×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дори и най-големите зали в Европа не са достойни за този музикален шедьовър (СНИМКИ/ВИДЕО)


Дори и най-големите зали в Европа не са достойни за този музикален шедьовър (СНИМКИ/ВИДЕО)
„Обич и песен“ не е просто събитие, а музикално изживяване, спектакъл, който не искаш да свърши
21 Август 2024, Сряда, 12:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Обичаните от различни поколения изпълнители се събраха на една сцена, за да подарят на публиката незабравим концерт

Има събития, които се запечатват в съзнанието ти, такива, които така те грабват, че не искаш да приключват. Точно такъв бе концертът „Обич и песен“, който снощи до краен предел изпълни Летния театър на Бургас и подари на публиката едно незабравимо изживяване. Всъщност не просто концерт, а музикален спектакъл на истинската и качествена българска музика. Нито една зала в България не е достойна за това събитие, защото тези любими на поколения изпълнители, събрани на едно място, биха напълнили и най-големите арени в Европа. 

"Обич и песен" е проект, който за трета поредна година среща българската публика от цялата страна с любими певци и песни от различни стилове и жанрове. В основата на този замисъл е продуцентът Евгени Боянов. Турнето стартира на 8 юли от Русе, премина през градовете Плевен, Велико Търново, Добрич, Шумен, Стара Загора, Пловдив, Варна, а снощи бе в Бургас. Пред Летния театър се образува огромна опашка от нетърпеливите фенове на българската музика. Имаше и разочаровани – такива, които не успяха да си купят билети заради липса на места по трибуните. 

 

Честта да открие събитието имаше Мая Нешкова. Тя бе придружена от съпруга си Кирил Икономов и дъщеря си Йоана. Тримата изпълниха най-големите хитове на певицата, създадени през годините. Кулминацията бе неостаряващата песен „Честит рожден ден“, която се слуша и пее до ден-днешен. 

 

След тях водещият Атанас Стоянов, чийто глас звучи в ефира на БГ Радио, покани поп-певицата Теди Кацарова, която започна участието си с големия хит „Само аз и ти“, но зарадва публиката и с новото си парче „Намери ме“. 

Теди Кацарова даде ред не на кой да е, а на огненото момиче, майка й Силвия Кацарова, която буквално „запали“ сцената с най-обичаните си песни. Тя „акостира“ на бургаската сцена с „големия кораб“, а над Летния театър „заваля“ топъл дъжд.

Имаше и голяма изненада за публиката – големият Митко Щерев даде благословията си за „забранените“ си песни. „Стари мой приятелю“ беше изпята от жената-глас Нелина. Тя изпълни и народни песни, а голяма част от публиката се хвана за българско хоро. 

Бургаската снаха Виктория Главчева също беше част от големия концерт. Певицата представи авторски парчета, на сцената й партнираше съпругът й композитор, аранжор, пианист, диригент, певец и продуцент Георги Милтиядов. Моментът беше изключително вълнуващ както за тях, така и за публиката, тъй като двамата скоро ще станат родители.

Бургас имаше възможност да се потопи в магията на естрадата с нежния глас на легендата в жанра Мими Иванова. Хората в Летния театър пяха заедно с нея не само старите й хитове, но и новите й песни. Това за пореден път доказа, че тази музика не е забравена, видя се и при следващите изпълнители, които се качиха на сцената, а именно Братя Аргирови. Всеки нов проект, с който те се захващат, става хит и звучи насякъде – по заведения, радиа.

 

Такъв голям концерт не може да няма и запомнящ се финал. И не беше изненада, че за черешката на тортата е избрана именно рок-групата Диана Експрес. Създадената от Митко Щерев през 1974 г. банда, която носи името на експресния влак от София до Ямбол, тази година отбелязва 50 години на сцена. Диана Експрес изпълниха вечните си парчета, които живеят в сърцата на поколения българи и са олицетворение на любов и емоции. Цялата публика бе изправена на крака, за да танцува и пее заедно с тях.

Лятното турне на „Обич и песен“ продължава в Созопол. Тази вечер от 20:30 ч. големите артисти ще си дадат среща в Амфитеатъра. Организаторите обещават много изненади за публиката. Не пропускайте този незабравим спектакъл! 

Билети - на касата пред Амфитеатър Аполония от 17 ч.

Турнето ще завърши на 28 октомври в зала 1 на НДК.




В категории: Бургас


5
Коментара по темата
5.
Milli Vanilli
22.08.2024 08:32:06
0
8
Този Евгени май добре се е отчел пред флегмите, че да му хвалят толкова плейбекарския концерт.
4.
Вече
21.08.2024 20:49:51
2
3
се оляхте с тези мумии!
3.
Нерде Ямбол, нерде Стамбул
21.08.2024 16:31:25
1
6
Къде са най-големите зали в Европа, къде е нюню смешният бургаШки летен театър? Това вече е несериозно сравнение. Ама от вас какво можем друго да очакваме?
2.
Буа ха хахаха
21.08.2024 14:56:37
5
11
Видите ли европейските зали били недостойни за никому неизвестните български бабишкери. Добре че се навъди с баби реститутки, които имат пари и им ходят на вечеринките. Ама скоро и тия и ония ще умрат.
1.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21.08.2024 13:50:36
0
12
ЩО ГО НЯМАШЕ НАЩА ТОНИ ДИМИТРОВА ? НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВАТ ТАЛАНТИТЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори