×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майка й е учителка, баща й механик, а тя е най-голямата звезда на Балканите


01 Септември 2024, Неделя, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Цеца е онази сръбска попфолк певица, чиито фенове ѝ дадоха прякорите "Ceca nacionale", "кралица на турбо-фолка", "майка на нацията" и "сръбска майка"

Във фантазиите на повечето хора животът на звездите винаги е бил лесен като песен и винаги са били галеници на съдбата. На всеобщата любимка Цеца Величкович – Ражнатович никак не ѝ е било лесно и не винаги е била звезда, любимка на милиони и милионерка, пише burgas24.bg.

Цеца е онази сръбска попфолк певица, чиито фенове ѝ дадоха прякорите "Ceca nacionale", "кралица на турбо-фолка", "майка на нацията" и "сръбска майка". Но в началото на съзнателния ѝ живот ѝ е било доста трудно, толкова трудно, че нямала дори пари за автобусно билетче, а образованието си получила доста късно в живота си, ставайки свинарка – задочно завършва училище със специалност "техник по свиневъдство".Тя е родена на 14 юни 1973 г. в Житораджа, село в Южна Сърбия.

Селото на Цеца

Майката на Цеца – Мира, е учителка, а баща ѝ – механик, който по-късно става политически деятел и председател на общината. Певицата има сестра Лидия, която е с единадесет месеца по-малка от нея. Живеели при дядо Чедомир и баба Велика, които ги отгледали.

Детство

Цеца била бързо развиващо се дете и проговорила на шест месеца и проходила на девет месеца. На сцена се качва за пръв път на 9-годишна възраст - в училищна постановка, където възхищава публиката с таланта си на актриса. Често ѝ се случвало да няма пари за автобусен билет и да се връща от събитията, които се провеждали в съседните села, пеша. По-късно тя казва, че за един уикенд вече печели по 700 марки, докато майка ѝ е има заплата от 25 марки, пише Biografija.org, цитиран от "Телеграф". “Майката на нацията“ завършва основно училище с отличен успех, но се посвещава на кариерата на певица и въпреки молбите на майка си, не продължава образованието си.

Много години по-късно тя завършва задочно средно ветеринарномедицинско училище, със специалност “техник по свиневъдство". Вечер пее, а през деня подготвя уроците си.

Рокли назаем

Един от ключовите моменти в кариерата на Цеца е лятото на 1987 г., когато се запознава с акордеониста, композитор и аранжор Мирко Кордич. Той я забелязал в заведение, където пеела, едва когато по-възрастните ѝ колежки ѝ позволили.

Той вижда таланта ѝ и моли родителите ѝ за разрешение да я заведе в Белград. Едва 15-годишна тя се мести при Мирко и съпругата му, която ѝ дава рокли назаем за участия, учи я да се гримира, да си прави прически и да се държи на сцената професионално. Днес вече Цеца е кралица на сцената, а за прическите ѝ се грижи цял екип.

Несбъдната актриса

От тогава е и мечтата на Цеца да влезе във Факултета по драматични изкуства и да стане актриса. Малцина знаят, че именно Цеца Величкович изпълнява култовата роля на прочутата Кощана във филма – класика "Нечиста кръв", базиран на книгата на Бора Станкович. Лентата обаче е показана шест години по-късно, защото бъдещият съпруг на Цеца - Аркан, го забранява с искане да бъдат изтрити секс сцените на Цеца с култовия актьор Раде Шербеджия.

През 1993 г. тя започва сътрудничество с Марина Тукакович и Александър Радулович Фут, което ще доведе до множество хитове. Освен Марина и Фут, един от сътрудниците бил и днешната фолк звезда Дино Мерлин. Огромният успех на този запис е увенчан с концерт на стадион Ташмайдан, посетен от 12 000 души.

През 1995 г. тя записва един от най-добрите албуми в кариерата си, което разбива на пух и прах слуховете, че ще спре да се занимава с музика, след като се запознава с Аркан.

Аркан

Има различни истории за запознанството им с Желко Ражнатович Аркан, като някои споменават, че баща ѝ молил Аркан да я измъкне от клуб в Берн, където била по това време. Певицата става член на партията на Аркан - Партия на сръбското единство (SSJ), а по време на посещението му в селото ѝ Житораджа родителите ѝ го посрещат топло.

В началото обаче те не одобрявали връзката. И влюбената Цеца директно ги заплашила: "Можете всички да се избиете, но аз ще се омъжа за него, защото го обожавам“.

Легенди се носят за голямата им любов, за безкрайните телефонни разговори, за шоколадовите бонбони, с които го e изкушавала и за прословутото прозвище "Буцко“, с което го е наричала.

Двамата се женят на 19 февруари 1995 година на церемония, наречена от мнозина “сватбата на века". В онзи ден колона от 56 джипа задръстили улиците на Белград, предвождани от ягуар, на който вместо регистрационни номера пишело "Цеца и Желко".

За 800-те гости имало на трапезата "от пиле мляко“, а сватбената торта тежала 70 килограма. Разноските по сватбата, възлизащи на 100 000 марки, били платени от скандалния италиански бизнесмен Джовани ди Стефано, като подарък за младоженците.

Събитието е предавано на живо от 36 редакции, сред които: "BBC", "CNN" и TV Pink, а е направена и специална VHS касета със запис от сватбата, която всеки е можел да си купи. На 10 декември 1996 г. тя ражда син Велко, а на 25 май 1998 г. – дъщеря Анастасия. Искали да имат пет деца, но това не се случва.

Аркан е убит на 15 януари 2000 г. в хотел "Интерконтинентал" в Белград. След дълга медийна пауза певицата продължава кариерата си.

Богатство

И преди, и след Аркан, песенната ѝ кариера е блестяща. Легенди се носят за албума ѝ "Decenija", който достига тираж от 800 000 копия и се превръща в най-продавания албум на Балканите, както и за соловия ѝ концерт на Маракана през 2002 година пред 90 000 фенове. По-късно тя събира и 140 000 души на свой концерт- през 2004 година.

Клиповете ѝ имат милиони гледания в Ютюб, била е вдъхновение за Роберто Кавали, а сънародниците ѝ я наричат "майка на нацията“. Децата ѝ, песните ѝ и почитателите ѝ са целият ѝ живот.

Днес тя е една от най-богатите хора с Сърбия – момичето, което нямаше пари да си купи билет за автобуса, носеше рокли назаем и ако не бе станала звезда, щеше да е техник по свиневъдство.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Николай
01.09.2024 17:35:58
1
7
Голям глас и земен човек.Малко са хората като нея.Да бъде жива и здрава а песните и ще се слушат от още много поколения.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори