Рецепта за лесни пърженки с царевица
С какъв сос и гарнитура ще поднесете тези апетитни пърженки с царевица?
Необходими Продукти
царевица - 100 г (замразена)
яйца - 1 бр.
брашно - 50 г
бакпулвер - щипка
сол - щипка
мащерка - щипка
червен пипер - 1/2 ч.л.
прясно мляко - 1 с.л.
олио - 4 с.л.
пресен лук
магданоз
Начин на приготвяне
Сварете царевица за 5 минути и я отцедете. Разбъркайте яйцето, брашното, бакпулвера, 1 с.л. олио и млякото.
Добавете солта, мащерката, червения пипер, царевицата.
Нарежете на ситно няколко стръка магданоз и лук и разбъркайте сместа за пърженките.
Загрейте олиото, гребвайте с лъжица от сместа и изпържете пърженките с царевица от двете страни до златисто.