×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Смърт на 1-годишно дете в УМБАЛ-Бургас стигна до линч на лекари, напрежението пред Спешното расте 


Извънредно! Смърт на 1-годишно дете в УМБАЛ-Бургас стигна до линч на лекари, напрежението пред Спешното расте 
Изпратени са три патрулни коли, роднините искат да бъде тестван за алкохол началникът на детското отделение 
29 Август 2024, Четвъртък, 21:04 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Флагман.бг

Сутринта момиченцето пристигнало на крака, само кашляло, а починало е внезапно преди час

Изненадващо в УМБАЛ-Бургас е починало момиченце на година и половина тази вечер, което е предизвикало шок за родителите му и от около час пред Спешното се събира цялата рода, за да разбере причината за смъртта. 

„Дойдоха първо родителите на момиченцето, придружавани от най-близките роднини, но след това започнаха да идват и други хора, свързани със семейството. Картината пред болницата е взривоопасна. Пристигнаха и три патрулни коли на МВР, тъй като се настоява за линч на лекари и особено за началника на детското отделение, в което е било настанено тази сутрин детето“, съобщава източник на Флагман.бг. 

Пред наш репортер чичото на починалото детенце Айлис – Мехмед, каза, че майката и бащата в момента били горе – в болничната стая, където все още се намирало трупчето. 
Преди да пристигнат обаче от село Габерово, Поморийско, в отделението е бил извикан и началникът, с когото роднините са се видели и твърдят, че лъхал на алкохол. 

„По тази причина настояваме да се вземе проба с дрегер от този лекар, но от полицията казват, че нямали такива правомощия, искаме истината за смъртта на детето, което сутринта само кашляше, когато го доведоха тук – не е било в усложнено състояние, нищо не подсказваше, че може да се влоши дотам, че да го изтърват“, каза чичото Мехмед пред Флагман.бг, който настоява още тази вечер да се даде гласност. 

Очаквайте продължение, наш екип пътува към болницата. Случилото се е отпреди един час. 
 


В категории: Бургас


98
Коментара
98
Коментара по темата
98.
Знам
01.09.2024 21:42:09
0
2
Няма как някой да си измисли, че лекар вони на алкохол! Такива неща не се измислят. Очевидно го крият тоя безполезен алкохолик, минаващ за лекар! Има много такива. Обаче стоят и не освобождават, точат Касата, взимат парите на хората, при все че не искат да работят в полза на хората и са напълно деградирали. Медицински надзор няма да помогне в случая, тъй като това е организация, която защитава лекарите, не която ги разследва в полза на пациента! Почти всички лекари в България са безотговорни търгаши без никаква етика. И понеже пациентът в България няма права и е постоянно унижаван, те отдавна живеят с усещането за безнаказаност, което е огромна бариера за професионализма, тоест стават все по-некадърни, правят все повече грешки, защото няма коректив и няма санкции, когато постъпят непрофесионално!
97.
Знам
01.09.2024 21:36:15
0
1
Абе как можете да кажете ТРУПЧЕТО?!!! Егати лигавите жълти драскачи без етика! Тялото на детето, не трупчето! Елементарна чувствителност нямате, а сте тръгнали да пишете.
96.
123
31.08.2024 21:10:56
1
1
До Недопустимо
А Вие откъде знаете какво и как се е случило по лечението на детето? Много бързо и лесно се правят заключения, без да има достоверна информация.
95.
Виждал съм всякакви безумия точно в тази болница
31.08.2024 16:56:40
0
3
Миналата година , отидох с малкия за да му махнат кърлеж от главата :
Първо платих някаква такса от 30 лв (която в последствие "касиерката, лелката, домакинката, тази от информация каза " защо не казахте че детето е осигурено "
Дете на три годинки...
Едно дете се тресеше в чакалнята , в ръцете на баща си , повръщаше и се давеше , дишаше трудно ..
Когато бащата се развика " няма ли някой да ни помогне "
Горепосочената женица го гледаше мега безразлично и му отговори " лекаря е в почивка в момента"
Мен ме държаха пред болницата два часа със задавено дете ...
Когато ме пуснаха вътре ми казаха направете рентген ..
На входа на рентгена ,някаква служителка ми каза "ако е храна няма да се види на рентгена "
После ни приеха и му вливаха два дни антибиотици "уж" превантивно ...
После наглия , завеждащ детското отделение ми го играеше мутра и завърши с изречението "нали знаете че първите два часа са критични!?"
Ами аз не го знаех , ама детето ми седя два часа пред спешното ...
94.
майка
31.08.2024 16:52:09
0
0
Преди да постъпи в болницата детето лекувано ли е с някакъв антибиотик или с някакво друго лекарство?
93.
Недопустимо
31.08.2024 16:28:57
2
3
Недопустилмо е в Европейска държава с Европейско здравеопазване едно дете на 1,6м. да постъпи в лечебно заведение сутринта "на крака" по думите на родителите и след това след 10 часа ако смъртта е настъпила около 20 часа, новината е от 21 часа да информират родителите, че детето им е починало в лечебното заведение в Първо детско отделение. Ако е било толкова тежко състоянието му, защо не е приведено служебно в интензивното отделение за наблюдение. По информация от медиите му били влени 2 банки системи. Ако му е било толкова тежко състоянието, защо само това е извършено? Ако му е било тежко състоянието, извършени ли са консултации за лечението с националните консултанти за това, все пак може да се извършват такива консултации и по телефон и по скайп. Ако е тежко състоянието на един пациент може да бъде преведен и вдруго лечебно заведение, чрез въздушен транспорт. От статията се разбира само за оправдания от лекарския персонал, не и за извършено ефективно лечение и на детето са били влети 2 системи. Не се разбира по никакъв начин какво друго е извършено за лечението на това дете. Ако е било необходимо дали е извършен преглед и консултация от детски кардиолог. От изнесената информация, човек остава с впечатлението, че детото само е било прието, били са му влети там някакви лекарства и край толкова и детето там едва ли са го погледнали повече, докато не е настъпила смъртта му. Всички деца боледуват и когато се влошат постъпват в болница. Не следва ли да бъдат лекувани качествено, адекватно и съобразно медицинските стандарти? А когато състоянието е тежко не следва ли да се превеждат в отделение за интензивно лечение? Как се е получило да почине в Първо детско отделение, а не е преведено в другото отделение? След като е починало от миокардит бил ли е извършен преглед и консултация с детски кардиолог ако е имало индикации за необходимостта за такъв преглед? Най-лесно е да се каже, че нищо не могло да се направи. А дали е направено всичко възможно за спасяването на този човешки живот? Ето това е въпросът.
92.
Мислещ
31.08.2024 14:47:29
0
5
А ве замислите се кой кара дете с кашлица в спешното?
91.
пациент
31.08.2024 14:39:18
2
6
Какво ви е виновен началника на отделението не мога да разбера?!
Нито е на смяна,а и той е началник на отделението,не е лекаря който приема детето и назначава лечението!!!
Все едно да си счупите крака,и да обвинявате министъра на здравеопазването,че вие сте спали и бляли!!!!
Все някой друг ви е виновен!
Родителите защо не са взели мерки по рано,защо чак когато детето е вдигнало висока температура тогава са се разбягали?????
Не може изведнъж да започне силна кашлица и температура без симптоми поне 2,3дни преди това!
За да се стигне до прием в болница,значи,че положението е било много тежко!!!!!
Жалко за детенцето,но е имало е шанс да се спаси, ако бяха потърсили помощ преди да са се усложнили нещата!
Престанете да плюете по лекарите,колко човешки живота спасяват всеки ден!!!
90.
ХХХ
31.08.2024 12:56:20
3
4
Лекарят, за който говорите не работи в спешно отделение, а в първо детско и не е бил дежурен вечерта. Това че е употребил алкохол в свободното си време, не го прави престъпник. Няма как да се изисква от лекарите да никога да не употребяват алкохол. При децата здр.състояние се влошава много бързо. Няма достатъчно лекари и мед.персонал, няма какво да се чудим защо в спешно работят рускоезични. И докато плюем лекарите и мед.сестри, няма да имаме по добро здравеопазване. Как си позволяват близките да чупят апаратура и да рушат? Нека сега я заплатят. В крайна сметка, това е варварство. Жалко за детето, мъката на родителите ще е до като са живи. Факт, че детето е починало няколко часа, след като е постъпило в отделението, което означава, че късно е потърсена лекарска помощ. Никой не отказва линейка и спешен екип за дете. Трудно е за близките да приемат, че късно са потърсили мед.помощ, по лесно е да се обвиняват лекарите, но те не са богове.
89.
Проверка
31.08.2024 12:43:50
1
2
Заключението на патоанатома по извършената аутопсия на трупа на детето ще е интересно четиво, което едва ли ще се отрази в медиите. Освен евентуално ако родителите не им го предоставят. Интересно събитие за отразяване от медиите ще е и проведеното досъдебно производство за лекарска небрежност, ако родителите се усетят да подадат жалба за това.
88.
Здравеняк от Бургас !
31.08.2024 11:47:27
4
3
Ще ви кажа само това. Единственият виновен за смъртта на детето е самата майка ! Детето не е пикало 2 дни и го е държала така без нищо да му дава и е пристигнало в много лошо състояние след което прави миокард на сърцето и на път за реанимацията издъхва ! Лекарите не са могли да направят абсолютно нищо !!!!
87.
Zenhy
31.08.2024 03:41:22
4
11
Един лекар, който работи в болница, по-точно в спешното отделение, и няма заместник, трябва винаги да е трезвен. Независимо дали е у дома или не. Лекарят добре знаеше, че съществува възможност да бъде повикан. Това не е първият път, когато го викат от дома му, за да лекува пациенти. Той е безотговорен. Ако се окаже, че е бил под въздействие на алкохол, трябва да бъде осъден. От една страна, той знаеше, че може да бъде повикан по всяко време, от друга страна, той имаше право да откаже, като се позове на своето опиянение. Болницата също носи отговорност, защото позволява на такива хора да лекуват пациенти. Защо в тази болница няма заместници? Нормално ли е това?

Има и хора, които се чудят защо това семейство не е завело детето си при техния личен лекар. Както е обявено на сайта, това семейство идва от село, а обикновено те имат лични лекари в селата си. Въпреки това, за съжаление, тези лекари в селата нямат достатъчна компетентност, и за да разбереш това, не е нужно да си лекар. Затова те предпочетоха да заведат детето си в болница, която изглежда по-добра от личните лекари от селото.

Къде си позволявате да съдите семейство, което изпитва болка, която не пожелавам на никого? Откъде знаете, че това семейство е чакало състоянието на детето им да се влоши? Кой би могъл да помисли, че една диария може да доведе до смърт? Всички деца се разболяват, и това не е причина за тревога в смисъла на това да започнеш да мислиш, че ще умре.

И освен това, тези, които наричат семейството, довело детето си в болницата, "роми", явно не познават много роми в живота си, защото това е турско семейство.
86.
Слава Украйн
30.08.2024 18:09:30
8
10
Най-некадърните лекари-НБАЛ Бургас
85.
Иванка до коментар 54 Lzsm
30.08.2024 14:00:07
0
8
Българи сме, но не знаеш да пишеш на български език .Ние българите сме по цигани пред тия турци. Българите защо ходим в Турция да се лекуваме ? Болниците са пълни с българи. Пред къщите на ходжите висят само българи.
84.
Мда
30.08.2024 12:50:34
5
5
Сега полицаите трябва да си отбият на тези турчеещи се примати. Следващият път никаква медицина, да ходят при ходжата да им бае...
83.
Джой
30.08.2024 11:13:38
10
12
Да затворят този който е лъхал на алкохол щом са му звъннали да дойде означава че е на разположение и трябва да е трезвен независимо че е бил вкъщи защото това че е на разположение означава където и да е трябва да е трезвен а не да викат някакъв алкохолик който не знае къде се намира и да има такива загуби всички такива лекари са за БОЙ и лишаване на право за работа аз самата съм работила в болница частна и всеки който е на разположение трябва задължително да е трезвен и да знае какво да направи а не да се включат само две системи и до там толкова ли трябва да си прост че да пиеш докато си на разположение лекаря заслужава само да го убият и него некадърник такъв
82.
*********
30.08.2024 09:45:30
17
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
81.
коментар
30.08.2024 09:02:41
19
17
Какво ви е виновен началника на отделението и другите лекари които са били на смяна,след като родителите са предприели мерки когато състоянието се е влошило,това е дете на 1г и 7месеца не може да не потърсиш лекарска помощ още като започне да кашля,а не когато не може да си вземе въздух и с висока температура тигава да бягаш и да обвиняваш тизи и онзи!!!!
Погледнете реално на нещата,а не да пишете тъпотии по форумите,че докторите ви са виновни!
Нали детето си има личен лекар,ходихте ли при него,направихте ли снимка на дробчетата,изписаха ли ви някакви лекарства,бързате винаги да плюете!!!!!
Защо сте чакали до последно да се усложнят нещата и тогава сте се разбягали,което е било фарално за детенцето!
Ридителите имат най голяма вина в случая ако не са го завели преди това на лекар!
80.
Нищо чудно.
30.08.2024 08:20:01
2
14
Абсолютно нищо чудни тоя лекар да е бил пиян. Остави,че така оцеляват . Майтапа на страна.. наложи се преди години (когато още ае водех дете) по спешност да дойде лекар да ми разшири зениците. Ейй... тоя мириа на бъчва от устата му, НИКОГА няма да го забравя... а уж беше на смяна.. дойде си с домашните дрехи и по чехли..
79.
1
30.08.2024 08:11:36
4
21
Както вече някой написа няма значение дали е бил извън работно време след като е на разположение за което МУ СЕ ПЛАЩА И ТО ДВОЙНО. Само един пияндурник би си позволил да се налива след като е на разположение и могат да го извикат всеки един момент.
78.
До 72
30.08.2024 07:23:29
2
15
Закона ги пази, но трябва да се промени един такъв измамник лекар да осъдят. Бай Ставри строг, но справедлив да го обгрижва и оножда добре да стане малката булка с бяла престилка
Други да му набиват канчето по цял ден и тогава ще са внимателни и любезни убийците с бели престилки.
77.
Пак шитни
30.08.2024 06:43:26
3
25
До всички, които защитават пияния, че не е бил на смяна - щом са го извикали, означава че е бил на разположение и е трябвало да остане трезвен до приключването му!!! Или че не е имало кьорав лекар в отделението, я някой специализант, я не...
76.
Мдааа..
30.08.2024 06:03:17
3
32
Преди време се наложи да направим операция на детето ми. В Бургас го прегледаха и най-нагло казаха, че нямало нужда. Отидохме в София, прегледаха го двама доценти и един професор. Невероятно отношение и професионализъм. Обясниха всичко, говориха с нас като равен с равен. На лекар в Бургас НИКОГА!
75.
Медикал
30.08.2024 05:41:34
2
39
Медицината е Бизнес!! Съжалявам,но това е истината !...
74.
Груди Кочов
30.08.2024 04:45:56
0
26
Целият град е превзет от гробари....тотално безхаберие....краят е близо..... Амин
73.
На
30.08.2024 04:42:42
23
12
Човек, който не е на смяна, а е повикан по спешност, не може да се държи сметка на какво бил лъхал. Това се отнася за всички, а не само за лекарите. Мигар писалите по-долу, както и писалите новината извън работното си време пиете само чешмяна вода?! А за журналисти е недопустимо да пишат безотговорно на принципа "една жена казала".
72.
До 60
30.08.2024 03:21:22
0
24
Ако има осъден за лекарска грешка 99% от частните болници ще затворят това фабрики за пари и закона е такъв че ги пази
71.
ГДОБП
30.08.2024 00:37:42
12
7
Да идват качулкиту и да обират всичко но мангал от там!!!
70.
До негативните коментари!!!!!!
30.08.2024 00:02:26
3
40
Това,което ни прави хора е човечността, състраданието, чувството на споделената болка.Как може да изричате такива грозни, говорещи за вашата същност думи? Починало е детенце.Без значение каква е народността, всички дечица са мили ангелчета. В друга статия пише, че семейството е много добро турско семейство. Дори и да са цигани-и те са хора! Болката си е болка! Тежката загуба си е загуба. Ето затова няма да имаме оправия!
69.
Sık
29.08.2024 23:50:38
1
9
България
68.
Мнение
29.08.2024 23:47:37
5
10
Живея в чужбина.Тук на докторите се носи слава,че са дръпнати.Да,но никой никъде не ме е гледал пренебрежително или арогантно поведение да има,още повече че съм чужденец.Всеки пази името си и има уважение към пациента( не бих казал,че са най- компетентните доктори,но поне имат техника).В България за съжаление не е така.И така си е от едно време- манталитет.Като се прибера ходя на профилактики,плащам на частно и правя сравнения.Останах с добри впечатления от ехографа в Маджуров- изключително възпитат млад диагностицик.Обясни ми всичко подробно( дано да е видял и правилно органите).
67.
....
29.08.2024 23:37:41
8
18
Дори да е здравноосигурен определен човек, какво е качеството, знанията, уменията и компетенциите на педалите от лекарската професия?
С купени дипломи, пияни прасета ще лекуват хора. В личния живот никой не може да му държи сметка какво прави, но на работното си място, не трябва ли да бъде адекватно поведението на палячовците лекари?
Аре спрете да ги защитавате тези шушуминги, безлични, ограничени , мижитурки, мухльовци.
Да им цепят главите от бой , изобщо не ги съжалявам.
66.
Българина
29.08.2024 23:36:46
1
3
До 64. Sepultura

Интересен случай.
За цицина мен на рентген не са ме пращали :) А съм имал много-много

От друга страна, може да е видяла нещо съмнително 'рускоговорящата', знае ли човек. А ако имаше?...
65.
Българина
29.08.2024 23:25:08
2
23
Колкото до отношението на лекари/сестри/санитарки към пациентите като гледам нищо не се е променило.

Преди години(2003г беше) мама така я оставиха на един студ на течение, а тя береше душа направо.
Требваше да съм особено настоятелен към една особа(а именно да му огранича достъпа на въздух за малко), за да го 'стимулирам' :)

Това беше отдавна и е 'паднало по давност', затова го споделям.
64.
Sepultura
29.08.2024 23:22:06
5
16
Бой в кратуната.Преди месец съпроводих 3 годишно дете до спешното на моя позната.Беше с голяма цицина по главичката и докато си чакахме реда с останалите пациенти се почувствахме като стадо говеда пред кланница.От спешното периодично се появяваше някаква лекарка с развален български,по-скоро беше рускоговорящи.Такова отношение не бях виждал и на улицата.Нас ни прати за ренг. снимка на главичката на детето(3 год).Отиваме пред ренгена и лекарката като видя детето че е за снимка главата едва не ни изгони от кабинета.Вие казва нормални ли сте да подлагате детето на облъчване за една цицина и ни отпрати.Като че ли ние сме взели това решение.
63.
Българина
29.08.2024 23:21:13
17
12
До коментиращите 'трезвеници' по-долу:

Значи пия си аз ичкията с доматките, примерно както сега и ме викат спешно на работа.
Взимам такси(щото съм пил) за сметка на фирмата разбира се, лъхам на няКОЙ в коридора и той ми държи сметка що съм пил?

Моля?...
В извънработно време, лично време, мога да си правя всичко, ненарушавайки Закона. ВСИЧКО!!! Това няКОИ не могат да разберат!!!

Наздраве на неразбралите!
62.
Фю
29.08.2024 23:14:36
4
24
Като знам какво мотаене е докато тръгне реалното лечение ама тези документи , ама онези документи, тези изследвания, онези изследвания чакаш цял ден дори да си пред умиралка. Всички лекари се влачат като народна песен из оделенията. Само ако колабираш или изпаднеш в безсъзнание може да се задействат иначе ще те оставят за следващата смяна, че не им се занимава точно сега.
61.
gradski
29.08.2024 23:11:46
6
31
Тази болница трябва да я закриват. Пълно безхаберие. Освен ако не си палтиш на ръка или не си гербер.
60.
Rtf
29.08.2024 23:02:12
7
33
И аз не изпитвам съжаление за тези смотаняци лекари ако ги бият, както те не уважават пациентите си.
Трябва да се промени нещо в този град има ли служби които да контролират тези изроди?
Осъден за лекарска грешка не е имало никога , винаги ще се измъкнат защото експертизата ще е направи друг измамник от тяхната професия.
59.
Демокрация!
29.08.2024 22:55:21
36
12
Всички хора, които са с демократично мислене трябва да бъдат трепани! ДЕМОКРАТ означава индивид, който иска да живее възползвайки се от другите и да прави каквото си иска! Демократите са социопати, които си мислят, че света се върти около тях и само те са единствените значими създания на този свят. Отностно лекарите - в Бургас истинските лекари са под 10 на брой, всичко останало са измамници с купени дипломи, чиято цел да е крадят пари от пациенти и НЗОК! Иначе е факт, че лекарите в Спешното освен, че са много прости и морално пропаднали, са и много изнервени, защото в спешното постоянно висят мангали, наркомани и всякаква паплач, която не си плаща здравни вноски, но иска да получи здравна помощ. Вместо държавата да създаде кабинети за здравно неосигурени, в които работят стажанти и те да се учат върху мангалите и наркоманите, държавата прави точно обратно - праща мангалите и наркомани при лекарите в спешното. Така лекарите в спешното стават още по-луди и като имаш предвид и колко са неуки, то няма как да няма фатален изход от пациентите. Трябва да се забрани на хора, които не са си плащали здравните от над 6 месеца да имат право да посещават Спешен Център! Не може мангала да има пари за цигари или наркомана за дрога, но да не си плашат здравните. Също така трябват да се създадат болници само за гадните пенсионери, защото те са Номер 1 виновни за лошите медицински услуги. Болниците трябва да бъдат разделени на 3 вида - За млади до възрастта за пенсиониране, за пенсионери, и за неосигурени. Като пенсионерите и неосигурените да се лекуват от стажанти и лекари със слаба класификация, докато младите трябва да се лекуват от най-можещите! Пенсионерите за най-малкото ходят на лекар и опъват до краен предел нервите на калпавите лекари, които умишлено си го изкарват на младите. Не може няква гнусна бабка да си удари пръстчето и веднага да отива на регнен ( това е реална история, на която съм свидетел)! Политиците умишлено не решават този проблем, защото те няма как да се сблъскат с този проблем, понеже те посещават само най-скъпите клиники и си плащат на лекарите да им ходят на крака по къщите
58.
-
29.08.2024 22:54:42
2
7
53 спри да симулираш ве, никъв родител не си, всичко може, малките деца постоянно се давят, поглъщат какво ли не. Още като влезеш в болницата трябва да има компетентни хора вътре които веднага да могат да кажат ако е нещо спешно, а не да се разкарваш да търсиш тоя или оня до 3то причастие
57.
ХААА ХА ХА
29.08.2024 22:49:28
2
10
Някакъв плъх клошарски тук който се има за успял и богат стои във флагман цяла нощ да плюе бедните хааа ха ха .. Само пълен дебил може такива тъпотии да драска.
56.
Потърпевша
29.08.2024 22:48:52
8
55
Много съжалявам за загубата на детенцето, но ...за първи път ще го кажа- НЕКА ДА ГИ БИЯТ. Скоро се сблъсках с високомерието на стажанти, които се вживяват на доценти-толкова бях уважителна и смирена, но те летят и не се говори с тях. След малко се появи друг Чичо Доктор- рускоговорящ, който изсуфлира думите ми и се изсмя. Накрая за капак леля санитарка влезе в роля на шеф на спешното и ме довърши със злобата си.
Всички коленичим пред тези, защото се уповаваме на тях, а те работят с такава ненавист към пациентите си! Бях толкова възпитана и смирена, но останах УНИЖЕНА! Това не е нормално!
Единствените свестни работещи там са портиерите!
Ако някой от Вас- ваши безсмъртни височества чете тези редове- нека се замисли...че и Вие сте хора, че сте мечтали да работите тази професия, че един ден ще бъдете в позиция на отсрещната страна...
Искам да Ви уважавам, но всъщност ми се повръща от Вас, изпитвам желание да Ви видя в безпомощност, да Ви пребият...ей такива чувства оставихте в мен...а и не само в мен!
55.
-
29.08.2024 22:47:54
2
11
50 и 51 много точно съм ти обяснил троле, това не е лечение а подтискане на симптомите. Има неща които не се лекуват. Напълно си излишен.
54.
Lzsm
29.08.2024 22:46:23
9
8
Teq cigano 6to hodat balgari da gi lekuvat mi ne hodat pri tyrskite bolnici
53.
родител
29.08.2024 22:46:22
8
29
Не може от една кашлица както пишат да почине детенцето,защо веднага са го приели в болницата,а не са го завели първо на личния лекар като е една кашлица?!
Родителите не са обърнали внимание на време!
Не бързайте веднага да обвинявате лекарите,кашлицата не може да се появи изведнъж и да почине детето толкова бързо!
52.
!
29.08.2024 22:43:58
8
19
45 то ти май нямаш личен лекар, защото не знаеш каква е процедурата колко време се чака един такъв колко обслужва и кога въобще е свободен. Идея си нямаш до какво докарана "здравната" система. Може да има цяла болница свободна но първо трябва да минеш през джипито, а него го няма. И после пренасочване към "специалист" който също го няма. И после пак. Ако си за спешното буквално ще те оставят да умреш. Виждал хора кръв им тече отвсякъде излиза накрая една санитарка след половин час и му казва да отиде да се измие на чешмата. На никой не му пука, онези вътре седят и пият кафе и се държат крайно груби с всеки който дръзне да им посочи че отвън има ранен човек.
51.
Лидка до 44
29.08.2024 22:41:53
3
18
Абе джанъм, КОЦ лекуват онкологични заболявания. Те са хронични, коварни, рецидивират и всяка спечелена година живот е дар. Ама откъде да знаеш ти... Ходи се лекувай с белина и смрадлика.
50.
я
29.08.2024 22:40:23
4
10
До 44 ако не знаеш КОЦ е онкология да ти разяснявам ли какви са тези болести разбирачо
49.
пациент
29.08.2024 22:38:49
4
42
Жалко за детенцето,но първо четете и тогава съдете!Началника на отделението не е бил на работа,извикали са го от дома му,дали е лъхал на алкохол това си е негова работа,не е бил на смяна,бързате да плюете!
48.
46
29.08.2024 22:38:42
16
7
Да ама се криеш мишко осрана " успешна " педерастка. Криеш се защото си педал долен страхлив. И не само ромите, а който и да те набаря, ше ти разпори огромната изпускаща халка. Аааах какви долни мишки сте
47.
И т. н.
29.08.2024 22:38:26
9
16
Смятай какви изроди са да защитават колегите си за лекарска грешка , то си личи че смотаняци, курвентии и палячовци от тяхната професия пишат глупотевици. Има ли значение от какъв етнос са това е човешко същество, не е животно. Ако са извършили престъпление тези хора има си институции които отговарят за това. За хигиената миризливите лекари и те фъндярят на мърша.
Да горят в ада дано тези изроди.
Имаше един пациент от ъндърграунда преди време когато се събраха отпред пред поликлиниката викаха качулки да ги спасяват.
46.
ТТ
29.08.2024 22:34:11
18
21
Много озлобени мизерници злобеят в коментарите. Жалка картинка. Бедни сте, защото сте наследствено тъпи, по генетична линия. За това живеете като скотове и мизерствате. Много вероятно да няма промяна и за наследниците ви, защото и те най-вероятно са с интелигентност на добитък, и те ще бъдат неквалифицирани, евтини работници. Никой не ви дължи високи заплати, хубави жилища, добро образование - тези неща се изработват, не се дават.

П.С. Много загрижени станахте за анти-социалните малцинства. Но имайки в предвид, че мозъка ви колкото на един средностатистически ром, не е изненадващо.
45.
ДИЧО
29.08.2024 22:33:32
16
34
Аз пък питам това дете личен лекар нямало ли е и да бяха го завели веднага при него а не да стоят в къщи и вече като се влоши дай да го закараме на доктор това е малко дете една кашлица при него значи че има нещо белодробно ама стояли мангалите до последно и после докторите им виновни Ами като знаехте какво му има що не си го лекувахте сами бе идиоти никаква здравна култура в това племе пък тука като чета всички професори бе разбиращи и способни да излекуват детето а лекарите които учили 10 години нищо не разбират Е затова като имате нужда от лекар тичайте при баячки съболезнования за детето но самите родители са виновни
44.
!
29.08.2024 22:33:12
6
10
36 успешния, 12 години не е лечение , а подтискане и поддържане на симптомите едновременно. Такива коментари са напълно излишни.
43.
Фюрера
29.08.2024 22:32:55
3
5
Много слабо откъм снимки този път
42.
ААААААААААА
29.08.2024 22:31:50
4
33
Щом във ВХТИ взеха да стават лекари, космонавти, ай ти та и кави ли не само за да им вземат парите, какво се чудите ?
41.
...
29.08.2024 22:31:11
10
12
Едно годишно чаве
40.
!
29.08.2024 22:30:04
4
10
35 успелите не се занимават да се заяждат с възмутени хора по коментарите. Успелите имат творческа дейност, а не крадлива или тролска като твоята. А в случая трябва да се направи разследване, не, не за твоята тъпотия, ти нищо не значиш, а за инцидента и компетеността ма така маречените медицински лица, които са представители на търговски дружества, а не на болници.
39.
До 35
29.08.2024 22:27:33
10
6
Успял боклук си ти, образованието ти е колкото на идиот осран, шибана изпедерастена мутро. Криеш с като мишка опикана страхлива но навън не можеш да изцъркаш гнидо неначесана.
38.
Х
29.08.2024 22:22:25
3
43
Всяка седмица по улицата минава двойка мургавелковци и след тях всеки припка дете на не повече от 5 години! Носят си и една пръчка да ровят в казаните! Заразите които пренасят на децата си са целия списък на СЗО! Кога тази сган ще се научи да чете, пише, да ползва сапун и дезинфектанти??? Не могат да прочетат как се прилага медикамент, Но да бият лекари могат! По е да поддържат хигиена по улиците пред къщите си в квартал!
37.
FBI
29.08.2024 22:21:18
9
25
В Бургас медицината е на много ниско ниво. Ректора на ВХТИ ако е бил голям специалист лекар щеше да си стои във Варна. Само такива отрепки идват в града да трепят хората. Това е професия която не носи отговорност за действие или бездействие по време на изпълнение на служебните си задължения. Възможно е този лекар да е употребил алкохол по време на работа си или преди нея. За безскрупулни хора хипократовата клевета не означава нищо.
36.
Милион благодарности
29.08.2024 22:21:09
3
25
Към екипа на КОЦ-Бургас, които над 12 години вече успешно лекуват съпругата ми. Лоша дума не мога да кажа. Освен че са ужасно натоварени с работа!
35.
До Антикапиталист
29.08.2024 22:19:54
17
23
Простия, селски бек с 8 клас образование пак успелите и умните му са виновни. Хахахахахахахаха, типичен болшевишки плазмодий. И минимална заплата не заслужаваш, заслужаваш да си роб, семейството ти също. Мозъкът ти стига само да чистиш тоалетни и да мажеш стени с боя.
34.
Вивиан
29.08.2024 22:18:51
6
13
Той тоя доктор не сърба от вчера! Кой ги оставя да работят тези хора с живи същества, че и началници ги правят !
33.
АНТИКАПИТАЛИСТ
29.08.2024 22:14:43
20
38
Докторите лекуват само богатите ! Съдиите съдят само бедните ! Полицията пази богаташите ,за обикновенните хора не и пука. В Училищата най добрите са най паралиите. Най хубавата храна я ядат имащите големи сметки. Най най, най само за тях. За народа един гол .... да мре.
32.
Г. Куцарова
29.08.2024 22:13:24
3
55
Имам дете с увреждане. Многократно ми се е налагало да влизаме в болница, в първо детско, после във второ може да се каже, че живяхме там. На каквото съм се нагледала, мога само да съм благодарна на тези хора, които ужасяващо тежки и неглижирани случаи лекуват. Една инфекция може да се развие за часове и не е за подценяване. Само внимание и грижа сме получавали и получявали. И в София сме били по много болници, и там сме получавали грижа а внимание и мога да кажа, че в София в педиатрията и кардиологията много уважават педиатрите от Бургас.
За ромския етнос темата е отделна. Много са болни децата им и да, не ги гледат адекватно. Съболезнования на родителите, не искам да ги виня, те може да са били изключение, но при малките деца наистина проблемите се влошават много бързо.
31.
Мафия
29.08.2024 22:13:21
11
22
И най-модерната апаратура да им купят в целия свят си остават алкохолици и некадърници в спешното. Кмета да прочете коментарите какво мислят хората и да им набие обръчите на мафиотите в бели престилки.
30.
Да се
29.08.2024 22:10:47
22
27
разпада тоя Евросъюз и да се приключва. Съсипа ни. Или ние да излизаме от него. Голяма грешка беше.
29.
До номер 26
29.08.2024 22:10:44
3
16
Не си ли чувал как почина сина на Плевнелиев?
28.
Съболезнования, Но...
29.08.2024 22:09:05
9
17
При такова отношение колко ли хора ще искат да станат лекари в Бургаристан? После какво правим?
27.
Истината
29.08.2024 22:08:35
8
25
Тази болница е за съд хора.Преди седмица вечерта заведох детето си там и с 300 зора накарах доктора който беше на смяна да го прослуша.Обясни ми че не му влизало в работата да го прегледа.Личната лекарка беше в отпуска и за това го закарах там ,тъй като има сключен договор с тях. Мой роднина също щяха да го уморят от едно просто изследване ,беше в реанимация.Просто бягайте от там.
26.
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ
29.08.2024 22:06:53
14
27
Да сте чули дете на депутат или богаташ да умре в правителствена болница от кашлица ?! Няма и да чуете. За тях е съвсем друго. А бедния народ, да мре. Така е и с докторите и в съда със съдиите и в училищата, и с полицията. Те са богоизбрани, елита ! Народа е негов роб. На никой не му пука за него. Капитализъм е, богатите са боговете. Сами си го избрахте. Не се учудвайте сега. Разбирате ли сега защо народа през комунизма е искал целия фашистки елит в Белене и разстрелян ?
25.
До 20 jango
29.08.2024 22:06:29
5
36
Абсолютно вярно! Това дете 100% е било с тежка двустранна пневмония. Като ги гледам по центъра кви са мърляви, голи и боси, сополиви, кихат, кашлят…. ужасна работа. Само зарази разнасят.
24.
Михаил
29.08.2024 22:03:54
9
23
Там в успешното повече хора са изтървали от колкото спасили. Пияни на дежурство. Само за затвор
23.
*********
29.08.2024 22:01:58
6
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
Д.Д.
29.08.2024 21:59:04
7
66
Лекарите със сигурност имат вина, защото "лекуват" по протокол. Там работят почти само стажанти. Налагало ни се е да лежим там и ни лекуваха с еднакъв антибиотик всички по стаите. Дете влиза без диагноза и веднага се започва с този антибиотик. Също правят профилактични рентгенови снимки на малки деца и бебета без показания за това. Очевадно всичко се прави за точене на касата. Всеки ден минават и ти задават едни и същи тъпи въпроси като колко вода е пило детето. Това им е визитацията. Никакъв индивидуален подход.
От друга страна най вероятно родителите на това дете също имат вина. Защото ако не е било зле , защо го карат в болница? Едва ли дете умира току така... Може би е било с пневмония.
Като цяло ужасна история.. предполагам че няма по тежко от това да погребеш детето си. Дано никога не ми се налага да го преживея. Най вероятно и аз бих се самоубила ако ми се случи. Съжалявам хората. Без значение от етноса им, със сигурност преживяват истински кошмар.
21.
Do 16
29.08.2024 21:57:51
10
41
Отдавна ходя в София когато ми потрябва специалист. Щяха да ме уморят тея некадърници в УМБАЛ. За наглостта, арогантността и алчността изобщо няма да говоря.
20.
*********
29.08.2024 21:57:24
3
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
17.
29.08.2024 21:55:56
7
35
с това платено обучение по медицина смъртните случаи станаха много.
18.
До тулупа
29.08.2024 21:52:39
10
6
Ти си миризлив от всякъде.Дано да изживееш същото в най скоро време.идиот
17.
ковид рейка
29.08.2024 21:52:31
7
17
Кмета каза да пляскяме с ръце на лекарите
16.
ДО. ЕМБАЛ
29.08.2024 21:50:22
9
42
Ами отивай в Сърце и мозък, там е пИрфектно-щяха да ме убият, а линейкаджиите и без това само там карат за пари. За друго незнам, но имам лични впечатления от ортопедия и най-вече от кардиологията в МБАЛ, перфектно отношение и обслужване
15.
Тодор Живков
29.08.2024 21:50:17
15
35
Ееееех другарки и другари, ще ме споменавате с добро цял живот ! Ще ви избият, уморят всички днешните капиталисти.
14.
Линча
29.08.2024 21:46:57
8
15
За някои е задължителен. Само те ли ще убиват безнаказано
13.
!!!!!!!!!!!!
29.08.2024 21:46:01
7
38
И Господ не може да помогне на този който попадне в тази " болница ". В днешно време " докторите " са бизнесмени и не само там. Но там са най некадърните
12.
Св.Г
29.08.2024 21:45:47
6
66
Истината е, че УМБАЛ е една клоака, И пак да повторя К Л О А К А!! Читавите хора - лекари, сестри, санитари се броят на пръсти. Да ме прощават колегите, но с това точене на пътеки забравиха какво е човещина...
11.
До тулупа
29.08.2024 21:43:18
6
12
Ти си идиот утре ще е твой близък така ще кажят и за него!!!
10.
555
29.08.2024 21:43:08
6
49
Ако само е кашляло, е нямало да бъде настанено в болница. Може да е имало и придружаващо заболяване.
9.
хьхшхзшхьщйьщхьщйьйь
29.08.2024 21:41:47
4
4
ПЛАН. БАЯЗИД. ....СТЕЩУ. ПЛАН. МОЙСЕЙ......А. ДА. ВИДИМ. СЕГА ......
8.
*********
29.08.2024 21:40:39
43
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
УУУУУ
29.08.2024 21:40:02
6
42
Тия тъпаци и този болница колко ли хора ще уморят още !!!! Търговско дружество само парите ги интересуват!!!
6.
ЕМБАЛ
29.08.2024 21:38:36
6
64
Отношението в тая болница от лекари, сестри и санитари е под всякаква критика. Да вземат мерки кмета или началника на болницата защото боя им е малко.
5.
Бай Цоло
29.08.2024 21:32:23
7
78
За Умбал пиенето на алкохол по време на работа е задължително. Докато не започнат масови и изненадващи проверки това няма да се спре. От персонала има откровени алкохолици
4.
Да бе
29.08.2024 21:26:57
9
76
“само кашляше, не беше в усложнено състояние” , “ама го изтърваха”. А лично аз смятам, че даже го убиха нарочно това дете! ”Началникът го извикаха и лъхаше на алкохол” - ами той не е на работа и на ла.на може да лъха. Нищо, важна е сензацията и плюенето, кой се интересува от истината, после иди доказвай, че .. нямаш сестра. Истински журналисти- немам думи.
3.
*********
29.08.2024 21:24:16
4
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
ГЕРБ
29.08.2024 21:19:43
7
55
Бг дебила каквото повика това се стовари Търговски дружества (болници) като в ресторант добър ден и менюто
1.
Komara
29.08.2024 21:15:36
49
62
Да ги линчуват..... те без това 90% от тези "леари" са пълно безсъзнание
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Когато Пеевски рискува живота си за България, нека искат оставки. Виц на деня Виц на деня В дискотека:
- Бейби, искаш ли да правим с*кс?
- Уау, какво нахалство! Направо останах без думи!
- Е, нищо де, само кимни с глава!
Виц на деня Виц на деня Звъни тъщата на зетя:
- Синко, идвай, жена ти ражда. Има три пръста разкритие.
- Това нищо не е, така ми я дадохте.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори