Летният миш-маш е цар на трапезата, но си има един голям чалъм
Бърза и лесна рецепта за любимата манджа
Има ли човек, който да не обича миш-маш. Една домакиня винаги може да излезе от положение, ако се окаже, че не е помислила за вечерята. Става бързо и е страшно вкусно. Но си има и един чалъм.
Днес ще ви предложим много бърза и лесна рецепта за летен миш-маш.
Необходими продукти:
8 яйца,
60 грама масло или олио,
4 домата,
7-8 пиперки,
глава лук,
150 грама сирене,
магданоз, сол, черен пипер и захар на вкус.
Начин на приготвяне:
Да започнем с чушките. Спокойно може да използвате печени чушки от буркан.
Ако все пак намерите време вие да си ги изпечете – става още по-добре. Вкарайте малко настроение в манджата. С малко цвят. Недейте използва само червени чушки, нека са по равно – четири червени, но и четири зелени.
Нарежете лука на много ситно и го задушете в мазнината. Прибавете пиперките, които сте нарязали на парчета. След като се позапържат идва ред на доматите. И тук е мястото на трика, който ще направи миш-маша още по вкусен. Първо обелете доматите. Става много лесно – и с белачка, и с нож. Нарежете ги на много ситно. И го поръсете със сол, черен пипер и захар на вкус. Не го очаквахте, нали?
Задушете сместа, докато се изпари напълно. Сега прибавете натрошеното сирене, ситно нарязания магданоз и яйцата, които сте разбили с малко сол.
Внимание – не прекалявайте със солта нито при доматите, нито при яйцата, тъй като и сиренето е солено. Ястието продължава да се пържи, като се бърка непрекъснато. Готово е, когато яйцата се стегнат. По желание може да поръсите със ситно нарязан магданоз готовия летен миш-маш.
Да ви е сладко!