×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потресаваща статистика: По 1000 на месец карат пияни и дрогирани у нас


Потресаваща статистика: По 1000 на месец карат пияни и дрогирани у нас
Общо употребилите алкохол са над 4500, 2700 са били дрогирани
17 Август 2024, Събота, 16:23 ч.
Автор: Флагман.БГ

От началото на годината над 6000 са задържани да шофират в нетрезво състояние

Близо 6000 са хванатите да шофират след употребата на алкохол и наркотици само за първите пет месеца на годината, показват данните на МВР.

Само през последното денонощие те са близо 60, като 40 от тях са се качили в автомобила си пияни, а 16 души са седнали зад волана след употребата на дрога. Седем водачи на превозни средства са отказали тест, предава dnes.bg. От началото на годината шофьорите с над 1,2 промила алкохол в кръвта са повече от 1700.

Общо употребилите алкохол са над 4500.

Водачите, шофирали под въздействието на наркотици пък са близо 2700.

Няма значение малко ли е, голямо ли е. Имаш ли алкохол в кръвта концентрацията ти бяга. Не можеш да прецениш колата на 5, на 10, на 15 метра ли е пред теб“, обяснява автомобилният състезател Иван Вълчев, който е и главен секретар на ЕЦТП.

Според него човек в нетрезво състояние не може да реагира като човек, който шофира без капка алкохол.

„Забавя ти се реакцията, мисленето се забавя. Мислиш си за някакви други неща, защото си под влиянието на алкохол или наркотици. Не трябва да се прави. Пиеш ли – има дринк енд драйв. Прибират те жив и здрав. Те са за това“, казва още Иван Вълчев.

 


В категории: Крими


11
Коментара по темата
11.
V
18.08.2024 18:42:15
0
2
60 хиляди може да са само в Бургас иначе ако е за цялата страна поне половин милион не мърда
10.
Правете си сметката
17.08.2024 18:51:25
1
12
За мен хванатите 6000 хиляди са минимум 1/10 от всички каращи пияни и надрусани. Сметнете за какво става въпрос…
9.
Ужас ужасен
17.08.2024 18:24:08
2
9
..и това е статистика само на хванатите , а на колко още хиляди им се е разминало … . Не знам дали има друга държава с толкова много пияндурници и друсащи, на които не им пука да се качат в такова състояние в автомобилите си .. Господ да пази нормалните хора!!!
8.
Николай
17.08.2024 17:51:58
1
12
Е то всичко е разграден двор в тази държава,няма един осъден политик!Вие очаквате хората да са порядъчни хаха няма да стане!!
7.
до 5
17.08.2024 17:51:28
1
4
Демек да толерираме убийствата по пътя,защото еди си какво,нз си що??
Не казвам,че не си прав,но не пишеш по темата.Отдалеч си личи колко си засегнат.
Статията е за пияни по пътя,но не казваш нищо за това.А за пияни на работа.
Прост и прозрачен.Но нямащ смелост да излезе с простото си мнение,а заобикаля.
И не,не си прав! Тестове има на много места.Отдавна.
..Кой те знае в каакъв коптор работиш-не си чувал явни работи.И сиг шофираш често пиян.
Иначе и ти да се изкажеш.Мнението ти а-у..
Прости,прозрачни селяндурини.
Кажи с кое точно не си съгласен ,по темата на статията.Или нз къде пишеш.
По твоята логика и презервативи да няма.Щото куври бол.Педали още повече.И масово болни.
Мишка селска..намери си друго хоби!
Ами в твоя дух- колко пък пият и друсат бременни!
Колко пък провалиха живота на децата си (и своя собствен) от алкохол.
Колко си изгубиха жилищата от алкохол.
Колко пък от до 14 годишните пият,друсат.
Хайде да плюем по всичко друго ,но не и за убийствата по пътя.Защото сме прости и лицемерни!
И щом вс друго е леш,Ганьо няма нужда да се прави на нещо,което не е.Оправдава се.
Ей така,уж "хитро " с две думи.
Ха да сме познаели...Не ,НИЕ не знаем! Чакаме дежурен ,анонимен Ганьо в най-селската "медия" - да ни просвети. НАС.
6.
България на три ракии
17.08.2024 17:51:03
1
15
Не народ а мърша
5.
Ха познайте
17.08.2024 16:30:22
1
17
Колко пък колко ходят пияни и дрогирани по време на работа, ама за това тестове няма.
4.
иначе на Ганьо
17.08.2024 16:17:17
3
30
много му пречат ВЕЛОСИПЕДИТЕ,ГЛАРУСИТЕ,КОТКИТЕ и т.н.
Да ги забранят автомобилите! Замърсяват ,убиват ХОРА ежедневно,осакатяват и т.н.
Пияни,надрусани,неспазващи елементарни правила..
По един автомобил на семейство.И то след строги проверки .Който има наистина нужда -ще шофира.
Куцо,кьораво и сакато (надрусано,пияно,неграмотно) се качило и ще ходи на майната си в това ебано село.Вечно бързащи.Ганьооо,Ганьо
Два лева няма у джоба,иначе големи мъже ,големи мутри,големи изживявки.И само защото се качил на барака.Всяко денонощие по сума ти отрепани и десетки ранени.Иначе сме големи моралисти и много ги разбираме.С безкрайни претенции!
Яжте л@йна
Атрофирали селяндури.Един свободен тротоар няма.Мързи ви на два метра за хляб да повървите.
Държава на Ганьовци и Ганки.
Прости,злобни,калпави и мързеливи.
3.
Повече са
17.08.2024 15:46:33
0
22
Толкова са регистрираните случаи. Реалността е друга - с непроверените навярно са десет пъти повече. Тук вече, не може да търсиш вината в полицията, държавата, световния заговор и т.н. Матряла е кофти и нищо не може да се направи.
2.
Anjelo dimitriv
17.08.2024 15:35:16
6
1
Bate 6gi bia si4kite maikaim deba nakromanska kfo mi sedrusash be palio
1.
Тулупа
17.08.2024 15:33:23
14
13
ДА ЖИВЕЕ ПЕДЕРАСТКАТА,ГНУСНА
ДЕМОКРАЦИЯ.....ПАРДОН-АНАРХИЯ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Хартиеният касов бон на бензиностанцията остава в историята Хартиеният касов бон на бензиностанцията остава в историята Режат родители без права от данъчно облекчение. Край на презапасяването с бандероли за цигари ЮИДП осигури 100 куб.м строителна дървесина за пострадали ферми в Харманли и Равна гора ЮИДП осигури 100 куб.м строителна дървесина за пострадали ферми в Харманли и Равна гора Материалите ще послужат за възстановяване на кошара за отглеждане на животни, изгоряла при пожара Баровец черпи с литри „Дом Периньон“ Джокович в софийската чалготека Баровец черпи с литри „Дом Периньон“ Джокович в софийската чалготека Това е т.нар. „горяща пирамида“ от бутилки, за която се е бръкнал към 15 000 лева Кризата в ДПС блокира ОбС-Руен Кризата в ДПС блокира ОбС-Руен 19 съветници не присъстваха на днешното редовно заседание Станишев продава лукс апартамент в най-баровската сграда в Созопол? Станишев продава лукс апартамент в най-баровската сграда в Созопол? Тя е кацнала на скала над морето и е проектирана от брат му Георгий Станишев Слави затваря телевизията? Слави затваря телевизията? Два негови проекта вече тръгнаха по Би Ти Ви Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово  Във вестника на „Хизбула“ пишело, че ливанецът, който е наредил терористичния акт на бургаското летище, е изчезнал безследно  Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Всяка неделя Рачков ще посреща популярни български изпълнители, готови да се впуснат в необичайно приключение да намерят изкусните певци сред умели имитатори Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме При използване на „швейцарското правило“ за вдигане на пенсиите се взема предвид не само ръстът на доходите, а и инфлацията в страната Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Той е ново име за политиката, но има богат опит в реализирането на редица обществени каузи
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори