×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”


Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Разширеното изследване на кръв на намалена цена от 61.80 лв. на 52.00 лв.
02 Септември 2024, Понеделник, 10:19 ч.
Автор: Флагман.Бг

Профилактичните кампании на лаборатория „ЛИНА” са част от социалната ѝ мисия да подпомага скрининга на широко разпространени заболявания

Ако се нуждаете от профилактични изследвания, то „ЛИНА” е най-подходящата лаборатория за това. В нейните кампании с анализи на намалени цени можете да откриете важни анализи за Вас и Вашето семейство.

Месечните кампании важат в самостоятелните филиали на „ЛИНА“ в областите: Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Габрово, Сливен и Ямбол. Предварително записване на час или направление от лекар НЕ са необходими. Таксата манипулация е 2 лв.

Ето и кои са новите профилактични кампании през месеците септември и октомври 2024 г.

Пълно изследване на кръв и урина на намалена цена от 43.00 лв. на 34.00 лв.

То включва: пълна кръвна картина с 16 показателя; кръвна захар; урея; креатинин; пикочна киселина; общ белтък; албумин; АсАТ; АлАТ; АФ (ALP); ГГТ (GGT); калций (Ca); фосфор (P); урина - ОХИ със седимент. Резултатите от тези анализи показват какво е състоянието на бъбреците, черния дроб и други органи и системи в нашето тяло. Големият брой показатели в този пакет го правят добро начало на всяка профилактика. Препоръчително е да се извършва сутрин на гладно.

Разширено изследване на кръв на намалена цена от 61.80 лв. на 52.00 лв.

Този пакет надгражда предишния, тъй като освен: пълна кръвна картина с 16 показателя;  кръвна захар; урея; креатинин; пикочна киселина; общ белтък; албумин; АсАТ; АлАТ; АФ (ALP); ГГТ (GGT); калций (Ca) и фосфор (P) в него са включени още Инсулин и HOMA – IR. Последният анализи е хомеостазен модел за оценка на инсулинова резистентност, която често се наблюдава години преди проявата на диабет тип 2 и усложненията от него. Анализите отново трябва да се извършват сутрин на гладно.

Витамин D и Витамин В12 на намалена цена от 45.00 лв. на 34.00 лв.

Много хора не осъзнават, че имат дефицит на витамин D или B12, тъй като симптомите често са неспецифични или се развиват постепенно. Ранното им  откриване чрез профилактични изследвания позволява навременно лечение и предотвратяване на сериозни здравословни проблеми. Недостигът на витамин D е свързан с редица  заболявания, като остеопороза, сърдечно-съдови заболявания, депресия и автоимунни заболявания. Витамин B12 е важен за нервната система и кръвообразуването и неговият дефицит може да доведе до анемия, нервни увреждания, раздразнителност, тревожност, промени в настроението, репродуктивни проблеми, а също така може да доведе до повишени нива на хомоцистеин в кръвта – аминокиселина, която се свързва с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркт и инсулт. Затова през месеците септември и октомври 2024 г. анализите на Витамин D и Витамин В12 са на намалена цена в лаборатория „ЛИНА”.

Изследването на Витамин B12 е желателно да се прави сутрин на гладно, както и две седмици след спиране на приема на медикаменти и добавки, които го съдържат. Някои лекарства като метформин и инхибитори на протонната помпа могат да повлияят неговите нива при продължителен прием. Не е необходимо спиране на лечение с тях, особено без консултация с лекар, достатъчно е да информирате лекуващия Ви специалист, за да бъде отчетено тяхното влияние при интерпретация на резултатите.

За Витамин D няма строги изисквания като е добре изследването да се прави сутрин на гладно, когато нивата му са по-стабилни.

 

Пакет щитовидна жлеза: FT4 и TSH на намалена цена от 26.80 лв. на 17.00 лв.

Щитовидната жлеза е малка жлеза, но с голямо значение за хормоналния баланс на нашето тяло. Как функционира тя, показват изследванията на някои основни хормони, като FT4 и TSH, които е добре да се правят поне веднъж в годината с профилактична цел. Препоръчително е проби за изследванията да се вземат сутрин на гладно и преди приема на напитки и продукти с кофеин.

Пакет щитовидна жлеза – разширен: FT3;  FT4; TSH; Anti – Tg;  Anti – TPO на намалена цена от 71.00 лв. на 58.00 лв.

В този пакет са включени всички хормони и антитела, отразяващи функцията на щитовидната жлеза. Анализите са подходящи както при диагностициране на заболявания на щитовидната жлеза, така и за проследяване на проведено лечение. Отново е препоръчително да се правят сутрин на гладно и преди приема на напитки и продукти, съдържащи кофеин.

Пакет Имунен статус на намалена цена от 94.80 лв. на 76.00 лв.    

В него има: пълна кръвна картина с 16 показателя; С-реактивен протеин (CRP); Антистрептолизинов титър (ASO, AST); Имуноглобулин A (IgA); Имуноглобулин M (IgM); Имуноглобулин G (IgG); C3 фракция и C4 фракция. Благодарение на тези изследвания можете да проверите състоянието на имунната си система, която ни защитава от различни чужди нашественици като бактерии, вируси, гъбички и др.

Пакетът е подходящ при: често боледуване от заболявания като фарингит, тонзилит, бронхит, пневмония, цистит; хронични възпалителни заболявания; неизяснени температурни състояния; хронична умора; автоимунни заболявания и алергии.

Допълнителна информация за изследванията

Имуноглобулините или антителата: IgG, IgМ , IgА, IgЕ играят ключова роля в имунитета. Те представляват протеини, които се произвеждат от имунната система в отговор на въздействието на редица микроорганизми, различни вещества, а в някои случаи дори ракови клетки. При първия контакт с тях имунната система ги разпознава и произвежда имуноглобулини (антитела), които могат да се свързват със съответните антигени и да ги неутрализират. При последваща среща на организма със същите чужди антигени - клетките на имунната памет водят до по-бързото производство на по-качествени антитела.

C–реактивен протеин (CRP) е протеин, който се произвежда от черния дроб в отговор най-често на бактериална инфекция, възпаление, автоимунно заболяване или друг тип реакции на имунната система. Стойностите на CRP при здрави хора са ниски и нарастват при различни патологични процеси. Високите стойности на CRP най-често са признак за бактериална инфекция.

ASO –(антистрептолизинови) антитела се образуват седмица до месец след началото на стрептококова инфекция. (Най-често това е стрептококовият фарингит или тонзилофарингит.) Нарастват за 3 до 5 седмици, след което започват да спадат. Изследването се назначава на пациенти, при които има съмнения, че симптомите им се дължат на усложнения, свързани с неотдавна прекарана стрептококова инфекция. Такива усложнения са ревматизъм, глумерулонефрит, ендокардит и др.

Пакетът включва и пълна кръвна картина с 16 показателя, която е задължителна първа стъпка. Резултатите трябва да се интерпретират от специалист.

Остеопороза на намалена цена от 60.60 лв. на 48.00 лв.

Този пакет обединява трите най-важни изследвания за диагностиката на това заболяване: Бета-Кросс Лапс (Beta - CrossLaps) - маркер за костно разграждане, Остеокалцин (Osteocalcin) - показател, отразяващ метаболизма на костната тъкан, и Паратхормон (PTH) - основният хормон, регулиращ фосфатно-калциевия обмен. Изследванията са полезни за всички жени над 55-годишна възраст, както и за жени със снижени нива на женските полови хормони, при пациенти на продължително лечение с кортикостероиди, при дефицит на витамин D, пушачи, прекомерна употреба на алкохол, както и при страдащи от редица ендокринни заболявания, водещи до развитие на остеопороза. Този пакет е подходящ и при проследяване на ефекта от антирезорбтивна терапия, провеждана при остеопороза  (3-6 месеца след началото на лечението). 

С оглед на дневните колебания в стойностите на паратхормона, изследването е добре да бъде направено сутрин до 10 ч. на гладно и преди прием на медикаменти, тъй като някои от тях могат да  повлияят резултата.

Полов хормон по избор от: LH; FSH; Progesterone; Testosterone; Estradiol; Prolactin всеки на намалена индивидуална цена от 14.80 лв. на 11.00 лв.

Можете да изберете един или да ги комбинирате. Измерването на нивата на тези хормони е подходящо при проблеми с менструалния цикъл, неуспешни опити за забременяване и преди инвитро процедури. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Профилактичните кампании на лаборатория „ЛИНА” са част от социалната ѝ мисия да подпомага скрининга на широко разпространени заболявания. Тя е първата лаборатория в страната, която ги въведе. Днес те са изключително полезни за пациентите.


В категории: Здраве


България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори