×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България оглави една от най-тъжните класации в Европа


06 Август 2024, Вторник, 15:45 ч.
Автор: Флагман.бг

Страната ни е обявена за най-нещастната в цяла Европа в проучване, което анализира нивата на удовлетвореност от живота

България може и да е популярна сред туристите дестинация благодарение на ски курортите с бира за £1,17 и девствените плажове, но това не е достатъчно, за да накара жителите ѝ да се усмихнат, пише британско издание.

България е обявена за най-нещастната в цяла Европа в проучване, което анализира нивата на удовлетвореност от живота в целия континент.

В продължение на една година Евростат поиска от европейците да оценят живота си по скала от 0 (много недоволни) до 10 (много доволни), като установи, че – с изключение на България – средните нива са по-високи от 6.

Известна с горещите си извори и зашеметяващите черноморски плажове, тези качества за съжаление не бяха достатъчни, за да увеличат нивата на щастие сред местните жители, като удовлетворението от живота на българите се класира само на 5,6 от 10.

Страна с богата история, тя е известна със своите манастири, планини и дори вино.

Столицата София се гордее със забележителности, които обхващат повече от 2000 години история, включително гръцка, римска, османска и съветска окупация, и е разположена в подножието на пленителната планина Витоша.

Данните за 2022 г. бяха извлечени през ноември 2023 г. и впоследствие публикувани от Европейската комисия, като по-нови данни се очакват към края на тази година. Кой знае, може би през следващите 12 месеца българите ще се обърнат с главата надолу.

Къде е най-щастливото място в Европа?

В другия край на спектъра Австрия, известна със своите зашеметяващи ски писти, класическа музика и виенски шницел, излезе на първо място със среден - 7,9 от скалата до 10.

Полша, Румъния и Финландия следват плътно зад тях със 7,7, като най-ниските нива са отчетени в България (5,6), Германия (6,5) и Гърция (6,7).

Добавя се, че влияещите фактори могат да включват възраст, ниво на образование, семейно и финансово положение, като младите хора (на възраст 16-29 години) демонстрират по-висока удовлетвореност от живота в сравнение с хората над 65 години.

Това обаче е обратното в страни като Дания, Швеция, Ирландия, Холандия, Люксембург и Финландия.

Класация на Евростат за най-щастливите страни в ЕС през 2023 г.:

1. Австрия

2. Полша, Румъния, Финландия

3. Белгия, Холандия

4. Дания, Словения

5. Чехия, Ирландия, Малта, Швеция

6. Естония, Италия, Кипър, Люксембург

7. Испания, Литва

8. Франция, Португалия, Словакия

9. Унгария

10. Хърватия, Латвия

11. Гърция

12. Германия

13. България

Източник: GlasNews.bg


В категории: Животът


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Щастливец
08.08.2024 15:54:57
0
3
Щастливи управници,тъжен народ!
10.
Щастливец
08.08.2024 15:53:09
0
2
Щастливи управници,тъжен народ!
9.
Класация на жълта преса
08.08.2024 05:20:09
1
0
1. ФЛАМАН
2. ФЛАГМАН
3. ФЛАГМАН
8.
Средновековието римейк
07.08.2024 13:49:05
0
2
.... времената се връщат в една отминала епоха на феодализъм, в България демокрацията е само обещана и е нарисувана на стената. Българската политическа система е профеодална, силно обвързана със всякакви родово, племенно, кръвосмесителни, кланови и съсловни зависимости. Режими от рода на нашия политически режим не могат дори да бъдат реформирани.
Тази българска политическа система може да бъде само демонтирана, и то много внимателно, за да не се срути и да затисне всички. Това са режими от периферен пиратско-компрадорски тип. Те могат да живеят дълго, а могат и да се срутят изведнъж и някак неочаквано.
7.
Зелената сделка - Ти си Европа
07.08.2024 13:47:51
0
3
Разделянето на обществото на „агресор и подчинени" не мирише ли на гражданска война?
- Не, това е просто опит на Историята, в България да живеят два различни народа, които говорят на един и същ език, имат обща територия, но обитават различни социални не етажи - а светове. Българяните могат ясно да бъдат описани като хора, тежко враждебни на всички останали, т.е на българите. Те са убедени, че са по-добрите, по-важните, те са хубавите, умните, енергичните, творческото начало - че са, всъщност, солта на Земята, ((но че Бог ги е наказал да се родят тук, а те могат да оправят Божията грешка като се легализират и другаде, оставяйки тук имотите си и своите управляващи.)) ((Това съсловие е тънката ципа на приемащите се за "първа ръка хора", които общо взето са пренесли всичко, което са могли на Запад. Връщат се тук само за да нагледат имотите си и тези, които им служат. Българи не са, но ако все пак успееш да ги уличиш в нещо българско, те се обиждат.)) Българяните започват колкото може по-рано да говорят с децата си на чужд език, българският е само за ниско-културно битово общуване, за разговор с прислугата - но не бива да се практикува публично пред хората. Иска им се децата им да не знаят български, за тях е чуждо всичко случило се в България през последните 150 години. Всъщност това са чужденци, които обаче нямат намерение да се връщат там, където са, а и истината е, че те нямат къде да се върнат. Техният генезис е тук, по нашите земи - това са хора тук, но от "отвъдното".
Останалото множество от хора всъщност е "долната класа", "простолюдието", "народецът" - които обитава низините на съвременната българска социална структура - една съвсем тънка ципа свръх богати българяни, второ - умираща, отчаяна, объркана средна класа, но все още много енергична и способна на политически прояви, и на трето място - увеличаващата се долна класа на България. Това е огромна маса - овълчен, отвратен, озлобен, дезинтересиран, политически отчужден народ, който може да бъде и опасен. Той е управляем и може да бъде запален, насъскан срещу цигани, турци, чужденци, включително и срещу самия себе си. На българите непрекъснато им се обяснява, че са нискокачествени, че са грешка на историята, че културата им не същества. И това се доказва не просто на българите, а на децата им - че нашият културен проект не се е състоял, и че е просто една досадна грешка на Историята. Така двете Българии живеят не паралелно, а перпендикулярно и в точката на допир всеки заинтересован с минимални технологични умения може да предизвика тежък конфликт. При това положение българското политическо и културно гето, в каквото се превърнахме, от двете си половинки ще трябва да взима нови съдбоносни решения. Боя се, че няма кой да ги взима.
- Какви решения?
- Решения, касаещи общата съдба на България. Притеснява ме усещането, че държавното ръководство в България е неспособно и неготово да взима такива решения. Тоест - усещането е, че няма никой вкъщи. Механизмът на действие на българската държава е за уреждане на балдъзи, за подялба на бюджетни пари, на европейски пари - а близо до нас започват войни.
6.
Средновековието римейк
07.08.2024 13:44:34
1
2
Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна. Онзи ден откриха топлата вода, че вече сме били 5 млн., всичко по читаво се е изнесло тук няма перспективи, особено на фона на геополитическите размествания.Нареждаме се в качеството си на количество, тоест ние не сме субект, които да определя своята външнополитическа позиция. Това, което правят политиците е да се адаптират с оглед на външния суверен. Ние сме като мухата, която кацнала на челото на коня и е убедена, че тя тегли каруцата. България няма политика, битката за властта, ресурсите и представянето на еманация на демокрацията, е меко казано смешно. Ние наблюдаваме гърчовете на едно приключило общество. България е периферна територия на същия този европейски проект – никакви хора няма да се върнат в България, никаква реиндустриализация няма да има и никакви промени няма да има на сегашното жалко състояние на страната, докато тя се намира в качеството си на количество и на треторазряден периферен елемент в Европейската империя. Външни сили формират нашето общество. А отвътре субектността се спасява по единично.
5.
4та национална катастрофа
07.08.2024 13:41:44
0
1
... броят на българите с тревожно депресивни и панически разстройства расте, а възрастовата граница на пациентите пада. Оказва се, че над един милион българи имат психични проблеми, като най-честите заболявания са тревожните разстройства и депресия.
4.
Хепиту
07.08.2024 08:09:41
1
0
Let's to die :D
3.
Георги Стоянов
06.08.2024 20:45:16
0
1
Ние не сме тези,които някога са създавали ,развивали и почитали България.Повечето които живеят сега в България търсят смисълът на живота в забавленията и в това да работят нещо ,за пари.
2.
*********
06.08.2024 18:33:48
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
1.
:)
06.08.2024 16:05:44
1
4
супер много се радвам!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Слави затваря телевизията? Слави затваря телевизията? Два негови проекта вече тръгнаха по Би Ти Ви Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово  Във вестника на „Хизбула“ пишело, че ливанецът, който е наредил терористичния акт на бургаското летище, е изчезнал безследно  Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Всяка неделя Рачков ще посреща популярни български изпълнители, готови да се впуснат в необичайно приключение да намерят изкусните певци сред умели имитатори Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме При използване на „швейцарското правило“ за вдигане на пенсиите се взема предвид не само ръстът на доходите, а и инфлацията в страната Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Той е ново име за политиката, но има богат опит в реализирането на редица обществени каузи Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Определено знае как да провокира  Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Докато с Ути Бъчваров опитваха да познаят възрастта на чаровен готвач на име Мартин, Лара не само остана впечатлена от външния му вид, но и направи шеговита закана Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина При гладуване тялото ви „похапва“ от собствената ви мускулна тъкан, не от мазнините Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета  Това няма да върне нашите колеги, коментира министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав 37-годишният бургазлия тръгна от видинското село Ясен, а финалната му точка бе на историческо място - кораба “Радецки” в Козлодуй
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори