×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Православната църква отбелязва Кръстовден
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще броим гларусите в Бургас, но ще доведе ли това до някаква промяна


Ще броим гларусите в Бургас, но ще доведе ли това до някаква промяна
Дискусиите в Общинския съвет бяха оглавени от Веселин Пренеров, който счита, че не трябва да подхождаме антихуманно към птиците, и Георги Манев, който призна, че забравя за „Бургаски вечери” като чуе крякането на пернатите по покрива си
30 Август 2024, Петък, 15:33 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Популацията на наглите птици е завишена и те вече са проблем, който обаче едва ли ще се реши с либерални мерки

Ще броим гларусите в Бургас. Такова решение взе Общинският съвет днес с 36 гласа „за” и 5 „въздържали се”. Крайно любопитната докладна бе внесена от Стоян Грозев и след днешната сесия става ясно, че от общинският бюджет ще бъдат отделени 35 000 лв., за да се даде най-после отговор на въпроса Завишена ли е популацията на тези птици, или не е, и има ли начин, по който наболелият от години проблем да бъде решен.

За разлика от администрацията на Бургас преди малко над 100 години, сегашната действа доста по-либерално спрямо птиците. И в този тон бяха и обсъжданията. Пръв в дискусията, която бе подбудена от предложението, се намеси общинският съветник Веселин Пренеров. Според него, трябва да се подхожда внимателно по темата и макар гларусът да не е защитен вид, не трябва да се взимат крайни и антихуманни мерки.

Съветници предлагат Бургас да плати 35 хил. лева за преброяване на гларусите

„Какво ще стане като научим бройката на птиците? Това нищо няма да промени. Още повече, че те са един от любимите символи на Бургас и започвам да се притеснявам, че обезличаваме образа на бургаския гларус. Започва да се разтревожва и детската психика, защо това пернато е влязло дълбоко в детското творчество. Той е любимото нещо, с което децата асоциират Бургас, а редица детски градини и школи за изкуства носят неговото име”, каза още Пренеров от трибуната.

Той посочи, че най-правилното решение спрямо проблема е да се вземат такива мерки, каквито се взимат в други европейски градове - да се ограничи достъпът на птиците до храна и да се ползват звукови сигнали против гларусите.

Нахални ята от гларуси тормозят Варна и Бургас, превземат София и Пловдив

Не на такова мнение бе колегата му Георги Манев - идеологът зад коалицията КОД/Български възход, чиято дума се чува сериозно, а фигурата му е сред най-влиятелните в местния парламент. Той е един от истинските потърпевши на терора на гларусите, тъй като живее на последен етаж в една от най-модерните сгради на входа на Морската градина.

„Уважавам културата и начина ви на мислене, г-н Пренеров. Знаете колко ми беше близък Гого от „Тоника”, но да ви кажа честно - като вземат да крякат гларусите на главата ми, направо забравям за „Бургаски вечери”. Популацията им наистина е много голяма - просто вижте какво се случва на сметището. Считам, че е хубаво да се направи анализ на ситуацията и да се вземат мерки”, каза той.

Вносителят на докладната Стоян Грозев също взе участие в дискусията, която очаквано бе една от малкото, които разпалиха страстите в местния парламент. Той адресира критиките, че по този начин безсмислено се харчат средства. „Не мисля, че 35 000 лв. от общинския бюджет биха нарушили баланса му. Така или иначе не съм убеден в полезността на доста от финансите, които се гласуват в него. С тези средства ще постигнем нещо, което би могло да е полезно за града и да подобри комфорта на хората, живеещи в него”, защити идеята си той.

Гларусите се превърнаха във всеядни терористи, изядоха цял таралеж в Бургас

Историкът Георги Дракалиев припомни за кметската заповед на Атанас Славов от 1907 г., с която гражданите на Бургас се призовават с всички възможни средства да пробиват яйцата им, да развалят гнездата заради завишената още тогава популация. Той посочи, че присъстващите в залата представители на Общината са си водили записки по време на дискусията и изрази мнение, че с приемането на докладната за преброяването може да има реален резултат.

Потресаващо разкритие! В миналото кметът лично разпореждал как да се избиват „летящите цигани“, тероризиращи Бургас

Приемането на тази идея от мнозинството от общинските съветници е знак, че има шанс в идните месеци или години все пак да се вземат някакви мерки срещу гларусите. В последното десетилетие те действително са много и което е по-лошото - стават много агресивни не само в атаките си към хора, но и в търсенето на храна. Ако в скоро време сте видели разхвърлян боклук покрай контейнер, то почти със сигурност извършител е гларус, а не човек. Птиците са достатъчно умни и наблюдателни и са забелязали през годините къде хората изхвърлят храна, която макар и негодна за тях, се оказва прекрасен източник на прехрана за гларусите, чиято стомашна киселина е достатъчно силна да преработи на практика всичко.

Темата с тези птици действително се притопля през 1-2 години. За съжаление обаче до тук всички мерки, които са взимани срещу тях, са либерални и косвени, което не доведе до очаквания резултат. Поставените подземни контейнери за отпадъци успяха временно да решат проблема, но птиците намериха начин да се справят и с тази пречка, преориентираха се и се прегрупираха. Сега те са на практика навсякъде.

Според данни на Министерството на екологията от миналата година, популацията им е нараснала 4 пъти спрямо последния анализ. Припомняме още, че в градска среда тези птици живеят най-малко 20-25 години, а в някои случаи - над 60. Всеки размножителен сезон двойка от тях снася най-малко 2-3 яйца, от които почти няма загуби. Тоест на този етап броенето им би било първа крачка към изработването на истински анализ, който да постави на светлина проблема и да поиска истинското му решаване.

 


В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Стяга сватба Стяга сватба 14/09/2024, Събота 19:20 0
Флагман.БГ Опитал да се самоубие в затвора Опитал да се самоубие в затвора 14/09/2024, Събота 17:20 3
44
Коментара по темата
44.
КОД
02.09.2024 10:17:07
0
1
Нашият съветник Милен Георгиев ще ги цели със футболната топка.Той и за това не става но за него ще е успех!
43.
бай Митко
31.08.2024 19:13:10
0
5
Флагман само да питам: Къде ще става кандидатстването за броячи на гларуси?
42.
БГ
31.08.2024 17:21:26
1
10
Грозев - едно време УЖ подскачаше за по-чист въздух в Бургас и за спиране на Кроношпан заради десетилетното обгазяване на градът ни с ФПЧ и отровна и канцерогенна химия. Реши ли този проблем, който ти използва за да влезеш като общинарче, че хукна да даваш от моите данъци за броене на гларусите? Гларусите не ми пречат да дишам и не тровят децата ми, за разлика от Лукойл и Кроношпан. Утре пари за броене на мухите ли ще си гласувате? Това ли бе най-наложащия проблем на Бургас - гларуси, мухи, мравки... или отровния въздух? Аман от популисти, кариеристи, подлоги, ибрици, крадци и лъжци!
41.
Отстрел, и след отстрела ... кеф
31.08.2024 17:05:27
3
2
Много е просто. Родителите, пред децата си, за да ги зарадват, отстрелват "летящите цигани", както ги наричат в дописката. Децата събират труповете и им се радват.

След това отстрелват котките и децата се радват още повече.

След двата горни отстрела ще останат само гълъби и плъхове, за радост на родителите и децата. И Бургас ще свети от чистота!
40.
6matarok
31.08.2024 08:53:24
1
4
Ne sam specialist no po li4ni naalbludeniq vijdam 4e drasti4no e namalqla populaciqta na vrab4etata a tova e nai poleznata ptica , nai malko pre4i a nai mnogo polzi nosi, izqjda vsqkakvi vredni gasenici i drugi nasekomi, ne dava da se razmnojavat na osi v parkovete, otidete v parka na Mineralnite bani, tam nqma nito 1 vrab4e zatova pak lqtoto e palno s osi .
Vrab4etata matqt v hrasti, a vsi4ki hrasti v grada bqha okastreni za da ne pikaqt horata v tqh a da hodqt po gradskite toaletni.
Glarusite ot svoq strana matqt varhu skali, celiq grad za tqh e edna skala tai kato ima mnogo pokrivi i vse po malko darveta.
Galabite matqt v dupki i rqzni ni6i , sa6to sgradite za tqh sa idealno mqsto. Po usloviqta na matene i dostapa do hrana edna populaciq 6te naddelqva, NO nito glarusite nito galabite qdat vrednite nasekomi, a samo malkite pti4ki. I nqkoi lqto kato osamnem s gasenici navsqkude , zapomnete tozi komentar.
39.
XX
31.08.2024 08:23:35
0
8
"Преброяване на дивите зайци" -български игрален филм. За тия , които не са го гледали...
38.
Сметището в Братово
31.08.2024 05:27:00
0
15
На сметището в Братово нямат преброяване. Десетки хиляди са и подскачат и летят непрекъснато, а от вонята ще ви прималее. Накрая ще си измислите едни числа и ще усвоите парите, нали?
37.
Пешо
30.08.2024 23:51:16
0
24
Пребройте колко бургазлии остават зимата в Бургас. И колко обяви за работа има.
36.
БауинОрангутанов
30.08.2024 23:16:16
1
18
Защо не броите мошенниците и далавераджиите?...
35.
Митко
30.08.2024 21:27:16
1
32
Този Манев ми е много противен ,освен че не разбира от нищо се е натресъл и в общинския съвет и пръскат пари за глупости .Защо същия не ги изкара от собствения си джоб тези пари и да преброи гларусите ?
Било му шумно Ами като иска да живее в морската и да гледа морето ще търпи и гларусите ,те обичат риба и са там до морето ...Толкова прости същества няма никъде само в общинския съвет са се събрали и не работят в полза на гражданите .Другата намърдана там е сестрата на новоизлюпения бизнесмен Кристиян Киров ,Мариела Кирова неговата сестра тихомълком с Чанка Коралска са вкарали докладна записка още земеделски земи в парк Росенец да бъде сменен статута ,за да може да си продължава строежите на сградите този ...Там са изсекли много дървета ,строи един старчески дом и да не мислите ,че ще е безвъзмездно ...Аман от такива подлоги превърнаха града в бетон и далавери !
34.
Селския
30.08.2024 20:38:18
1
15
Обаче вие не сте съвсем наред ! И какво ще стане като преброите гларусите ? По- малко , ли ще станат !? Решение на популацията ! Имате 35000 лв , значи плащате по 50 Ст. на яйце и готово ! Айде вземете калкулатора и сметнете колко гларуски яйца няма да се излюпят ! Някъде към 70000 ....ама сте ми глупавички....
33.
Фантомас
30.08.2024 19:58:03
0
21
Дъртите п9ераси пак са на мода,все да се покажат и изпъкнат,чички-шматки
32.
тунеядци
30.08.2024 19:24:10
1
38
А комарите кога ще броите вашта мама некадърна?
31.
Глупости
30.08.2024 19:08:53
28
7
Явно повечето не си правят труда въобще да вникнат в темата, след като продължавам да чета за броене. Аланкоу, този документ, който ще се изготви е необходим, за да спазим поредната европейска деректива ограничаваща действията ни. А парите..... даже са малко за подобна експертиза, дано се намери читав екип за тази сума
30.
Фани
30.08.2024 19:03:24
16
10
Флагман, за пореден път се убеждавам, че вие сте най-меркантилната, изкривяваща фактите и зависима медия в Бургас. Четейки писаниците ви започвам да се съмнявам в себе си. Аз съм гледала дебатите по тази тема от преди 2 години и днес направих същото. Темата е важна за мен и не ви прави чест, ало въобще знаете значението на тази дума да заблуждавате обществеността с изкривяване на факти. А истинските са - тази тема не се претопля, както се изразявате, за първи път бе повдигната и поставена за разискване от двама съветници, които имат волята да го направят, това бяха Стоян Грозев и Манол Тодоров. Днес защитата на докладната пое Грозев представяйки юогични и правдиви факти за това, че гларусите се превръщат в проблем. Г-н Манев имаше епозодична роля, а г-н Пренеров в края на дебатите се съгласи с доводите на Грозев. Лично потърпевша съм от гларус и апелирам това да се доведе до край. Адмирации за политическата воля този път.
29.
Георги
30.08.2024 18:45:00
3
34
Има европейски практики да се пръскат яйцата на гларусите с няква химия.Толкова ли трудно да се приложи и тук?! Не става въпрос да се избиват масово а да се намали популацията им
28.
Бургазлия
30.08.2024 18:44:30
1
42
А онази смрадлива и крадлива напаст, дето се въди неконтролируемо и лапа от парите ни във вид на помощи - няма ли да я броят и кастрират?! Не, разбира се!
27.
Ханко Брат
30.08.2024 18:24:43
0
51
Ограничете движението на мангалите, които са плъзнали денонощно из града и вадят всичко от контейнерите!
26.
мунчо
30.08.2024 18:11:12
1
45
Дупките са много повече от гларусите! Нека да ги преброят до 2027 г и евентуално за 5-6 години да ги запълнят!
25.
Възмутен
30.08.2024 18:02:26
5
42
Аз призовавам всеки нормален на следващия общински съвет септември да се съберем и да отидем да им броим на тия нещастници по 35 тояги на голо и да си изтеглят това малоумно предложение или милионера Манев да се бъкне в джоба и да плати той като толкова му пречат гларусите! Дайте ги тези пари да се запълнят дупките по цар Симеон!!!
24.
292
30.08.2024 17:48:10
16
9
Вие, дето ходехте по покривите да опъвате кабели, бяхте къде-къде по-големи вредители от гларусите. За радост изчезнахте. Относно пикиращите гларуси. Колкото на някой от вас са продупчили главата, толкова ще го направят и с някой друг. Пикирането им е номер, ама ако като дете си ловил гларусчета по покривите щеше да знаеш, че е колкото да изплаши някой новобранец.
23.
Грарусите са ок ,но
30.08.2024 17:47:59
14
30
Има свръх популация на гълъби и котки .
Това са проблемните точки.
22.
Жълтопаветен Еврогейпарадчик
30.08.2024 17:39:55
3
29
тези 35000 лв. ако 1 с 2 сиви клетка в празните манерки се беше сетил , да дават на циганите в кумлука по левче на здраво яйце от гларус , нямаше да има и помен от тази напаст! Обаче те не стават за нищо тези в ОС
21.
ПРЕБРОИЧИК ГЛАРУСОВ
30.08.2024 17:18:00
1
41
понеже съм много сЪпричастен към "безкрайните" мЪъки и страдания на бургазлии, заради тази нахална чайка, ПИТАМ, какво ще се промени с това броене, те, гларусите,- ще намалеят или ще се увеличат? Е, аз, поне ще взема общинска заплата. Просто, така си питам.
20.
До 6
30.08.2024 17:11:23
2
6
Точно така!
19.
Аха
30.08.2024 17:10:44
0
43
Ние пък Бургазлии ще броим дупките по шосетата в града- да видим дали са повече от гларусите-- А Вие се самонаграждавайте с Почетни Титли - Те хората не ви понасят
18.
А, КОМАРИТЕ, КОГА ЩЕ БРОИМ?!
30.08.2024 16:54:21
0
30
?! ?! ?!
17.
Кондуктор
30.08.2024 16:53:42
3
12
Да питаме орнитолози, да питаме специалисти ,ами нали затова е тази докладна или си мислите , че експертизата е безплатна.
16.
До 5
30.08.2024 16:49:05
2
44
Димо Грудев караше такси на хотел България, като дойде демокрацията му "подариха" лятната градина на хотела и така нататък и така нататък че като стана общ съветник няма отърване. Време му е да вземе пенсия 60 набор е. Ама куче от кокал отказва ли се - никога. Така че там ще си умре, с общински кокал в устата.
15.
Ейййй.......
30.08.2024 16:47:01
11
14
просто ревнах от смях, като прочетох статията и коментарите към нея, защото си представих буля Минка от Дебелско / на нея все й пречат гларусите, гугутките, скорците,врабчета и всичко, която с€ре по терасата/ , и още Марийките, Златковица и комшийката Веса, качени на покрива на блока, развели поли, събират гларусови яйца и целят с тях бай ви Пулю, чичо ви Сулю и който им падне още... и най-вече мен...от любов !
14.
ТБС
30.08.2024 16:37:11
3
40
Браво бе педали гнусни, за броене ли си даваме парите. И вас ще ви преброим по парцелите в ЦГГ. Аз отказвам данъците ми да отиват за тази простотия.
13.
Жалки хора
30.08.2024 16:36:26
8
26
Абе избийте всичко което мърда. Само вие останете нещастници.
12.
Гошо
30.08.2024 16:30:04
7
41
Това го правя всяка година - живея точно под покрива и напролет задължително се качвам да пробия каквито яйца намеря. Не се вземат, понеже ще си снесат нови. Като ги пробиеш продължават да ги мътят, ама нищо не излиза. Слагам си каска и си взимам един голям прът, защото наистина нападат здраво.
11.
градски
30.08.2024 16:27:55
0
37
в нашето предприятие имаше страшно много гълъби. Всичко осираха, навсякъде. Не знам какво направиха, но успяха да ги изгонят. Без да ги избиват, разбира се. Значи има възможности, само трябва да се допитат до специалисти.
10.
до 6
30.08.2024 16:25:36
22
33
в крайна на сметка на нас бургазлии ни пречат гларусите, това че ти си глух и непукист, не трябва ние да страдаме заради такива като теб.
9.
проф. Смислов
30.08.2024 16:24:02
3
29
Извините, позволете да предложа алтернатива - срещу половината пари гларусите ще преброя аз - един предан на науката, принципен и обективен професор. И без това всяка вечер броя хиляди овце преди сън, сега просто ще преброя бургаските гларуси. По-евтино и по-обективно - те нощем не летят много и могат да се преброят по-спокойно и точно. Хитро, а? Ваш, Смислов.
8.
до 4
30.08.2024 16:23:08
4
22
навремето като опъвахме кабели за кабелните телевизии по покривите, се натъквахме на много гларусови яйца. Нямаш си на идея какво пикиране беше към главите ни от гларусите. И нищо не ги плашеше и нищо не ги спираше. Така, че не давай такива идеи, защото на някой ще му надупчат главата.
7.
А
30.08.2024 16:14:29
2
28
Нещо за гълъбите измислиха ли?
6.
В крайна сметка
30.08.2024 16:11:51
33
30
на бургазлии, гларусите НЕ им пречат !!! Който не понася граченето им , нека си ходи по родните села , където няма такива пернати , летящи "хулигани". Ние, сме родени с този крясък и където и да отидем, все ни липсва. Но, да се харчат пари , за тази НЕДОМИСЛИЦА - БРОИМ ГЛАРУСИТЕ, е просто БУТАФОРИЯ !
5.
Do 1
30.08.2024 16:04:02
1
45
За справка сервитьора Димо Грудев е над 20 години съветник.само партиите сменя. Манев над 15, и той сменяч на партии Шерефет и той, 3,4 мандата кара, поне кюта там само в ДПС то. Няма наяждане старческите тела.
4.
292
30.08.2024 16:03:49
10
36
Лесен начин за промяна с "положението" с гларусите в 3-5 годишна перспектива. Всяка година,, в средата и края на април собствениците на имоти да се разходят по покривите на сградите си. Яйцата на гларусите са дълги колкото кокошите, малко по-издължени и тесни в средата. На черно-кафяви точки. Лесно се виждат и намират. Популацията рязко ще намалее, без да се трепят птиците. С гълъбите, тези летящи плъхове, разнасящи болести е значително по-трудно. Крият се там, където човек не може да стигне и са значително по-нахални и нагли от гларусите. Гаргите и те започват да стават напаст. Също като бездомните котки и казанозавърите.
3.
местен
30.08.2024 15:49:14
3
40
Георги Манев не беше ли идеолог на СЕК? Че стана идеолог на КОД и Български възход.
2.
бургазлия
30.08.2024 15:42:50
5
33
аз предпочитам чайките, пред гларусите. И вместо да харчат пари за глупости, по-добре да се допитат до орнитолозите. Те най-добре знаят как да бъдат прогонени гларусите.
1.
:)
30.08.2024 15:40:16
5
62
общинския съвет заприлича на старчески дом, скоро ще си имаме столетници, само дядовци един ден даже с ковчезите ще седят там, няма отърване от тия дъртаци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шок! Шампионът Карлос Насар прекратява кариерата си заради скандали с федерацията? Шок! Шампионът Карлос Насар прекратява кариерата си заради скандали с федерацията? Първата стъпка е да се махне сегашното ръководство и да се сформира ново, категоричен е световният рекордьор Поетът Недялко Йорданов: Депутатите се превръщат от личности в себичности Поетът Недялко Йорданов: Депутатите се превръщат от личности в себичности Българският народ не е народ на всеобщото отрицание, посочва поетът Доц. Мангъров обясни как се разпространява болестта холера Доц. Мангъров обясни как се разпространява болестта холера Основният симптом е остра диария, която води до дехидратация От 16 септември 7 общински паркинга в Поморие стават безплатни От 16 септември 7 общински паркинга в Поморие стават безплатни Вижте кои терени остават платени  Гошо от Поморие загази, ченгета му дойдоха "на гости", ето защо Гошо от Поморие загази, ченгета му дойдоха "на гости", ето защо Близо 15 грама трева е намерена в дома на стария им познайник В МВР се ослушват за регистъра на педофилите В МВР се ослушват за регистъра на педофилите Два месеца ведомството бездейства за блудствалите с деца Опитал да се самоубие в затвора Опитал да се самоубие в затвора Надрусал се със „зомби дрога“, след което се нагълтал с отрова за мишки Трагичното бъдеще на любовта между Мая и Жоро Илиеви - предвещано от черни поличби на сватбата им Трагичното бъдеще на любовта между Мая и Жоро Илиеви - предвещано от черни поличби на сватбата им Вижте какви знаци са вещали нещастието на двойката още от сватбения ден 14-годишно момче е ранено при спречкване между младежи 14-годишно момче е ранено при спречкване между младежи Извършителят на деянието е на 16 г.  Вечер на царевската песен „Джурджуна“ Вечер на царевската песен „Джурджуна“ Седмото издание на фестивала създаде много настроение и приятни емоции за жители и гости на Царево
Стяга сватба Стяга сватба Топ готвачът Гордън Рамзи омъжва дъщеря си   Отмъсти жестоко на най-добрия си приятел - награби жена му Отмъсти жестоко на най-добрия си приятел - награби жена му Бен Афлек целува и прегръща жената на Мат Деймън, след като Мат и Джей Ло бяха щракнати заедно  Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота! Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота! Републиканецът е срещу миграцията, а демократът - за абортите Защо не носи разголени дрехи Защо не носи разголени дрехи Тя е принудена да крие фигурата си, защото непрекъснато я критикуват, че е твърде слаба Жестока буря удари Румъния, има загинали Жестока буря удари Румъния, има загинали Спасителните екипи евакуират села с надуваеми лодки, властите вдигнаха хеликоптер „Блек Хоук“ Полиция и охрана спасиха Новак Джокович от тълпата Полиция и охрана спасиха Новак Джокович от тълпата Ноле се опита да се срещне с всички, раздаде автографи и се снима няколко минути, като в един момент се наложи да тръгне към изхода Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Съпругата на президента застана пред камерата в собственото си облекло Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Хванат е да шофира пиян Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Руският президент Владимир Путин предупреди, че даването на зелена светлина на Украйна да използва оръжия с голям обсег ще означава, че НАТО е „във война“ с Москва Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Очакванията са мярката да влезе в сила в началото на 2026 г.
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори