×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще продължи ли коалицията на ПП с ДБ


Ще продължи ли коалицията на ПП с ДБ
В ПП искат да участват с ДБ в коалиция, но готови ли да отстъпят 50/50 избираеми места в листите
18 Август 2024, Неделя, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

НС на ПП даде мандат за преговори, но ДБ искат по-сериозно представителство 

Националният съвет на партия "Продължаваме промяната" даде мандат на Изпълнителния съвет да преговаря за явяване на предстоящите парламентарни избори в коалиция с "Демократична България", съобщиха от пресцентъра на формацията, оглавявана от Кирил Петков и Асен Василев.

Все още обаче не е ясно дали "Демократична България" ще приеме поканата, защото в коалицията има известни резерви, които идват най-вече от страна на ДСБ на ген. Атанас Атанасов. В градската десница правят изчисления, че осигуряват над 70 % от гласовете за коалицията, а получават под 50 % от избираемите места, което е всяло напрежение. Те настояват за по-сериозно представителство, но ПП едва ли ще отстъпят от настоящата конфигурация, в която имат доста по-сериозно присъствие. 

В следващите две седмици ще се уточни формата на участие в ПП и ДБ, възможни са всякакви конфигурации.

В същото време, Националният съвет на "Продължаваме промяната" обсъди и прие като възможен модела на управление с непартиен министър-председател с високо обществено доверие, който да припознава приоритетите на партията. Предстоят нови предсрочни парламентарни избори, след като не се постигна съгласие за съставяне на кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание.

Предстоящият предсрочен вот ще бъде шести след редовните парламентарни избори на 4 април 2021 г. Последните предсрочни избори бяха на 9 юни тази година.

На 1 юли Румен Радев връчи първия мандат на кандидата за министър-председател, издигнат от ГЕРБ-СДС - Росен Желязков, който веднага предложи структура и състав на Министерски съвет. Два дни по-късно парламентът не избра Росен Желязков за премиер.

На 22 юли от „Продължаваме промяната-Демократична България“ получиха и върнаха веднага неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

На 5 август „Има такъв народ“ (ИТН) върна на президента неизпълнен третия и последен мандат за съставяне на правителство.


В категории: Политика


Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
14
Коментара по темата
14.
seahorse
18.08.2024 17:21:53
12
2
Нищо ново в Флагма.бг,пишат статията а после и коментарите.
Мислете си ,че някой ви вярва !
13.
Рамбо
18.08.2024 16:30:12
1
14
ПП-тата си казаха за какво са дошли,да вземат каквото могат ,да дадат на чужди фирми каквото е останало ,парите ни да захранват чужди Икономики ,а ний да стоим бедни и гладни!!
12.
САЧМО
18.08.2024 16:09:20
1
10
И едните боклуци и другите боклуци!
11.
ПП са пуделите на Радев
18.08.2024 16:01:15
1
15
ПП - се свлякоха пред очите ни под тежестта на собствения си провал, на видимата глупост, алчност и некадърност.
Но завлякоха и страната. Един приятелски кръжок се опита да овладее държавата и я катастрофира, оставяйки след себе си такъв правен, конституционен и институционален хаос, какъвто страната не помни.
10.
Lichno mnenie
18.08.2024 15:33:49
0
17
Ако трябва да избирам между ПП и ДБ ще си прережа вените...
9.
Лично мнение!
18.08.2024 15:16:02
17
4
Ако трябва да избирам между Продължаваме Промяната и ДБ, ще избера Продължаваме Промяната!
8.
!!!!!
18.08.2024 15:11:44
1
17
Ако тая педер@скан пасмина влезе отново в парламента найстина си заслужаваме съдбата!!!!
7.
миро
18.08.2024 12:10:28
3
15
ДБ се набутаха при ПП само че не си направиха добре сметката Софиянци са седесари и те си гласуват за ДБ много малко са тези които подкрепят ПП най вече платените корпоративнни избиратели а ПП така ги прецакват с броя на депутатите тука Киро Миро Асен Ленчето Лорер и то не останаха места за хората на Насето и Ицето освен две три метреси и най важното Насето зам председател на НС По глупава сглобка не съм виждал за едно място на трибуната да предадеш партиите си е пиците с кристали явно са по хитри
6.
ПП - се свлякоха пред очите ни
18.08.2024 11:48:24
4
34
Те дойдоха тук за Плячка, а не за Промяна. Влетяха като лешояди с убийствена некомпетентност и самочувствие в чудовищни размери.
Красивата Лена Бориславова с устрема на Цола Драгойчева и хъса на Нора Ананиева диктуваше на депутатите какви "неконституционни" закони да приемат, извиваше им ръцете, за да престъпват морални норми, да газят правилници, за да бъдат назначавани "правилните хора".
Изживяваше се като Жана д'Арк, повела Тридесетгодишната война със Статуквото, за да проправи пътя на Киро към Короната на Историята.
Така управляваха - с фантасмагории, които ни продаваха като истина от последна инстанция.
5.
Двама чисти
18.08.2024 10:35:37
3
24
Пед.ла на снимката.
4.
Али
18.08.2024 10:23:22
4
25
За тези от мен един звучен Зарттттттттт
3.
До 2
18.08.2024 10:22:52
6
33
Борят се за кокала, пъпеш неузрял. Ако не си го разбрал по зле за тебе. ПП е мафиотска структура която скоро ще се разпадне.
2.
2
18.08.2024 09:57:31
39
10
Трябва да продължи, защото се борят за една таргет група избиратели. За всички, които са против гроб, сдс, дпс-шиши и т.н. С две думи срещу мафията и задкулисието!
1.
Наджие
18.08.2024 09:53:43
9
33
Естествено, че ще продължи.Много добре знаят, че ако се явят по отднелно няма да могат да прескочат 4 процентовата бариера.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори