×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е Леон Маршан - чаровникът, угасил олимпийския огън в Париж


13 Август 2024, Вторник, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Наричат го "френския Майкъл Фелпс"

Леон Маршан се превърна в новата звезда на френското плуване. Младият французин участва в церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж, на които завоюва четири златни и един бронзов медал.

Неговият треньор е не кой да е, а бившият треньор на Майкъл Фелпс, който е смятан за един от най-добрите ментори по плуване в света. Последваха множество сравнения между младия френски плувец и най-титулувания олимпиец на всички времена. Тези сравнения се засилиха през изминалата седмица, когато Маршан счупи олимпийските рекорди на Фелпс.

Маршан е роден на 17 май 2002 г. в Тулуза, в семейство с дългогодишни традиции в спорта и плуването. Баща му е Ксавие Маршан, бивш световен сребърен медалист и олимпиец, а майка му е Селин Боне, френска рекордьорка.

Маршан започва да тренира с клуба "Дофинс де Тулуза Олимпик" в родния си град и бързо става известен с изключителния си талант. През 2019 г., на 17-годишна възраст, той печели титлата на Франция на 200 метра бътерфлай. Няколко месеца по-късно завоюва бронз на Световното първенство за юноши в Будапеща.

През декември 2020 г. Маршан печели два златни медала на френското първенство по плуване.

Преди няколко дни футболистът Антоан Гризман беше в еуфория, докато гледаше как сънародникът му печели първия си златен олимпийски медал.

Майкъл Фелпс също изрази радостта си, и определи постижението на 22-годишния Маршан като „най-великият дубъл, който някога съм виждал в историята на спорта. ”

Феновете започват да наричат ​​вече четирикратния олимпийски шампион „френският Фелпс“. Но съотборниците му не са съгласни с това прозвище и казват, че може и да е по-добър.

„Надявам се всички да осъзнаят, че може да сме свидетели на постиженията на най-добрия плувец на всички времена“, каза пред Olympics.com Карсън Фостър от САЩ, който се състезава с Маршан във финалите на 400 и 200 метра съчетано плуване. 

„Това е нещо, с което наистина се гордея“, каза Маршан за представянето си на Олимпийските игри. „Не беше лесно за мен. Аз съм само на 22. Беше голям товар върху раменете ми. Не съм свикнал с това. Но мисля, че се справих доста добре, наистина съм доволен. ", сподели още той.


В категории: Спорт


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори