×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България


Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България
Обичам да посрещам слънцето на брега на морето, природата и всички онези енергийни места в България, които наричам „космически зарядни“, споделя Стефанка Иванова
07 Септември 2024, Събота, 22:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“

Вярвам, че всеки един от нас е прототип на главната героиня от "Лъч светлина – озарението", която е веща жена, носеща древно знание. Носим го в кръвта си, кодирано е в гените ни. Това каза в интервю за Флагман.БГ авторът на романа Стефанка Иванова – Бънкова, която преди около десет месеца се представи блестящо в „Стани богат“ и спечели 10 000 лева от телевизионната игра. 

"Лъч светлина – озарението" е четвъртата й книга. Премиерата ще е на 9 септември от 18 часа в Експозиционен център Флора – Бургас. Входът е свободен.

Писателка от Бургас помага за възстановяване на гори с част от парите, които спечели от „Стани богат“

„Романът на Стефанка Иванова-Бънкова е пътешествие, което можеш да направиш до мечтани за теб кътчета, носещи енергията на извечната наша физическа и душевна реалност. Ще се срещнете с изгубили се по своя път човешки съдби, но открили истината за себе си. Очакват ви неочаквани обрати, напрежение, вътрешен ритъм, други хора и други мечти“, коментира редакторът на книгата Елена Инджова.

Стефанка Иванова-Бънкова е завършила ПМГ “Акад. Никола Обрешков” в родния си град Бургас, а по-късно – специалност “Мениджмънт и маркетинг” в Университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

Разбира се, че имах късмет, но си слушах и интуицията, сподели писателката, след като отговори на въпрос за 10 000 лева

-Малко повече от девет месеца изминаха след блестящото ви представяне в „Стани богат“, когато отговорихте на въпрос от 10 000 лева. След броени дни пък ще представите в Бургас своята четвърта книга - "Лъч светлина – озарението", която вашите приятели, а и самата вие определяте като необикновена. Защо?

-Ще се радвам да бъде необикновена за всеки, който се докосне до нея. Защото е една истинска история, в която съвпадението с реални лица и събития не е случайна. Това е история за любовта, приятелствата, пътешествия по света и завръщане в родината. В търсене на себе си, познали първо тъмнината, моите герои откриват светлината чрез свързване с корена, в едно с природата, почитайки рода си, пазейки народната памет, фолклора, занаятите, българските народни песни, танци и приказки. А дали откриват Златната ябълка, ще разберете, като прочетете.                                                      

Когато през 2022 г. излезе „Лъч светлина“, читателите и едно специално за мен момиче, започнаха да ме питат: „Това ли е финалът? Какво става с Мария и Милен?“ Така се роди „Лъч светлина – озарението“. Новата история започна точно там, където старата свърши, в Рим.

За появата на Чародейката, като главна героиня и вдъхновението да пиша за нея, дори не подозирах. Затова, което разказа, за силата, която ни даде и любовта, с която завет ни остави, още по-малко.

-А вярвате ли, че една книга, за която казвате, че не е за заспиване, а за събуждане, може да е като компас за изгубените души?

-Да, и то с цялото си сърце! Но зная, че няма как да се събудим, ако преди това не сме спали дълбоко. Изморени ще бъдем. Защото, както казва моята героиня: „Всяко нещо с времето си и всяко време с нещото си.“ и „Имаме цялото време на света, но нямаме време за губене.“

-Автор сте на две стихосбирки и на два романа, занимавате се с нумерология и се доверявате на интуицията си. Навярно не се е случвало тя да ви изневери. Какво бихте добавила за себе си? Какво ви вдъхновява? 

-„Вдъхновение търся и осмелявам се по безброй пътеки.“ (б.а. този цитат е от книгата на Стефанка Иванова“Лъч светлина“).

Несравними и запомнящи са срещите с изкуството чрез всичките му измерения, концерти, театрални постановки, представяния на книги, а когато са с български творци, винаги са звън за душата ми.

Обичам да посрещам слънцето на брега на морето, природата и всички онези енергийни места в България, които наричам „космически зарядни“. Но преди всичко това, децата са моето най-голямо вдъхновение. Когато през изминалата учебна година, започнах да споделям благотворително авторската си програма: „Пътят към моето по-добро Аз…“  в гимназиите в град Бургас, се запознах с много будни, умни, чисти, нови деца. Имаме дълг към тях. Ние не ги познаваме, не общуваме пълноценно с тях, не се вглеждаме в очите им, не ги питаме, какви мечтаят да станат, когато пораснат, какви таланти имат…                                                                                                                        

Винаги в края на нашите срещи, отправям едно послание към тях: "Мечтите са за това, за да се сбъдват. Само трябва да ги имаш. Защото няма нищо по-тъжно от живот без мечти. Няма нищо по-страшно от празен, безсмислен живот. Без мечти всъщност, нямаме нищо. Пребиваваме в състояние, близко до живота, изпразнено от смисъл и съдържание. Състояние без емоция. С липсваща вяра, без капка любов. Самозалъгваме се, че нещо ще ни се даде в бъдеще, когато и това мине, когато и това направим. Нищо подобно! Всичко е в нашите ръце. И мечтите са си наши, и вярата, и надеждата и любовта..." (б.а. този откъс е от новият роман“Лъч светлина – озарението“).

-За някои датата 9 септември е свързана с приятни емоции, а за други с болезнени спомени. Случайно ли е избрана за представянето на новата ви книга и двете деветки прави ли я за вас по-специална?

-Моето желание е да представя новия си роман в началото на септември, точно пет години след излизането на първата ми стихосбирка „Пътят на душата". Тази дата беше свободна, знаете колко наситен със събития е културният афиш на Бургас през лятото.                                                                  

Може би не е случайно. С бащата на моята героиня Мария в романа ми „Лъч светлина“ се случва предателство точно по време на комунизма. За една изказана от него дума, той е арестуван и вкаран в затвора за дълго, а тя на седем години попада в сиропиталище при живи родители. И това преобръща живота ѝ, завинаги. Затова не трябва забравяме тъмните, болезнени и бездуховни периоди от историята ни, за да не позволяваме никога да се повтарят. Да помним какво се е случило, да четем класиците си, творили по онова време, въпреки че са били забранявани, репресирани, затваряни в лагери, убивани.

Може би е време да сменим вибрацията на тази дата. От нас зависи.

Да изберем онези светли периоди от историята на България, с които да се гордеем. А за това е нужно да знаем, да четем, да помним, да предадем на децата си.

Време е да изберем да свием пръста, с който сочим, да го съберем с останалите в ръката и заедно да ги разтворим, за да погалим, да подкрепим, да помогнем. 

-Главната героиня на "Лъч светлина – озарението" е веща жена, носеща древно знание, свързана с корена... Мнозина биха ви казали, че такива в родината ни вече няма и че такива хора ги има само в романите. И все пак тази чародейка, която оживява в съзнанието на читателите, има ли прототип?

-Вярвам, че всеки един от нас е. Носим го в кръвта си, кодирано е в гените ни. Душата ни е избрала да се роди в тази свещена земя България. Нужно е само да си спомним. Време е!   

Затова ще допълня отговора си с откъс от романа: „Мария за миг се върна към онзи спомен от срещата си с Чародейката, когато за пръв път усети тази сила. Когато цялото ѝ тяло настръхна, докато слушаше как Рона пееше българска народна песен. Когато всяка частица от него заигра под звуците и думите, които старата жена изричаше. Мария беше забравила, но тялото ѝ помнеше. Беше закодирано в гените ѝ. Спомни си и никога повече не забрави за музиката, която е неразделна част от българските народни хора́, характерна с огромното си разнообразие от сложни неравноделни размери.                   

Разказваше с гордост, как на територия само от 111 хиляди кв. км, в богатата им на традиции родина България, запазила през вековете богатството на фолклора си, са обособените шест етнографски области. Как всяка една от тях има своите специфични фолклорни особености, песни, танци, носии, шевици и обреди.“
 


В категории: Бургас


21
Коментара по темата
21.
Личен приятел на авторката
08.09.2024 16:00:20
6
1
Всички са прави, дори грешниците. Всичко е много хубаво и искам искрено да се зарадвате всички, затова че сте се родили в Свещена България.
Чакаме ви на паневритмия. Чао!
20.
До 19
08.09.2024 15:19:20
0
0
Мойсей е повел евреите към обетованата земя. Така както Господ му е повелил. Той получава 10 Божи заповеди (скрижалите на завета) на планината Синай.
Но не му е писано да бъде човека който завежда израилтяните до обетованата земя, Йерусалим.
Прави го, Исус Навин.
19.
хзппзхзпгзлг,лг. ДО. 16
08.09.2024 14:33:42
2
2
ДО. 16.........ИСУС. НАВИН Е.....ПРЕДОБРАЗ. НА. ИСУС. ХРИСТОС......С. РАЗЛИКА. ОТ. 1500. ГОДИНИ......КАТО. ИСУС. НАВИН. Е. ИСТОРИЧЕСКА. ЕВРЕЙСКА. ФИГУРА....НАСЛЕДНИК. НА. МОЙСЕЙ....ДОКАТО. ЛИЦЕТО. ИСУС. ХРИСТОС. НЯМА. ДОКАЗАТЕЛСТВА. ....ЧЕ. Е. СЪЩЕСТВУВАЛО.....ПОВТАРЯМ. ЗА. НЕРАЗБРАЛИТЕ.....ИСУС. НАВИН....Е. ПРЕД ОБРАЗ.... НА. ИСУС. ХРИСТОС......
18.
Крал Артур
08.09.2024 13:37:43
1
7
Тутанкамон е Макядонац,именно той е дарил в древността едно половата крава и я е дарил със виме,та краварите да пият читаво млеко,иначе още щеха да бозата от другото лепкавото.а древният бая ганя е дал знанието на Титан как да направи това възможно.
17.
Bahur
08.09.2024 13:26:28
0
4
Да да,точно така е сестро ,древното знание е заложено да има продажни индивиди да смучат кръвчицата на хората,но.......всеки си плаща за дяволите така че не си открила трюфели в подножието на попокатепетъл.
16.
ДО 5
08.09.2024 13:08:09
0
1
Ко Ко каза ?
Исус Навин е Исус Христос ?
Аий пак ...пробвай.
15.
ВЕНЬО! ЗАЩОТО
08.09.2024 13:02:51
0
6
Защото всички са били 1 държава, наречена БЪЛГАРЕДОНИЯ. Това е мястото, където Буда левитира, мястото на което Мохаммед получава свещения Коран, където Моисей разделя морето и Исус побеждава смъртта и дявола едновременно!
Именно от тук Якуб пуска на север от Африка бялата раса, след като я създава за да покаже величието на черната раса и още преди да се превърне от езеро в море, т.е. преди украинците да изкопаят Черно море, именно тук издишва окончателно последния динозавър.... На същите географски ширини, от които тръгват динозаврите да превземат света преди милиарди години! Около Перник се намира пъпната връв, мястото където Господ "щипва" планетата Земя като топче тесто, когато е още мека топка от горещи газове, за да я втвърди в планетата, която познаваме днес.
Надявам се да няма пропуски обяснението, но наистина са много събитията.
14.
Веньо Венев
08.09.2024 12:52:42
0
6
много интересно как всяка държава на балканите се мисли за най-старата и богоизбрана нация.
13.
Лайноморски митрофан
08.09.2024 12:26:19
5
3
Кур улязъ у мурети и от кафявата удъ получавам видения видяф госпуд извънземнити ,илюминатити,халогените и ксеноните
12.
Слънце
08.09.2024 09:28:41
4
9
Желая ви много успехи!
Дерзайте!
Който може да се събуди ще види че освен омраза и злоба има много по красиво в живота!
11.
Ванчо
08.09.2024 08:52:33
5
8
От къде ги намирате тези измислени хора ! Които никой не знае и ни занимавате с тези тояги !
10.
Александър Тацов
08.09.2024 08:25:55
2
12
Ето ви нагледен пример за елементарна простотия сред публиката.
По-долу един нещастник-илитерат смята, че Исус Навин и Исус Христос са един и същ персонаж,...ха-ха-ха
Пази Боже сляпо да прогледне и тъпак да пропише!
9.
Александър Тацов
08.09.2024 08:18:19
4
12
Вече никой не може ни учуди с писането и говоренето на идиотизми. Малоумната езотерика стана напоследък модно течение сред литературните сноби и духовно нищата публика с ограничени ментални способности...
8.
до 3 Google
08.09.2024 05:32:53
6
12
Ти па сигурно си завършил Хрвардския университет...а....???
Нещастник....
7.
*********
08.09.2024 04:55:45
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Я сум македонец
08.09.2024 01:59:26
8
7
Няма други, това бугари и македонци сме най-най-първите, с уникални богатства, с култура и жар под ходилото на нестинарка, найнай най пупупу да не ни е уроки и да еб** до смърт европедалските лидери, пасмината, която ги боготвори и въоръжените със значки и оръжия манафи, които ги закрилят. Зад рилските езера има кораб към 6тото измерение и само богопомазани ще се качат на него, а щом и дядо Господ накарахме да легне на една страна... Абе няма какво да се обърка, разберете го!
(music) "НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ!
НИЕ СМЕ НОМЕР ЕДНО!" (music)
...пръъъц..ох как олеква
5.
vzfkzkfzfkzkfzkfKfkzfzzf
07.09.2024 23:34:37
7
10
ИСУС. НАВИН.......ТОЕСТ. ИСУС. ХРИСТОС. Е. КАЗАЛ.......КРАЯ. НА. ВРЕМЕНАТА......ЩЕ. ГИ. ПОЗНАЕТЕ....ПО. ТОВА. ЧЕ. ЩЕ. СЕ. НАРОЯТ....ПРОРОЦИ. МНОГО......
4.
*********
07.09.2024 22:33:57
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
Google
07.09.2024 22:20:31
6
22
Да завършиш ПМГ и след това да запишеш ХТИ-то....бахти падението ..
2.
Моите 5 стотинки
07.09.2024 22:09:00
3
29
Ако каквото и да е знание беше кодирано в гените на всички, то нямаше да има толкова неграмотни хора (и журналисти)
1.
S Taxi do Pluton hoda bera tok ot Slanceto az
07.09.2024 22:05:15
0
18
И яз имам зарядно Самсунг 25₩
Ама ней космическо земно е
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори