×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не се спряха! Хроника на уикенд абсурда по пътищата в Бургаско


Не се спряха! Хроника на уикенд абсурда по пътищата в Бургаско
Дванадесет пътни инцидента са станали на територията на областта в рамките на 3 дни
05 Август 2024, Понеделник, 11:48 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимката е илюстративна

Битката за лятото е неизменна част от войната по пътищата - 1 загина, други над 12 са ранените

Дванадесет пътни инцидента вариращи между леки и тежки са станали в последните 3 дни през уикенда в Бургаско. По всичко личи, че въпреки всички предупреждения за внимателно шофиране, въпреки всички нагледни потресаващи примери, водачите и пешеходците през лятото в региона нямат никакъв инстинкт за самосъхранение.

Описаните в полицейската сводка инциденти вероятно са само върхът на айсберга по отношение на безразсъдното поведение на водачите на пътя в разгара на сезона. Не е тайна, че населението в Бургаска област през тази част на годината скача почти двойно, което ясно се отразява и върху случващото се по улиците и пътищата. Ще опишем случаите в хронологичен ред.

4 катастрофи са станали само в петък

Около 7 ч. на пътя Средец-Бургас Ауди А4 с 33-годишен шофьор блъска Фолксваген Тигуан, управляван от 35-годишен мъж от хасковското село Подкрепа. Ранен е водачът на Аудито, който е с разкъсна рана на главата, настанен е за лечение в „Бургасмед”.

Около 16 ч. на пътя срещу дискотека „Ориндж” в Слънчев бряг, по неустановени до момента причини, се блъскат две тротинетки. Единият участник в ПТП-то напуска местопроизшествие, оставяйки 47-годишна българка да лежи на земята с комоцио, травми по главата и лявото рамо. Тя е откарана по спешност в УМБАЛ-Бургас, а виновникът за катастрофата се издирва, макар че е много вероятно да е турист, който вече е напуснал страната.

Около 18:10 ч. на пътя Бургас-Варна в района на кръговото кръстовище за Ахелой в посока Равда Мерцедес с пловдивска регистрация, управляван от 54-годишен мъж, блъска неправилно пресичаща и внезапно излязла на пътното платно 42-годишна пешеходка от София. Истинско чудо е, че тя не е загинала, тъй като силата на удара я изпратил директно под гумите на друг автомобил - БМВ, управлявано от 34-годишен варненец. За щастие той успял да спре навреме и не премазал жената, която се заклещила между предната и задната дясна гума на автомобила. Водачите са тествани за алкохол и наркотици - пробите им са отрицателни. Пострадалата е настанена за наблюдение в отделението по неврохирургия в Окръжна болница, без сериозни травми.

В 18:19 ч. на изхода на парк „Велека” в посока бл. 74 в жк „Изгрев”, 42-годишна бургазлийка губи контрол над тротинетката си и пада на земята. С фрактура на дясна подбедрица, тя е настанена без опасност за живота за лечение в болница „Сърце и мозък”.

Още пет катастрофи стават в събота

Около 2 ч. през нощта, на пътя Варна-Бургас в км. 203, Хюндай с варненска регистрация, управляван от 36-годишен мъж от с. Равда, блъснал неправилно пресичаща пешеходка, която изскочила пред колата му. Касае се за 56-годишна ирландка, отседнала в собствения си апартамент в комплекс „Съни дей 3” в Слънчев бряг. Тя е загинала на място. Двете проби - за алкохол и наркотици - направени на водача, са отрицателни.

Около 3:15 ч., отново на пътя Бургас-Варна край кръговото в района на бензиностанция „Макс ойл”, самостоятелно катастрофира БМВ 320 с пловдивска регистрация, управлявано от 19-годишен мъж от старозагорското село Главан. Ударът е бил в крайпътната мантинела. Пострадали са двете пътнички в колата - момичета на 17 и 18 г., които са с общи травми, без опасност за живота.

Около 11:40 ч. по пътя между Созопол и Приморско, Мерцедес с варненска регистрация, управляван от 77-годишен мъж от Черноморец, опитва да се включи от черен път към главния. Той направил това без изобщо да се съобрази с пътния трафик и блъска правомерно движещо се Дайхатсу, управлявано от 52-годишен бургазлия. Пострадал е по-възрастният водач, отговорен за ПТП-то, който е с контузия на лявата ръка. След прегледа от медицински екип е отказал хоспитализация.

Около 21:50 ч. в района на ул. „Раковина” в Свети Влас, Фиат, управляван от 25-годишна варненка блъснала 64-годишен украинец пешеходец. Тя му причинала средна телесна повреда - счупен нос и лява ръка. Оказало се, че варненката е седнала зад волана на автомобила с 1.98 промила алкохо. Автомобилът е иззет, а шофьорката арестувана.

И три пъти инцидента бележат неделята

Още около 1 ч. през нощта на кръстовището между бургаските булеварди „Демокрация” и „Сан Стефано” 21-годишен бургазлия с Голф отнема предимството на правомерно движещ се мотоциклет Кавазаки при ляв завой. Мотористът е пострадал, за щастие леко. Има контузия на левия крак, прегледан е в УМБАЛ-Бургас и е освободен за домашно лечение.

Около 11 ч. на пътя Варвара-Ахтопол Рено, управлявано от 69-годишен мъж, блъска отзад опитващо да направи ляв завой БМВ 320, шофирано от 35-годишен мъж от Кюстендил. Причината - неспазване на дистанция. От ПТП-то пострадало внучето на 69-годишния водач - 14-годишно момиче, което седяло на задната седалка. То е с фрактура на носа и охлузни рани в областта на главата. Настанено е за лечение в УМБАЛ-Бургас.

Около 13 ч. на пътя Варна-Бургас на км 206 в посока Бургас настъпва катастрофа между украинско Пежо, управлявано от 36-годишна украинка и Мазда 3 с пловдивска регистрация, управлявана от 60-годишен мъж. Причините за инцидента са неизяснение напълно. Но от катастрофата е пострадал пътуващият на задната седалка син на 60-годишния водач - 36-годишен пловдивчанин, който е с разтежение на вратните мускули. Прегледан е в УМБАЛ-Бургас и е освободен за домашно лечение.

 


В категории: Крими , Животът


12
Коментара по темата
12.
Запознат
05.08.2024 17:15:22
1
6
Хайде да свършва лятото и цялата сган да си бяга по селата ,че всяват Смут тия пришълци двудневни
11.
Булгаропитеци
05.08.2024 17:12:03
2
1
Това племе заслужава съдбата си
10.
*********
05.08.2024 13:53:05
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Не съм расист
05.08.2024 13:23:05
0
4
Те само "местни" са замесени в тези случаи
8.
педагог
05.08.2024 13:15:55
0
4
Лошо или никакво възпитание. Резултата е ясен.
7.
Ватенка
05.08.2024 13:08:22
0
11
Добре, че германците правят колите си по-сигурни, устойчиви на удар и с повече асистенти, че малоумните ганьовци селяндури да се трепят по-малко във войната по пътищата.
6.
Грамотен
05.08.2024 12:50:25
1
7
бахти Ожаса..
5.
До всички
05.08.2024 12:37:04
0
26
До всички които все обвиняват състоянието на магистралата или пътищата. Не, че са нормални, но да си направят труда и да идат вечер пред Технополис на изхода на Бургас и да видят част от идиотите които се събират с издуханите си коли и да чуят за какво си говорят.
Колкото и кампании да водите по медиите за толеранс и безопасно шофиране за келешите ценностите са други.
Жалко за момичето от днес.
4.
ss
05.08.2024 12:06:20
3
28
Силен вятър и дебил, нямат спиране е казал народът в рядък момент на мъдрост
Та, сами няма да се спрат. Плащаме на полиция за тази работа...И вашата работа, другари журналисти ( журналисти условно казано ) е да ходите с микрофоните и да питате, защо не си вършат работата ?! Ежедневно да ги притискате, докато вземат, че се размърдат. Ако не знаете къде да ги търсите, до кафеавтоматите са най-често
3.
Една
05.08.2024 12:05:19
1
35
Вода не видели. Всякакви хайвани карат към Бургас. Онзи ден един мухльо щеше да ни отнесе с детето. Правят се на Шумахери. Повече камери и полиция!
2.
Кочо
05.08.2024 11:59:07
2
26
Звучи като психохроника. И това е само за област Бургас. Прост народ, слаба държава! Честито!
1.
Даааа
05.08.2024 11:56:11
4
12
На 25г. варненка трябва да й направим паметник, а не да я задържат мазните куки!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори