×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украинско контранастъпление или терор в Курска област? Обстрелваха линейка и раниха деца


07 Август 2024, Сряда, 07:33 ч.
Автор: Флагман.Бг

Фелдшерът и шофьорът са загинали при удара

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) преминаха в контранастъпление. Това потвърди в своя Телеграм канал роденият в Суми военен анализатор Юрий Подоляка. Той пише за нова фронтовата линия в района на Суджи-Коренево и разказва как украинската армия успяла да изтласка руските части по линията Николаево-Дарино-Свердликово-Гоголевка-Олешня и дори да се закрепи там. 

В района на населеното място са забелязани украински диверсионно-разузнавателни групи. 

 

ВСУ разположила в района два батальона с бронирани машини и системи за противовъздушна отбрана с малък обсег на руска територия. В граничната зона има една пълна механизирана бригада като най-близки резерви.  

Руското командване обаче бързо укрепи позициите си, изпратени са войски към мястото на пробива. 

 

Междувременно губернаторът Алексей Смирнов съобщи, че от украински хеликоптер е хвърлено взривно устройство върху линейка на Бърза помощ по пътя Суджа-Белая. При удара са загинали фелдшерът и шофьорът, а лекар е ранен. Пострадали са и две деца. 

Оказана е първа помощ на ранените. Те са изпратени за преглед и лечение в областната болница, каза още губернаторът на Курска област.

 

В същото време агенция ТАСС съобщи, като се позова на информация от руското министерство на отбраната, че през нощта системите за противовъздушна отбрана са свалили 11 украински безпилотни самолета над региони на Руската федерация, включително 4 над Курска област.

Телеграм каналът „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ пък пише, че е нанесен удар с „Искандер“-и по съсредоточена в вражеска техника в Курска област. Украинските бойци били унищожени с ракети. 

Районът край Курската АЕЦ е обстрелван с ракети

Междувременно украинската информационна агенция УНiАН съобщава за мощни взривове в близост до Курската АЕЦ. Експлозиите са били в град Курчатов. Агенцията цитира и Смирнов, според когото противовъздушната отбрана е свалила две украински ракети в небето след 23:00 часа. Около 1:15 часа са свалени още две. 

УНiАН предаде, че по информация на жители на Курчатов в града се чували мощни взривове. 

Контранастъплението в района на Курск предизвика негодувание дори у самите украинци. 

Защо атакуваме района на Курск, питат се военни анализатори и обясняват, че ситуацията около ключовото Покровско направление е критична. Никой не разбира целта на тази военна операция, когато има заплаха от загуба на ключовите населени места - Покровск и Торецк, пише известен украински анализатор.

Михаил Онуфриенко пък обяснява, че в селището Суджа, което е атакувано от украинските бойци, е най-голямата газоразпределителна станция.

В елиминирането му се слага край на транзита на газ за Европа по оставащия клон на газопровода, пише роденият в Харков военният анализатор.

„Газпром“ доставя газ за Европа транзитно през Украйна в размер на 42,4 милиона кубически метра. на ден чрез ГИС "Суджа".

Транзитът през Украйна остава единственият маршрут за доставки на руски газ за страните от Западна и Централна Европа след разрушаването на Северен поток, пише още украинецът. 

 




Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
35
Коментара по темата
35.
Ахмак Силааааа
08.08.2024 22:18:45
1
1
Лоши укри защо.стрелят по нас та ние избихме сума ти руснаци
Льоши укри и ни уцелват подминахме Масква. Сеги бягаме към кавказако дойдат там ще бягаме в Турция кли в последната руспийска губерния Бълхария
34.
руски СМИ
08.08.2024 01:06:24
0
2
"Вечерни новини. Боеве на границата на Курска област - доклади и анализ на ситуацията за вечерта."
https://tinyurl.com/3aau8fyp
Информация от украински източници:
Нашият източник в ОП каза, че Андрий Ермак се е съгласил със САЩ за нападението на въоръжените сили на Украйна в Курска област като първи етап от контраофанзивата на украинската армия. Военни съветници на НАТО участваха в планирането на операцията на Генералния щаб, а британското разузнаване помогна за организирането на атаката.
Източникът съобщи, че всички изявления на Зеленски за мирния път не са верни и са необходими за подготовка на настъпателна операция на въоръжените сили на Украйна. Сега първият етап от настъпателната операция се разгръща в посока Курск, чиято цел е изтегляне на резервите на руската армия от Украйна.
Източник от Генералния щаб съобщи, че въоръжените сили на Украйна са разположили две батареи "Пейтриът" в посока "Курск", за да прикрият настъпателната операция от руската авиация.
Въоръжените сили на Украйна очакват приближаването на резерви в Курско направление да продължи операцията дълбоко в руските територии. Въоръжените сили на Украйна ще започнат щурма на град Суджа утре сутринта, сега украинските военни чакат прочистващи групи, които трябва да освободят щурмовите части, за да продължат операцията.
Малко вътрешен човек:
Извънредно заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация във връзка с нахлуването на въоръжените сили на Украйна в Курска област
Информиран източник съобщава, че на срещата е решено да се върнат ударите по енергийната система на Украйна.
Основната цел този път е Киев. До първи ноември градът трябва да бъде обезсилен със 70%, това решение беше подкрепено от президента.
Също така в близко бъдеще трябва да бъдат нанесени ракетни удари по Киев с балистични ракети с голям обсег, които въоръжените сили на Украйна не могат да свалят.
33.
K
07.08.2024 15:01:56
8
4
Егати контранастъплението - нападнали линейка с деца. Дори и талибаните терористи не биха паднали толкова ниско да атакуват линейки с деца.
32.
*********
07.08.2024 14:16:50
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
31.
орки телеграм вчкогпу
07.08.2024 13:21:59
1
1
Источник ВЧК-ОГПУ сообщил, что только в Кореневском районе Курской области были ранены минимум 15 бойцов подразделения «Ахмат». По оперативным каналам поступила информация, что раненых больше. Все они "рассредоточились" (разбежались) во время первых ударов и войска ВСУ прошли вглубь района.

Как отмечают местные жители, недоверие к местным властям огромное, жители говорили главам районов в открытую: «Вы нам не говорите правду». После первых ударов по внутренним чатам местных жителей стала распространяться информация, что на улицах украинские танки. Это вызвало сильную панику.

Люди самостоятельно эвакуировались, их никто не вывозил из-под обстрелов. Организовано уехали только работники администраций и сельсоветов. С запозданием жителям сообщили координаты «группировки», где их встречали резервисты.

О погибшем в селе Комаровка известно, что мужчина подъехал на авто к магазину и в этот момент спикировал дрон-камикадзе. Данные жертвы пока не известны. В Суджанском районе сообщают о погибшей 24-летней местной жительнице по имени Нина
30.
орки пидараси
07.08.2024 13:06:28
2
2
Отвоевать Крым с военной точки зрения проще, чем Донбасс, где более 1000 км фронта и глубина более 200 км, — Буданов

"Когда я говорю, что мы зайдем в Крым, то мы туда уже заходим".
ТЕЛЕГРАМ
Подписаться на Инсайдер | Прислать контент
29.
проссия хаос анархия
07.08.2024 13:05:45
2
2
Отвоевать Крым с военной точки зрения проще, чем Донбасс, где более 1000 км фронта и глубина более 200 км, — Буданов

"Когда я говорю, что мы зайдем в Крым, то мы туда уже заходим"
28.
проссия хаос анархия
07.08.2024 13:05:09
2
2
⚡️Отвоевать Крым с военной точки зрения проще, чем Донбасс, где более 1000 км фронта и глубина более 200 км, — Буданов

"Когда я говорю, что мы зайдем в Крым, то мы туда уже заходим".
ТЕЛЕГРАМ
Подписаться на Инсайдер | Прислать контент
27.
*********
07.08.2024 12:15:15
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
26.
*********
07.08.2024 12:14:42
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
25.
Дърт Команъз Поцелуйковец
07.08.2024 12:04:39
2
3
Ех другарю Путин жа ти скъсам путту от целувки
24.
Дърт Команъз Поцелуйковец
07.08.2024 12:03:45
2
4
Ех другарю Путин жа ти скъсам путту от целувки
23.
Я кажете Русафили
07.08.2024 12:01:52
2
8
Как като влезли през границата украинците МОГУЧИЙ и Непобесимий Тик Ток спецназ Ахмак след като украинците ранили 15 кадиря ония запалили гуменките на старта начело с безсмъртния Аллаудинов и газ към москва чак изпочупили колелетата на джипките от бързане.
После она Бармалей Аллаудинов от 500 км казал как никой няма да може да го спре по пътя за грозни със сигурност.
22.
Славейков махала
07.08.2024 11:51:48
3
6
Руски поклоннико, не чу ли новината от днес?
21.
88
07.08.2024 11:45:24
8
8
Явно ще се наложи руснаците да правят санитарна зона на 40км навътре в Сумска област на Украйна. Още пердах на тъпите укрофашисти.
20.
не че нещо
07.08.2024 11:11:38
1
1
ама мирише брутално много на пропан бутан отново в най-добрия град за мутреене и производство на пикоч, отврат, нямам търпение да излитам от тук
19.
не че нещо
07.08.2024 11:10:51
1
1
ама мирише брутално много на пропан бутан отново в най-добрия град за мутреене и производство на пикоч, отвратня , нямам търпение да излитам от тук
18.
Славейков махала
07.08.2024 10:47:19
15
14
Нека Украйна защити съществуването си! Хората имат право да живеят както искат! Не на комунизма!
17.
Ха ха
07.08.2024 10:22:38
9
13
Минавам само да кажа: бой по агресора. Полезните идиоти дгд.
16.
Боцмана
07.08.2024 10:04:38
12
21
Флагман, този украински трол който е наспамил повече от половината коментари не е ли време да получи БАН???
Не стига, че подслоняваме и храним този мизерник, търпим му своеволията и наглостта по пътища и магазини, но трябва и да му четем мозъчните дрисни преведени през преводач??
15.
Самюел Клеменс
07.08.2024 09:53:46
14
21
Виждате ли сега, колко болни са славоукраинците? Това са ментално изкривени човекоподобни. Редовно апелират към содомия, защото нямат друго в главите си.
14.
Ватенка
07.08.2024 09:45:21
23
15
Деца друг път! В линейката е имало бивши затворници, освободени от путлер предсрочно и пратени да изнасилват украински деца, ама този път са си намерили майстора и са ги пратили на майка им в русията!
13.
ВСУ
07.08.2024 08:57:15
15
12
Вчерашният ден беше забележителен за всички, които следим войната в Украйна. Не само че украинските сили навлязоха в руската Курска област, но и две руски авиобази на Крим са били принудени да изтеглят цялата си налична техника... по-далеч от украински обстрел. Не знам дали това е въпрос само на появата на F16. Вероятно - не. Но новият украински главнокомандуващ ген. Сирски явно също си разбира от работата. За просто отрицателно време ВСУ заличиха резултатите от всичкия мъчителен руски "напредък" от квадратни сантиметри през последните месеци - "напредък", купен с цената на по над хиляда руски жертви на ден. С повече техника тези украинци не просто ще спечелят войната, ами ще излязат и на Ледовития океан. Разбира се, нашите "медии" мълчат позорно. През това време "Ройтерс" съобщава, че според руското военно министерство украинското нападение срещу Курск продължава. Последните потвърждения са отпреди един час.
12.
Наркоманите
07.08.2024 08:54:11
9
13
ВСУ ще ги накаже БОГ . А той знае че те са дяволски изчадия . Ще си платят че убиват деца вече 10 години .
11.
Наркоманите
07.08.2024 08:53:39
11
9
ВСУ ще ги накаже БОГ . А той знае че те са дяволски изчадия . Ще си платят че убиват деца вече 10 години .
10.
Наркоманите
07.08.2024 08:52:51
10
12
ВСУ ще ги накаже БОГ . А той знае че те са дяволски изчадия . Ще си платят че убиват деца вече 10 години .
9.
До Марк Твен номер 1
07.08.2024 08:51:46
8
7
Марк Твен комунист червен, ще ядеш надървен член.
8.
Храни куче ,да те лае ( в случая хапе)
07.08.2024 08:46:54
8
12
Западна Европа праща пари и оръжие на украинците ,а те воюват срещу нея ,искат да унищожат и последния газопровод към Европа.
7.
Храни куче ,да те лае ( в случая хапе)
07.08.2024 08:45:31
10
12
Западна Европа праща пари и оръжие на украинците ,а те воюват срещу нея ,искат да унищожат и последния газопровод към Европа.
6.
Еййййй...
07.08.2024 08:41:53
1
2
Пак ли ве...
5.
шутка като
07.08.2024 08:41:48
14
11
Гърмеше по жилищни сгради добре бешв сега като ги праснаха реване и шундин да земе да върне дрцата на украйна не да ги прави руснаци насила и да ги изнасилват с дъртия педофил Скот Риттер.
4.
*********
07.08.2024 08:17:03
27
39
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
3.
Заключение
07.08.2024 07:57:31
50
46
Украински лекари, учители, художници, артисти и инженери срещу руZки затворници, крадци на перални и чеченски главорези.
Два свята. Единият излишен!
2.
пешев
07.08.2024 07:57:25
42
50
помияри от Флегман,терористите също получават терор.така е,когато започваш война,така е,когато обстрелваш болници и училища
1.
Марк Твен
07.08.2024 07:52:01
21
43
Украинский воин! Не нужно умирать за тех, кто продал тебя и Родину! Выходи на частоту "149.200", позывной "Волга". Спаси себя, товарищей, семью и Родину!
Український воїн! Не потрібно вмирати за тих, хто продав тебе і Батьківщину! Виходь на частоту "149.200", позивний "Волга". Врятуй себе, товаришів, сім'ю і Батьківщину!
Z
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори