×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БГ медии представиха фейлетон за „Самсунг“ като престижна новина


БГ медии представиха фейлетон за „Самсунг“ като престижна новина
Доста скучният за четене фейлетон на американското сатирично издание Esspots се оказа солидна новина в България
30 Юли 2024, Вторник, 21:42 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Измислицата, че южнокорейската компания се оттегля от Олимпиадата заради пародията с Тайната вечеря тръгна от американското хумористично издание Esspots

„Първи удар по Олимпиадата в Париж!“ „Световен спонсор се оттегля заради резила.“

„Самсунг" лишава организаторите от помощта си в размер на $1 млрд.“ С тези водещи заглавия много български медии днес трупаха трафик към сайтовете си, а форумите им прегряха от одобрителни коментари на читатели, хвалещи южнокорейската компания. Историята се въртеше около това, че технологичният гигант е решил да накаже организаторите на Олимпийските игри в Париж заради пародията с Тайната вечеря от последните дни на Исус Христос. По време на откриването сцената бе изиграна от травестити и ЛГБТ персонажи. Източник на „новината“ реално нямаше, защото всички български медии, които я включиха в потока си, се цитираха една друга. В капана попаднаха и сериозни издания.

Бърза проверка показва, че такава новина няма. „Самсунг“ не е публикувал подобно прессъобщение. То не е разпространявано и от прес отдела на Игрите. В нито една голяма френска или южнокорейска медия също не може да се открие такова събитие.

Олимп и отвличането на Европа

Тя присъства единствено по интернет форуми и в постове из социалните мрежи. Претърсване на интернет по дати я открива най-рано на 29 юли в американското сатирично издание Esspots. На тази дата то е публикувало фейлетона

 „Изключително: „Самсунг“ се отказва от рекламна кампания за $1 милиард долара на Олимпийските игри. „Те ги поквариха“. Изданието специално е отбелязало статията като сатира. В нея пише: „В изненадващ и шумно разгласен ход „Самсунг електроникс“ обяви оттеглянето си от рекламна кампания за Международния олимпийски комитет (МОК) на стойност 1 милиард долара. Решението идва в отговор на това, което компанията описва като „все по-покварена" програма на Олимпиадата, позиция, която провокира сериозен дебат както в корпоративния, така и в спортния свят.“ В оригинала на фейлетона се използва афроамериканският жаргон woke (събуден) който в последните години се наложи като нарицателно както за „покварен“, така и за прекалено хомосексуален или разюздан.

Проблемът е в самите олимпийски игри, а не в церемонията по тяхното откриване

По-нататък Esspots иронизира още, че „оттеглянето на „Самсунг“ било ускорено от поредица от събития по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри, които включваха изпълнения и артистични изяви, които някои зрители намериха за противоречиви. Сегмент, включващ драг кралици и танцьори в сцена, наподобяваща „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, предизвика възмущение сред консервативната публика и религиозни групи. Ответната реакция беше бърза и звучна. Социалните медии избухнаха с критики, като мнозина обвиниха Олимпиадата, че дава приоритет на дневния ред на ЛГБТ пред празнуването на спортните постижения. Видни личности публично осъдиха представлението, определяйки го като атака срещу традиционните ценности.“

Фейлетонът на Esspotsс всъщност никак не е смешен, което вероятно е заблудило повечето български медии и те до една са представили измислицата за истина.

Единствената компания, която до момента действително оттегли рекламата си от Олимпиадата заради драг пародиите на церемонията по откриването, е американската „Си спайър“ със седалище в Мисисипи. Нейното ръководство публикува на официалната си интернет страница недвусмислено становище, че са били „шокирани от подигравките с Тайната вечеря“.


В категории: Животът


11
Коментара по темата
11.
Джендър на квадрат
31.07.2024 13:44:57
2
1
Когато през 2004 година Азис изпява „Ледена кралица“, наметнат с бяла перушина връз прилепнало боди, Корнелия Нинова все още никога не е изричала думите „джендър идеология“. Нито ги е чувала. Към онзи момент такова словосъчетание не съществува.
Година по-рано, 2003-та, е световната премиера на един от класическите филми на италианския режисьор Бернардо Бертолучи - „Мечтатели“, в който американски студент в Париж, през размирната 1968 година, заживява в апартамента на брат и сестра французи. Те са негови връстници, за които по-късно разбира, че имат отношения на ръба на кръвосмешението.
Една от култовите сцени показва как Ева Грийн, чисто гола, почти медитативно се маже с менструална кръв, полегнала във вана пред двамата си съквартиранти, докато навън Париж гори.
Целият този еротичен авангард и свобода на изразяване и творчество – за да стигнем до момента, в който 20 години и безброй сватби и кръщенета по-късно, където всички слушат Азис, макар и никой да не е чувал за Бертолучи, българският интернет потребител, ни лук ял, ни лук мирисал, е дълбоко скандализиран от „неолибералната диктатура“ и „политкоректната пропаганда“, които се леят от екраните в милиони домакинства по света по време на 4-часовия внушителен спектакъл по откриването на летните Олимпийски игри във френската столица.
В шоуто има и намигване към филма на Бертолучи, но както вече попитах – кой го знае тоя?
Всъщност културните препратки са постоянни в хода на разгръщане на историята, която французите ни разказват, докато олимпийският огън пътува през града. Но всеки зрител успява да прихване точно толкова от нея, колкото собствените му познания и възприятия за света, живота и изкуството позволяват. Нито повече, нито по-малко.
Както се пее в една стара песен на „Ъпсурт“ от времето, в което поп-фолк феновете не взимаха наркотици по дискотеките – „когато пееш със блондинка, много ясно, че ще ти викат „комерсиал“, но истината винаги остава ъндърграунд“.
В този смисъл – всички гледаме едно и също, но всеки вижда нещо различно.
Едни виждат епохата на Краля Слънце, Френската революция, доброто европейско кино, „Клетниците“, гало-римски светилища и богини, Едит Пиаф, Луи Вюитон.
Други забелязват това, че камбаните на „Парижката Света Богородица“ прозвъняват за първи път след опустошителния пожар през 2019 година.
Прави им впечатление също, че отново за първи път в историята на церемонията действието се развива извън стадион, в естествена градска среда. Както и това, че Селин Дион се връща на сцена, след като сподели със света за болестта, която отнема гласа ѝ. Или пък отбелязват препратката към първия полет с балон в историята, който се случва в Париж през 1783 година.
Някои зрители са впечатлени от това, че в медалите за олимпийците има частици от Айфеловата кула. Други нямат търпение да видят как Снуп Дог бяга с огъня из парижките улици. Атлетичната и артистична хореографска симбиоза между класически балет, съвременен танц и паркур в градска среда грабва сърцата на милиони хора по света. Вероятно немалко зрители обръщат специално внимание и на простия факт, че не спира да вали.
Други са погъделичкани от неловкия гаф, с който отборът на Южна Корея е обявен като отбор на Северна Корея.
Меломани от целия свят се вълнуват, както от изпълнението на националния химн на Франция от оперната певица Axelle Saint-Cirel на покрива на Grand Palais, така и от участието на Лейди Гага в самото начало на церемонията. Както от внушително включване на френската метъл група Gojira от прозорците на Консиержери, така и от електропоп партито с популярни от нощния живот на Париж драг кралици по Сена.
У нас обаче най-много сме впечатлени от това, че на откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 година има „гейове“. Уау! „Джендери“.
Джендери ни вадят очите. За нас акцент са „нехетеросексуалните хора“, както беше написал един от коментиращите под пост по темата в българския Фейсбук. Това е нашият акцент. За 4 часа епос - толкоз.
Не е нужно да си мастит психолог, за да знаеш от обща култура какво значи „проекция“ по Зигмунд Фройд, според когото хората имаме навика да приписваме чертите, които не одобряваме в себе си, на другите. Или за да ги приемем по-леко, ако са осъзнати, или за да ги изтласкаме някъде в дъното на несъзнаваното.
В този ред на мисли Радо от Радомир, или нека бъде Иван от долен "Лозенец", за да не бъдем жълтопаветни, умни и красиви изроди, не харесва драг кралици, въпреки че живее с „поддържана жена“, което понятие според българските стандарти е своеобразен еквивалент на драг кралица, поне по външни белези.
Иван също така се чуди как ще обясни на децата си това, което дават по телевизията, вероятно защото той не е свикнал да говори честно с тях. Иначе може много лесно и просто да им обясни, че по света има различни хора, а Олимпийските игри събират различните.
Него обаче го е страх най-много от всичко на света синът му да не стане гей. А то гей се става, като видиш гей по телевизора. Всички знаем това.
Не го е страх, че синът му има риск да стане насилник. Не го е страх, че един ден може да кара на амфети, с превишена скорост и без книжка по околовръстното на "Люлин". Нито го е страх, че може да излезе някой расист или сексист в тоя живот. Последното даже са хубави неща. Страх го е, най-много от всичко в тоя живот, синът му да не стане гей. Какъвто той самият не е, защото има деца. А който има деца и жена, не е гей. Нали така? Кажете, де? Нали?
Нали ще пазим България от неолибералната политкоректна тирания на прогнилия запад? А?
Е, аз имам добри новини за нашия герой и за цялата нация. Да, ние вече и завинаги я пазим.
Скъпи съселяни, успокойте се. Българското общество е безкрайно далеч от подобна заплаха. В България преходът към либералната демокрация, особено в частта, която засяга човешките права и свободи, предвид че ние работеща съдебна система нямаме, е дълбоко компрометиран.
Проблемите и лъжите, които ни грозят, са съвсем далеч от тези, които като колектив, изглежда, сме ужасени, че грозят неоспоримо позалязващия първи свят, към който уж принадлежим. Но към който се доближаваме все повече по-скоро заради неговия упадък, отколкото заради нашия подем.
И това доближаване не е в частта с драг шоу ревютата. Уви. Макар и Азис да беше първи. Или поне така звучи патриотично
Така че, скъпи сънародници, не приемайте твърде сериозно опасността населението на град Трън да направи неокомунистическа революция и да превземе Западна България, с все столицата, със знамена в цветовете на дъгата. Няма да има Райни Княгини на новия ред, уверявам ви. Мъжете им ще са ги изпопребили и турили в стария, традиционен такъв, за нула време. Или направо в куфари.
Нека се успокоим малко. Улиците ни са пълни с тийнейджъри с бръснати глави и черни анцузи. Светло бъдеще ни чака.
(Булевард България, Aнтония Антонова)
10.
Не Олимпиада, а джендъриада
31.07.2024 13:09:08
0
3
Това е информация от български СМИ:
Мъже – боксьори, маскирани като жени, млатят други жени на ринга на Олимпиадата в Париж
https://bnews.bg/mazhe-boksaori-maskirani-kato-zheni-mlatyat-drugi-zheni-na-ringa-na-olimpiadata-v-parizh/
9.
проверена новина
31.07.2024 12:08:03
0
1
Това е друга проверена новина от гръцки СМИ:
"Франция: Отчаяние и много коментари за целувката на Еманюел Макрон с министъра на спорта (снимка)
Целувката нашумя в интернет"
https://tinyurl.com/5nzt45mx
8.
проверена новина
31.07.2024 12:05:33
0
2
Какъв е проблемът? Непроверени новини...
Това е проверена новина във всички световни СМИ:
"Американският телекомуникационен гигант изтегля реклами от OA: „Бяхме шокирани от подигравката на Бог“
Гняв срещу Макрон от християни по целия свят"
https://tinyurl.com/bdz6d8cx
В безпрецедентен ход, C Spire, най-голямата телекомуникационна компания в Мисисипи и шестият по големина безжичен доставчик в Съединените щати, обяви решението си да оттегли своята реклама от Олимпийските игри в Париж през 2024 г.
„Бяхме шокирани от подигравките с Тайната вечеря по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж. C Spire ще оттегли рекламата си от Олимпиадата“, гласи публикацията.
7.
До 5
31.07.2024 11:51:47
2
1
Абе пийте си хапчетата, поне психиатричната помощ у нас е на ниво...
6.
Целта са децата
31.07.2024 10:36:42
0
4
Да стават гейове и лесбийки и трасджендъри и не знам още какви отпадъци. Сатанински еврогейски директиви.
5.
Do 4
31.07.2024 09:42:10
1
6
Не се безпокой- Господ гледа кой хули Бога и църквата Му , включително и теб! Всички при него ще отидем. И най-дългия живот е кратък. Мисли за себе си.
4.
До 3
31.07.2024 09:36:29
9
3
Православната църква какво мисли за убийството на поредната жена и майка у нас? И за бездействието на органите на реда по този повод? За силиконовите чалга певици какво мисли? За повсеместния разврат по нашите телевизии? За травестита Азис?
Седнали да се вълнуват за син гол мъж на хиляди километри от България. В държава, в която защитават жената и майката. Да ти имам и църквата, и народа!
3.
Флагман
31.07.2024 08:44:47
2
9
Защо скрихте статията с изявлението на българския патриарх и светия синод за сатанинското откриване на олимпиада в Париж? Обадаха ли ви се и кой? Цензура ли има? Не е политкоректно към еврогейските ценности ли како казва главата на нашата родна 12 вековна православна църква, спасявала народа пред векове на робство и мрак, както и днес?! Целта е да се държи народът в неведение на истината, нали? Ставате съучастници в това престъпление.
2.
ХХ
31.07.2024 00:36:05
5
4
Все ми е тая. S24 е последният Самсунг който купувам (към 15 почвайки с S3).
От топ продукти в миналото - сега са пълен шит.
1.
Киро Фекалката
30.07.2024 22:38:48
2
4
Браво!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори