За тази баница на розички се носят легенди сред родата. Бърза, лесна и чудно пухкава
Ако досега не сте приготвяли такава, ще ви изненадаме приятно – прави се лесно и бързо, а няма човек, който да остане недоволен, щом я опита
Днес на трапезата ни шества баница – но не каква да е, а на розички. Ако досега не сте приготвяли такава, ще ви изненадаме приятно – прави се лесно и бързо, а няма човек, който да остане недоволен, щом я опита.
Ето как се прави най-пухкавата баница на розички:
Баница на розички
Необходими Продукти:
500 гр.фини кори за баница
500 гр.натрошено сирене
3-5 яйца
1 чаша кисело мляко
1 чаша газирана вода (обикновена вода с две супени лъжици бакпулвер)
1/2 чаша олио
1 чаена лъжичка сол
Начин на Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе тава за печене, като я покриете с хартия за печене.
Пригответе заливката: разбийте яйцата, киселото мляко, газираната вода, олиото и солта до еднородна смес. Първо разбийте яйцата, след което добавете останалите продукти.
Навийте корите на руло и го разделете на десет равни части, като маркирате с остър нож. В нашия случай разрезите са през 2 пръста разстояние. Нарежете рулото с остър нож по оформените прорези и поставяйте парчетата едно до друго в приготвената тава с разреза надолу.
Внимателно залейте розичките със заливката, така че всяко парче да се напои еднакво.
Печете около 40 минути или докато баницата хубаво се зачерви.