Рецепта за най-големия конкурент на пицата, но е много по-лесна и вкусна!
Буквално ще си оближете пръстите, а всичко е много лесно и най-вече бързо
Ако искате да ви е вкусно, но нямате много време за готвене, то тази рецепта за определено ще ви хареса! Буквално ще си оближете пръстите, а всичко е много лесно и най-вече бързо. Ето какво ви трябва:
2 яйца
150 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол, чесън на прах, черен пипер
2 с. л. олио
150 г сварен картоф
4 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
И още:
лук, зелен и червен пипер,
сол и черен пипер, чесън, риган
150 г бяло месо
2 супени лъжици доматен сос
3 супени лъжици неутрална течна сметана
Начин на pриготвяне:
1. В блендер се слагат яйцата, млякото, подправките, олиото и сварените картофи. Блендирайте, докато получите гладка смес, подобна на пюре. Изсипете го в друга купа и добавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте.
2. В тиган в малко олио се задушават ситно нарязаните лук и чушка, след което се добавят накълцаното бяло месо и подправките, след което продължава да се задушава на умерена температура до промяна на цвета.
3. След това добавете доматения сос и сметаната, след което оставете да къкри за кратко, докато се изпари излишната течност.
4. Изсипете две трети от яйчено-картофената смес в средно голяма тава, постлана с хартия за печене и леко намаслена.
5. Отгоре се разпределя равномерно сместа от зеленчуци и месо, а отгоре се изсипва останалото тесто (първата смес). По желание поръсете с настърган кашкавал и сух риган.
6. Печете в загрята фурна на 180 градуса, около 30 минути.
Да ви е сладко!