×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Олимпиада ли? Педофил напива дете и го изнасилва и кое е истинското лице на феминизма


Олимпиада ли? Педофил напива дете и го изнасилва и кое е истинското лице на феминизма
Стефан Ван де Велде се вихрил върху 12-годишна, от МОК не виждат проблем в участието му. Къде сте, самопровъзгласили се защитници на всички жени и момичета
05 Август 2024, Понеделник, 09:59 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Прави впечатление, че активността на най-гръмогласните НПО-та граничи с пълна тишина – този път врагът не е и бял, трудно еднозначно може да бъде наречен и мъж, понеже сам се определя като жена

Едно е безспорно – тази Олимпиада ще бъде запомнена, но предимно с негативни емоции. Дори и чисто спортните моменти, рекордите, спортменските прояви и всичко, което тепърва предстои, няма да са в състояние да отмият усещането от скандалното откриване, осмиването на християнството, пародийният привкус.

Последва ситуацията със спорното участие на игрите на тайванката Лин Ю-Тин и алжирката Имане Халиф, които имаха забрана да участват на предишните игри в Токио заради хормоналните си резултати, които надвишават максимално допустимите стойности. Тогава те бяха дисквалифицирани на тестовете за пол заради това, че имат наличие на тестостерон.

Международният олимпийски комитет

Въпреки че международната боксова асоциация (IBA) излезе с изявление относно скандала, потвърждавайки позицията си, че въпросните „дами” не отговарят на необходимите критерии за допустимост, за да се състезават в женска категория, а Лин не е оспорила решението им, Келиф първо е оспорила, но впоследствие се е отказала да обжалва, Международният олимпийски комитет (МОК) ги допусна до Олимпиадата. Основанието им? Безумно: „...Както и при предишните олимпийски боксови състезания, полът и възрастта на спортистите се базират на техните паспорти.”

Макар според МОК резултатите да засичат съдържание на тестостерон над нормата, от комитета отказват да дадат детайли за това как отсяват състезателите по пол. Излишно е да обясняваме колко сериозен критерий може да е една хартия, била тя и паспорт. С новите занижени критерии на МОК, ние също бяхме пряко ощетени - надеждата ни за медал в категория до 57 килограма - Светлана Каменова, срещна тайванката и резонно – загуби от нея след доста спорни съдийски решения, въпреки видимо нечистата игра на Ю-Тин.

Малко известно е, че още през 2021г. МОК призова федерациите за „избягване на дискриминацията на базата на полова идентичност и вариации между половете”, публикувайки документ, в който има десет основни принципа, касаещи успешното им приобщаване, защита на правото на личен живот и прочее, като освен това даде възможност на отделните федерации да вземат решение дали да допуснат участието дори на трансджендър атлети.

От МОК стигнаха още по-далече, като вместо да потърсят начин да обосноват и без това крайно спорното си решение, заявиха, че изследването на пола на спортистите е незаконно, самият процес на теста и естеството му не са легитимни и не трябвало да се обсъждат публично. Общо взето, не просто общи приказки и някаква крайно необяснима загриженост единствено спрямо Ю-Тин и Халиф, а дори твърдения, че те са изправени пред "агресия", от което Комитетът е крайно „натъжен”, защото всеки имал правото да „практикува спорт без дискриминация". Чудесно! И е така, но ключовата дума е „всеки”, а най-вече жените в бокса, някои от които бяха пряко засегнати от решението на МОК.

Къде изчезнаха всички крайно гръмогласни НПО-та и феминистки?

И покрай случващото се на Олимпиадата, закономерно, се забеляза отсъствието на (уж) най-големите защитници на жените по света – разните неправителствени организации и подобните феминистки сдружения.

От тяхната посока цари пълна тишина от тяхната посока. Иначе големите поборници и радетели да се пази достойнството на жените, се снижиха ниско долу, изчаквайки бурята да отмине. Както по света, така и у нас, липсват декларации на НПО-та, в които те бурно да изказват възмущението си, например от Халиф, която унизи италианката Анджела Карини, липсват призиви „Нито една повече”, липсват демонстрации и вопли по медиите.

Вероятно се затрудняват между жените и две/двама представители на една по-особена категория, които са им по-приоритетни, поради което предпочитат да запазят мълчание. Все пак, този път врагът не е и бял, трудно еднозначно може да бъде наречен и мъж – а и сам се определя като жена.

Но ако в този случай все пак някой може да каже – е, ситуацията е сложна и нееднозначна, какво да кажем за педофила Стефан Ван де Велде, звезда на нидерландския отбор по плажен волейбол, на когото много малко медии обърнаха внимание и потресаващата информация премина мимоходом едва в няколко издания.

Преди 10 години, когато Ван де Велде е на 19, изнасилва 12-годишно момиче във Великобритания, признава се за виновен и получава 4-годишна присъда, от които излежава само година, върнат е в родината си и месец по-късно нидерландските власти го пускат условно. МОК твърдят, че нищо не могат да направят, нидерландският Олимпийски комитет не вижда проблем в участието му, макар да се касае за изключително тежък случай, при който той напива детето и нееднократно я изнасилва. След този случай момичето опитва и да се самоубие.

И същият този хубавец сега се вихри на Олимпиадата, а отникъде нито стон, нито звук, най-малкото от големите защитници на жените, разбирайте нароилите се НПО-та, които и са се самопровъзгласили за защитници на всички жените и момичетата. И ако пак някой ще каже – какво се очаква от тях, отговорът е прост – проява на поне малка съпричастност, дори някой протест. Не за друго, а защото иначе се засилва все по-натрапчивото усещане, че те – въпросните, скачат активно, единствено когато врагът е нормален хетеросексуален мъж, в останалите случаи не са разбрали, не са видели, не ги вълнува.

Разбира се, никой не очаква те да вършат работата на МОК например, но прави впечатление, че активостите им са много старателно подбрани и големите врагове не са истинските насилници. Макар и крайно неуместно, целенасочено правят и паралел между каузите и правата на жените, и тези на ЛГБТИ групите. Тоест, ако си срещу гейовете и лесбийките например, това означава, че си женомразец.

Феминизмът отдавна се превърна в начин за доминация , а не в кауза, целяща да осигури  единствено равни права. Именно съвременните феминистки движения са флагманът срещу обществените реакции и скептицизма по отношение на различни аномалии.  Защото ако наистина ставаше въпрос за равнопоставеност, всички тези организации отдавна щяха да са се позиционирали в Азия и Африка, където огромна част от жените все още са третирани като второразрядна стока.

А Олимпиадата беше поредното събитие, което доказа (в дългата плеяда от филмови, музикални и ред други), че отдавна вече не говорим просто за правата на нежния пол или дори тези на ЛГБТИ например, а за налагането на вредни идеологии, маскирани зад изрази като  „равнопоставеност”, което категорично се доказа и по липсата на реакции на въпросните организации и активисти.


В категории: Политика


Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
13
Коментара по темата
13.
Вики
07.08.2024 09:23:30
0
4
Браво Виктория за статията! Подкрепям, съвпада с моите възгледи... Смятам, че всички неправителствени организации свързани с феминизма не са достатъчно активни. Защо? Защо ги заглушават? Те къде са? Нали бяха много активни? Въпросите, потъват и сигурно ще има отговори някъде в бъдещето но не и сега.
12.
Вики
07.08.2024 09:18:01
0
2
Браво Виктория за статията! Подкрепям, съвпада с моите възгледи... Смятам, че всички неправителствени организации свързани с феминизма не са достатъчно активни. Защо? Защо ги заглушават? Те къде са? Нали бяха много активни? Въпросите, потъват и сигурно ще има отговори някъде в бъдещето но не и сега.
11.
"алжирка от 2018"=трансджендър
06.08.2024 17:08:04
0
3
Боксьорската "жена" падна - актът й за раждане е издаден през 2018 г
https://tinyurl.com/yc33btfh
Според аргумента на Олимпийския комитет (МОК) Имане Хелиф е жена в паспорта си - и следователно се счита за жена. Сега обаче възниква въпросът дали този паспорт може да се основава на фалшив акт за раждане, който е създаден след събитието. Актът за раждане на Имане Хелиф, за която се твърди, че е родена през 1999 г., беше оповестен. Наистина пише "жена".
Невероятната история: снимачният екип на India Express посети бащата на Imane Khelif в Алжир.
Възмутен от скандала около детето му, бащата на Хелиф вдига акта за раждане пред камерата и казва: „Надявам се тя да спечели медал в Париж. Атаката срещу Имане не е честна. Тя е момиче, което обича спорта. Това е нашето официален семеен документ . 2 май 1999 г. Този документ не е регистриран през 1999 г. Тези, които лъжат и водят кампания срещу Бога, този документ е написан през 1999 г.".
Не е изложена през 1999 г., а много години по-късно. Разделът „Дата на издаване“ казва „01.04.2018 г.“, което е около 19 години след раждането на Имане Хелиф.
10.
до 9: пояснение от еврея Хенри Макоу
05.08.2024 17:54:47
1
4
"Най-лошият враг на евреите са ционистите"
https://tinyurl.com/2zzksvy6
9.
малко тъпак
05.08.2024 16:22:39
2
2
да то евреите ще владеят всичко но ще оставят свобода в нета навсякъде да им пише плановете за господство о йееее
8.
малко история
05.08.2024 15:33:02
1
3
Малко история на ЛГБТК движението и феминизма, ползвайте превод на български през браузера:
Евреите и ЛГБТК движението
https://en.rattibha.com/thread/1813712101812117751
Евреите и феминисткото движение
https://en.rattibha.com/thread/1788352866488307904
Останалите публикации на еврея Телемах Тома Тименис са също интересни:
Еврейски неправителствени организации и масова миграция
https://en.rattibha.com/thread/1750584742314152069
Юдаизмът и масонството
https://en.rattibha.com/thread/1737200316838252677
Евреите и нишката на търговията с роби през Атлантическия океан
https://en.rattibha.com/thread/1738315710223245457
Еврейска тема за ритуално убийство
https://en.rattibha.com/thread/1743396882942955537
7.
Олимпиадата си върви
05.08.2024 12:08:50
22
2
Копейките си плюят.
6.
Yikes
05.08.2024 11:50:16
1
14
ОЛИМПРАЙDA 2024
5.
Вики,
05.08.2024 11:17:31
16
8
Тва какво общо има с мъжете-жени, мойто момче. Или просто искаш да мъцнеш нещо, за да не те забравят?
4.
ТБС
05.08.2024 10:51:23
1
22
Само ниско интелигентните и слабоумните не схванаха как ги плъзгат по бръснача с изнасилени права. Как се дават права на една утайка и се отнемат такива от интелигентната част на обществото. От години квичат, така и ще си заминат.
3.
МТ
05.08.2024 10:50:43
1
15
Феминизъм и Шериат, катализирани от нео-либерализъм, ще доведат само и единствено до изкуствено синтезиран Матриархат. След него идва "Краят на дните". Следващата т.нар. цивилизация като изрови руините на текущата, ще има да се чудят на тези тазобедрени стави, как са се боксирали и с кого.
2.
Объркан свят
05.08.2024 10:43:27
2
41
Някой интересуват ли го, медалите?
Има ли медия, която да знае класирането по медали?
Мъже искат да са жени, жени искат да са мъже, дядовци които си напикават обувките, искат да управляват света.
ПОБЪРКАН СВЯТ!!!!!!!!!!!!!
1.
¹ÐµÐ²Ð°Ð»Ð ½Ð°Ð¾Ð‚ѽаÐ
05.08.2024 10:33:23
3
33
Браво за добрата статия, похвална работа Виктория.
Всичко казано на място и точно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори