×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Макрон се спря за премиер на Франция на Тиери Боде - поддръжник на ЛГБТ браковете и мигрантите


Макрон се спря за премиер на Франция на Тиери Боде - поддръжник на ЛГБТ браковете и мигрантите
Еманюел Макрон смята, че така ще разреши политическата парализа в страната
03 Септември 2024, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Тиери Боде, на 62 години, е малко известен на широката общественост. Той винаги е оставал в сянка

Президентът на Франция Еманюел Макрон приключи консултациите с разнородни френски политици относно излизане от политическата парализа, настъпила във Франция. Вчера той прие в Елисейския дворец бившите президенти – социалиста Франсоа Оланд и десноцентриста Никола Саркози.

Освен тях дълго време в президентството гостуваха и още двама политици – Ксавие Бертран и Бернар Казньов, съответно от десницата и от левицата, които в последно време се споменаваха като възможни премиери на Франция, след като Макрон отхвърли миналата седмица окончателно варианта издигнатата от левицата Люси Касте да заеме този пост. След консултациите обаче изненадващо френските медии заговориха за още един вероятен кандидат за премиер – Тиери Боде.

Причината за поява на това трето име в схемата е, че и Ксавие Бертран, и Бернар Казньов, не успяват да сплотят политическите блокове, към които принадлежат. И това съответно не дава гаранции, че който и от двамата да избере Макрон за премиер, той ще бъде подкрепен единодушно от политическия блок, към който принадлежи. Ксавие Бертран и Бернар Казньов са респективно против сближаването на десноцентристите и левоцентристите с респективно крайната десница и радикалната левица. Ксавие Бертран има амбиции да е кандидатът на десницата за президент след три години. Но десницата е разделена по този въпрос. Друг десен кандидат в тази насока е Лоран Вокие, бившият лидер на десноцентристката партия „Републиканците“,  с когото Ксавие Бертран е в обтегнати отношения. Бернар Казньов пък има основно противоречия с част от социалистите и с радикално левите от „Непокорна Франция“. А според представители на „Непокорна Франция“ нито една от четирите парти в обединената левица не би го подкрепила за премиер. Всичко това налага Макрон да се спре и на алтернативен вариант и това именно е Тиери Боде, отбелязват Франс прес и „Фигаро“. Самият Макрон вече е имал възможност да разговаря с Боде в рамките на предходни институционални дискусии, отбелязва Франс прес. Ето защо той разглеждал напълно сериозно варианта да го номинира за премиер. Това дори можело да стане още до края на деня, допълва агенцията.

Тиери Боде, на 62 години, е малко известен на широката общественост. Той винаги е оставал в сянка. По професия е педагог и се е занимавал с подготовката на кадри за образователната система на Франция. Първо е заемал преподавателски пост по специалността си в академията в Кан в Нормандия. След шест години обаче той заема административен пост в отдела за образование и спорт на департамента Орн. Така постепенно той заменя преподавателската кариера с кариера на административен служител. Освен диплома за преподавател Тиери Боде има и две магистратури  в областта на социалното и икономическо управление и в областта на ръководството на дейността на взаимоспомагателните дружества в системата на здравеопазването и на образованието. През годините заема и ръководни позиции в тази област – бил е председател на Националната федерация на френските взаимоспомагателни дружества и председател на Взаимоспомагателната здравна организация в сферата на образователната система.

През 2021 г. Боде е избран за председател на френския Съвет по икономическите, социалните и екологичните въпроси. Съветът е възприеман във Франция като трета камара на републиката след Националното събрание и Сената – двете камари на френския парламент. В Съвета има 175 членове, излъчени от френското гражданско общество, които съответно избират и свой председател. 

За настоящия председател на този орган е известно, че е привърженик на диалога и на консенсуса, който през годините не се е стремял към показност и набиване на очи. Критици на Тиери Боде твърдят, че той няма политически опит. Но негови привърженици смятат, че преподавателският му опит го е научил на търпение при постигане на компромиси и търсене на решения за излизане от кризите.

В последно време Тиери Боде започна да заема по-медиатизирани позиции по различни икономически, социални и политически въпроси, посочва „Фигаро“. След изборите за френски парламент на 7 юли той заяви, че вотът е показал дълбоки пукнатини във френското общество, които не могат да бъдат повече игнорирани. „Нашата демокрация е уязвима. За да я запазим, ние трябва да действаме с взискателност и да приобщим напълно гражданите и институциите, които посредничат за постигане на консенсус“, заяви той. 

Тиери Боде се включи в дебатите относно ново законодателство в областта на доброволното прекратяване на живота, евтаназията и асистираното самоубийство. Той приветства и вписването на правото на аборт във френската конституция и настоява за повече права за ЛГБТ общността. Участва и в протестите в Париж срещу закона за имиграцията, приет миналата зима, и тогава припомни, че подобно законодателство трябва да зачита принципите на френската република -  свобода, равенство и братство. По отношение на френската образователна система миналата година Тиери Боде заяви, че френското училище трябва да позволи на всеки да успее и да насърчава съвместното съжителството на различни националности, идентичности, култури.

Любопитното в случая с Тиери Боде е, че името му почти съвпада с това на нидерландски политик, роден през 1983 г. На латиница името на французина се изписва Thierry Beaudet,  а това на нидерландеца – Thierry Baudet, което може да доведе до объркване. Нидерландският Тиери Боде в началото на кариерата си е бил евроскептик, настоявал е за излизане на Нидерландия от ЕС и е описвал имиграцията като феномен, който ще доведе до размиване на нидерландската култура. От няколко години обаче нидерландският Боде е описван от нидерландски журналисти и наблюдатели като привърженик на конспиративните теории и като противник на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС.  Той се е изказвал в подкрепа на Русия след началото на руската инвазия в Украйна и е подлагал на съмнение независимостта на разследването за свалянето на самолет на малазийските авиолинии над Източна Украйна преди 10 години, става ясно от страницата в „Уикипедия“, посветена на нидерландеца Тиери Боде, на която човек може да се натъкне, ако изпише погрешно името на французина Тиери Боде, споменаван сега като възможен нов френски премиер. Нидерландецът Тиери Боде е също основател на крайнодясната формация „Форум за демокрация“, се казва още в страница в "Уикипедия". Той е бил и депутат в нидерланския парламент, а заради заеманите от него позиции е бил обект и на няколко физически атаки. При едната от тях той е бил ударен с чадър, а при друга - с бирена бутилка, припомня "Политико".


В категории: Политика


Автор
11
Коментара
Отново е влюбен като ученик
Отново е влюбен като ученик 15/09/2024, Неделя 16:41 1
Флагман.БГ Шеф Манчев ги насмете Шеф Манчев ги насмете 15/09/2024, Неделя 16:21 1
Излъга всички
Излъга всички 15/09/2024, Неделя 15:41 6
Флагман.БГ Как разделиха наследството му Как разделиха наследството му 15/09/2024, Неделя 15:20 0
11
Коментара по темата
11.
до фекрет
04.09.2024 11:28:29
0
1
то и тебе та плющят отзад,ама си траеш нали....педал.....
пък макрона и франсетата не ги мисли,два живота да имаш и срещу тех да тичаш,пак не можеш ги стигна.....анадънму...гьотферен...!!!
10.
ххзькцлжлцлцлькь
04.09.2024 06:52:29
2
8
НЕ. СЪМ. ИЗНЕНАДАН. ......МАКАРОНА. Е. ЧИФУТ.....СЪЩО. КАТО....ШИШИ....ТИКВАТА. ...ПРЕЦИДЕНТА.....МОНКАТА. ОТ. МАДРИД ....ГЛАВАНАКА.......ГОРИЧКАТА ......ПОЛКОВНИКА.......ЖУРНАЛЯ......ПРИ. ТЯХ. ОБРЯЗВАНЕТО. СТАВА. НА. 7. МИЯ. МЕСЕЦ....ПРЕДИ. МЮСЮЛМАНИТЕ. ДАЖЕ......ЯВНО. СИ. НОСЯТ. ПОСЛЕДСТВИЯТА....ЦЯЛ. ЖИВОТ......ТО. СИ. ИМ. ЛИЧИ....ДА. НЕ. ИМ. Е. УРОКИ ......МУХАХА
9.
Алекс
04.09.2024 00:05:57
1
14
Каква изненада,немога да повярвам
8.
паткан
03.09.2024 23:00:43
1
29
Аман от боклуци. Че се избират един друг
7.
Мишо
03.09.2024 22:11:19
2
37
Макрон е гей, извратеняк и откачен психически болен човек!
Ако не вярвате гледайте в тубата има клипове на младия макарон.
Абсолютно шизофреничен и комплексиран гейтак.
6.
Пукайте им гнидите
03.09.2024 21:59:22
2
25
Малчо уж луднал по кака. В неговия случай откровена некрофилия. Сега скандира за ггизвънгъза. Ама ние не сме нито слепи, още по-малко глухи- знаем, че тежим на планетата, почти 9 милиарда сме. Кой животински вид, щото от тази категория сме, би се саамообрекъл на изчезване, явно очаква се да е човешкия...
5.
Фекрет Стораро
03.09.2024 21:48:41
6
15
макрон го плющат яко за позиции цял живот, сега и той иска да е мъж един път ....
4.
Фекрет Стораро
03.09.2024 21:48:36
5
14
макрон го плющат яко за позиции цял живот, сега и той иска да е мъж един път ....
3.
Фекрет Стораро
03.09.2024 21:48:30
5
16
макрон го плющат яко за позиции цял живот, сега и той иска да е мъж един път ....
2.
Рамбо
03.09.2024 21:34:52
5
24
Кога ще ги спрат тези Родоотстъпници ,вече прекалявът!!!
1.
Микрон
03.09.2024 21:27:25
3
30
Макрон се спря за премиер на Франция на Тиери Боде - поддръжник на ЛГБТ браковете и мигрантите
-------
Макрон да не е минал под дъгата като малък? Представям си я бабата със страпон на кожен колан
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изхвърлете тези неща от кухнята, носят лош късмет Изхвърлете тези неща от кухнята, носят лош късмет Пет неща в кухнята, които, както казват знаещите хора, привличат бедност и провал Влиза в "Биг Брадър" и целият елит трепери, защото е вип жиголото на властта Влиза в "Биг Брадър" и целият елит трепери, защото е вип жиголото на властта Важен фактор за решението ми да вляза в къщата на „Биг Брадър“ са моите взаимоотношения с политиците, говоря за интимни отношения, които не са едно и две, обяви Дани Масажиста Превърнаха учителите в администратори, дайте им свобода, за да накарат децата ни да мислят Превърнаха учителите в администратори, дайте им свобода, за да накарат децата ни да мислят Като ръководител на голямо училище съм гарантирал на учителите пълната свобода и те вършат неща по своя инициатива, които според тях са правилни, но и интересни за учениците Беше с бабичка от фолка, а сега е с тази 20-годишна мацка Беше с бабичка от фолка, а сега е с тази 20-годишна мацка Любо заряза Ани при първия досег с по-млада жена Отново е влюбен като ученик Отново е влюбен като ученик Остава обаче мистерия коя е половинката на Сашо Диков, но пък и кадърът предизвика внимание С пъстро хоро „Меден рудник“ отбеляза своя празник С пъстро хоро „Меден рудник“ отбеляза своя празник „Меден рудник“ ще продължава да се развива и да става още по добро място за живеене, каза кметът Димитър Николов Шеф Манчев ги насмете Шеф Манчев ги насмете Победител в “Черешката на тортата” няма да има и никой няма да получи приза “Най-добър домакин” Върна се в отбора на блондинките Върна се в отбора на блондинките Извънредно! Изплува тялото на още един водолаз - Тони Мавров от Бургас Извънредно! Изплува тялото на още един водолаз - Тони Мавров от Бургас Не е изключено смъртта му да е свързана с тази на френския водолаз-изследовател Ерве Курт, който загуби живота си след гмуркане на нос „Акра“ в Черноморец Нефтохимиците почистиха Бургаския залив Нефтохимиците почистиха Бургаския залив На 14 септември, над 200 доброволци от „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ почистиха територията на парк Росенец и зоната около Ченгене скеле и събраха над 1500 кг отпадъци
Скопие се жалва: Силяновска претърпяла невиждано унижение и срам в София Скопие се жалва: Силяновска претърпяла невиждано унижение и срам в София Била посрещната като представител на клуб Подходящ часовник за всяка зодия Подходящ часовник за всяка зодия Вижте този необичаен хороскоп Излъга всички Излъга всички Дали заради комплекси, дали заради суета, но оттогава блондинката редовно се подлага на какви ли не корекции, за да достигне така желаните стандарти за красота Как разделиха наследството му Как разделиха наследството му Общата сума на наследството, оставено от актьора, се оценява на 300 милиона евро На 78 години е, отново има нова жена На 78 години е, отново има нова жена Понастоящем 78-годишният Банов е женен за четвърти път, като сегашната му съпруга е с цели 22 години по-млада от него, което предизвика доста коментари Не е мижитурка Не е мижитурка Това твърди самата Кичка Бодурова Астролог бие тревога заради опасни вируси Астролог бие тревога заради опасни вируси В дните около 17 септември бъдете внимателни, съветва известният астролог, езотерик, кабалист и писател Николай Радев – Алдебаран Руски генерал: Ами ако ударим с ракети България и Румъния... Руски генерал: Ами ако ударим с ракети България и Румъния... „Ако нашите хипотетични удари по складове за ракети с голям обсег извън Украйна - в Полша, Румъния и България, нямат отрезвяващ ефект върху Запада, тогава, подозирам, Русия ще бъде принудена да удари Германия и САЩ", каза Сергей Липовой Арестуваха шестима за заговор срещу Мадуро Арестуваха шестима за заговор срещу Мадуро Правителството на Венецуела свърза предполагаемия план с испанските и американските разузнавателни служби Стяга сватба Стяга сватба Топ готвачът Гордън Рамзи омъжва дъщеря си  
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори