×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Караш електромобил - ремонтът е с 20% по-скъп от този на колите с ДВГ


26 Август 2024, Понеделник, 17:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Проучването е на американци

Въпреки забавянето на ръста на продажбите, броят на исковете за обезщетение при сблъсък с електрически превозни средства в Северна Америка се увеличава. Въпреки че електрическите превозни средства могат да имат предимства по отношение на структурната цялост, ремонтът им често е свързан с по-висока цена в сравнение с традиционните превозни средства с двигател с вътрешно горене (ДВГ).

Според неотдавнашно проучване на Mitchell исковете за поправяне на увредени от сблъсък електромобили се увеличават с 2,5% в САЩ и с 3,95% в Канада през второто тримесечие на 2024 г. Това увеличение е настъпило въпреки намаляването на пазарния дял на BEV автомобилите.

Средната тежест на претенциите за поправими електромобили през второто тримесечие на 2024 г. е значително по-висока от тази за автомобили с ДВГ както в САЩ, така и в Канада. Това предполага, че ремонтът на повредени при сблъсък електрически автомобили е по-скъп поради фактори като сложна технология и специализирани техники за ремонт.

Tesla Model 3 и Model Y продължават да доминират в списъка на най-честите претенции за сблъсък сред електрически автомобилите. Това вероятно се дължи на голямото им навлизане на пазара и по-голямата им видимост по пътищата.

При хибридните автомобили също се наблюдава увеличение на честотата на претенциите, като при плъг-ин хибридите разходите за ремонт са значително по-високи от тези при автомобилите с ДВГ. При меките хибриди обаче разходите за ремонт са сравними с тези на автомобилите с ДВГ.


В категории: Животът


3
Коментара
Това не е Гала, а Спаска
Това не е Гала, а Спаска 13/09/2024, Петък 18:30 0
3
Коментара по темата
3.
292
27.08.2024 13:57:43
0
0
Относно енергийната ефективност на електромобилите. Един електромобил тежи до 10% повече от съответния модел с ДВГ. За да се премести нещо от точка А до точка В се върши работа, за която се изразходва енергия. Колкото нещото е по-тежко, толкова свършената работа е повече и изразходената енергия е по-голяма. Това значи, че всеки електромобил е по-енергоемък от съответния с ДВГ, което значи и по-енергонеефективен.
2.
Отговорен шофьор
27.08.2024 03:16:28
0
0
Абсолютните Ви глупости.

Послепис
1.
Владо, среден мениджър на 45год.
26.08.2024 21:28:37
0
3
Важното е че са по-безопасни (докато не се запалят или автопилотът не подивее), по-евтини (докато батерията не дойде време да се сменя), по-готини (интериора е стерилен като стая в психодиспансер) и по-добри за околната среда (ако не броим разхода на вода за добив на литий и изкопаемите горива, които са необходими за самото производство на електричките)... Абе важното е че са модерни, най-много някой старомоден пешеходец или по-лошо: такъв, каращ на традиционни горива, да ви се присмее че сте обратни, невежи и/или прахосници.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте двете версии за инцидента на "Граф Игнатиев" Вижте двете версии за инцидента на "Граф Игнатиев" Трудността на тази професия води до такива нежелани и много тежки инциденти, смята експертът Трагедията с пилотите - в петък, 13-и, в 13 часа Трагедията с пилотите - в петък, 13-и, в 13 часа Нашият Григориански календар означава, че вероятността 13-ият ден от месеца да се падне в петък е малко по-голяма, отколкото всеки друг ден от седмицата Единият загинал пилот чакал сватба и бебе Единият загинал пилот чакал сватба и бебе Следващата седмица била планирана сватбата му. Жена му е бременна в седмия месец Бойко Борисов: Кои хора изтриха записите от Граф Игнатиево Бойко Борисов: Кои хора изтриха записите от Граф Игнатиево Вижда се разруха навсякъде, а претенциите им са до небето, гневен е Борисов Ето го майор Петко Димитров, трагично загинал в "Граф Игнатиево" Ето го майор Петко Димитров, трагично загинал в "Граф Игнатиево" За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС Смяната на пола на деца да се разреши при определени случаи, предлагат ПП-ДБ Смяната на пола на деца да се разреши при определени случаи, предлагат ПП-ДБ Законът обаче предвижда изключение: смяната на пола на деца се разрешава в случаи, когато съществува сериозна опасност за живота или здравето на децата Това не е Гала, а Спаска Това не е Гала, а Спаска Това било рожденното й име Наистина ли е на 51 години и е толкова секси Наистина ли е на 51 години и е толкова секси Освен на гена си, певицата залага и на здравословното хранене и движението в порядъчни количества Бургаски зрелостници получиха почетното отличие на Министерството на образованието Бургаски зрелостници получиха почетното отличие на Министерството на образованието Те са възпитаници на ППМГ и Немската гимназия в морския град В Камено питат как да изгонят Димче Миладиноски - направил медицински център, който никога не заработил В Камено питат как да изгонят Димче Миладиноски - направил медицински център, който никога не заработил От февруари т.г. той изобщо не се е появявал в града
Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Очакванията са мярката да влезе в сила в началото на 2026 г. Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Инцидентът е станал преди час Турция готви яка секира, която ще засегне всички Турция готви яка секира, която ще засегне всички Според властите тази мярка има за цел да направи финансовите взаимоотношения между потребителя и продавача по-прозрачни и да оптимизира процедурата по събиране на данъци Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете От кадрите лъха истинска морска идилия и привидно на блондинката нищо не ѝ липсва, но опитните очи на последователите ѝ нямаше как да не забележат, че съпругът на Мария – Нойзи, не присъства на нито един кадър Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Любимият на Николета Лозанова е супер суетен мъж и да не изостане по-назад от ред други знаменитости в световен мащаб също е прибягнал до тази процедура Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Охраната на границата се превърна в негативна дума в последно време, защото всеки трябваше да пусне мигрантите – който ги спре, е лошият, каза Орбан Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша От лечебното заведение в Силистра съобщиха, че момченцето е недоносено Вътрешният министър не потвърди за загинали в авиобаза Граф Игнатиево Вътрешният министър не потвърди за загинали в авиобаза Граф Игнатиево Подробности относно детайлите на инцидента вероятно ще се представят от военна прокуратура и наблюдаващия прокурор Вижте програмата за празника на ж.к."Меден рудник" Вижте програмата за празника на ж.к."Меден рудник" Тържествата започват в събота, 14 септември, с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на първите заселници Попадна в болница заради предозиране с Оземпик Попадна в болница заради предозиране с Оземпик Предозирала с лекарството за диабет, призна, че най-голямата грешка в живота й била да приема медикамента
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори