×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Православната църква отбелязва Кръстовден
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изкуственият интелект възпроизведе първия разпит на руския милиардер Павел Дуров (ВИДЕО)


Изкуственият интелект възпроизведе първия разпит на руския милиардер Павел Дуров (ВИДЕО)
39-годишният Дуров обичаше да пълни собствените си профили с голото си тяло на фона на дубайските пустини.
27 Август 2024, Вторник, 14:56 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Противоречия около задържането на основателя на Telegram, който бе арестуван във Франция

С помощта на изкуствен интелект и технологията дийпфейк руснаци успяха да създадат мини филм за първия разпит във Франция на милиардера Павел Дуров. Съоснователят на едно от най-популярните месинджър приложения „Телеграм“ бе задържан на 24 август на летище Льо Бурже в Париж. Френската прокуратура заяви, че задържането му е свързано с разследване на съучастие в разпространение на детска порнография, трафик на наркотици, пране на пари и организирана престъпност.

Макар официални обвинения все още да не са му повдигнати, е ясно, че действията срещу него са свързани само и единствено с „Телеграм“. Приложението предлага при напълно конфиденциален режим възможност за групови чатове с до 200 000 членове, споделяне на видеоклипове, документи от всякакъв тип с размер до 2 гигабайта, както и да се настройват ботове за автоматизирано изпълнение на конкретни задачи. А това привлича престъпници, криминални групировки и терористични организации.

Дуров винаги се е обявявал за привърженик на либертарианския подход към свободата. „Правото на личен живот е по-важно от такива неща като тероризма“, каза той в едно от малкото интервюта, които е давал. Руснакът досега е отказвал да сътрудничи на всяко предложение на властите на която и да е държава, когато те са искали от него да им даде допуск до частните разговори на съмнителни лица. Именно натискът върху него на руската тайна полиция, когато той все още бе собственик на социалната мрежа „В Контакте“, да ѝ предостави данните на украинските опозиционни лидери след първата руска агресия през 2014 година, бе причината да се раздели с „В Контакте“, да емигрира от Русия и никога повече да не се връща там.

Но руснаците все пак не го арестуваха и го пуснаха свободно да напусне страната. Докато сега желанието на френските власти да се сдобият с ключовете, чрез които биха имали достъп до разговорите в „Телеграм“, е вероятно основната причина Дуров да е в ареста.

Близо 2-минутното видео представя именно вероятния първи разпит на милиардера, в който предполагаемите агенти на френските тайни служби му предлагат сделка – ключовете към „Телеграм“ срещу унищожаването на досието му. Както разказват авторите на филмчето, те са предоставили на изкуствения интелект само запис на Дуров от интервюто му пред американския журналист Тъкър Карлсън от февруари 2024 г. и основни насоки за сюжета, а той е сглобил диалозите и цялостния филм.

Около появата на руския милиардер във Франция вече има достатъчно спекулации, но четири факта будят особено любопитство. Дуров се е сдобил с френско гражданство преди две години чрез процедура, която властите предоставят само на много важни лица. За него не е важало например основното изискване да е живял във Франция. И през 2022 година, и сега на власт в Елисейския дворец е един и същи президент, при това активен потребител на „Телеграм“. Остава загадка какво се е променило за тези две години, та от ценен персонаж руснакът да се превърне в клиент на прокуратурата.

Френските медии настояват, че Павел Дуров е кацнал на Льо Бурже с частния си самолет. Всички останали издания, телевизии и радиостанции по света им се предовериха и започнаха да го повтарят без да са го проверявали. Пред Тъкър Карлсън Дуров заяви категорично, че никога не лети на частни самолети и не притежава такива.

Пак френските медии твърдят, че той не е дошъл сам, а в компанията на 24-годишната Юлия Вавилова. Те са засекли, че момичето публикува в профилите си в социалните мрежи снимки от същите места, на които се намира Дуров, при това по същото време. В същото интервю милиардерът отново в категорична форма представи рецептата си за добро физическо и психологическо състояние - човек да живее сам. Тогава той даде да се разбере, че няма никого до себе си.

Същевременно пък някой руски медии спекулират, че Дуров е знаел предварително, че във Франция има разследване срещу „Телеграм“ и че той е бил примамен да отиде в тази страна като за стръв му е била пусната именно Вавилова.

Юлия Вавилова изчезна от социалните мрежи на 24 август. Според френските медии тя също е била задържана, но 24 часа по-късно са я освободили

Пред Тъкър Карлсън Дуров заяви и че си е създал списък с „опасни“ страни, които избягва да посещава, за да не бъде арестуван. Той даде да се разбере, че в него са включени както такива с авторитарни режими, така и много либерални западни държави. В същото време, отново според твърденията на френските медии, преди да се появи в Париж Дуров е бил с Вавилова в Азербайджан и Казахстан, които се славят с авторитарно и диктаторско управление, намиращо се на светлинни години от либертарианското разбиране за свободата на словото.

 




Кръстовден е!
Кръстовден е! 14/09/2024, Събота 09:39 0
4
Коментара по темата
4.
Зшхзшхзшшхзшхзшхзхь
27.08.2024 15:56:19
2
4
ДО. 3. ...........ПО. СКОРО.....РОЗЕНКРОЙЦЕРСКИ. ....ЛЕБ.....ТОЕСТ. НА. БАВАРСКИТЕ. ЧИФУТИ .......ТОЕСТ. НА. ГЕРМАНО ...ЧИФУТСКАТА. СГАН....МРАЗЕЩА. БЪЛГАРИЯ. И. СЛАВЯНИТЕ ......С. ЕДНА. ДУМА. СЕКТАНТИ .....ЕВРОПЕЙСКИ. МОРМОНИ.......
3.
Браво,
27.08.2024 15:30:48
0
8
... вдигаш им нивото на тези... от медията, Божков, разбирам, трябва да се яде, все пак. Тамплиерски хлеб, тъй да се рече, добра компилация за местния пазар, как беше - гъзлии и бурги.
2.
гзлмгЮгзюгзюгзюгзг
27.08.2024 15:14:12
7
9
ДОБРЕ. ДОШУЛ. ......В. РЕАЛНИЯ. СВЯТ. ....НА. ЧИФУТИТЕ. ......ГОСПОДИН. ДУРОВ........ПОЗДРАВИ. ОТ. ПЕДОФИЛИТЕ. ЧИФУТИ. МАКАРОН. И. ЧЕРВЕНИЯ. ЩИТ ......
1.
путкин уродливо джудже
27.08.2024 15:12:48
9
9
на живо е още по-интересно путлер подлога
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Поредна катастрофа на АМ „Тракия" – кола е със смачкана предница Поредна катастрофа на АМ „Тракия" – кола е със смачкана предница По трите платна, посока Пловдив има разпилени части, сигнализират пътуващи Пожар гори в местността "Юрта" край Свети Влас Пожар гори в местността "Юрта" край Свети Влас Подпалили са се сухи треви и храсти Кръстовден е! Кръстовден е! Днес се отбелязва началото на есента Румен Гайтански-Вълка ще е кандидат-депутат при Доган Румен Гайтански-Вълка ще е кандидат-депутат при Доган Той е един успешен и доказал се човек, казва Ахмед Доган  за Вълка Фаталният полет на двама от най-опитните ни пилоти е продължил 13 минути, самолетът е бил реновиран в Чехия Фаталният полет на двама от най-опитните ни пилоти е продължил 13 минути, самолетът е бил реновиран в Чехия Извършеният вчера полет е бил генерална репетиция преди планираното за днес международно авиошоу ЦИК получили три нови жалби от ДПС ЦИК получили три нови жалби от ДПС Росица Матева очаква много обжалвания от двамата представляващи ДПС Неприлично предложение за Козирога, а Телецът да започне диета, ако има болки в стомаха! Неприлично предложение за Козирога, а Телецът да започне диета, ако има болки в стомаха! Хороскоп за деня – 14 септември 2024, събота В Свети Влас готвят изложба на бойни кучета, показват най-грациозните Дого Аржентино В Свети Влас готвят изложба на бойни кучета, показват най-грациозните Дого Аржентино Идеята на събитието е да покаже уменията, физическата сила и силния характер на породата Най-важните правила за секс позата 69 Най-важните правила за секс позата 69 Ето кои са те  Жените полудяват по мъже, които правят тези 5 малки неща Жените полудяват по мъже, които правят тези 5 малки неща Забравете за свалянето на звезди и гръмките обещания
Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Съпругата на президента застана пред камерата в собственото си облекло Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Хванат е да шофира пиян Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Руският президент Владимир Путин предупреди, че даването на зелена светлина на Украйна да използва оръжия с голям обсег ще означава, че НАТО е „във война“ с Москва Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Очакванията са мярката да влезе в сила в началото на 2026 г. Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Инцидентът е станал преди час Турция готви яка секира, която ще засегне всички Турция готви яка секира, която ще засегне всички Според властите тази мярка има за цел да направи финансовите взаимоотношения между потребителя и продавача по-прозрачни и да оптимизира процедурата по събиране на данъци Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете От кадрите лъха истинска морска идилия и привидно на блондинката нищо не ѝ липсва, но опитните очи на последователите ѝ нямаше как да не забележат, че съпругът на Мария – Нойзи, не присъства на нито един кадър Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Любимият на Николета Лозанова е супер суетен мъж и да не изостане по-назад от ред други знаменитости в световен мащаб също е прибягнал до тази процедура Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Охраната на границата се превърна в негативна дума в последно време, защото всеки трябваше да пусне мигрантите – който ги спре, е лошият, каза Орбан Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша От лечебното заведение в Силистра съобщиха, че момченцето е недоносено
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори