×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Хороскоп за днес, 17 септември
  • Тази вечер от 20 ч. в зала Арена Армеец Григор Димитров и Джокович се събират за дългоочаквания демонстративен мач
  • На 17 септември почитаме християнските добродетели и св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
  • Депутатите се събират на извънредно заседание за гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От евритмия до паневритмия – пътят на лъжата


От евритмия до паневритмия – пътят на лъжата
Учителя оформя и цикъл от упражнения, като по-късно към тях добавя и движението "пентаграм"
08 Август 2024, Четвъртък, 14:41 ч.
Автор: Иван СТАМБОЛОВ-Сула

Има причини, заради които сектата на Петър Дънов се радва на голяма популярност у нас и в днешно време

Преди около две седмици дъновистите („Бялото братство“) започнаха да изграждат лагера си при Рибното езеро в Рила. Лагерът е на площ 1,1 декара и се състои от 60 палатки. Осигурени са допълнително два 4-кубикови контейнера за смет, до които белите братя са длъжни да свалят боклука си с коне в чували.

Целта на лагера е провеждането на „духовна школа“, която би трябвало вече да действа от 1 август. А пък на 19 август ще има паневритмия.

Питали ли сте се кои са причините през 14 век Второто българско царство да падне и през следващите 5 века да се окажем в пределите на Османската империя? От учебниците по история и от статии по въпроса могат да се обобщят три главни причини: 1.) разпокъсване на държавата между няколко властови центъра (това е най-лансираната причина); 2.) обезлюдяването на Балканския полуостров заради кримската чума; 3.) духовният упадък и невижданото разпространение на ереси – богомилство, адамитство, варлаамитство, жидовство и пр.

Третата причина се изтъква незаслужено рядко. А всъщност от духовна, от мистична гледна точка падаме под турците като наказание за греховете си. По същата причина половин век след нас пада и гордият и корумпиран Константинопол.

Ако народността е душата, то държавността е тялото. Когато душата прогние, тялото се разпада и умира.

Петър Дънов (ски) е роден на 11 юли 1864 в село Хадърча, Варненско. Баща му е честен свещеник и участник в борбите за църковна независимост. Петърчо учи първо в родното си село, а после завършва американско протестантско (методистко) училище в Свищов. Оттам е закърмен с враждебност към всякаква църковност. През 1888 заминава за Съединените щати и нам започва да учи в протестантска семинария. После се дипломира в теологическия факултет в Бостън.

Веднъж напуснал православието в ранно детство, след завръщането си от Америка през 1895 напуска и протестантството за да се отдаде на окултизъм и други сатанистки лъжеучения.

Дънов обявява, че на 7 март 1897 в с. Тетово, Русенско, е получил „просветление“ и е разбрал, че е на Земята с мисия и тази мисия е да бъде „Божи пратеник“. Той престава да е някакъв си г-н Дънов и става „Духът на Истината“. Христос бил Синът, Дънов – Отец.

На 16 март 1914 е официално стенографирана първата му лекция „Ето Човека“ (види се, по Ницше – Ecce Homo – книга, която иронично величае самия Ницше, но Дънов надали е схванал иронията). Лекцията слага началото на сериите „Сила и живот“, в които „божият пратеник“ и „духът на истината“ излага своето „учение“, което нарича „новото учение на Всемирното бяло братство“.

На 7 юли 1922 Църквата обявява Дънов за самоотлъчил се като човек, „дръзко въстанал против Господа Иисуса Спасителя и основаната от него Св. Църква“, а заблужденията му са квалифицирани като „богопротивно и гибелно лъжеучение, което е еретическо и опасно за вътрешния мир и обществения морал“.

Такава духовна отрова се появява може би за първи път след богомилите и си съперничи със зараждащия с тогава комунизъм.

Някъде около 30-те „божият пратеник“, как да го кажем – открива? изобретява? – паневритмията. Всъщност открадва идеята от теософа Рудолф Щайнер (който след разрива си с Елена Блаватска вече е антропософ), създал още през 1912 окултния танц „евритмия“. Дънов оформя цикъл от 28 упражнения, синкретични, доколкото се състоят от мелодия, текст и движения. По-късно към тях добавя и движението „пентаграм“. Една от най-верните му ученички, М. Тодорова, си спомня:

„Това е онзи Пентаграм, който Учителят беше дал на първите братя от Синархическата верига. Той го даваше само на онези, които бяха решили правилно своята задача с Школата на Учителя. Това беше посвещението на ученика“.

Типична секта. Влиза във всички определения на съвременното сектознание и технически е същата като десетки други от изток на запад и от запад на изток.

След комунистическия преврат на 9 септември 1944 Георги Димитров лично опъва чадър над Дънов и се разпорежда върху него и последователите му да не се осъществяват никакви репресии.

След демократичните промени през 1989 в България разцъфтяват всевъзможни секти и лъжеучения от цял свят. Дъновистите изживяват ренесанс. На 7 ноември (забележителна дата!) 1990 Министерски съвет утвърждава устав на общество „Всемирно Бяло Братство“, а на 26 май 1995 е утвърден и устав на общество „Бяло Братство“ със седалище в София. След това се подновяват опитите (от 1942) да се вкара паневритмията в учебната програма по физкултура.

Защо сектата на Дънов се радва на такава популярност и днес? По две причини. Първо, хората с мъглява ценностна система лесно се поддават на утопии от този род, които ги карат да се чувстват дори и възвишени, без да осъзнават трагизма на тази илюзия. Второ, не знам откъде ние имаме влечението да се гордеем с всевъзможни безобразия и уродливости. Национална гордост са богомилите, Ванга, всякакви там гадателки и екстрасенски, лечителки и лъжесветци и „светици“. Дано това безумие не се разрасне дотам, че да ни се стовари наказание като оново през 14 век. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

==================
Специална благодарност на Даниил Ласков (1871-1922) и йеромонах Висарион (в схима Димитрий).
 


В категории: Животът


Това са най-страстните зодии
Това са най-страстните зодии 17/09/2024, Вторник 21:40 0
Флагман.БГ Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство 17/09/2024, Вторник 19:40 0
53
Коментара по темата
53.
До 52
11.08.2024 09:48:00
1
4
А вие сте велики, но само пред себе си! Просто не можете да го проумеете!
52.
Funk
11.08.2024 09:15:46
9
3
Доста жалка статийка без никакво проучване.
51.
До 50
10.08.2024 10:18:38
2
3
Защо чакаш да беседиш бе?! Ходи търси някой нещо да ти даде, все ще се намери! Аз ти казвам, че си "относително" нахалнО, ти пак дрънкаш! Знам такива като теб, аре бягай да танцуваш!
50.
144000
10.08.2024 10:12:49
3
3
ЗАВИСИ КАКВО ЗНАЧИ „БОГАТСТВА” и защо се казва „всичките”. 1916.10.29н беседа „Мъдростта”: "Много християни казват: “Искам да разбера Божествената Мъдрост”. - Готов ли си да дадеш всичко за Бога? Христос е казал да се отречеш от себе си, което значи всички богатства, които имаш на земята, да ги дадеш на сиромасите - и заедно с тях да работиш и да ги научиш на труд и постоянство."

ЗАВИСИ И КОИ СА „СИРОМАСИ” - КОИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ. В цялата вселена, първо това са майките – бременните, кърмещите, самостоятелните. След това се дава и на други, но на хората с най-чиста кръв и най-чисти чувства и помисли, които творят и живеят изцяло за Бога, за другите. Всяко друго „раздаване на сиромасите” значи да се умножават плебеите, които живеят нечисто. Това не може и не трябва да става с државен закон и с така наречените „чистомери” - те бяха една наша предишна заблуда. Раздаващият наблюдава с години кой как живее и раздава ЛИЧНО И ТАЙНО само на тези, които живеят безкористно, приносно и чисто. Само по този начин ще се избистри блатото на Земята и ще се превърне в чисто и кристално езеро.
49.
От 47
10.08.2024 10:05:46
3
1
А тъй! Направо е относително всичко, особено "ниското ти самочувствие"! Марш на танци!
48.
От 47
09.08.2024 21:07:52
3
3
До тези, които им отговориха на тези "паневритмии" ми беше коментара! И злото се развъжда, уви! ДЛЪЖЕН НЯКОЙ ДА ГИ ХАРЕСВА... ТАМ, ПОМЕЖДУ СИ!
47.
До 45
09.08.2024 20:44:42
2
3
Те тези все имат какво да кажат. Изобщо не схващат, че разговорите на някои теми трябва да имат край... Нахална работа!
46.
*********
09.08.2024 14:51:35
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
45.
Последовател
09.08.2024 12:50:28
6
5
Всички хора ще бъдат подложени на Божествения Огън, за да се пречистят и подготвят за новата епоха. Човек ще се повдигне на по-високо стъпало от това, в което се намира днес. Само така той ще влезе в новия живот. Това се нарича новораждане.

Няма да мине дълго време и този Огън ще дойде. Той ще преобрази света и ще донесе новия морал. От космичното пространство иде една велика вълна. Тя иде с голяма бързина и ще залее целия свят. Всички, които се противят, ще бъдат отнесени от нея на друго място.

Нова фаза настава във физическия свят. Макар всички да не притежават еднаква степен на развитие, новата вълна няма да остави никого незасегнат. Не само на Земята, но и в целия космос става едно преобразуване. Ако не приемете тази Божествена вълна, във вас ще настане голяма скръб. Затова кажете: „Аз трябва да бъда в съгласие с великата Божествена Любов и да действам, както Божественият свят действа.“

Това е силна магнетична вълна, която има няколко милиона волта. Ето къде е опасността от нея. Някои хора усещат вече нещо като сърцебиене, други — напрежение в нервната система. Тези вълни идат периодически.

Единственото нещо, което човек трябва да направи сега, е да се обърне към Бога, да подобри и повиши трептенията на своето тяло, т.е. да бъде в хармония с тази вълна.

Природата в това отношение е много строга. Тя търпи, търпи, но когато съществата упорстват в престъпването на нейните закони, тя идва и помита всичко…

Сега невидимият свят употребява Огъня като най-ефикасно средство за пречистване на земята. Ние навлизаме вече в една нова зона, в едно Божествено състояние на материята, дето всички неща ще се преустроят и пречистят. Как? Чрез този Божествен Огън. Новият живот, който иде сега на земята, ще обнови материята, ще я направи по-фина. Всичко това, което принася полза, ще го въздигне, а всичко онова, което не принася полза, ще го изхвърли навън.

Христос казваше на всички народи: „Вие ще дойдете до една голяма криза. Ако искате да излезете от нея, единственото разрешение седи в приложението на това, което проповядвам. Ако приложите моето учение, ще се избавите от голяма катастрофа. Не го ли приложите, тя е неминуема.“

~ Учителя Петър Дънов ~
Из “Разговори при седемте рилски езера“
44.
До 38
09.08.2024 10:39:56
3
2
Добре, всичко, което казвам, е грешно! Айде у лево към пикника сега! Понеже "Кажи ми го в очите" може и да не ти се получи... Може да не ги харесвам :D
43.
До 38
09.08.2024 10:38:05
3
4
Приятен "пикник", където и да е, понеже мен изобщо не ме интересува къде пикникуваш с танци, а и нямам намерение да се занимавам с "абсолютния ти морал"! Може пък да има и по-добри от вас в нещо ;)
42.
До 38
09.08.2024 10:28:49
2
3
Ама спори си, това ви е единия номер, вечно сте в спор... То всичко било относително, но не и това, което вие твърдите...
41.
До 38
09.08.2024 10:18:43
2
5
Няма нужда да ти отговарям по принцип, но то е част от "пикника"! Все не ви стига компанията нещо на вас дъновистите, забелязал/а ли си?! Вечната потребност да се изявите. Сещам се за кого се оженил Айнщайн накрая (братовчедка си, кръвна) и за Иван Рилски и Левски си казвам - морал, морал, колко пък да им е морала на дъновистите?! Толкова ли няма кой да ви каже тези неща, че тук задавате "отговори"?!
40.
До 39
09.08.2024 09:50:44
3
1
Разсъжденията на някои тук са на килограм - кой как бил облечен в църквата, къде имало кухня, какво знаели, какво тълкували... Това е друг вид "интерес". Проучванията на хора преди, след и по време на пикник, явно си има име. А колко точно езици знаят поповете и колко точно са образовани, може би те трябва да отговорят! А вече сигурно са отговорили и сравнението няма да "ви" хареса! Лек ден и със здраве да си носите по-хубавите дрехи :)
39.
Духовен упадък
09.08.2024 09:41:29
6
8
Населението се обръща към т. нар. “ереси”, когато лидерите са в духовен упадък. Църквата ги е мразела, защото открито са говорели, че хората нямат нужда от посредници попове да им интерпретират Библията. единственият аргумент на глупавият автор на тази статия е, че не са били официална догма, следователно са вредни. Някакъв хейтър, който сигурно цял живот е марширувал в строй. Такива стават за охрана на концлагери.
38.
!!!
09.08.2024 08:09:29
6
13
А, на някого, дали му е минавало през ума, че има и огромен процент хора, които са се отвратили от цялата постановка на институцията Църква: псевдожреци във везани рокли, лъскави дрънкала, преструващи се говорейки мазно и смешно; Ролекси, лимузини, НАП- непроверени църковни имоти и църковни бизнеси, свещи без акцизи, "миряни" без морал, попове в клипове, в ковид- карантината захранване на публиката им от една и съща лъжичка, народът с маски, те- не?!?, Патриарх от ДС- семейство, панаири и клюки, и интриги, покрай назначаването на бургаския им шеф, храмовете са обърнати на търговия и роднински предприятия, искаш да дариш дрехи на покойник за нуждаещи се и ти отказват, но приемали парични средства! :-)))) Преди години имаше кухня за хора в нужда до църквата в парк: "Света Троица", в която работиха добри и благи хора, и попът беше свестен, но я разрушиха........
Нормално е всеки човек да потърси истинската история на народа си и започват да излизат факти, които са обосновани и доказани от дипломирани ерудити, но твърде различни от удобното в публичното пространство......
И ти писва! Държало те е семейното възпитание и уважение към род и родови традиции, но прогледваш манипулациите и се отвращаваш, и започваш да ги ненавиждаш, заради целия фалш и паразiтiзъм. Продължаваш да уважаваш произхода си и спазваш семейни ценности, но вече без тях. Винаги заеш и вярваш Свише, но без ЕРП! Търсиш информация от оригинални източници, защото родителите ти са инвестирали в теб и владееш няколко чужди езика, и четеш и научаваш.... И още повече се прекланяш пред Християнското учение!
За театралите в храмовете ни, дори не си заслужава да ги слагам на един ред със святото.
И разбираш, че пътят, по който си тръгнал е утъпкан от други мнооооооого хора в различни години, които са търсили истината, дали доброволно или доброзорно, провокирани от ситуация/ - ии.
37.
Пусть всегда будет Солнце
09.08.2024 03:04:57
3
9
ЕРЕС-еврейска дума.На арамейски-старо иврит ЕРЕС-ОТРОВА,нещо което трови
За ЕРЕС-ОТРОВА която трови ДУШАТА се възприемат и ЛЪЖЕучения като СЕКТИТИ като тази на "Дънов"и окултни източни практики
36.
Истината няма нужда от защита, тя сама себеси бран
09.08.2024 00:25:15
6
6
Учителят за себе си

Хората имат съвсем своеобразни разбирания и мнения за дадена личност, която по един или друг начин се е наложила на вниманието на обществото. Така за Учителя на Бялото Братство се говорят най-различни неща, които сравнени едно с друго, се намират при някои случаи в непримирими противоречия. Духовните хора най-често желаят да определят кой е този, който ги ръководи, като вместо да следват неговите съвети, търсят неговия произход далече в миналото. По такъв начин поради несъвършенството на подобни „начинания“ може да се дойде до различни заблуждения.

В настоящата глава от книгата за Учителя Беинса Дуно ще дадем извадки от неговите беседи и разговори, в които макар и много рядко той е говорил за себе си.

„Мнозина ще питат - казва той, - каква е моята цел, когато проповядвам на хората. Ако аз съм дошъл да говоря това, което проповядват други, нямаше нужда да идвам. Аз проповядвам Христовото учение, което трябва да се приложи в живота поне в малък размер, а именно в отношенията между бащи и майки, синове и дъщери, слуги и господари. Да се приложи между всички хора на земята това учение е моята задача. Нека всички свещеници и проповедници да се съберат и да се помолят на Бога, да им помогне в прилагането на Христовото учение, защото само Той е в състояние да примири всички хора.

Учението, което проповядвам, е учение за живата природа, с която се занимава и науката. То е учение за живота, наука за разумното в света, наука за Бога и любовта.

Аз не повтарям учението за обикновения морал, но говоря за Великата Любов, която може да подобри здравето, да просвети ума, да разшири и облагороди сърцето и да даде подтик на Духа. От какъвто народ да произлизате, към каквато партия да принадлежите, използувайте това учение. Следвайте не мене, но Великата Любов. Търсете необикновеното в живота. То е Божественото. Него проповядвам, с него искам да ви запозная.

Като изнасям известни истини, мнозина казват, че ние духовните люде не сме с всичкия си ум. Но кажете ми кога хората са приели истината на своето време? Не донесе ли Христос една велика истина? Какво направиха с Него? След Христа дойдоха апостолите, но и тях подгониха. Така се постъпва с всекиго, който се опитва да внесе една нова идея било в науката, било в религията, било в обществения живот. Какъвто и да е този човек, все ще го гонят.

Духовенството се страхува от мене. Искат да ме махнат, за да не им мътя водата. Слушайте приятели, казвам им аз. Този свят не е ваш. Светът е грамадно лозе, на което има работа за всички. Няма защо да делите чуканите. Лозето трябва да се прекопае. Когато дойде Господарят, ще ни пита: „Прекопахте ли добре лозето?“ Сега тези хора лентяйстват, не обработват лозето, а само делят чуканите.

Аз обичам хората, както обичам Божественото в себе си. Не е въпроса да ги направя щастливи. Земята е училище, а не място за щастие. Искам да оставя у вас мисълта да бъдете свободни по ум, сърце и душа. Единственото, което не обичам, е измамата.

Светите старци мислят какво ще стане с мене като умра непокаян. Ако трябва да се покая, ще се обърна направо към Господа. Друго покаяние не зная. Ще кажа: „Господи, Ти ме изпрати на земята да проповядвам. Свърших работата си. Нямам нужда от нищо друго.“

Аз искам да събудя у българите вярата в Божественото. Те имат религия, но вяра нямат. Изгубили са я.

Искам при това да дам на хората едно правилно разбиране на думата Учител. Учителят е толкова видим, колкото и невидим. Той е навсякъде: в светлината, във въздуха, във водата, в Слънцето, в камъните, в растенията, в животните и в хората. Той е на земята и същевременно е и в други светове.

Може ли човек да блесне повече от Слънцето? Кой гениален човек досега е успял да завладее и огрее целия свят? Даже и най-великите хора, като Буда, Кришна, а дори и Христос, не са сгрели целия свят така, както Слънцето го огрява. Те не са имали друга задача, а са проповядвали любов към Бога.

Аз не говоря само за вас. Моята мисъл е за всички разумни същества. Тя се предава като по радио в целия свят. Тя не е моя мисъл, а Божествена. Родена е тя преди вековете - още преди създаването на света. Тя е проява на Бога, Който живее в нас и ни говори отвътре. И най-малкият подтик към добро е език на Бога.

Не се интересувам нито от лошото, нито от доброто, което се говори за мен. Който говори лошо или добро за мене, то си остава за негова сметка. В края на краищата и в двата случая аз придобивам нещо ценно - уча се и от двамата. Аз влизам в положението и на двамата и ги разбирам.

Ако мислите, че може да отделите Бога от Учителя и Учителя от Бога, вие не разбирате законите. Ако Учителят мисли, че може да направи нещо вън от Бога и той е на крив път. Единственият Учител, който учи хората, е Бог. За да ги научи, Той взима една или друга форма. По такъв начин Бог някога е видим, а някога - невидим.

Аз зная къде колко скъпоценни камъни има. Зная къде има злато и лечебни билки. Ако е за богатство, ще излекувам един богат човек и ще получа голямо възнаграждение от него. Аз обаче никога не злоупотребявам с доверието, което ми е дадено.

У мене има един стремеж да се приближавам повече към слабите, безразлично дали са бедни или богати. Имам съчувствие към слабите и искам да им помогна. И Христос не дойде за праведните, но за страдащите, за болните, слабите, бедните. При болните ще ида с аптеката си, а при другите ще нося своята цигулка. Ако с цигулката не ще мога да оправя света, ще взема перото и ще стана поет. До такъв извод съм дошъл. Ако още веднъж дойда на този свят, ще дойда или като музикант, или като поет. Това са двете неща, които ще оправят света. Те само са останали неопетнени на света. Аз искам да изчезне вашия прозаичен живот, защото само музиката и поезията остават чисти на този свят. Всичко друго е оцапано.

Казват, че не се отнасям „благочестиво“ към Христа. Аз не зная какво е това „благочестиво отношение“, но зная, че към Христа имам любов. Зная при това, че Христос е говорил още много съществени неща, които не са написани. Окастрено е Христовото учение. Останали са само сенките и цялото днешно християнство е положено върху тях. В приложението на съвременното християнство бих желал да видя живата Христова Любов. Тази Любов бих желал да видя и под филона на всеки свещеник.

Не говоря аз каквото ми скимне, а казвам истини, които съм опитал. За мене светът не е мъртъв. В този свят виждам това, което другите не виждат. Ние знаем защо воловете са волове и защо мухите са мухи. Ние знаем всичко за животните, растенията и минералите.

За учението, което проповядвам, не казвайте, че го е измислил някой си Дънов, а казвайте, че то е учението на Бялото Братство. Утре може да дойде някой друг с друго име. Величието на всички, които са идвали на земята, е в това, че те са предали истината така, както Бог я е предал.

След време ще бъдете там, където съм аз днес. Важно е да се извърви този път. Светът се изменя и аз се уча. Това, което науча, остава за мене, а това, което вие ще научите, остава за вас. Един ден, като се върнем при Бога, ще се съберем заедно и всеки ще донесе своята опитност. Аз не мога да имам вашата опитност, нито вие моята. Всеки ще разбере Любовта по специфичен начин. Вие сте остарели от безлюбие. Аз дойдох да ви подмладя, защото Любовта осмисля живота и подмладява.

Някои мислят, че аз искам да използувам някого за себе си. В момента, когато аз ще пожелая да използувам дори една мушичка за своето благо, с мене всичко е свършено. Аз ще бъда разрушен. Ще се превърна в пигмей. Разбирате ли това? Аз не съм отстъпил пред Божията воля. Никога не съм отказал да изпълня свещените Му мисли. Аз познавам Бога като Абсолютна Любов, като Абсолютна Мъдрост, като Абсолютна Правда, като Абсолютна Истина и Доброта. Не искам да наруша и най-малката заповед, защото няма по-велико страдание от това да се отчуждиш от Бога.

Няма грешка, която да не съм я познал. Най-различни мисли, чувства и желания минават през мене, защото съм ви изслушвал, а след това е трябвало да се чистя - да не остане нито помен у мен от човешката нечистота. Всичко от света се отразява и у мене. Защото не говоря за себе си, че съм голямо величие.

Аз още не съм започнал да говоря. За да говоря, трябва да ме разбирате, а вие едва сте научили азбуката. Още много има да ви уча - да ви уча на сричките, думите, изреченията.

Ще ни наричат „дъновисти“. Това е заблуждение. Ето, аз самият не съм дъновист. Аз проповядвам Божията любов.

Дайте ми съчиненията на някои поети, които не познавам. Като ги прочета, аз ще ви кажа дали дишат и се хранят правилно и дали ходят правилно. Също мога да кажа и за философите.

Едно време гръцките владици с един замах обявиха българите за схизматици и ги изключиха от църквата. Сега шестнадесет синодални старци разискват за изключването ми от църквата. Лошото е там, че никой не може да ме изключи. Този, който ми е дал живот, Той ме изпрати на работа. Онзи, Който може да ме изключи, това съм аз. Как ще се изключа? Само ако наруша Божия Закон. Но ако аз изпълнявам Божията Воля, кой ще ме изключи?

Питат ни: Кои сте вие? Ние сме едно велико братство, което има клонове на небето и на земята - на цялата вселена. Този, който служи с цялата си душа на Бога, е гражданин на това Велико Братство на Божията Любов, на Божията Мъдрост и на Божията Истина. Аз ви казвам: Станете ученици на това братство.

Невидимият свят е видим за мене. Той може да бъде видим и за вас. Той е дори по-реален от видимия - разумен свят, в който живеят разумни, възвишени същества.

Който няма любов и идва при мене, той ми отнема времето, а за този, който има любов, за него имам винаги време.

Ние не сме секта, ние сме в цялото, в което живеят всички секти.

Необходими са безкористни хора, които са готови безкористно да служат на Бога.“
35.
:)
09.08.2024 00:15:35
3
3
Едно време, когато тръгвах от Слънцето за Земята, запитах Господа, какво да кажа на българите. Той ми отговори: Ще им кажеш: да бъдат добри, умни, честни и справедливи. …Аз дойдох в България, да кажа на българите истината, да им посоча правия път. И, вместо да ме послушат, те ме накичиха с различни епитети: лъжец, самозван пророк и др. Като се върна на слънцето, ще взема със себе си всички епитети, там ще напиша книга с бележки и впечатления от прекарването ми в България. От моята книга ще зависи бъдещето на България и на българския народ. Ако ме питате, кой съм всъщност и какъв съм, покрай многото епитети, дадени от вас, казвам: Аз съм един екскурзиант. …Казвате: Какъв е произходът на фамилията, в която дойде? – Фамилията ми е Дънов, но това е псевдоним. Бащата на моя дядо бил много як, здрав човек, като „дъно“. От тая дума произлиза прякорът Дънов. Дъно има и бъчвата, и реката, и морето – интересно е, за кое дъно се отнася. Навсякъде има дъно. Горко на оня, който няма дъно! Ето защо, когато ви наричат „Дъновисти“, ще знаете, че не сте мои последователи, но сте хора с дъно.
34.
Само ако знаехте
09.08.2024 00:13:30
9
7
..кой всъщтност е Учителя не бихте си отворили устата против учението му.. хубаво е че сте безпомощтни и безвредни ..единствено на себеси вредите като злословите .. много ми паднахте в очите флагман .. с опитите си ..
33.
Така само за баланс
08.08.2024 21:34:42
8
11
1.Бай Дънов е бил 6 месеца евангелски пастор в петдесятната църква в Ямбол.
2 далечен роднина е на Цола Драгойчева
Оттам тесните връзки с режима и герги тарабата Димитров.
Теософите са течение за контрол над масите също като антропософите на Щайнер величаят дънов.
Засега само това.
32.
ерес
08.08.2024 19:50:40
9
16
Дъновизма е ерес!
31.
ерес
08.08.2024 19:49:58
8
16
Дъновизма е ерес!
30.
От 15 до 23
08.08.2024 19:36:02
1
5
Всеки си има своята истина, пожелавам Ви прекрасен живот с Вашата собствена
29.
до 23 от 15
08.08.2024 19:32:44
5
2
Добре знам какво имаш предвид, но аргументите ти издишат. Не знаеш кой е написал книгата библия, но вярваш че написаното са божии слова?!? Не знаеш къде е първият й екземпляр, но вярваш че някой е възпрял преписвачи и преводачи да изменят текста?!? Дано поне разбираш разликата между "Ще мина да те взема" и между "Ще взема да те мина"
Все едни и същи думи но разликата е огромна, нали?
28.
до 23 от 15
08.08.2024 19:31:48
4
1
Добре знам какво имаш предвид, но аргументите ти издишат. Не знаеш кой е написал книгата библия, но вярваш че написаното са божии слова?!? Не знаеш къде е първият й екземпляр, но вярваш че някой е възпрял преписвачи и преводачи да изменят текста?!? Дано поне разбираш разликата между "Ще мина да те взема" и между "Ще взема да те мина"
Все едни и същи думи но разликата е огромна, нали?
27.
Читател
08.08.2024 19:23:58
4
5
До 25. Много ми е интересно, защо се обръщате към мен с "колежке"? Откъде сте сигурен за професията ми, а още повече за пола ми? Освен това Вие, авторът на писанието и редакцията на "Флагман" би трябвало да знаете, че Общество Бяло братство е официално регистрирано по Закона за религите в България. Срещу какво и кого точно се обявявате против? И какво целите да предизвикате и получите като резултат? Грозни коментари и противопоставяне между гражданите на България?
26.
WC Инженер
08.08.2024 19:10:48
5
13
Искам да знам къде дефекират? Осигурени ли са химически тоалетни до контейнерите или всеки си е заплюл местенце и осират и превръщат Рила планина в тоалетна? Или пък и те като ким чен ун, преслава, галена и глория не ходят по голяма нужда?
25.
До 24. Какво да се направи ?
08.08.2024 18:59:33
1
2
Да се изтрие статията ли, колежке?
С каква цел, че не ви разбрах нещо?
Нали знаете, че мълчанието е знак на съгласие. В случая, въпроса е, с кого?
24.
Читател
08.08.2024 18:09:19
11
10
Много съм изненадана, че днес отново излиза тази статия, с известни "подобрения". Какво целите с тези внушения, автора и вие, които повтаряте публикацията? Полемика и разделение, хулене и противопоставяне на българите по такава чувствителна тема за личното определяне като духовност и религия? Най-доброто нещо, което можете да направите за себе си като медия и читателите си, е незабавно да изтриете тази публикация и всички коментари.
23.
:)от 6 до 15
08.08.2024 18:07:35
3
5
Абсолютно съм съгласен с Вашите въпроси, които аз самият също си поставям много често.
На мен никой с нищо не ми пречи.
А колкото до Библията, това, което имам предвид е, че Бог е посочил конкретно хората, които да говорят от Негово Име: напр. Христос, Моисей, Илия и т.н.
Другите само твърдят, че говорят от Негово име, но така ли е???

Колкото и да е орязвана Книгата, все пак някои неща не им е било позволено да махнат.. считам че тези неща могат да се усетят, ако се Внимава...
Всичко добро!
22.
БлагоДаря
08.08.2024 17:48:57
6
14
Показвам цитат от думите на Учителя когато се опитват да му повдигнат обвинение.. сами преценете ..

ПРОТОКОЛ за разпит на свидетели

Именувам се Петър К. Дънов от Варна. 60-годишен, българин, неженен, неосъждан, Учител, показвам:

Моето Учение е основано на три главни принципи: Божествената Любов, Божествената Мъдрост и Божествената Истина. От тия три принципа произтича, че е необходим пълен мир и взаимно разбирателство между хората, братството и взаимопомощ за общото благо. Учението ми изключва всяко насилие и изисква абсолютна чистота в мислите, чувствата и действията. Едно от най-съществените условия за всички последователи на това учение е съвършената нравственост. Ученикът на Божествената школа, за да може да възприеме и приложи Великите Истини на Христовото учение, трябва да бъде чист физически, морално и духовно. Всяко нарушение на това условие е една важна спънка за развитието му. Той трябва да бъде изправен във всяко отношение както към себе си, така и към другите, към обществото и държавата. Аз препоръчвам зачитане на установените закони и наредби на властта. Всеки недостатък и несъвършенство в обществения и държавен строй може да се изправи чрез самоусъвършенстване, понеже е казано: „Бъдете съвършени, както Отец ваш на Небесата е съвършен. Църквата винаги трябва да върви в пълно съгласие с Божествената Любов, Мъдрост и Истина. С политика не се занимавам, защото тя не съставлява за нас никаква цел. С политика се занимават само хората, които тепърва изучават живота. Аз само поучавам, което е разумното, доброто. За да се схване Божествената Мъдрост и се разберат Божествените Истини, изискват се знание за живота. Тия знания се преподават на ония, които желаят доброволно да се учат и да напредват. Ако те са здрави умствено и морално, лесно схващат преподаваните уроци, а в противен случай могат сами да се откажат от една работа, която не е по силите им. Аз нито викам някого, нито принуждавам, нито задържам. В Моето учение се прилага закона на разумната свобода. Който дойде нема да бъде изпъден, но и който желае да си отиде, нема да бъде задържан. Никому нищо не се налага, а на всички помагам по желанието им и със съвети, упътвания и рационални средства, съобразно законите на живата разумна природа. И всичко върша абсолютно безкористно. Бог, Комуто служа, промисля за Моята прехрана и издръжка.

Предвид на горното заявявам, че всички тъжби, оплаквания, показания и критики против Мене, от когото и да било, са лишени от всякаква истинност и основание. Моето учение изложено в повече от шест печатани тома и моят живот, който е открит за всички и може всяка минута да се провери, нема нужда от защита.

Това учение осигурява физическо здраве, морална чистота и духовен напредък на всички, които го следват, а животът ми е общо признат на образец за подражание. Нищожните на брой изключения на застой в развитието си се дължат очевидно на атавистични причини т. е. ако между множеството мои слушатели има един два случая на душевно разколебаване и морална поквара, това се дължи на самите тях, от родителите им. Техният минал живот и сегашното им положение ясно свидетелстват за това, но те не са мои ученици, макар и да се явяват при Мене.

Друго няма какво да кажа.

(П.) П. К. Дънов
21.
До 19
08.08.2024 17:43:53
4
11
PR е в полза на тумбаците.
Да, дъновистите са благи хора.
Но, лични наблюдения имам над някои религиозни миряни: злобни, завистливи, лъжливи, свидливи, самохвалковци, лакоми, сребролюбци, ч@лгари,...
20.
… никой…
08.08.2024 17:30:05
12
9
…Нищо хубаво не ви очаква флагман… всеки свързан с написаното в тази статия поотделно ще усети дълбока липса в душата си… и то на най- същественото… това е повече от богохулство… повече от ерес…. Дори и невежеството е доста меко определение…
19.
Не съм
08.08.2024 17:28:53
5
13
дъновист, но не разбирам каква е целта на публикациите против дъновизма. Тези дъновисти, които познавам са честни и безобидни хора.
18.
До 1
08.08.2024 17:28:13
3
8
Да започва това юдео- християнство, което е сега в нашите храмове и да анатемосва наред, че то почти не остана заспал, който да им вЕрва, че ЕРП- поп щял да посредничи Свише и след физическия финал: или на пухените облаци, или на СПА- при другите черноризци/ черни бродници.
Айде, БЕЗ! Достъчно с фалша!
*На Църковните си събори сами са редуцирали Писанието като са извадили сумати жития и са махнали материала за Прераждането. Така им отърва!
"Първите ще станат последни." е точно за тях! Клиповете им, хора...
17.
Неистинна и жалка статия
08.08.2024 17:26:04
19
12
Имам много какво да кажа по темата но ще опитам да бъда максимално кратък… който е запознат с Учението вижда лъжата зад всяка дума в тази статия… който я е писал да бъде сигурен че нищо добро не го очаква , дори и разкаяние не би го спасило.. лъжата е най- малкият грях но същевременно с това той носи най тежки последствия и некога не се прощава…. Това са тези които разпнаха богомилите на времето и заради тях и измислената ви църква паднахме 500 години под робство… а сега ако се отхвърли Учението масово следва нещо много по лошо за целият български народ…. Съжелявам автора и тези които удобряват статията и хулят Учението, най искрено и сърдечно го казвам защото това са непробудени същества и защитници на тъмнината.. от друга страна е хубаво че се надигат… значи времето наближава… време за отсяване на плявата от тревата и вече всеки ясно заема своята позиция… Всичко си е на мястото и за всеки иде Видов ден , тези които отхвърлят Учението на Любовта , Мъдростта и Истината ще бъдат отхвърлени и то толкова надълбоко че даже няма как да го осъзнаят…
16.
До 5
08.08.2024 16:49:15
4
7
Тогава каква е разликата между Бялото братство и масонството?
15.
До 6
08.08.2024 16:28:05
7
11
Не че нещо ама кой е написал свещенната книга и къде е първият й екземпляр за да сравним верен ли е превода който ни предлагат днес?
Не разбирам какво ви пречат тези хора веднъж годишно да си правят пикник в планината? Знам за тях отдавна никога не съм посещавал пикника им, но за мен те са просто един цвят на духовност в палитрата от духовни вярвания на българите. Точно както мартеничките, не знаете от къде са кой пръв е вързал мартеничка, но на 1 март си връзват дори и българските попове
14.
Нешанъл Джиографик
08.08.2024 16:26:41
13
18
Значи световно известния блогър БЕЪР ГРИЛС беше арвстуван за хваната 1бр ЖАБА в Рилското езеро с обвинение че СЪСИПВАЛ природата в Националния Парк ''Рила'' а НИЩО НЕ правят срешу 2500 варвари СЕКТАНТИ от ''Белото Братство'' който серат и пикаят 10 дена на Рилските езера
Явно е че тия СЕКТАНТИ имат покровители от БГ институции и служби
Като например разни милиционери от БИБЛИОТЕКАРСКИЯ Масонски Униврситет в София върли защитници на Сектата на Белото братство
13.
До 6
08.08.2024 16:25:47
7
14
Не че нещо ама кой е написал свещенната книга и къде е първият й екземпляр за да сравним верен ли е превода който ни предлагат днес?
Не разбирам какво ви пречат тези хора веднъж годишно да си правят пикник в планината? Знам за тях отдавна никога не съм посещавал пикника им, но за мен те са просто един цвят на духовност в палитрата от духовни вярвания на българите. Точно както мартеничките, не знаете от къде са кой пръв е вързал мартеничка, но на 1 март си връзват дори и българските попове
12.
Мдаа До 1
08.08.2024 16:07:35
16
22
Това, че Дънов възхвалява всички религии е най-важният признак за антихристиянството му. Така нареченият икуменизъм, който работи за конструиране на една лъжлива глобална религия с цел унищожение на православието като носител на Истината и възцаряване на Антихриста е част от съвременната сатанистка идеология, политически подкрепяна. На нея е принадлежал Дънов. Затова и неслучайно Църквата е отхвърлила еретическото му учение и го е предала на анатема!
11.
8
08.08.2024 15:58:55
16
17
Мисля че Дънов и бялото братство са естесвено продължение на Богомилсвото. Българско учение възникнало 200 години след исляма по времето когато полвината европейски държави са били само племена със знамена. Но да оставим това на страна, питайте някой руснак или украинец че дори и англичанин знае ли коя е Ванга,чувал ли е за нея . 90% знаят коя е Ванга , после питайте французите дали се гордеят със Нострадамус ? И на края кой беше Иван Стамболов - Сула ?
10.
Атанас
08.08.2024 15:55:49
20
11
Религиозността е вредна за човешката психика, включително и християнството.
9.
продължение на 5 коментар
08.08.2024 15:55:14
5
10
Щата ПЕНСИЛВАНИЯ в САЩ от повее от 100 години е духовно седлище-headquarter щаб квартира на СЕКТИТЕ които вълуват в САЩ
И днес ТАМ в Пенсилвания се подготвят и обучават и пазят разлини СЕКТАНТски лидери като тусркия проповедник ФЕЙТОЛАХ ГУЛЕН -нещо като съвремения ''ДЪНОВ''на ИСЛЯМА
ЦЕЛТА на американските окултисти е отново СЪЩАТА като преди 100 год да ОТКЪСНАТ и ЗАБЛУДЯТ милиони правоверни ислямисти с измислени сектантски уения с проИслямска насоченост
ГЮЛЕН е трябвало да стане КХАЛИФА-водач на всички мусилмани
фЕТОЛАХ ГУЛЕН живее в луксозно имение в Пенсилвания ОХРАНЯВАН от 50 цивилни агенти ''Сикретс сървиз и ЦРУ над имението му е забранено полети на малки самолети а охрана сваля с РПЗК 'Stinger' всичко в радиус влязло от 50 км в небето над имението му
ПЕНСИЛВАНИЯ е шата на САЩ президента ДЖО БАЙДАН коъто е бивщ сенатор на Демократическата партия от Пенсилвания
8.
Учителят Дънов
08.08.2024 15:45:51
12
12
Знаеш ли защо Германия е велика страна, а германският народ е велик? – ме попита веднъж майка ми, когато разговаряхме върху кармичната предопределеност на държавите. – Защото те успяха след погрома, с който завърши Втората световна война за тях, да се само-очистят от расистката теория, от националсоциализма и нацизма и започнаха да помагат на целия свят. Така те се реваншират поне отчасти за нанесените страдания на човечеството. А какво сториха в това време руснаците? Те бяха от победителите, можеха да обединят народите около напредничавите идеи, изказвани от техни интелектуалци още през XIX век, да въдворят нов следвоенен ред, почиващ върху истината и правдата. Вместо това те продължиха да разпространяват утопичните си марксистко-ленински постулати, да тровят съзнанието на масите, поробиха няколко държави от Източна и Средна Европа, изградиха Червена империя на злото, монтирайки марионетни правителства и отглеждайки свои верноподаници в тях. С други думи прахосаха кармичния си капитал.
7.
Учителят Дънов
08.08.2024 15:43:33
15
20
Знаеш ли защо Германия е велика страна, а германският народ е велик? – ме попита веднъж майка ми, когато разговаряхме върху кармичната предопределеност на държавите. – Защото те успяха след погрома, с който завърши Втората световна война за тях, да се само-очистят от расистката теория, от националсоциализма и нацизма и започнаха да помагат на целия свят. Така те се реваншират поне отчасти за нанесените страдания на човечеството. А какво сториха в това време руснаците? Те бяха от победителите, можеха да обединят народите около напредничавите идеи, изказвани от техни интелектуалци още през XIX век, да въдворят нов следвоенен ред, почиващ върху истината и правдата. Вместо това те продължиха да разпространяват утопичните си марксистко-ленински постулати, да тровят съзнанието на масите, поробиха няколко държави от Източна и Средна Европа, изградиха Червена империя на злото, монтирайки марионетни правителства и отглеждайки свои верноподаници в тях. С други думи прахосаха кармичния си капитал.
6.
:)
08.08.2024 15:39:05
7
17
Божият глас е навсякъде и във всичко! От самото начало!
Така пише още в първите редове на Библията.
Там също пише на кого Бог е дал право да говори от Негово Име. Посочени са конкретни хора.
Останалите (непосочени в Свещената Книга) май лееееко си превишават правата :)
5.
Въй въй въх
08.08.2024 15:37:53
15
27
Петур Дънов роден варненското село Хадърче/днешно Николаевка -СЕЛОТО НА касим дал НА 3 КМ от Николаевка е родното село на ФИЛОСОФА ДОГАН-село ДРЪНДАР явно в тоя варненски район Лукавия отдавна се развихрил

В САЩ щата Пенсилвания Петър Дънов става висш масон 33-та степен заедно с руската вещица ЕЛЕНА БЛАВАТСКА като ритуала по посвещението в най-висока степен става от сектата ''РОЗЕНКРОЙЦЕРИ''
Целта на Розенкройцерите ДЪНОВ и БЛАВАТСКА след завръщане в родните си държави да ''МЪТЯТ '' главите на простолюдието с ЕРЕТИЧНИ окултни учения смецица ТЮРЛЮГЮВЕЧ от полу-истини ,християнство ,мистицизъм ,окултизъм и индийски практики си С ЦЕЛ да ЗАБЛУДЯТ да ОТКУСНАТ милиони от лоното на ПРАВОСЛАВИЕТО и СВЕТАТА ЦЪРКВА
Какво представлява посвешение в 33-та НАЙ-висока МАСОН степен за пръв път ''завесите на ЗАДлулисието'' 2018 ГОД открехват група храбри сирийци ХАБЕРЛИСТИ-журналисти живеещи в ИСТАНБУЛ които с помоща на скрита камера заснемат ритуала по посвешение в 33-та степен на виден турски професор от Университета ''BILKENT'' Istanbul
Клипа е качен в You Tube
Turkish Masonary SATAN Worship 7 min i58 sek/близо 8 минути/
В клипа турския професор ИЗПИВА чаша/бокал/ по кйто има сигли подписи на шейдани джинове/демонски имена и знаци/ бокал пълен с ЧОВЕШКА КРЪВ жертвен курбанза демоните
Изпивайки кръвта посветения професор приема СИЛАТА и СВОЙСТВАТА на тъмните сили вселили се в чашата и така става ''оръдие инструмент '' на Тъмните сили които му ДАВАТ сила и власт над материални духовни процеси манпулирайки хора и събития
4.
Хм ?!
08.08.2024 15:26:55
19
31
Така и не разбирам, защо в националният резерват "Седемте рилски езера" се допуска това безоброзие, струпването на толкова сектанти ?

Техните каменни кръгове са
нахвърляни, незаконно и е възмутително тези, окултни, сектантски съоръжения да се намират там !

Как не се намериха хора да ги премахнат ?

ДАНО някой ги разкара от там !
Мястото на тази гнусотия не е там !

Поклон пред Патриарх Данил, който тази гждина на Бъбрека, отслужи водосвет !
Отново се чу Божият глас в тази, завлодяна от сектите местност.
3.
Към авторчето...
08.08.2024 15:19:49
22
21
Аве, Сульо, върви някъде се гръмни с тая измислена статийка! Една вярна дума няма!
2.
До Сула
08.08.2024 15:19:29
17
29
Не мога да повярва че това го пише журналист
1.
До суркания - Сула
08.08.2024 14:59:13
26
29
“Веднъж напуснал православието в ранно детство, след завръщането си от Америка през 1895 напуска и протестантството за да се отдаде на окултизъм и други сатанистки лъжеучения.”

Автореее пий си лекарствата и не се занимавай с журналистика!
А…и…. Си поправи печатните грешки!
Който е чел книгите на Дънов, ще разбере, че всичко в тази статия е лъжа и манипулация!
Дънов никога не е бил въвлечен във какъвто и да е окултизъм. Нещо повече, той се обявява срещу него. Той възхвалява всички религии и придава най-голямо значение на Христос.
Той е отлъчен от църквата защото вярва в “прераждането”, а това се отрича от християнството. И точно поради тази(САМО ТАЗИ) причина той е анатемосан.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Престъпленията са извършени в рамките на 3 седмици Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" С емоционалния концерт отбелязахме символично края на културното лято 2024 г. в морския град Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Пленерът на Дарик отново заживява край морския бряг с пулса на 15 български художници от 15 септември Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Всичко е загуба на време, категоричен е той, има по-модерни начини Цицките на властта Цицките на властта Слава богу, по време на всичките ни извънредни парламентарни избори, които минаха и предстоят, не се налага екзекуция на неуспелите 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота Регистрацията на коалиция „Има смисъл” е заличена заради непълна подписка Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Някои от тях вече го въведоха Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Освен как да бъдат решени дългогодишните проблеми, бяха обсъдени и важни теми, по които да се работи в бъдеще за преодоляване на демографската катастрофа Познахте ли я Познахте ли я Тя е първата дама от модния подиум, станала по-късно кинозвезда у нас Кметът Димитър Николов: Вече готвим заявлението за Факултет по дентална медицина в Бургас Кметът Димитър Николов: Вече готвим заявлението за Факултет по дентална медицина в Бургас Такъв няма в целия Югоизточен регион
Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство В съдебния иск инвестиционното дружество Tempo Music обвинява Сайръс в "умишлено копиране" на труда на Марс и твърди, че "Flowers" не би съществувала без "When I Was Your Man" Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант А уж се развеждат Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Всъщност опасността ще дойде от второто голямо земетресение, смята проф. д-р Йовгюн Ахмет Ерджан Люта зима през септември (СНИМКИ) Люта зима през септември (СНИМКИ) 54-годишен загина заради лошото време Арестуваха световноизвестен рапър Арестуваха световноизвестен рапър Задържането му е станало след обиските на два негови имота Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Пети ден украинската армия се опитва да пробият руската отбрана край Веселое, за да ударят в тил войските на противника Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Когато Пеевски рискува живота си за България, нека искат оставки. Виц на деня Виц на деня В дискотека:
- Бейби, искаш ли да правим с*кс?
- Уау, какво нахалство! Направо останах без думи!
- Е, нищо де, само кимни с глава!
Виц на деня Виц на деня Звъни тъщата на зетя:
- Синко, идвай, жена ти ражда. Има три пръста разкритие.
- Това нищо не е, така ми я дадохте.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори