×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Хороскоп за днес, 17 септември
  • Тази вечер от 20 ч. в зала Арена Армеец Григор Димитров и Джокович се събират за дългоочаквания демонстративен мач
  • На 17 септември почитаме християнските добродетели и св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
  • Депутатите се събират на извънредно заседание за гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Талибаните искат да върнат обществения линч над жените


01 Август 2024, Четвъртък, 15:00 ч.
Автор: Флагман.бг

През последните три години не спират сведенията за мъчения и сексуални издевателства над арестуваните жени в Афганистан

Откакто талибаните се върнаха на власт в Афганистан, правозащитничките и жените като цяло са обект на преследвания. През последните три години не спират сведенията за мъчения и сексуални издевателства над арестуваните жени от страна на талибаните.

В началото на юли британският "Гардиън" написа за изнасилването на една правозащитничка в затвор на талибаните. Вестникът получил видео, на което се вижда как жената е изнасилвана и измъчвана от въоръжени мъже. Видеото било заснето от талибаните, които го изпратили на жената след нейното освобождение - така искали да я изнудват и да я накарат да мълчи. Тя избягала от Афганистан и изпратила клипа на афганистански журналисти.

Афганистанско-канадската журналистка Захра Надер, главна редакторка на сайта "Зан Таймс", разказва пред ДВ, че те са една от медиите, които разказали историята още преди "Гардиън". Сайтът бил създаден през август 2022 именно като трибуна на момичетата и жените в Афганистан.

Тормоз, мъчения, изнасилвания

Екипът на "Зан Таймс" отдавна разследва сведенията за арестувани жени в Афганистан, които са станали обект на мъчения и сексуални издевателства в затворите. "Броят на арестантките не е известен - талибаните така и не потвърждават много от арестите. Не знаем в какво състояние са арестуваните жени. Много от тях са задържани произволно. Очевидци разказват, че често е имало арести на млади жени, защото са били навън без придружител мъж, макар да са носели хиджаб", обяснява Надер пред ДВ.

Жените изчезват в препълнените килии на женските затвори и са изложени на произвола на мъжете, които се отнасят с тях, както решат. "В Афганистан справедливост и правосъдие не съществуват. Няма правна система, няма администрация. Талибаните дори не са единни по отношение на правилата за носене на хиджаб. В различните региони има различни виждания за това кое е правилно и кое не."

Някои жени се самоубиват

След като взеха властта, талибаните рязко намалиха правата на жените и момичетата в Афганистан - те бяха прогонени от обществения живот, лишиха ги от правото да учат и да работят, а свободата им на придвижване бе ограничена. Жените могат да излизат навън само ако са придружени от мъже. Ако се съпротивяват, те биват арестувани. Някои изчезват безследно. "Други се самоубиват, след като ги освободят", казва Захра Надер.

Лилда Давлацай не е била изнасилена в затвора, но е била подложена на тежки мъчения. Тя е правозащитничка и след връщането на талибаните на власт се скрила при познати. "Те обаче ме намериха. Вкараха ме в затвор, където ме биха и ме нападнаха с ножове. След това посипаха сол в раните ми." Лилда Давлацай успяла да се спазари с единия от талибаните - дала му цялото си имущество в Афганистан и успяла с негова помощ да напусне затвора. След това избягала от страната и сега живее в Германия. "Талибаните нямат милост. Те дори не ми позволиха да си мия ръцете и лицето в съответствие с религиозните ритуали, за да мога да се моля. Те се държат със затворниците както си искат", спомня си жената.

Талибаните искат да върнат обществения линч над жените

След всички мерки и забрани, наложени от талибаните на жените, сега те планират да върнат отново обществения линч на жените. Откакто се върнаха на власт, талибаните публично наказват хора чрез бичуване, разстрел и обесване.

Сега предвиждат да върнат и пребиванията на жените с камъни заради изневери, както заяви талибанският лидер Хайбатула Ахундзада в края на март. Същевременно той се обърна директно към западните правителства: "Вие може да възприемате публичните пребивания на жени с камъни или бичуванията заради изневяра като нарушение на правата на жените. Но ако вие твърдите, че се застъпвате за освобождаването на човечеството, аз представлявам Аллах, докато вие представлявате Сатаната."

Автор: Шабнам фон Хайн, източник: Дойче веле


В категории: Животът


9
Коментара
Това са най-страстните зодии
Това са най-страстните зодии 17/09/2024, Вторник 21:40 0
Флагман.БГ Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство 17/09/2024, Вторник 19:40 0
9
Коментара по темата
9.
5,7,8
02.08.2024 10:18:20
0
0
Защо не отидеш на живееш в Афганистан. Пък ти и пожелавам дъщеря да имаш.
8.
th
02.08.2024 01:19:52
0
0
Англосаксонските медии постоянно внушават какви зверове и насилници са в мюсюлманския свят, в Русия, в С.Корея.
Били изнасилвали жени, а защо не напишат в Европа и Сащ колко извратени педофила има, които дебнат да се гаврят сексуално с малки деца? Десетки хиляди са! А колко на брой в Европа и Сащ са публичните домове и бардаци, както и по улиците, в които насила дрогират и принуждават млади момичета да продават телата си? А колко казина има в които милиони са в капан от хазартна зависимост? А масовата продажба на алкохол? А наркотиците?
В Северна Корея няма разпространение на дрога и нито един наркоман. Няма и зависимост към алкохол, нито към хазарт. 99% си гледат семействата и децата и там разводите са абсолютна рядкост.
Може да са бедни, да не ходят по купони и партита, но живеят смислено , а не като тук жената да я ебе целия град като разпрана мастия, мъжа да е пиянка и по казината да хвърля семейните пари, а детето да го дебнат извратени чичковци да му го подават в устата.
7.
До 6
01.08.2024 20:38:07
0
1
Гробницата на империи, чочо. А ти си цвъкай там бездетен зад компа и освен нищо какво каза? Дано ги пусне Ердоган като стане гореща войната насам 2-3 милиона да затрият теб и подобията ти, цели поколения които предпочитат най-педерастката държава- саш, да им дава наклон как да живеят. Ай сиктир. На талибаните трябва да им завиждаме че си върнаха контрола над държавата и живеят свободни както са били преди англосаксонската сган да ги налази. А чинчилипинчовците броят БВП, западни марки и шаврантии като ключови индекси на успеха.
Плюя на теб!
6.
do 5
01.08.2024 17:12:33
2
4
Неспасяем си човече,изпуснал си му края ...и лоботомията няма да ти помогне....безнадежден случай си...!!!
5.
Свободата е душата на един изморен народ
01.08.2024 16:26:36
8
1
Дори да тичате срещу Талибаните не можете да ги стигнете, защото те са народ, който пази традициите и свободата си без жал за живота и имуществото си. Скопците на Европа и Америкостан идолизират путката, слагат преследването и наслаждаването й над Господ, а такива не могат да се нарекат хора. Вие сте роби на ниските си страсти и високомерието ви ще ви изиграе такава шега в един момент, че няма да се зачудите защо пак робувате на хората на Исляма.
И Бог знае най-добре!
4.
Да питам
01.08.2024 16:06:08
3
3
Това същите талибани които често гостуват в Русия ли са?
3.
А бе флегми
01.08.2024 16:02:18
2
4
По- приятелски настроени талибани не съм виждал . Много сте зле и като медия и като хора
2.
Хахахах
01.08.2024 15:18:49
5
11
Учат се от олимпиадата в педерастка фрация
1.
ochoa
01.08.2024 15:08:02
4
14
няма ли кой да им пусне 2-3 атомни бомби на тея жалки подобия хора ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Престъпленията са извършени в рамките на 3 седмици Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" С емоционалния концерт отбелязахме символично края на културното лято 2024 г. в морския град Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Пленерът на Дарик отново заживява край морския бряг с пулса на 15 български художници от 15 септември Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Всичко е загуба на време, категоричен е той, има по-модерни начини Цицките на властта Цицките на властта Слава богу, по време на всичките ни извънредни парламентарни избори, които минаха и предстоят, не се налага екзекуция на неуспелите 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота Регистрацията на коалиция „Има смисъл” е заличена заради непълна подписка Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Някои от тях вече го въведоха Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Освен как да бъдат решени дългогодишните проблеми, бяха обсъдени и важни теми, по които да се работи в бъдеще за преодоляване на демографската катастрофа Познахте ли я Познахте ли я Тя е първата дама от модния подиум, станала по-късно кинозвезда у нас Кметът Димитър Николов: Вече готвим заявлението за Факултет по дентална медицина в Бургас Кметът Димитър Николов: Вече готвим заявлението за Факултет по дентална медицина в Бургас Такъв няма в целия Югоизточен регион
Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство В съдебния иск инвестиционното дружество Tempo Music обвинява Сайръс в "умишлено копиране" на труда на Марс и твърди, че "Flowers" не би съществувала без "When I Was Your Man" Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант А уж се развеждат Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Всъщност опасността ще дойде от второто голямо земетресение, смята проф. д-р Йовгюн Ахмет Ерджан Люта зима през септември (СНИМКИ) Люта зима през септември (СНИМКИ) 54-годишен загина заради лошото време Арестуваха световноизвестен рапър Арестуваха световноизвестен рапър Задържането му е станало след обиските на два негови имота Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Пети ден украинската армия се опитва да пробият руската отбрана край Веселое, за да ударят в тил войските на противника Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Когато Пеевски рискува живота си за България, нека искат оставки. Виц на деня Виц на деня В дискотека:
- Бейби, искаш ли да правим с*кс?
- Уау, какво нахалство! Направо останах без думи!
- Е, нищо де, само кимни с глава!
Виц на деня Виц на деня Звъни тъщата на зетя:
- Синко, идвай, жена ти ражда. Има три пръста разкритие.
- Това нищо не е, така ми я дадохте.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори