Едно време мама ми правеше тези напукани селски курабии, сега наследих рецептата
Освен това са и много трайни – колкото повече седят, толкова повече омекват и вкусът им става по-наситен
Навремето, когато бях ученичка, мама задължително ми правеше тези напукани курабии, когато заминавах на екскурзия. Мекички, ароматни и много вкусни, те освен това са и много трайни – колкото повече седят, толкова повече омекват и вкусът им става по-наситен.
Една позабравена рецепта за селски курабии, която сигурно и вие сте опитвали като деца. Ето необходимите продукти:
Напукани селски курабии
Необходими Продукти:
2 разбити яйца
1 чаша (200 мл) захар
1 чаша кисело мляко
½ чаша олио
1 бакпулвер
1 равна лъжица сода бикарбонат
700 г брашно (+-)
200 г стафиди
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от 2 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша кисело мляко, ½ чаша олио, 1 бакпулвер, 1 плоска лъжица сода бикарбонат и около 700 гр. брашно.
Тестото не трябва да е много меко. След като се заглади хубаво, добавете 200 г стафиди и омесете отново.
Късайте топчета като по-малко яйце, сплескайте ги малко и ги наредете в намазнена тава.
Пекат се на 200 градуса около 20 минути. По желание се заливат с предварително приготвен гъст захарен сироп и се връщат във фурната за още 2-3 минути.
Да ви е сладко!