×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Президентът очаква в България да бъде открит клон на китайска банка
  • Олимпиадата в Париж счупи всички рекорди по продажба на билети
  • Официално посещение в Ирак на иранския президент Масуд Пезешкиан
  • Влизат в сила нови правила за изкарване на шофьорска книжка
  • Пакс Джоли-Пит претърпял автомобилна катастрофа месец преди инцидента с електро велосипеда
  • Дронове с камери следят за къпещи се в Рилските езера
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стрелба със забранени химически боеприпаси край Курск? Украинската армия атакува и Брянска област


Стрелба със забранени химически боеприпаси край Курск? Украинската армия атакува и Брянска област
Опитът за атака на Брянска област се оказа неуспешен, а край Курск продължават кръвопролитните боеве
22 Август 2024, Четвъртък, 08:26 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Руснаците си върнаха контрола над Нечаев и започнаха да изтласкват бойците от ВСУ в Курска област 

Руски бойци, които са изпратени да защитават района на Лгов в Курска област, са били атакувани тази нощ с химически боеприпаси, които уж са забранени. Това разкри военният анализатор Юрий Подоляка.

Подразделения на 74-ти полк за радиохимическа защита на Въоръжените сили на Украйна са вече в зоната на бойните действия, написа той в своя Телеграм канал.  

Очевидно, неспособни да пробие руската отбранителна линия и осъзнавайки, че всичко е заложено на карта, властите в Киев решиха да използва крайна мярка (дори и забранена от конвенцията), за да постигне резултат, коментира роденият в украинския град Суми военен анализатор. 

 

Той публикува карта и от района на Покровск, за да покаже как руските войски продължават да завладяват нови селища. Подоляка обаче цитира офицери-блогъри от Въоръжените сили на Украйна, които пишат, че руската армия щурмува Калиново.

Това е възможно само ако село Птичье е вече изцяло контролирано от руските войски, коментира той. 

Има напредък и в Гродовка, добавя украинецът, който от началото на войната живее в Крим. 

 

Руският военен анализатор Борис Рожин пък коментира, че защитниците на Коренево обезсмислят напъните на украинците да завладеят града. Те го държат здраво, но след като съперниците им превзеха Снагост, се опитаха в колона да влязат в съседното село Вишневка, където бяха посрещнати с артилерийски удари и дронове, добавя той.

 

В района на Глушково няма промени. Противникът нанася удари, но не прави опити за преминаване на държавната граница, руските войски изграждат понтонни преходи под огъня на украинските формирования, а в Теткино от време на време се нанасят въздушни удари, пише Рожин с своя телеграм канал. 

 

Боеве има и в района на Суджа. Украинските бойци атакуват Борки и Спалное.

В същото време руските войски не спират артилерийските и въздушните удари по граничната територия на Сумска област, където ВСУ е концентрирала значително количество бойни машини и бойци. 

 

Междувременно БНТ съобщи, че Русия е предотвратила опит за проникване в Брянска област на група от украински бойци. Националната телевизия цитира губернаторът Александър Богомаз.

Украйна укрепва позициите си в източната част на страната, заяви пък украинският президент Володимир Зеленски.

Той обяви, че украинската офанзива към Русия продължава.

Украинските въоръжени сили контролират някои райони в Курска област, съобщи Зеленски без да даде подробности.

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Зимата идва Зимата идва 12/09/2024, Четвъртък 19:40 0
Флагман.БГ Жени Джаферович пострада при инцидент Жени Джаферович пострада при инцидент 12/09/2024, Четвъртък 19:00 1
Флагман.БГ Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Бившият й я смени с 20-годишна блондинка 12/09/2024, Четвъртък 17:40 2
23
Коментара по темата
23.
снаряди на НАТО с хексахлоретан
22.08.2024 18:23:45
2
2
Руски СМИ:
✔️"Държавният департамент не призна участието на САЩ в нападението на въоръжените сили на Украйна срещу Курска област"
https://www.m24.ru/news/politika/13082024/716578
"Не бяхме замесени в нито един аспект от операцията в Курск", подчерта Пател.
Американският служител направи този коментар на фона на изявление на председателя на НАК и директор на ФСБ на Русия Александър Бортников, че Киев е нападнал региона с подкрепата на колективния Запад.
В същото време, според началника на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Игор Кирилов, химическите боеприпаси, използвани от украинските войски по време на обстрела на бригадата "Россети" в Курска област, са характерни за американското и германското оръжие. Както той уточни, основата на черупките е хексахлоретан и цинков оксид.
В същото време, според началника на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Игор Кирилов, химическите боеприпаси, използвани от украинските войски по време на обстрела на бригадата "Россети" в Курска област, са характерни за американското и германското оръжие. Както той уточни, основата на черупките е хексахлоретан и цинков оксид.
✔️"Курска дъга 2.0: въоръжените сили на Украйна използваха химическо оръжие срещу Ахмат"
https://tinyurl.com/45bu2bjc
Войските на киевския режим използваха химическо оръжие в Курска област срещу руски военнослужещи. Това съобщи в своя телеграм канал от групата на специалните сили "Аида" "Ахмат".
"Някои канали, позовавайки се на болницата, започнаха да съобщават за използването на химическо оръжие срещу нашия отряд: след два дни боеве и нанасяне на тежки щети на 82-ра бригада, 101-ви полк и 80-а бригада на Въоръжените сили на Украйна, PVD на групата на специалните сили "Аида" "Ахмат" беше атакувана първо с РСЗО, а по-късно със 155-мм снаряди, съдържащи хексахлоретан (или нещо по-опасно). Да, така е. Но няма да кажа, че това е конкретно химическо оръжие",
Отбелязва се, че благодарение на компетентните действия на командира на отряда Аида, бойците незабавно използваха IPP-11, измиха лигавицата и избегнаха всякакви последици от използването на химическо оръжие от врага. В момента няколко души остават под наблюдението на токсиколог. Командирът на отряда Хадес отказа да се евакуира, групата продължава да изпълнява бойни задачи както обикновено, сред личния състав няма загинали или тежко ранени.
22.
"хлор" от оръжеен склад в Тернопол
22.08.2024 18:19:41
0
3
Това беше съобщение на Хал Търнър за облак от хлор при взривяване на оръжеен склад в Тернопол близо до Лвов (изберете долу вляво бълг.език).
Въпросът е какви снаряди на НАТО съдържат "хлор"?
"Руски ракетен удар отприщи ОБЛАК ХЛОРЕН ГАЗ - Насочва се към (член на НАТО) Полша"
https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/russian-missile-strike-unleashes-chlorine-gas-cloud-heading-toward-nato-member-poland
Русия удари склад в Тернопол, Украйна, който съхраняваше украински военни оръжия, включително ракети. Очевидно е имало и голям запас от течен хлор, който сега изтича, създавайки облак от хлорен газ.
Газовият облак се носи от преобладаващите ветрове на запад/северозапад. Той вече е изминал около 150 км към украинския град Ливив. Веднъж минава ЛВОВ, следващата спирка: Полша.
Анализ на Хал Търнър
НАТО търси оправдание. . . НЯКАКВО извинение. . . да влезе във войната в Украйна. Дали това ще бъде инцидентът, който използват като извинение за влизане?
Никой от нас не знае.
21.
Българин
22.08.2024 14:48:58
4
3
Сащ и НАТО нападнаха Русия руснаците не жалете украйнците няма жени деца все е врак избиваитеги натовски живи ги изгаряте теса измет
20.
Гаварит Масква
22.08.2024 14:18:50
8
3
До три дена освобождаваме Курск, после Киев, Варшава, Берлин, Лисабон, Вашингтон. Ура х 3! Гойда!
19.
Абе,
22.08.2024 12:37:56
4
11
укристанският трол ,с размътеният мозък от фалшивото брашно, няма ли да се научи да пише правилно ?!
18.
Хихи
22.08.2024 12:33:31
1
7
това в дойчезеле, или УНИАН ли го чете ?! Не им вярвай ,четиво за олигофрени като тебе е...
17.
13 уя НЕЩАСТНИИК
22.08.2024 11:32:41
11
7
путлероб гнусен родоотстъпник ЧЕТИ ПЕНДЕЛ ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ ДОБРУДЖА 1916 7000 БЪЛГАРИ РАЗБИВАТ ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ ХИЛЯДИ ОРКИ МРЪСНИ
16.
Дасс
22.08.2024 11:27:10
5
4
Изтласкват ги към мацква ония аптикадирите спряха ли в кремъл или направов грозни за по сигурно.
Ахмат скороост
15.
до руя 13
22.08.2024 11:24:43
10
6
Ти се моли ватниците-алкаши ,да не довтасат и у нас,па тогава да те питам,къде ша бегаш да се криеш....най-много да се навреш,под полата на жена ти,щото всички българя сте много ербап,зад клавиатурата и много ги обичате тия руzzки изроди,ама ша ви са разгонят фамилиите като минат границата ни......
То и самия путин в свое интервю,още през далечната 2012 -а беше казал дословно....
ВИЕ БЪЛГАРИТЕ,СТЕ НАРОД ДОСТОЕН ЗА ПРЕЗРЕНИЕ......!!!!
Та толкова за любимите ви братушки и любима ви Рассия.....!!!!
14.
15
22.08.2024 11:00:33
5
13
Какви специални части? Този десант в Курск беше съставен основно от затворниците, които зеля освободи преди месеци. Отидоха курбан.
13.
Боби
22.08.2024 10:39:35
7
21
Рязаната карабина Зеля Кокаина си унищожи обучените в Англия и Германия специални части. По този начин отвори пътя на русите към Киев. Руската армия скоро ще бъде в Киев.
12.
Свинско без Зеля, без Зеля
22.08.2024 10:35:39
35
24
Украинският президент Володимир Зеленски този месец поднови призивите за спешна помощ от съюзниците. Той се оплака, че свежи пратки от Съединените щати стигат до фронтовите линии късно и тази седмица призова за по-бърза доставка.
11.
Руя
22.08.2024 10:06:55
33
35
Браво братушки Господ да е с вас.Избийте ги всичките врагове.Украинци,западняци и американци.
10.
11
22.08.2024 10:04:36
10
2
ти научи ли? три години им лижеш подметки.
9.
z е зло бе капут дебил
22.08.2024 10:01:56
20
7
7 ванка дежурния путКин трол заработва капейки ей малоумнико поне Украински си научил в мизерния ти животец
8.
джудже путлер капут проссия анархия
22.08.2024 09:52:36
24
22
флегми спирайте с тая путКин пропаганда и лъжи..УКРАИНА разби 810 бригад орки морпехи Коренево Курской области и 155 бригада Владивосток пак на Курск СЕПТЕМВРИ ИДВА АТАКЪ НА КРИМ Ф16 ЕЙБРАМСИ МОРЗЕР БМП НЕМСКИ ОБЯВИ БИВШ ВЪТРЕШНА МИНИСТЪР ГИРКИН СТРЕЛКОВ ФСБ ДОБАВИ И НАЦИСТИ СА В КРЕМЛЕ КРЕМЪЛ ПУТКИН ДЖУДЖЕ 1 И ПЬЙНЯ МЕДВЕДЧО КАРЛИК 2 ДЖУДЖЕ 2 СКРИХА ГО ВЕЧЕ ВСЕ ПЛЕЩЕШЕ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ СМЕШНИЦИИ БЛАТНИ ОРКИ ИМПЕРИЙКА КАТАЛЯСАЛА И ХОДАКОВСКИ КОМАНДИР ОРКИ БАТАЛЬОН ВОСТОК ОТКАКТО КАЗА ПУТКИН КРЕТЕН И НЯМА ВЕЧЕ ЖЕЛАЕЩИ МОГИЛИЗАЦИЯ ГО СКРИХА И НЕ МУ ДАВАТ НИ ТРИБУНА НИ ВОДКА ХАХАА
7.
Ватенка
22.08.2024 09:46:23
32
10
Руските орки пак лъжат - това е естествено състояние при тях. Традиционна блатна ценност. Добре, че има долнопробни махлянски сайтове, които да им разпространяват словесните диарии безплатно, че умните копейки като петър волгин и костя копейкин взимат от Кремъл сериозни пари, за да участват в хибридната война. Единия палат си построи на брега на морето, другия стана евродепутат в гнилата Европа, а махлянския журналист си брои стотинките и чака от заплата до заплата...
6.
Марк Твен
22.08.2024 09:44:18
12
21
Украинский воин! Не нужно умирать за тех, кто продал тебя и Родину! Выходи на частоту "149.200", позывной "Волга". Спаси себя, товарищей, семью и Родину!
Український воїн! Не потрібно вмирати за тих, хто продав тебе і Батьківщину! Виходь на частоту "149.200", позивний "Волга". Врятуй себе, товаришів, сім'ю і Батьківщину!
Победа будет за нами!
ZoV
5.
Българина
22.08.2024 09:29:40
2
16
Класически 'чувал'
4.
Ха ха
22.08.2024 09:06:47
24
13
Подоляка изпадна в немилост и всячески се опитва да спаси кожата. Вече ще анализира много внимателно, няма да пие чай и да стои до отворен прозорец.
3.
Rvg
22.08.2024 09:02:38
18
32
Последен бой,последен опит...със Украйна край,нацистите ли ще защитава някой?.Естествено че не.
2.
Чимодан Вокзалоф
22.08.2024 08:44:55
64
221
Бой по роZката СГАН, бой, бой, бой!
И последната ватенка трябва да се изтласка далеч от Украйна и Европа. Крайно време е племенните орки на раZпукин да бъдат натирени в на къна гъ*а!

роZпия КОНЕЦ!
раZпуткин МЪРТВЕЦ!
1.
ПоZволено ли е да се бомбандират детски болници?
22.08.2024 08:40:59
31
21
?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Жената млатила като празен брашнен чувал майка си, която била на цели 83 години Жени Джаферович пострада при инцидент Жени Джаферович пострада при инцидент Жената на ексфутболиста Ваня Джаферович си призна какво точно е правила, за да се стигне до лошите последствия Мариана Попова с болезнено признание: Дълго мълчах, но... Мариана Попова с болезнено признание: Дълго мълчах, но... Певицата не издържа и разкри куп лични подробности, които няма да оставят никого равнодушен ЛУКОЙЛ се включва в акцията „Да изчистим България заедно“ и ще почисти Бургаския залив ЛУКОЙЛ се включва в акцията „Да изчистим България заедно“ и ще почисти Бургаския залив „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД тази година поставя фокуса върху почистването и опазването на водните басейни Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Доскорошния й годеник Любомир Захаринов запленен от нова любов Мария Бакалова е част от международното жури на фестивала „Синелибри“ Мария Бакалова е част от международното жури на фестивала „Синелибри“ Кристин Льоненс, Ан Кюсак, Гийом Кане и Даниел Келман са останалите членове на комисията Голяма находка! ЧСИ продава тристаен апартамент на цената на гарсониера Голяма находка! ЧСИ продава тристаен апартамент на цената на гарсониера Търгът ще се проведе на 16 октомври, от 14 часа, в сградата на Районния съд Сънчо се завръща в ефира - с нов облик и име Сънчо се завръща в ефира - с нов облик и име Вечерното предаване за деца ще се казва "Разкажи ми приказка" Синдром на "мъртвото дупе", ето как може да го пипнете Синдром на "мъртвото дупе", ето как може да го пипнете Някои хора може да почувстват лека болка, докато седят, но повечето хора не усещат, поне докато не отидат на джогинг или поход Делян Пеевски: ДПС е едно, Доган е от земеделците Делян Пеевски: ДПС е едно, Доган е от земеделците Отиваме на избори - ново начало, без деребеи
Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Сънародниците ни са в добро състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Очаква се поп певецът Джъстин Тимбърлейк да се яви лично пред съда в петък Допинг скандалът продължава Допинг скандалът продължава Продължават разследването срещу световния номер 1 в тениса Почина Алберто Фухимори Почина Алберто Фухимори Бившият лидер на Перу излежа 16 от 25 години затвор Кървава битка в Черно море! 80 украинци убити при опит да превземат "Крим-2" Кървава битка в Черно море! 80 украинци убити при опит да превземат "Крим-2" Потопени са 8 американски катера Willard Sea Force след ялов опит да отнемат платформата от руснаците Пари за Овена и Близнаците, ще  надушват парите и в живота им ще царува любовта Пари за Овена и Близнаците, ще надушват парите и в живота им ще царува любовта  Хороскоп за деня – 12 септември 2024, четвъртък  Eрдоган: Турция продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна Eрдоган: Турция продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна Ердоган изпрати видеопослание към участниците в откриващата се в Киев среща на върха на Кримската платформа 23 години по-късно: Трагедията, която промени Съединените щати и света 23 години по-късно: Трагедията, която промени Съединените щати и света До края на деня загинаха близо 3 000 души, което превърна случилото се в най-смъртоносната терористична атака в историята на САЩ Петър Кюмюрджиев: Време е да победим у дома! Ще бъдем на приливи и отливи, но сме поели този път и няма да се откажем Петър Кюмюрджиев: Време е да победим у дома! Ще бъдем на приливи и отливи, но сме поели този път и няма да се откажем Аз и ръководството сме тръгнали по този път – да даваме шанс на млади момчета, каза треньорът на Созопол Валентин Люцканов с рекорд по титли от Държавно първенство по подводен риболов Валентин Люцканов с рекорд по титли от Държавно първенство по подводен риболов Бургаският тим в състав Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Николай Танев и Валентин Люцканов беше първенец във всеки отделен състезателен ден
Вежди Рашидов Вежди Рашидов Нито Доган, нито Пеевски са ми приятели, голям праз дали ще има ДПС Виц на деня Виц на деня В библиотеката:
- Извинете, къде мога да намеря книга за самоубийствата?
- Третия рафт от ляво...
- Ама там няма нито една...
- Ми, не ги връщат, де*ба…..
Виц на деня Виц на деня Жените са четири типа:
- бих
- не бих
- не трябваше
- не трябваше, но пак бих
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Подготвихме детето за училище. Финансово се усеща все едно сме го оженили...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори