×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трима кметове повеждат листите на ГЕРБ в Бургас, Ст.Загора и В.Търново


Трима кметове повеждат листите на ГЕРБ в Бургас, Ст.Загора и В.Търново
"Не си даваме кмета', реагират бургазлии, но ще се наложи да го подкрепят, защото Димитър Николов заслужава доверието им
03 Септември 2024, Вторник, 15:40 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

И тримата са дългогодишни успешни управници, предани на своите съграждани и действително стават не само за министри, но и за министър-председатели

Тримата образцови кметове на големи общини, които са гордост за ГЕРБ през последното десетилетие, ще бъдат поставени в челото на листите на партията за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това е личното решение на Бойко Борисов, споделено на този етап само с най-вътрешния кръг в партията. 

Вчера той събра в Бургас кметове и областни лидери от цялата страна, за да ги изслуша и да им даде обещания какво би свършил той начело на евентуално правителство, доминирано от оформящата се отново на първо място коалиция ГЕРБ-СДС. Борисов си позволи само да анонсира, че е възможно да бъдат използвани успешни кметове в листите, които след това обаче няма да бъдат "изхабени" като народни представители, търкащи депутатската банка като безгласни кукли на конци. Идеята е, не само самите личности да привличат вниманието на гражданите, които не ходят до урните през последните 2 години, но и като заявка, че някои от тях могат да бъдат призовани в бъдещо коалиционно правителство като министри. 

Пред медиите, в края на срещата с кметове, някои от които бяха избрани от други политически сили, като тези в общините Малко Търново, Средец и Несебър, Борисов все пак каза, че идеята за включването на успешните градоначалници като водачи на листи в техните МИР-ове ще се вземе след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да не звучи авторитарно. 

Днес проверката на Флагман.бг установи, че по предизборните щабове в 28-те МИР-ове е спусната задача да изпратят листите до 12.09 - във вид, в какъвто те смятат, че е най-подходящ. В областните ръководства няма да получат указания точно къде да се разместят списъците с имена, за да бъдат подменени водачите. Това щяло да стане на най-високо ниво в столицата, около 15.09.

Флагман.бг разбра, че е сигурно включването като водачи на трима кметове, които се радват на искрената любов и уважение на своите съграждани. Първият сред тях безспорно е бургаският кмет Димитър Николов, който вече управлява при две поколения и влезе в историята на България като най-дълго управлявалия кмет. От 2007 г. насам в неговата община го избират не само на първи тур, но и с тоталитарен резултат. Факт е, че още към средата на втория си мандат Николов изтласка своята община с десетки години напред като развитие, в сравнения с всички останали общини в страната, превърна я във витрина на ГЕРБ за България. Днес Бургас бележи нечувани темпове на развитие. Независимо от това чие правителство е на власт, тук се вървят и се завършват огромни инфраструктурни обекти, строи се даже и детска болница. 

Другите двама водачи ще са Живко Тодоров - кмет на Стара Загора от 2011 година, както и Даниел Панов - кмет на Велико Търново, също от 2011 година. И за тях двамата хората могат да кажат само хубави думи и пак заради тях биха отишли до урните. 

В Бургас обаче има един проблем и той ясно може да се открои от коментарите във форума на Флагман.бг след вчерашната статия:

Борисов в Бургас: Решаваме дали кметове да водят листите на ГЕРБ, за депутати не, но може да ги ползвам да министри

Хората ясно казват: "Не си даваме кмета". Очевидно смятат, че ще им го вземат в Народното събрание или в някое министерство, където няма да има възможността да работи толкова всеотдайно за града си. 

Бургаската листа досега по традиция се води от Жечо Станков, старозагорската от екс министъра на образованието Красимир Вълчев, а великотърновската от проф. Костадин Ангелов. И тримата имат огромни заслуги в своите сфери, професионалисти са, обичани са, нямат и едно петно в личните си и професионални биографии. Това, че ще бъдат изместени на вторите места, не означава, че се омаловажават заслугите им като народните представители и експерти. 

Това, което ще замине към Изпълнителна комисия в столицата, малко преди 12.09, ще е без съществена промяна. Като водач ще е посочен енергетикът Жечо Станков, на втора място е коалиционният партньор Любен Дилов-син, на трето и четвърто място са Галя Василева и Андрей Рунчев от ГЕРБ. Очаква се да има смяна само на петото място.

За 50-ото НС то се заемаше от общинския лидер на Несебър Мартин Богданов, който обаче междувременно е сменил местожителството си и се е преместил в Бургас. По традиция петата позиция се полага за активист от малките общини в региона, където организацията на ГЕРБ се справя добре. Петото място досега е било отреждано за председателя на Общинския съвет на Поморие Адам Адамов, за несебърския общински лидер на партията Мартин Богданов. Много е възможно сега да е дошъл редът на Община Созопол, но това ще се реши на Областно заседание на ГЕРБ. 
 


В категории: Политика


Отново е влюбен като ученик
Отново е влюбен като ученик 15/09/2024, Неделя 16:41 1
Флагман.БГ Шеф Манчев ги насмете Шеф Манчев ги насмете 15/09/2024, Неделя 16:21 1
Излъга всички
Излъга всички 15/09/2024, Неделя 15:41 6
Флагман.БГ Как разделиха наследството му Как разделиха наследството му 15/09/2024, Неделя 15:20 0
България Всички новини
Изхвърлете тези неща от кухнята, носят лош късмет Изхвърлете тези неща от кухнята, носят лош късмет Пет неща в кухнята, които, както казват знаещите хора, привличат бедност и провал Влиза в "Биг Брадър" и целият елит трепери, защото е вип жиголото на властта Влиза в "Биг Брадър" и целият елит трепери, защото е вип жиголото на властта Важен фактор за решението ми да вляза в къщата на „Биг Брадър“ са моите взаимоотношения с политиците, говоря за интимни отношения, които не са едно и две, обяви Дани Масажиста Превърнаха учителите в администратори, дайте им свобода, за да накарат децата ни да мислят Превърнаха учителите в администратори, дайте им свобода, за да накарат децата ни да мислят Като ръководител на голямо училище съм гарантирал на учителите пълната свобода и те вършат неща по своя инициатива, които според тях са правилни, но и интересни за учениците Беше с бабичка от фолка, а сега е с тази 20-годишна мацка Беше с бабичка от фолка, а сега е с тази 20-годишна мацка Любо заряза Ани при първия досег с по-млада жена Отново е влюбен като ученик Отново е влюбен като ученик Остава обаче мистерия коя е половинката на Сашо Диков, но пък и кадърът предизвика внимание С пъстро хоро „Меден рудник“ отбеляза своя празник С пъстро хоро „Меден рудник“ отбеляза своя празник „Меден рудник“ ще продължава да се развива и да става още по добро място за живеене, каза кметът Димитър Николов Шеф Манчев ги насмете Шеф Манчев ги насмете Победител в “Черешката на тортата” няма да има и никой няма да получи приза “Най-добър домакин” Върна се в отбора на блондинките Върна се в отбора на блондинките Извънредно! Изплува тялото на още един водолаз - Тони Мавров от Бургас Извънредно! Изплува тялото на още един водолаз - Тони Мавров от Бургас Не е изключено смъртта му да е свързана с тази на френския водолаз-изследовател Ерве Курт, който загуби живота си след гмуркане на нос „Акра“ в Черноморец Нефтохимиците почистиха Бургаския залив Нефтохимиците почистиха Бургаския залив На 14 септември, над 200 доброволци от „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ почистиха територията на парк Росенец и зоната около Ченгене скеле и събраха над 1500 кг отпадъци
Скопие се жалва: Силяновска претърпяла невиждано унижение и срам в София Скопие се жалва: Силяновска претърпяла невиждано унижение и срам в София Била посрещната като представител на клуб Подходящ часовник за всяка зодия Подходящ часовник за всяка зодия Вижте този необичаен хороскоп Излъга всички Излъга всички Дали заради комплекси, дали заради суета, но оттогава блондинката редовно се подлага на какви ли не корекции, за да достигне така желаните стандарти за красота Как разделиха наследството му Как разделиха наследството му Общата сума на наследството, оставено от актьора, се оценява на 300 милиона евро На 78 години е, отново има нова жена На 78 години е, отново има нова жена Понастоящем 78-годишният Банов е женен за четвърти път, като сегашната му съпруга е с цели 22 години по-млада от него, което предизвика доста коментари Не е мижитурка Не е мижитурка Това твърди самата Кичка Бодурова Астролог бие тревога заради опасни вируси Астролог бие тревога заради опасни вируси В дните около 17 септември бъдете внимателни, съветва известният астролог, езотерик, кабалист и писател Николай Радев – Алдебаран Руски генерал: Ами ако ударим с ракети България и Румъния... Руски генерал: Ами ако ударим с ракети България и Румъния... „Ако нашите хипотетични удари по складове за ракети с голям обсег извън Украйна - в Полша, Румъния и България, нямат отрезвяващ ефект върху Запада, тогава, подозирам, Русия ще бъде принудена да удари Германия и САЩ", каза Сергей Липовой Арестуваха шестима за заговор срещу Мадуро Арестуваха шестима за заговор срещу Мадуро Правителството на Венецуела свърза предполагаемия план с испанските и американските разузнавателни служби Стяга сватба Стяга сватба Топ готвачът Гордън Рамзи омъжва дъщеря си  
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори