С този домашен хляб на тиган ще забравите за диетите, толкова е вкусен, че никой не може да му устои
Цялата работа ще отнеме около час, 45 минути от които е втасването на тестото
Пригответе вкусен, свеж, мек и невероятно ароматен домашен хляб. Дори не е нужно да включвате фурната! Хлебчетата се пекат в тиган. Цялата работа ще отнеме около час, 45 минути от които е втасването на тестото. Ето продуктите за най-лесния и вкусен Хляб на тиган :
Домашен Хляб на тиган
Продукти:
1 чаша топла вода (200 ml);
1 с.л.суха мая (10 g);
4 ч.л. захар;
1/3 чаша растително масло (60 ml);
1 чаша топло мляко (200 ml);
1/2 ч.л. сол;
5 чаши брашно (600 г) + 30-50 г за месене на тесто;
100 г масло.
Приготвяне:
В купа смесете топла вода, мая, захар и растително масло. Оставете под капак за 10 минути, за да се активира маята.
Налива се топлото мляко и се посолява, разбърква се. Пресейте брашното, замесете меко тесто.
Оставете покрито за 40-45 минути, докато тестото утрои обема си.
Премесете леко тестото, като добавите малко брашно. Разделете на 12 части.
Разточете всяко парче на топка. Разделете 100 г меко масло на 12 части и поставете по една върху всяка топка тесто.
Използвайте ръцете си, за да разтегнете тестото на тънък слой, като го мажете с мекото масло. Вземете следващото парче, поставете го отгоре, направете същото. След това добавете трети слой тесто. За 1 хляб са ви необходими 3 парчета тесто.
Сега сгънете трите слоя тесто: от двете страни – към центъра, след това отгоре и отдолу – към центъра.
Оформете кръг.
Прехвърлете в загрят тиган. Намалете котлона на средна степен и изпечете питките по 3 минути от всяка страна. Допълнително надупчете тестото с клечка за зъби или вилица на няколко места.