×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изяли сме над 6000 тона сирене менте само за половин година


17 Август 2024, Събота, 13:40 ч.

Потребителят няма никакъв контрол върху продуктите, които му сервират в ресторанти и закусвални, или които се влагат в банички и други закуски

Производството на имитиращи млечни продукти у нас процъфтява на фона на сериозен спад на преработката на краве, овче, козе и биволско мляко.

През първата половина на 2024 г. са произведени почти 6400 тона имитиращи млечни продукти, показват данни на Министерството на земеделието и храните от информационното табло за "Мляко и млечни продукти". Количеството е с 400 тона повече от същия период на миналата година, предава lupa.bg.

Къде се реализират тези огромни количества млечни ментета, които се правят от палмова мазнина и калций, като в най-добрия случай може да има добавено и малко краве мляко? Реализацията им е изцяло на вътрешния пазар.  От данните на земеделското министерство за износа на мляко и млечни продукти е видно, че България не изнася имитиращи млечни продукти. Така че въпросите близо 6400 тона, произведени през първата половина на годината, са изядени от българския потребител. Така както през миналата година сме изконсумирали общо 12 867 тона сирене менте.

Продажбите на имитиращи млечни продукти са не само в търговската мрежа, но и в ресторантите, хотелите и павилионите за различни тестени изделия, в които се използва сирене.

И докато в магазините от няколко години, благодарение на натиска на обществото и неправителствени организации, тези имитиращи млечни продукти са отделени от оригиналните и са със специални етикети, указващи, че са имитации, то потребителят няма никакъв контрол върху сиренето, което му сервират в ресторанти и закусвални, или което се влага в банички и други закуски.

Българската агенция за безопасност на храните досега не е обявила да е проверявала дали заведенията за обществено хранене информират клиентите си, че използват сирене менте, нито как го калкулират в общата цена. Обоснованото предположение е, че не само ядем вредни за здравето имитации, но и ги плащаме скъпо като за оригинални. БАХБ дори не е обявила дали следи какви млечни продукти се дават в училищни столове и детски градини.


В категории: Животът


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Истина
28.08.2024 12:24:43
0
0
Ами ще изядете ,като не си го правите сами.
7.
Явор
22.08.2024 07:35:26
1
1
Държава без оправия сме,затова ядем отровно сирене.
6.
Gatev
21.08.2024 10:27:55
1
2
Еми ще растят здрави бг деца ама друг път важно е мутретата бизнесменчета и секва депотатска утрепка да прави пара боли ги мекия за ваще деца те техните деца си ги хранат със истинско сирене мили Българи
5.
До 4
17.08.2024 15:17:38
1
4
От това, което ядем, пием, дишаме, преживяваме... изграждаме нови клетки.
Навсякъде всичко е отр0вено: храна, вода, въздух.. И като добавим: стрес, радиация, ...
То, направо си е за въпрос: Ще се измъкне ли някой?
Остана ли човек, който да не пие някакви добавки, поне за "здраве"? Да не говорим за системните лекарства и др. ..?
Четете за сребърния йодид, който токова рекламират сега за посяване на облаци....
'Що да садят гори и да спрат да бетонират като Златния милиард трябва да се изпълнява.
4.
Капка в морето
17.08.2024 14:43:10
2
13
И после защо имало толкова много раково болни хора. Ето заради такива помияри, които за да спечелят повече, тъпчат храните с Е-та, консерванти и всякакви други бъркочи. Всичко оставя в червата и организма. Натрупва се и идват болестите. От там влизаме при другите убийци. с белите престилки. Мръсни копелета сме си това е. Сами си го правим един на друг за тея пусти пари, дето никой, ама никой от тоя свят, няма да си ги вземе там горе!п
3.
Йокин
17.08.2024 14:36:19
1
14
Да бехте само Търговище,с мед да ги помажем.Цяла България е ЗАЛЯТА,С МЕНТЕ СИРЕНА!!!
2.
Наблюдател
17.08.2024 14:03:03
1
15
И още много ще изядем.
1.
костов
17.08.2024 14:02:20
1
17
търговище всички закусвални работят със искуствено сирене ини ТРОВЯТ .БЕЗ КОНТРОЛ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Той е ново име за политиката, но има богат опит в реализирането на редица обществени каузи Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Определено знае как да провокира  Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Докато с Ути Бъчваров опитваха да познаят възрастта на чаровен готвач на име Мартин, Лара не само остана впечатлена от външния му вид, но и направи шеговита закана Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина При гладуване тялото ви „похапва“ от собствената ви мускулна тъкан, не от мазнините Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета  Това няма да върне нашите колеги, коментира министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав 37-годишният бургазлия тръгна от видинското село Ясен, а финалната му точка бе на историческо място - кораба “Радецки” в Козлодуй Шокиращи кадри! Роза живее втори живот с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста Шокиращи кадри! Роза живее втори живот с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста Умирай, повтарял ревнивият й съпруг, докато я удрял с лопата и счупил дъска в главата й   Теглят с жребий машините за гласуване, които ще преминат през удостоверяване Теглят с жребий машините за гласуване, които ще преминат през удостоверяване Ще присъства служебният премиер Димитър Главчев и членове на ЦИК Овенът и Близнаците да внимават с парите, а Стрелецът може да започне да чете мисли Овенът и Близнаците да внимават с парите, а Стрелецът може да започне да чете мисли Хороскоп за деня – 20 септември 2024, петък Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Излагацията е публикувана в официалната страница на Лидл във Facebook
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори