×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски разкри защо елитните бойци на Украйна са в област Курск, а Ню Йорк изчезна от картата


Зеленски разкри защо елитните бойци на Украйна са в област Курск, а Ню Йорк изчезна от картата
Ню Йорк вече е Новгород. Очаква се и Торецк скоро да бъде преименуван, а The Guardian и The Economist коментираха войната в Русия
19 Август 2024, Понеделник, 07:34 ч.
Автор: Флагман.бг

Ген. Сирски твърди, че украинската армия напредва с 3,2 км на ден в област Курск, но губи по 4,8 км край Покровск

Изненадващата украинска офанзива в Курска област на Русия цели създаването на буферна зона там за предотвратяване на по-нататъшни руски атаки през границата, каза президентът Володимир Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

В изявлението си украинският президент за първи път ясно дефинира целите на операцията, която започна на 6 август. По-рано той обяви, че целите на Украйна са да се защитят жителите в съседната украинска Сумска област от постоянния руски обстрел.

"Сега основната ни задача в отбранителните операции е да намалим колкото е възможно повече военния потенциал на Русия и да предприемем максимални контраофанзивни действия. Това включва създаване на буферна зона на територията на агресора - с нашата операция в Курска област", заяви Зеленски в ежедневното си вечерно обръщение.

 

Тази седмица Украйна унищожи ключов мост в Курска област и нанесе удар по още един мост наблизо, нарушавайки линиите на снабдяване на руската армия, макар че руските сили могат да използват понтони или по-малки мостове за операциите си, посочва АП.

В същото време „Другая Украина“, пише, че руската армия вече контролира Ню Йорк, а военният анализатор Юрий Подоляка коментира, че официално селото вече е с ново име на картите и припомня, че ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин е обещал то да е Новгород, когато и последният украински войник го напусне. Това се случи вчера и затова Ню Йорк изчезна от картите. Възможно е обаче скоро да си смени името и град Торецк на Дзержинск.

Британският вестник „Таймс“ пък пише, че контраатаката на руската армия в област Курск щяла да започне преди настъпването на зимата. Очаквало се това да се случи в края на октомври.

Изданието коментира, че целта на това, което се случва край Курск, била Украйна да има по-добра позиция в предстоящите мирни преговори. В статията обаче пише, че едва ли някой си мисли, че такива може да има до пролетта, а най-вероятно няма да се преговоря и до есента на 2025-та. 

 

Британските анализатори отбелязват, че целта на нахлуването на украинската армия в Русия била да се повдигне бойния дух на бойците и да се укрепят позиции на Володимир Зеленски. 

„Неговият мандат изтече през май и сега единствената му власт идва от военното положение“, пише британският вестник. 

„Financial Times“ пък съобщава, че Украйна е загубила половината от енергийния капацитет, необходим за зимата - около 9 GW производство на електроенергия. Британското издание се позова на информация от еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон.

Симсън добави, че „за да се избегне хуманитарна катастрофа в Украйна“, западните държави трябва да помогнат за ремонт на повредени съоръжения, за прехвърляне на генератори,  постепенно увеличаване на износа на електроенергия за воюващата страна и укрепване на противовъздушната й отбрана.

„The Economist“ пък пише, че в навечерието на офанзивата към Курск властите в Киев обмисляли сценарий за атака в района на Брянск.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски запази плановете си в тайна, споделяйки ги само с малка група генерали и служители по сигурността. Той обсъди плана със Зеленски на четири очи, пише списанието.

Британският вестник „The Guardian“ пък съобщава, че развитието на руския фронт се отразява зле на събитията в Донбас. 

Изданието цитира ген. Сирски, който твърди, че украинските въоръжени сили напредват с 3,2 км на ден в Русия, но в същото време руснаците превземат по 4,8 км и се приближават до Покровск.

Очакваше се Русия да премести значителни сили от изток, за да защити Курск. Въпреки това, както отбелязва Хана Шелест от Центъра за анализ на европейската политика, украинската атака имаше повече успехи от очакваното, но Русия не отслаби позициите си на изток толкова, колкото в Киев се надяваха. 

Украински войници вече роптаят. Според тях атаката на руска територия отнема силите на ВСУ, необходими за защита в Донбас. Както казва украинският пехотинец Алексей, „нападението срещу Курск отнема добрите войници от Покровск и само прехвърля проблема от едно място на друго“.

 


В категории: Войната в Украйна


11
Коментара по темата
11.
А ТАКЪВ
19.08.2024 23:28:07
0
2
до 10
Ша започне я.....който сее ветрове,жъне бури ,е казал народа......
10.
Връщанка
19.08.2024 21:54:29
0
3
И ко? Зеленски и той започна “специална военна операция” май…
9.
Марк Твен
19.08.2024 13:18:53
2
3
Украинский воин, я люблю тебя!
8.
СТАЛИН
19.08.2024 12:36:24
0
1
Вернулся и начались расстрель....!!!!
7.
Абе,
19.08.2024 11:45:23
8
13
само бой по укристанците и краварските подложки!
6.
Накратко
19.08.2024 09:17:00
13
8
Ню Йорк стана Новгород, а Курск съответно Укрск. Кадировците никакви ги няма, 200 000 руснаци се евакуираха кой как може и сво-то върви по план и в строго съответствие с графика.
5.
проссия хаос анархия
19.08.2024 09:13:16
8
5
Z-военкоры заявляют об уничтожении третьего и последнего моста через р. Сейм на Курщине

Около 700 кв.км могут попасть в оперативное окружение.

Подписаться на Инсайдер | Прислать контент
4.
проссия хаос анархия
19.08.2024 09:12:37
8
4
Зеленский надеется на большие успехи в Курской области, несмотря на то, что операция замедлилась. 20 тысяч украинских военных расширяют фланги и не спешат идти вперёд, так как это может загубить всю операцию — The Economist со ссылкой на источники в Генштабе ВСУ

Подписаться на Инсайдер | Прислать контент
3.
путкин уродливо джудже
19.08.2024 09:08:11
19
8
1 ей урод хубаво си научил Украiнски нали нямаше такъв език според путлероби ама Украинци не се предават виж орки с хиляди Курска област пленени и сами се предават ТЕЛЕГРАМ Инсайдер
2.
проссия хаос анархия
19.08.2024 09:00:33
21
10
В Курска област вече пленените са хиляди и в Телеграм Инсайдер има видеа кадировци щастливи в плен а срочники руски войничета пеят Слава Украiни ситуация путлер зле само нашите путлероби още не са осъзнали в Курск Украйна се окопава и разбива русия
1.
Марк Твен
19.08.2024 07:56:42
14
22
Украинский воин! Не нужно умирать за тех, кто продал тебя и Родину! Выходи на частоту "149.200", позывной "Волга". Спаси себя, товарищей, семью и Родину!
Український воїн! Не потрібно вмирати за тих, хто продав тебе і Батьківщину! Виходь на частоту "149.200", позивний "Волга". Врятуй себе, товаришів, сім'ю і Батьківщину!
ZoV
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори