×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

(М)истерия в Русия! Украинците тръбят, че са завладели ядрен обект


(М)истерия в Русия! Украинците тръбят, че са завладели ядрен обект
Превърна ли се войната в Русия във фейк? Украински бойци се похвалиха, че са завладели ядрен обект в Курска област, а се оказва, че май го владеят само на снимка от музея
13 Август 2024, Вторник, 06:29 ч.
Автор: Флагман.Бг

Военният анализатор Борис Рожин обаче твърди, че снимките са от Музея на стратегическите ракетни сили

Голяма победа постигнаха Въоръжените сили на Украйна в Курска област. Похвалиха, че, че в техните ръце вече е ядрен обект. Оказва се обаче, че снимките, които разпространяват в социалните мрежи, не са от Русия, а от украински музей. Това твърди руският военен анализатор Борис Рожин. В своя телеграм канал той е публикувал кадри от „завладеният“ обект и от Музея на стратегическите ракетни сили в Николаевска област.

Кадрите така си приличат, че възниква въпросът дали украинските бойци не са го „завладели“ в Музея. 

Оказва се, че мистерията, която породи истерия в Интернет, е поредната „победа“ на „ЦИПСО (б.а. Център за изследване на политиките в сигурността и отбраната) на Украйна. Адреналинът на хората, които не са ходили обаче в музея в Николаевска област, се вдигна едва ли не до небесата, а според Рожин не случайно властите в Киев ни поднасят този сценарий. Атаката срещу Запорожката АЕЦ с дрон и пожарът, възникнал впоследствие, са част от плана. 

US сенатор: Украйна да иска от Байдън пенсионери за F-16

Това, което свързва всички тези действия на украинската страна, се обяснява с пленниците, взети в област Курск. Стремежът е за превземане на Курската атомна електроцентрала и ядрен шантаж срещу Русия, коментира военният анализатор. 

Какво се случва с украинското нахлуване в Русия и ще промени ли то хода на конфликта

Междувременно директорът на Запорожката атомна електроцентрала Юрий Черничук съобщи, че Въоръжените сили на Украйна умишлено атакуват гористите територии около АЕЦ-а с боеприпаси, които да предизвикват пожари. Това буди тревога, тъй като АЕЦ Запорожие е най-голямата атомна централа в Европа и ако се стигне до авария, последствията за жителите не само на Украйна, но и на целият континент ще са много по-страшно, отколкото от трагедията в Чернобил и облакът с радиоактивни частици, който се разнесе след експлозията.  

Европа в опасност! АЕЦ Запорожие ударена с дрон

В руските телеграм канали пък се разпространява информация за зловещо предсказание на покойния руски депутат Владимир Жириновски, чиито прогнози за атаките по Кримския мост се сбъднаха. Той е говорил и за голямо клане край Курск. 

Украйна губи войната заради авантюрата в Курска област?

Жириновски обаче коментирал преди смъртта си, че това, което ще се случи през септември, е много по-страшно. Такова нещо светът не е виждал. Хората ще забравят за другите военни конфликти само ще мечтаят да оцелеят след страшният взрив. 

Дали пък полковникът, който бе лидер на ЛДПР, не е говорил за АЕЦ „Запорожие“? Дай, Боже, и това да е фейк или поредното несбъднато предсказание!
 


В категории: Войната в Украйна


19
Коментара по темата
19.
руски СМИ
14.08.2024 20:13:25
0
1
"Някакви странни медийни съобщения започнаха от украинските въоръжени сили. Стари снимки от покрайнините на Суджа, фотошопираният пътен знак 108 км до Курск е коригиран на 10 км. Усещането, че врагът чака нещо. Въпросът е какво?"
https://tinyurl.com/52vfbucm

Нацистите от украинския "Нахтигал" се хвалят с въображаеми "подвизи" в района на Курск
https://tinyurl.com/ymtwukw4
Украинският батальон „Нахтигал” 4 участва в атаката на района на Курск от украинска страна - специално подразделение със същото име е съществувало по време на нацистка Германия.
Ето как в мрежата се разпространяват снимки, с помощта на които нацистите се опитват да убедят всички, че са на път да превземат Курск.
Една от тези снимки е публикувана от телеграм канала „Ukraina.ru“. Той съчетава две основни черти на идеята на Бандера – учудващо нисък интелект и сляпо възхищение от нацистите.
На снимката някакъв боец ​​от "Нахтигал" държи транспарант на фона на странна табела, на която на украински език е изписано името на руския Курск, освен това е посочено, че областният център е само на 10 км.
18.
Саян
13.08.2024 15:51:00
0
1
До господина с мутрафонов комплекс
Господине, минете утре сутринта, по-раничко, през кабинета ми. Вие СТЕ специален случай и ще е Ви прегледам безплатно.
17.
МУТРАФОН
13.08.2024 10:29:49
3
3
ДЯДО И НЕ САМО ТОЙ МИ КАЗВАШЕ ЧЕДО НА ТАЯ ЗЕМЯ (БГ) Я ИМА Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ...ДРУГОТО Е РУСКИ ИЗМЕКЯРИ. АЗ ПИТАМ ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА НАПИШЕ БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ А НЕ КРЕМЪЛСКА ИСТОРИЯ ЗА АНТИБЪЛГАРИТЕ!?... КОЙ ЩЕ ПОБЛИКУВА СТИХОВЕТЕ НС ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА ПРОТИВ РОССИ КЪДЕТО ХОРАТС СА ВИЕЛИ КЪДЕ СА ТУРЦИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ...ТЕЗИ ЛЮДОЕДИ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ!?... СМАЯЛИ СМЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО...ЕДИНСТВЕНИ НИЕ ОБЛИЗВАМЕ ОНОДИТЕЛИТЕ СИ...ПОЗОР...ЗА ТОВА НИ И ПРЕЗИРАТ...
16.
МУТРАФОН
13.08.2024 10:17:40
3
2
RОСИ Е НАБЛЪСКАЛ НИЩОЖНАТА ЧАСТИЦА ОСТАНАЛА ОТ БЪЛГАРИЯ С РОССИ И УЖБЪЛГАРИ ХИГИЕНИСТИ НА ОАКАНИ РОССИ. В МУТРАФОНИЯ РАЗБИРАЙ КРЕМЪЛСКА БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА НИЩО. 240 БАБОЧКИ ОТ НЕРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПОД КОПИТАТА НА КОНЯ НА САШО ТАРАШО ЕДВА ВЧЕРА СВРЯХА В КЬОШЕТО НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ НИ ЦЕНТЪР БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ И ТО КЬОРАВ ЗА ДА НЕ ВИДИ КА ГИ ТРАХА САШО ТАРАШО....ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ Е ЗАРРУПАНА С ЧУЧЕЛА НА ОМРАЗНИ РОССИ И ОЦВЪКАНА С ИМЕНА НА ЛЮДОЕДИ РОССИ...
15.
МУТРАФОН
13.08.2024 10:02:36
2
1
ХАТЯТ ЛИ РУСКИЕ ВАЙНЪЙ...АААА ...НЕ УБИВАМЕ СИ ПРОСТО ТЪЙ....ЧОВЕЧЕСТВОТО СПОРТУВА НА ОЛИМПИАДА А РОССИ ПОСТАВЯ РЕКОРДИ ПО УНИЩОЖЕНИЕ НА ВРАЖЕСКИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И СТРАТЕГИЧЕСКИ ВРАЖЕСКИ СУПЕРМАРКЕТИ...ВСЕ ТАКАААА ДОО КРАЯ НА МОСКВААААА....
14.
МУТРАФОН
13.08.2024 09:52:58
4
1
РОССИ НЕ ЛЪЖЕ,ПРОСТО ТАКА СИ ДИША. РОССИ НЕ КРАДЕ САМО ГРАБИ КАКВОТО РЕШИ. РОССИ Е ПРОКУДЕН ВИКИНГ КОЙТО СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА КАКЪВ ЛИ НЕ... РОСИ Е ЛИЦЕМЕРЕН И АЛЧЕН ПРИ ТОВА НЕЗЕМНО НАГЪЛ. РОСИ КАЗВА ГРАНИЦИТЕ НА РОССИ СА НАВСЯКЪДЕ. СТАРИТЕ БЪЛГАРИ СА НАРИЧАЛИ РОССИ ЛЮДОЕД. ВИКИНГИТЕ КАЗВАТ ЧЕ РОССИ Е РАЖДАН ОТЗАД ТОЛКОВА ГНУСНИ СА РОССИте...
13.
Словото
13.08.2024 09:18:00
0
1
Снимка, звук, видео.
Има възможност за подмяна на действителността.
Технологиите много напреднала, всичко визуалнон и звуково може да се подмени.
Словото обаче може да се провери.
Истината и разума много трудно могат да се подтуснат.
Следете внимателно логиката на текста. Имали манипулация , това лесно се разбира, через разумен анализ и допълнителни факти от други източници.
12.
До 10
13.08.2024 08:52:44
6
2
Да, да, те в музея ще имат две снимки на ядрена ракета, за да може хубави чао да се огледа......
Малоумници, ей!
Всичките копейки сте такива!
11.
До 10
13.08.2024 08:52:25
3
3
За кво му каза? Щяхме да гледаме сеир още, чакаме го да се надруса за да порапира като вчера. Тва е някой с основно образование гаранция.
10.
До 1 абе
13.08.2024 08:33:38
6
9
Много си тъп!Сенките не са постоянни а се различават в зависимост от положението на слънцето.Но две идентични петна ръжда няма как да има.Това са две различни снимки на един и същи обект снимани под различен ъгъл и по различно време
9.
несериозно
13.08.2024 08:17:36
3
8
Грантовите ООФнюз са особено коректни. Навремето беше ИТАР-ТАСС сега е НАТО-ЕСлгбти+.
8.
Вие сериозно ли ?
13.08.2024 08:00:21
16
14
Цитирате руZки аналиZатори ?
И очаквате да им вярваме?
Хайде малко по-сериозно ,има си коректни информационни източници.
7.
Закономерна истерия
13.08.2024 07:45:53
18
12
Руский корабль, иди на ....!
Курск ги чака голям....
6.
Истината
13.08.2024 07:39:05
24
16
И нека руските послоги да запопнат да коментират......сега!
5.
мда
13.08.2024 07:38:54
21
23
Обикновено така се започва, първо смях, че е фейк, после се оказва, че е хитър план на батюшката за унищожение на 10000 бандеронацисти, поляци, французи и 300 генерала от НАТО наведнъж, накрая се заключава, че сега вече орките били с развъразни ръце и тъкмо започвали истинската война и пристигала армията.
4.
От
13.08.2024 07:35:13
13
30
Началото на нахлуването на укрите в Курск ЦИПСО е напускал стотици фейкове, ползвайки фотошоп, стари касри, колажи и откровени лъжи. ЦИПСО за това е и създадено от в Украйна от американските служби още от 2004 г.
3.
Жабата
13.08.2024 07:33:40
27
17
Ще кажеш че в Русия е написана тази новина
2.
Дърт Команъз Поцелуйковец
13.08.2024 07:21:03
31
14
Няма пък.
лоши укри лоши укри няма пък не е верно от искъро по длибоко няма .
1.
Абе
13.08.2024 07:14:48
53
49
прилича, ама като сравниш сенките се вижда, че не е същата......
Май, май, Украинците имат ядрена ракета, вече.
путлер е време да си ходи!
Както знаем в кгб има два изхода, и двата са през комина.
Това си е тяхна практика, аз само припомням.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори