА. ЧИФУТИТЕ. КАТО. ТОЯ. ОПУЛЕН. ДЪРТАК. НА. СНИМКАТА.....СТАВА. ТОВА.......А. ТЕ. САМИТЕ. ....МИЛИТЕ. ЧИФУТ ЧЕТА. ВЕЧЕ. СА. ДИ. ЗАПЛЮЛИ. НОВИ. ТЕРИТОРИИ.........ЗА. БОГАТИТЕ. ЧИФУТИ. ЕШКИНАЗИТАТА. ОТДАВНА. СЕ. СТРОИ. НОВИЯ. ИЗРАЕЛ. ...В........АРЖЕНТИНА.....ПАТАГОНИЯ......НЕ. НАПРАЗНО. ТАМ. СИ. ИЗБРАХА. ТЕХЕН. ЧИФУТ.
ПРЕЗИДЕНТ.....МИЛЕЙ. ...ДА. ФАЛИРА. АРЖЕНТИНА ..ЗА. СРЕДНАТА. КЛАСА. И. НИШИТЕ. ЧИФУТИ.....УКРАИНА....КРИМ И.........БЪЛХАРИЯ........ДА. НЕ. СИ. ПОМИСЛИТЕ. ЧЕ. СЪБИТИЯТА. В. БЪЛХАРИЯ. СА. ПЛАН. МОЙСЕЙ........НЕЕЕЕЕЕЕ. А. МА. ДА.........
11.
Да
07.09.2024 18:14:10
5
63
Европа е във война само ние не сме разбрали защото спим дълбок сън и когато се събудим ще са ни го вкарали големия
10.
Тц
07.09.2024 18:13:42
0
98
Бях в Париж 1995г,2005г и 2023г.В момента няма нищо общо с онзи красив,чист град от 1995г.Нещо страшно е.И не само там.Америка ми се струваше като гето в сравнение с Париж.Сега бих казъл,че мексиканците и целият сбирщайн в Сащ са по- добре от нашествието из Европа.Не съм расист и съм толерантен към религии,но някои неща избождат очите.
9.
пенсионер
07.09.2024 18:13:33
9
27
Гранични полицаи оказват натиск върху тези служители от ФРОНТЕКСизпратени да оказват помощ да не докладват за извращенията спрямо мигрантите
Поради заплаха шефовете от ФРОНТЕКС са изтеглили своите служители Уведомили са директора на ГДГП Антон Златанов за констатираните своиволия на Граничните полицаи Въпреки достоверната информация Златанов продължава да ги укрива и затваря очите .
8.
Наблюдател
07.09.2024 18:11:53
2
71
От сега ви казвам, че и втората група ще избяга.
7.
bai kosta
07.09.2024 18:07:07
1
73
Аватар тур що не вземе да стъпи на афганистанския,бангладешкия,сирийския,иракския и други атрактивни туристически пазари?
6.
88
07.09.2024 18:00:40
15
19
До 3:А бе научи кой е в Русия бе ненормалник. Знаеш ли колко такива са влезли там,около 6 милиона.
5.
Баладински
07.09.2024 17:59:45
16
22
Може да са избягали в Москва
4.
12
07.09.2024 17:57:44
4
45
Те пък във Франция ще ги чакат с отворени обятия. Като се сблъскат с реалностите и фалша и са готови престъпници.
3.
Русия ли- не,благодаря
07.09.2024 17:56:10
30
40
А някои твърдят,че в руската федерация било рай... тц тц
Ето ви жива илюстрация,защо не бива да отиваме към русията
2.
Хаха
07.09.2024 17:53:09
5
96
После австрийците били лоши, че ни правили пречка за пълноправно членство в Шенген. То БГ то си е разграден двор, куцо и сакато което е решило е минало и продължило на Запад. Сега е още по-елементарно, влизат в БГ "легално", после айде на самолета и след няколко часа са в Париж легално. Тотална пародия.
1.
Лост
07.09.2024 17:43:41
3
29
Днес е седми септември.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести Апартамент в сърцето на Бургас избухна в пламъци Апартамент в сърцето на Бургас избухна в пламъци Пожарникарският екип е реагирал мигновено, пламъците не са нанесли сериозни щети Исмаил Осман: Не аз предадох ДПС, а тези, които днес номинират депутати за друга политическа структура Исмаил Осман: Не аз предадох ДПС, а тези, които днес номинират депутати за друга политическа структура Господа, аз съм в Движението за права и свободи, но вие къде сте?, попита риторично председателят на Общинския съвет в Руен, който и доскоро бе най-обичаният кмет за своите в новата ни история Учебните заведения в Поморие посрещнаха ласкаво общо 3142 деца и младежи Учебните заведения в Поморие посрещнаха ласкаво общо 3142 деца и младежи Нека бъдем до децата си, нека им помагаме, защото бъдещето е в тях, каза кметът Иван Алексиев с пожелания за успешна учебна година Сириец бере душа, намушкан е с нож от сънародник Сириец бере душа, намушкан е с нож от сънародник Борят се за живота на пострадалия
Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца Борис взе 6 жертви в Румъния Борис взе 6 жертви в Румъния Циклонът отне и живота на пожарникар в Австрия Трагедия в Ламанша! 8 загинали при опит да го преминат с лодка Трагедия в Ламанша! 8 загинали при опит да го преминат с лодка 60 авантюристи искали да отидат от Франция във Великобритания с гумен плавателен съд 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори