×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Президентът очаква в България да бъде открит клон на китайска банка
  • Олимпиадата в Париж счупи всички рекорди по продажба на билети
  • Официално посещение в Ирак на иранския президент Масуд Пезешкиан
  • Влизат в сила нови правила за изкарване на шофьорска книжка
  • Пакс Джоли-Пит претърпял автомобилна катастрофа месец преди инцидента с електро велосипеда
  • Дронове с камери следят за къпещи се в Рилските езера
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Това почистване на тоалетната чиния е само за мързеливи домакини - бързо и ефективно!


22 Август 2024, Четвъртък, 17:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Не всяка домакиня е съгласна да използва агресивни химикали, за да се отърве от ръждата и плаката в тоалетната

Коя домакиня не мечтае за идеално чиста тоалетна? Въпреки това, не всяка жена, дори и най-внимателната по отношение на почистването, успява постоянно да поддържа тоалетната в чисто състояние.

Не всяка домакиня е съгласна да използва агресивни химикали, за да се отърве от ръждата и плаката в тоалетната. Много хора предпочитат по-лека алтернатива – народни средства. Предлагаме няколко популярни „народни“ метода за почистване на керамика.

Първи метод: оцет + сода
Ще ни трябва:

·         сода бикарбонат – 1 пакет;

·         оцет – 1 бутилка.

Техника на почистване:

1.       Леко навлажнете повърхността на тоалетната чиния.

2.       Поръсете обилно със сода за хляб, като не пропускате части.

3.       Оставете за 30 минути. През това време содата ще реагира със замърсителите и ще започне да ги унищожава.

4.       След половин час изсипете содата с трапезен оцет и наблюдавайте кипящата реакция – именно това прави мръсотията по-податлива на почистване.

5.       Използвайте четка, за да изтъркате омекналата мръсотия.

6.       Пускаме водата в тоалетната.

Метод номер 2: горчица на прах
Приготвяне на сместа от горчица: смесете 2 супени лъжици суха горчица с 2 супени лъжици лимонена киселина и 4 супени лъжици нишесте. Бавно добавете вода на тънка струя, като бъркате непрекъснато, докато получите паста. Навлажняваме оборудването и нанасяме почистващата смес с триещи движения, като я разпределяме равномерно по цялата повърхност на водопровода. Оставете за 30 минути, изтъркайте с четка и отмийте останалата каша с вода.

Трети метод: лимонена киселина + дървесна пепел
За да приготвите почистващия състав, вземете лимонена киселина и дървесна пепел в равни пропорции. По правило 2 опаковки лимонов сок и същото количество пепел са достатъчни за обработка на една тоалетна. Смесете съставките старателно. Намокряме купата, поръсваме със сместа и оставяме до сутринта. Измиваме и пускаме тоалетната.

Абразивни почистващи препарати
Съставите с добавяне на абразиви (малки, но твърди частици) са предназначени за механично почистване на тоалетната чиния. Твърдите частици буквално премахват мръсотията от повърхността.

Методът е добър, но внимавайте с него – такива почистващи препарати не се препоръчват за керамика (особено санитарен порцелан). Те оставят микродраскотини по идеално гладките стени на купата, в които новата мръсотия ще се впива с още по-голяма сила, а процесът на почистване на тоалетната ще става все по-труден всеки път.

Ако решите да използвате този тип почистваща смес, не забравяйте да прочетете инструкциите на опаковката преди употреба!

Техника на обработка:
1.       Нанесете сместа върху купата или върху влажна гъба.

2.       Втрийте енергично в повърхността.

3.       Оставете за 20-30 минути да реагира.

4.       Разтрийте отново с гъбата.

5.       Изплакнете тоалетната с вода.

Използване на киселини за почистване на тоалетна чиния
В кисела среда варовикът и пикочният камък се разтварят много добре, а киселината действа добре и срещу ръжда. Поради тази причина продуктите на киселинна основа са много популярни за почистване на тоалетни. Има няколко вида киселини, които могат да се използват за тези цели:

По-малко опасни киселини – оцетна, лимонена, оксалова

Накиснете тоалетна хартия в оцетна киселина и я поставете върху мръсни повърхности.

Тъй като оксаловата и лимонената киселина са в кристална форма, те се нанасят върху навлажнени парчета плат и също се нанасят върху замърсени места.

Оставете продукта за 30 минути.


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Зимата идва Зимата идва 12/09/2024, Четвъртък 19:40 0
Флагман.БГ Жени Джаферович пострада при инцидент Жени Джаферович пострада при инцидент 12/09/2024, Четвъртък 19:00 2
Флагман.БГ Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Бившият й я смени с 20-годишна блондинка 12/09/2024, Четвъртък 17:40 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Невероятният концерт-спектакъл "Обичам Бургас" закрива феерията от културни събития през лято 2024 г. Невероятният концерт-спектакъл "Обичам Бургас" закрива феерията от културни събития през лято 2024 г. Шестото издание на най-чаканото културно приключение ще се проведе на 14 септември в Летния театър Зимата идва Зимата идва В петък валежите ще започнат както в Добруджа, така и в северозападните райони, бързо ще преминат две облачни вълни. Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Жената млатила като празен брашнен чувал майка си, която била на цели 83 години Жени Джаферович пострада при инцидент Жени Джаферович пострада при инцидент Жената на ексфутболиста Ваня Джаферович си призна какво точно е правила, за да се стигне до лошите последствия Мариана Попова с болезнено признание: Дълго мълчах, но... Мариана Попова с болезнено признание: Дълго мълчах, но... Певицата не издържа и разкри куп лични подробности, които няма да оставят никого равнодушен ЛУКОЙЛ се включва в акцията „Да изчистим България заедно“ и ще почисти Бургаския залив ЛУКОЙЛ се включва в акцията „Да изчистим България заедно“ и ще почисти Бургаския залив „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД тази година поставя фокуса върху почистването и опазването на водните басейни Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Доскорошния й годеник Любомир Захаринов запленен от нова любов Мария Бакалова е част от международното жури на фестивала „Синелибри“ Мария Бакалова е част от международното жури на фестивала „Синелибри“ Кристин Льоненс, Ан Кюсак, Гийом Кане и Даниел Келман са останалите членове на комисията Голяма находка! ЧСИ продава тристаен апартамент на цената на гарсониера Голяма находка! ЧСИ продава тристаен апартамент на цената на гарсониера Търгът ще се проведе на 16 октомври, от 14 часа, в сградата на Районния съд Сънчо се завръща в ефира - с нов облик и име Сънчо се завръща в ефира - с нов облик и име Вечерното предаване за деца ще се казва "Разкажи ми приказка"
Карма: Задигнаха чантата на министър на полицейска среща срещу кражбите Карма: Задигнаха чантата на министър на полицейска среща срещу кражбите Великобритания е обхваната от епидемия от антисоциално поведение, обири и кражби от магазини, изтъкна Диана Джонсън Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Сънародниците ни са в добро състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Очаква се поп певецът Джъстин Тимбърлейк да се яви лично пред съда в петък Допинг скандалът продължава Допинг скандалът продължава Продължават разследването срещу световния номер 1 в тениса Почина Алберто Фухимори Почина Алберто Фухимори Бившият лидер на Перу излежа 16 от 25 години затвор Кървава битка в Черно море! 80 украинци убити при опит да превземат "Крим-2" Кървава битка в Черно море! 80 украинци убити при опит да превземат "Крим-2" Потопени са 8 американски катера Willard Sea Force след ялов опит да отнемат платформата от руснаците Пари за Овена и Близнаците, ще  надушват парите и в живота им ще царува любовта Пари за Овена и Близнаците, ще надушват парите и в живота им ще царува любовта  Хороскоп за деня – 12 септември 2024, четвъртък  Eрдоган: Турция продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна Eрдоган: Турция продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна Ердоган изпрати видеопослание към участниците в откриващата се в Киев среща на върха на Кримската платформа 23 години по-късно: Трагедията, която промени Съединените щати и света 23 години по-късно: Трагедията, която промени Съединените щати и света До края на деня загинаха близо 3 000 души, което превърна случилото се в най-смъртоносната терористична атака в историята на САЩ Петър Кюмюрджиев: Време е да победим у дома! Ще бъдем на приливи и отливи, но сме поели този път и няма да се откажем Петър Кюмюрджиев: Време е да победим у дома! Ще бъдем на приливи и отливи, но сме поели този път и няма да се откажем Аз и ръководството сме тръгнали по този път – да даваме шанс на млади момчета, каза треньорът на Созопол
Вежди Рашидов Вежди Рашидов Нито Доган, нито Пеевски са ми приятели, голям праз дали ще има ДПС Виц на деня Виц на деня В библиотеката:
- Извинете, къде мога да намеря книга за самоубийствата?
- Третия рафт от ляво...
- Ама там няма нито една...
- Ми, не ги връщат, де*ба…..
Виц на деня Виц на деня Жените са четири типа:
- бих
- не бих
- не трябваше
- не трябваше, но пак бих
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Подготвихме детето за училище. Финансово се усеща все едно сме го оженили...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори