×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вигенин: Познатите стари лидери на левицата няма да са водачи на листи, излизат нови, млади хора


Вигенин: Познатите стари лидери на левицата няма да са водачи на листи, излизат нови, млади хора
Лявото се завръща като сериозен играч на политическия терен, заяви Вигенин
06 Септември 2024, Петък, 09:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Нинова беше изключена по всички уставни правила, а не, както тя го правеше, изтъква зам.-председателят на БСП

За първи път лявата коалиция се събира. Лявото се завръща като сериозен играч на политическия терен, заяви пред БТВ зам.-председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин. И подчерта, че в листите на обединението напред ще излязат млади, нови хора. Познатите стари лидери нямало да са водачи на листи. Партията ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори в коалиция „БСП – Обединена левица”.

Напът сме да преодолеем проблемите, искаме да се фокусираме върху реалната политика. За пръв път лявото пространство се събира, за пръв път имаме шанс да се явим с обединена левица на изборите, каза Вигенин. „Създаването на широка лява коалиция е новината от днес, съдебните решения и обжалванията ще ги преживеем”, посочи Вигенин.

Съдът реши: Атанас Зафиров представлява БСП в ЦИК

Според дългогодишния депутат събитията от последните 2-3 седмици демотивират част от избирателите. „След днес обаче ще имаме достатъчно време, за да върнем оптимизма, желанието за добри резултати и лявото на политическия терен. Всякакви опити на бивши лидери и членове на партията да саботират процесите просто няма да се получат. Времето за голямото ляво обединение дойде", категоричен е той.

„Не се връщаме към стария си образ, макар да се обединяваме със стари и познати лица от БСП. Около тези лидери, познати ни от преди време, има нови хора, които не произхождат от БСП. В листите ни ще видите много млади хора от страна на БСП и на другите партии. Познатите стари лидери няма да са водачи – ново начало, нов път”, продължи той.

„Корнелия Нинова и приближените ѝ вкараха съда в партийните въпроси. Убеден съм, че съдът няма да се намеси във вътрешните дела на партията. Самата Нинова възприе поведение и действия, които доведоха до тези решения. В крайна сметка, ние сме хора от БСП много преди нейната поява. Ние избираме партията”, категоричен е Вигенин.

По думите му в проведеното през уикенда заседание на партията не е имало съмнения относно взетото решение за изключването на Нинова, Крум Дончев, Георги Свиленски и Иван Ченчев.

Нинова беше изключена по всички уставни правила, а не, както тя го правеше, изтъква зам.-председателят на БСП.

„Всеки от нас си е научил уроците от последните години. Когато пет-шест пъти правиш едно и също, не може да очакваш друг резултат. Нашите резултати последните 6 пъти все падат”, продължи той.

Зам.-председателят на БСП посочи, че столетницата е изглеждала различно още на традиционния събор на Бузлуджа тази година. Тогава станало ясно, че нещо се променя.

"Има последователни усилия, за да се подпише коалиционен договор, в който си поставяме за цел да изградим реална истинска алтернатива на всичко, което се случва в България. България да бъде социална, справедлива и спокойна", каза още Вигенин.

А за напрежението в ДПС той каза: „Бих се чувствал некомфортно, ако трябва да избирам между Ахмед Доган и Делян Пеевски. Те са кръвно свързани – единият даде шанс на другия, а може би е обратно. Ние сме давали оценка за изявленията на Доган, че раздава порциите, след това и за избора на Пеевски начело на ДАНС. БСП не трябва да избира между единия и другия. Избирателите им може би трябва да гледат напред, не в миналото. Показали сме в миналото – когато има добри неща за България, можем да работим с всеки. И сега можеше да не стигаме до тези избори, ако преобладаваше разбирането, че има възможност да се обединим, за да извадим временно страната от въртележката от избори.”

Той е на мнение, че „Продължаваме промяната” постоянно се фокусират върху конкретни хора: „За нас кой да е премиерът е функция на това какво искаме да постигнем. В отиващия си парламент ние бяхме много близо до формирането на мнозинство около конкретни теми, далеч от ГЕРБ и ДПС. Нека видим резултатите от изборите и ще направим най-доброто за България.”

Според евродепутата Екатерина Захариева има по-големи шансове да бъде избрана за еврокомисар. По думите му трябва да се ориентираме към ресори, които биха могли да имат реално отражение върху живота ни – енергетиката, регионалното развитие, земеделието, транспорт.


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Аватар
07.09.2024 12:34:39
0
0
Младият юрист от АБВ Плевен него ли ще пишете в листите за да има имунитет. Преди да ги сложите в листите проверете дали има подадени сигнали за извършени престъпни действия. Или демокрацията е само гръмко слово.
10.
Историята се повтаря
06.09.2024 16:26:24
1
0
Нищо ново под слънцето.... На времето през 89 г. членовете на ЦК и Политбюро на Т Живков изключиха лидера си ..... след като повече от 30 години му бяха слуги... и какво се случи с тях впоследствие... Та и на тези това им е пътят....
9.
Гага
06.09.2024 15:28:16
0
4
вАгинин винаги кефи като говори :)()
8.
БСП
06.09.2024 13:38:02
1
8
БСП-партията на червените милионери.
7.
Българин
06.09.2024 13:20:32
1
10
Боко и Гергов ще ви черпят цял живот
6.
Стар шебек
06.09.2024 13:18:04
1
11
Да бе, Вагинката се уреди в еврогейския парламент , а тука иска млади шебеци да водят листите
5.
Ха ха
06.09.2024 12:49:54
1
13
И ти си от старите мутри, редно е да станеш редови член и да сдадеш депутатството...
4.
Недоразумения
06.09.2024 11:20:05
2
14
А с вашият вечен водач в Бургас, какво ще правите?
3.
Селския
06.09.2024 10:39:59
2
17
Късно е либе за китка.....
2.
ШМЕНТИ КАПЕЛИ
06.09.2024 09:36:14
2
25
Таварищ Вигенин Вярваме ви Надеждата ми е в другарите Мая Манолова Т Дончева Лупи Р Петков и останалите
1.
3.9%
06.09.2024 09:35:55
2
24
3.9%
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори