×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цяла България му се възхищаваше, а днес лежи в затвора за трафик на кокаин


29 Юли 2024, Понеделник, 09:15 ч.
Автор: Флагман.бг

Гълъбин Боевски е зад решетките в Португалия 

Легендата в българските щанги Гълъбин Боевски лежи в затвора в Португалия за трафик на кокаин, твърди Уикенд. Youtube каналът "Спортна джунгла" също направи разкритие по темата и обяви, че в действителност олимпийският шампион по вдигане на тежести е в пандиза, при това още от октомври 2020 г.

Боевски е официално осъден и лежи общо 6 години и половина в затвора в Португалия. Той трябва да излезе от пандиза през 2027 г. Разкритието, че той е в затвора отново за наркотрафик, бе отречено миналата година от неговите близки, след като новината се появи и в България. Сега обаче излизат неопровержими доказателства и конкретни данни за задържането му.

Гълъбин получава присъда за това, че се е опитал да трафикира 1008 килограма кокаин с изключително високо качество на стойност около 50 милиона евро. Задържането му е станало на 27 октомври 2020 г. Заедно с него са окаушени и трима чужденци, а разбиването на бандата става със секретна операция на португалската полиция с кодово име "Твърда земя".

Това научаваме от първата статия, публикувана от испанска преса по въпроса още на 28 октомври 2020 г. - тя е от популярния вестник "Сул Информасио", където са приложили и снимки, но все още не споменават името на Боевски.

Според разследването на полицаите, трафикът е трябвало да стане в открито море - от един плавателен съд на друг с последващ разпределителен транспорт на сушата. Оказва се обаче, че Боевски пада в капана и води преговори за трафикиране с внедрен агент под прикритие, назован в съдебните документи като Филтро. Двамата се срещат няколко пъти преди разбиването на канала, а на 29 септемвври 2020 г. съучастника на Гълъбин Боевски дава на агент Филтро сумата от 25 000 евро за първоначални разходи по транспортирате на дрогата - 50 бали чист кокаин.

Самото предаване на стоката става на 26 октомври, като лодката с дрогата се казва "Бонзър". Тя е управлявана от британеца Кристофър Добсън. След като стоката е натоварена, лодката се отправя към брега на курортния курорт Алгавре. Там кокаина е транспортиран с лекотоварен автомобил до вила в град Луле.

В град Албуфейра агент Филтро се среща с Гълъбин Боевски и негов съучастник - черногореца Младен, за да бъдат закарани до вилата с кокаина. Българинът тръгва с тях. След като отиват в къщата, започват арестите. Доказателствата на разследващите са неоспорими.

Гълъбин Боевски получава присъда от 6 години и половина затвор от съда във Фаро. Процесът приключва през април 2022 г. Олимпийският шампион по вдигане на тежести е въдворен веднага в затвора. Ще му бъде приспаднато времето, в което е бил в ареста. Съучастниците му - македонец и черногорец, отнасят по 5 години и половина затвор, а най-голяма е присъдата на капитана на лодката Кристофор Добсън. Британецът ще лежи общо 8 години.

Това е втората присъда за наркотрафик на Гълъбин Боевски. Той беше хванат за първи път с кокаин на 2 октомври 2011 г. в Бразилия, когато придружава дъщеря си Сара на тенис турнир. В куфара на щангиста са намерени 9 кила наркотици. Боевски бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор, но бе предсрочно освободен и на практика лежа едва около 2 г.




Мъжемелачка е
Мъжемелачка е 08/09/2024, Неделя 16:41 1
14
Коментара по темата
14.
Поправка-Кнежа, не Вакарел
30.07.2024 01:59:53
0
3
.
13.
Ок,дванайска,
30.07.2024 01:09:00
0
3
чисто фактологически - в Северна Корея консумацията на марихуана надвишава която и да е Европейска държава.
- " Ако една държава реши да спре наркотиците " - я чакат неприятности. Дори и Флагман писаха статия че бомбата в Сарафово е заради спрян трафик от Иран. Мързи ме да търся Флагман статията , има поне още няколко други.
Отрязаните глави на Бг тираджиите са заради същия канал.
Определено е стока която се търси. Не знам защо , не съм пробвал - вероятно проблемът е в мен , сериозно твърдя.
---Другият проблем е нивото на контролиращите трафика - в случая нивото е ром от Вакарел. Още 50 пъти да го отърват - пак ще се нашие юнашката.
Това е нивото на всяка контрабанда у нас . Вероятно мога да напиша книга , като оная на Ревизоро. Накратко - такъв е мат'ряла ,мерси.
12.
db
29.07.2024 19:50:11
0
5
И какво като заловиха Боевски да не би разпространението да намаля? Или наркоманите да станаха по-малко? Цялата схема не е да се спре трафика, а да се заловят тези които не се отчитат, в случая Боевски. Всички правителства искат да има наркотици в държавите им и да си печелят от това.
Ако една държава реши да спре наркотиците, може да ги спре веднага. В Сев. Корея например няма разпространение на наркотици. Как така бедна и изостанала страна като Сев. Корея може да го направи, а развити държави с голям ресурс като Сащ, Англия, Франция, Германия не могат.
11.
Бай....до 4
29.07.2024 18:00:43
0
3
А ми преди години Боко се беше засилил да спасява онези нещастни тираджии, дето им отрязаха главите в Ирак. Там пак имаше дрога.
10.
Черна магия е !
29.07.2024 14:05:47
0
12
Пак са му сложили 1 тон кокаин в ръчния багаж, без той да знае ! Горкото момче !
9.
свакови
29.07.2024 13:53:12
0
5
Стоп ! Какво имате в предвид с " Ами ще лежи " ? Според мен той вече лежи . В тубата има видеа от ареста му преди четири години .
Според мен нещата са тръгнали към -
...Я да събираме подписи да пуснат горкия ни сънародник , обикновено така се процедира тук у нас.
Споменавал ли съм че менажиращите трафика у нас са малаумни ?
И от тяхната камбанария и електората е.
---тва не е драма, ама наистина много скучна театрална постановка , направо на комсомолско ниво - помните ония постановки , с гроздоберачката, тракториста, пионерите и т.н
8.
Хм...
29.07.2024 12:48:40
1
5
Хм...Един счупена стомничка,втори път счупена стомничка,третия път,какво ли ще се случи ...
7.
,Ами ще лежи
29.07.2024 12:42:34
0
11
Ами ще лежи,това не е "правосъдието" в Бг.Брендо излезе по тарикат
6.
Спас
29.07.2024 12:17:50
0
11
Да му спрат олимпийската пенсия
5.
свакови
29.07.2024 11:22:25
0
9
Груба математика :
- 1008 кг бяло са , грубо двадесет, двадесет и няколко чувала.
- " 50 бали " - вероятно всяка "бала " е половин брашнян чувал омотан със скоч за спасителна жилетка. Така дори и детска жилетка би държала пакета над водата.
4.
свакови
29.07.2024 11:13:59
1
11
Едва ли точно Борисов се е занимавал с такива дребни кокошкри.
Спомням си че по това време в Ресифе във всеки мол рекламираха шопинг уикенд до Истанбул. Това са много чартъри и много куфари . И тоя е пробвал с оборота от фитнеса да напазари.
Горе долу тогава Митко - съдружник на Боевски реши да заживее в Лондон и да не се връща. Иронията е че там също товари куфари, чужди, на Хийтроу.
3.
nemmesis
29.07.2024 10:45:22
0
12
Боко Тиквата използва през 2012 година влиянието си и Дилма Русев-президента на Бразилия го помилва тогава и го пуснаха от затвора тоя боклук,иначе още щеше да лежи в бразилски затвор!
2.
хитрата сврака
29.07.2024 10:07:39
0
11
с двата крака....
като си тъп и прост,то е за цял живот.....същото е и като си отпадък (боклук).....
така му се пада,даже му е малко,лежането в пандиза....
1.
Флагман
29.07.2024 09:43:17
0
7
Курортния курорт????. Намалете ракията и злобарките.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Хаос при отпускането на лекарства с електронни рецепти Хаос при отпускането на лекарства с електронни рецепти Собственикът на верига аптеки заяви, че промяната на системата е безпардонно отношение към целия бранш Защо никога не трябва да сушите дрехи в стаята Защо никога не трябва да сушите дрехи в стаята Въпреки напредъка на технологиите, не всеки има  сушилня вкъщи или външен простор Опасни бонбони за деца заливат пазара у нас Опасни бонбони за деца заливат пазара у нас Сладкишите могат да причинят редица здравословни проблеми Жестока трагедия: Майката на Хриси, убита от надрусания Семерджиев, почина от мъка по дъщеря си Жестока трагедия: Майката на Хриси, убита от надрусания Семерджиев, почина от мъка по дъщеря си Жената си е отишла няколко месеца по-късно след тежката катастрофа Сметище на птицеферма пламна и обгази Пловдив Сметище на птицеферма пламна и обгази Пловдив От Регионалната екоинспекция уверяват, че няма замърсяване на въздуха Катастрофа блокира изхода от прохода „Шипка“ Катастрофа блокира изхода от прохода „Шипка“ Кръстовището е едно от опасните места в региона, където станаха десетки катастрофи с десетки ранени и загинали Разводите поскъпват заради минималната заплата Разводите поскъпват заради минималната заплата Увеличава се и издръжката за децата Църквата отбелязва Рождество Богородично Църквата отбелязва Рождество Богородично Според българските традиции Рождество на Пресвета Богородица се отбелязва предимно от жени, за да им помага Богородица в беда или тежка работа Времето е само за плаж! Слънчева неделя с температури до 30 градуса Времето е само за плаж! Слънчева неделя с температури до 30 градуса Прогноза за времето - 8 септември, неделя Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“
Тя е на 30 години, дъщеря на големи звезди, но не знаем почти нищо за нея Тя е на 30 години, дъщеря на големи звезди, но не знаем почти нищо за нея Бела, както я наричат по-често, е осиновена малко след раждането си през 1992 година Стрелец откри безразборна стрелба на магистрала Стрелец откри безразборна стрелба на магистрала Най-малко 7 души са ранени Ще ядем шоколад без какао заради климатичните промени Ще ядем шоколад без какао заради климатичните промени Търси се алтернатива Нов вирус: Великобритания започва ваксинация на възрастни и бременни Нов вирус: Великобритания започва ваксинация на възрастни и бременни Всяка година около 213 000 деца в Европа попадат в болница заради него Ердоган призовава за ислямско обединение срещу Израел Ердоган призовава за ислямско обединение срещу Израел Той направи този коментар по повод убийството на жена с турско и американско гражданство Китайска лаборатория, свързана с изтичане на Covid, може също да е пуснала друг смъртоносен вирус Китайска лаборатория, свързана с изтичане на Covid, може също да е пуснала друг смъртоносен вирус Според Световната здравна организация (СЗО) на ООН 125 положителни проби за полиомиелит са се появили в Афганистан миналата година Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори