Бъркаш, мажеш със сладко и навиваш
Руло Дунапрен става точно за 5 минути
Хубавото на тази рецепта е в нейната простота – основни продукти за тестото, което се пече за 5-7 минути, след което остава само да намажете готовия блат със сладко по избор и да го навиете! Нищо работа, а се получава класически десерт, с който може да почерпите и скъпи гости, и близките в семейството. Пандишпаненото руло е толкова мекичко, че буквално се топи в устата ви като захарен памук! Ето какво ви трябва за вкусното и лесно Пандишпанено руло Дунапрен :
Пандишпанено руло Дунапрен
Необходими Продукти:
4 яйца
120 г брашно
4 супени лъжици пудра захар
8 г бакпулвер
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица лимонов сок
конфитюр от горски плодове или по избор
кокосово брашно
Начин на Приготвяне:
1.Разбийте яйцата докато увеличат обема си и станат кремообразни. Добавете пудрата захар и след няколко минути бъркане добавете олиото и сока от лимон.
2. Накрая добавете постепенно пресятото брашно, смесено с бакпулвера и разбъркайте с лъжица или шпатула, като внимавате сместа да остане на пяна.
3. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене тава с размер 28 см и печете 25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
4. Обърнете изпечения пандишпан върху хартия, поръсена с пудра захар, след което отстранете хартията, върху която се е пекъл.
5. Намажете повърхността със сладко и внимателно нагънете дълго руло върху хартията. Оставете го за 30 минути в хладилника.
6. Намажете рулото със сладко и го поръсете с кокос.
Поднесете рулото, нарязано на кръгчета: