Тези супер лесни домашни Маршмелоу са истински хит у дома
Само с две съставки!
Ако имате деца, не пропускайте да опитате този лесен десерт. В магазините е неоправдано скъп, но приготвянето му у дома е много лесно.Сигурно и вие купувате бонбони Маршмелоу, защото са наистина вкусни, много пухкави и буквално се топят в устата. Приготвянето им у дома обаче никак не е трудно и със сигурност ще зарадвате малчуганите, ако опитате тази рецепта за домашни Маршмелоу от две съставки:
Необходими продукти:
20 гр. желатин
120 мл вода
За сиропа:
440 гр. захар
120 мл вода
8 гр. ванилия
Начин на приготвяне:
Да започнем с обикновения желатин. Заливам с вода и оставям да набъбне. Времето за набъбване зависи от конкретния желатин. Използвам най-стандартния.
Когато желатинът набъбне, той трябва да се разтопи, но не и да заври. Обикновено правя това в микровълновата на кратки импулси.
Сега нека приготвим сиропа. Изсипете захарта във водата, разбъркайте добре и поставете на огън. Довеждам сиропа до кипене, така че захарта да се разтвори напълно. Варя сиропа около минута след като заври.
След това започвам да разбивам желатина на средна скорост и постепенно на тънка струйка наливам горещия сироп. Важно е това да стане веднага след като сиропът се свали от котлона.
След като добавите целия сироп, включете миксера на максимална скорост и разбийте, докато масата стане лека и пухкава. Трябва внимателно да наблюдавате разбиването: веднага щом масата започне да се сгъстява и да се „увива“ около бъркалките, трябва незабавно да се излее в подготвената форма. Основното нещо е да не пропускате този момент, в противен случай всичко може да се втвърди още в купата.
Ако имате ръчен миксер, трябва да подготвите формата, преди да започнете да разбивате, тъй като в този момент не можете да чакате. Тя може да бъде всякаква форма с високи страни. Покривам формата със стреч фолио и намазвам фолиото с растително масло без мирис. Използвам силиконизирана хартия за печене, която няма нужда от намазняване.
Готовата маса държи добре формата си, можете да я излеете в подготвената форма.
Докато разбивате, добавете ванилия и, ако желаете, щипка лимонена киселина за лека киселинност. Ако искате да оцветите крема, добавете оцветител, докато разбивате. Реших да направя бонбоните в два цвята: половината от масата бързо прехвърлих във форма, а втората част оцветих със сок от варено цвекло, като добавих 2 чаени лъжички сок и разбърках добре.
Слагам втората част от масата във формата и я заравнявам с лъжица.
За да не изсъхне блатът отгоре, покривам го с форио, предварително намазано с растително масло без мирис. Формата с маршмелоу може да се остави на масата или да се постави в хладилника. След няколко часа десертът ще бъде готов.
За да не залепнат блатовете правя смес от нишесте и пудра захар в съотношение 1:1. Обръщам формата върху хартия за печене, поръсена със сместа и поръсвам добре отгоре.
Нарязвам блата на парчета с нож и всяко парче овалвам в смес от нишесте и пудра захар, за да не се слепват блатовете.
Получава се много вкусен и лек десерт, който се изяжда моментално!
Надявам се тази рецепта да ви хареса. Опитайте, сгответе и зарадвайте любимите си хора с домашно приготвени бонбони Маршмелоу.