Вафлената торта, която ще Ви върне в детството
Вижте рецептата
Необходими продукти:
Масло – 150 грама
Варено кондензирано мляко – 400 милилитра
Вафлени блатове – 7 броя
Приготвяне:
Подгответе всички нужни продукти. След това извадете маслото от хладилника, нарежете го на кубчета и го прехвърлете в купата на миксера. Оставете за 60 минути, така че да се затопли до стайна температура.
Разбийте мекото масло за 2-3 минути на първа скорост. Трябва да стане ефирно, да побелее и да увеличи обема си около 2 пъти.
Постепенно добавете варено кондензирано мляко, като продължавате да разбивате с миксер. Обърнете внимание, че кондензираното мляко също трябва да е със стайна температура, а не от хладилника.
След 5 минути кондензираното мляко напълно ще се комбинира с маслото. Ще получите ефирен и много деликатен крем, който държи добре формата си.
Намажете всички вафлени блатове един по един. Разпределете крема равномерно по цялата площ, така че вафлите да просмукват до самите краища.
Оставете тортата за 60 минути час на стайна температура, след което я приберете в хладилника за период от още 2 часа.