×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Да, България“ излиза от коалицията с Промяната до края на деня


„Да, България“ излиза от коалицията с Промяната до края на деня
Ген. Атанас Атанасов остава с Кирил Петков, докато хората на Христо Иванов се очертава да играят самостоятелно на вота
03 Септември 2024, Вторник, 13:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

ПП поднесе на сребърен поднос за сбогом изненадващ подарък за досегашните си партньори

На 90 % е сигурно, че „Да, България“ ще напусне коалицията с „Продължаваме промяната“, научи Флагман.бг от добре информиран източник.

Националният съвет на партията се събира довечера за извънредно заседание, за да реши в какъв формат ще се яви на предстоящия вот, а нагласите са за самостоятелно участие.

В „Да, България“ са оптимисти, защото няколко социологически проучвания им давали добра основа от 7 до 10 % подкрепа. Формация смята, че отцепването ще мобилизира структурите им и може да постигнат още по-високи резултати.

Неслучайно и в последните часове знакови членове на „Да, България“ не пестят критиките си към водещи лица на „Продължаваме промяната“.

Актьорът Веселин Калановски, който е общински съветник в София и член на ръководството на „Да, България“ атакува остро Лена Бориславова.

"Вчера, 02.09., г-жа Лена Бориславова бе гост в предаване на една национална телевизия. Затова си позволявам да се обърна публично към нея с думите: Все още има време да кажете едно "Извинявайте, прекалих!", написа във Фейсбук профила си той, а впоследствие изтри публикацията си.

Повод за фейсбук броженията стана вчерашното участие на Бориславова в ефира на бТВ. То дойде на фона на преговорите, които трите партии в обединението "Продължаваме промяната-Демократична България" водят за подписване на коалиционно споразумение с ясен механизъм за взимане на решения, както и за нов начин на редене на листите.

От "Да, България" настояват обединението да се превърне в "конфедерация" - да има ясна отлика между партиите, но и ясна отговорност при взимането на решенията, право на вето, излъчване на говорители по определени теми.

Настояват също така листите да не се редят по досегашната "решетка" - "първо, трето място за мен, второ, четвърто за теб", а на база критерии за оценка на работата на кандидат-депутатите и с предварителен подбор.

От ПП смятат, че нямало време за подбор и който искал, нека прави такъв в собствената си партия.

Засега е ясно, че ДСБ на ген. Атанас Атанасов остава в коалицията и ще получат няколко водещи места по регионите.

Ако се стигне до разпад на коалицията акад. Денков ще е водач за ПП, а Димитър Найденов - първи в листата на "Да, България"

Ако доскорошните партньори се явят отделно на вота водач на ПП в Бургас ще е акад. Николай Денков, а на „Да, България“ Димитър Найденов.

За сбогом от ПП направиха изненадващ подарък на „Да, България“ – осигуриха им две от трите места в Районната избирателна комисия, след като излъчиха Милен Господинов и Георги Михов от квотата на „Да, България“ и Пенка Паспалева от тази на „Продължаваме промяната“. Подобен сценарий се е случил и в много други области, довериха източници на Флагман.бг.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
ТБС
03.09.2024 21:31:55
0
1
Кучето е ясен, пак ще виси по цял ден на улицата, ама на плъхока не му видяхме очите. Ще начина за си обеля два лафа с уродите.
16.
Fox three
03.09.2024 18:57:14
3
5
ДБ са дясна формация и нямат работа при левичарите ПП. Това отдавна трябваше да се случи. Може да имат и 20 депутата, а може и изобщо да не влязат, но най-важното е да отстояват позициите на десните хора в България.
15.
Ами
03.09.2024 18:17:37
8
3
Боби, като не гласуваш ,пак ще те граби Буци/ Буда и продажниците от дб пп !
14.
Хихи
03.09.2024 18:15:31
0
8
агент малък Наско смее ли да напусне коалицията?! Нали за него ще гласуват семейството му и може би някой комшия ...
13.
Боби
03.09.2024 17:25:00
4
8
Тези партии в парламента, не разбират ли, че и на каквото и да се делят и съюзяват, народа не ги иска. Ако продължават да запушват парламента ида месец махнат доброволно от там, в България ще настъпи политическа криза.
Единствения, справедлив отговор на тяхната наглост е: да не гласува никой.
12.
Нас червеното знаме роди ни
03.09.2024 16:27:08
3
11
В тази партия ДайБъ са номенклатурни кадри от БКП или може да се каже малкото БСП. Къртици, ястреби, соколи изпратени да разбият дясното. След революцията от 2020 с кой се гушнаха Мая Манолова, Татяна Дончева, тройката от запаса, Муньо червения и т.н.
11.
Ние
03.09.2024 16:05:16
6
5
ВАЖНО, много ВАЖНО !!! ...Пеевски (Шопара) е готов да вкара България във войната ! ... Вижте това : ... https://skandalno.net/пеевски-е-единственият-автентичен/
10.
я
03.09.2024 14:57:55
4
8
Е няма да напуснат коалицията последно Мирчев каза че остават
9.
Предвидимо
03.09.2024 14:16:33
9
19
Готвят се за участие в управлението с герб и пеевски. Не случайно лъжеца Христо Иванов стоя в скута на Пеевски и пиеше мазно турско кафе.
8.
така така до 7
03.09.2024 13:54:19
6
2
Тоз пък трол от къде знаеш аз кой подкрепям или изобщо дали подкрепям някой?? Просто коментирам темата ама ги си мистър компетенция!!
7.
Е на тва е!
03.09.2024 13:51:02
10
24
Така, така, преди виновен ви беше Борисов, сега Пеевски. Само вие сте света вода ненапита. Дните ви са преброени.
6.
Бисер Русимов
03.09.2024 13:29:59
2
16
каквото такова, накрая пак ще броим, аз плащам
5.
все още жив
03.09.2024 13:27:30
18
23
Злобата, алчността, контрабандата с пудели и огромния стремеж за пари от революцията пре 2020год. до днес приключи. Революционерите ни ограбиха, стъжниха ни живота и феновете дето ядат доматите с колците ще прогледнат най-после!
P.S Митко Дървото рязко ми стана симпатичен!
4.
интересно
03.09.2024 13:18:21
1
38
Тия гъзолизците на Бачийски към кои са
3.
Тревор
03.09.2024 13:03:43
4
46
Супер, само се чудя феновете на коалицията как ще се разцепят сега.. на активни и пасивни ли?
2.
така така
03.09.2024 12:58:52
10
38
Пеевски разцепва всичките партии!! Големият евро атлантик с каишка на шията от краварите
1.
MT
03.09.2024 12:53:33
0
42
:)))) бай бай проДА!й България
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори