×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мисли си само за едно


Мисли си само за едно
Ключови думи: секс съвети, любов
28 Юли 2024, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Егоизмът в секса далеч не е христоматийното „бързо стигна до оргазъм, обърна се към стената и шумно захърка

Егоизмът често се скрива под маската на страстта: как така си „изморена“, аз те искам веднага. Или под претекст, че обича разнообразието: толкова ли си ограничена, че не искаш да направиш стриптийз вкъщи / да направим тройка. И дори с преструвка, че го е грижа за теб: не, не спори. Истинският мъж е длъжен да осигури оргазъм на жената.

А от друга страна, проблемите с техниката, нежеланието да се практикува орален секс и даже да се заспи, могат да свидетелстват за други неща.

Причина: липса на знания

Когато става въпрос за удоволствие в кревата, често разчитаме на езика на тялото, доколкото съществуват универсални признаци на възбуда и характерни черти на оргазма. При мъжете те са по-елементарни, разбираеми и видими, въпреки че и тук може да се объркаш. Например твърде продължителната ерекция или бързата еякулация (уви, не е измислена все още подходяща дума за това явление) могат да означават, както луда страст, така и проблеми с половата система.

С жените е още по-сложно, особено за мъжете, чийто сексуален опит не би могъл да се нарече богат: на мъжа не са му познати нюансите на повишените нива на овлажняване или задължително втвърдяващите се след оргазъм гърди. Затруднението идва и от това, че всички жени са различни. Ако на предишната и единствена негова партньорка са ѝ били достатъчни минути интензивна стимулация на клитора (или няколко секунди интензивна стимулация), тогава именно на база този опит ще се градят и новите отношения. Същото се случва и когато човек смята за надеждни източници порно филмите и е уверен, че много дълго и вагинално, е залог за успех.
Прекрасно е, ако партньорът реши да зададе уточняващи въпроси от сорта „На теб добре ли ти е?“ или дори „Ти стигна ли до оргазъм?“. Може това да не звучи много сексуално, но честният отговор е необходим, а заедно с него да се обясни как да стане от „не“ „да“. За да се стигне до интимна комуникация в двойката, трябва участниците в нея да са си близки и честни един с друг. Ние се страхуваме да говорим за секс, защото е гадно да нараним гаджето или себе си, ако това, което ще кажем, не е хубаво. Да се откриеш, винаги е риск, но само така могат да се оправят отношенията.

Причина: табу и комплекси

Историите за мъже, които смятат фелациото за мръсна работа, недостойна за любимата жена, а кунилингусът е направо краят на света и унижението, приличат на градски легенди, но уви, не са такива. То не е задължително човекът да изнася речи за това, че жената как с тази уста после ще го целува него или децата. Може просто да се измъква с нелепи шеги или направо да си казва, че не може и не желае.

Такава реакция може да говори за неприятен опит: бившата силно се е разсмяла в процеса на оралния секс или го е молила да свършва по-бързо. Ако партньорът не желае да отговаря на въпроси защо нещо не му е приятно и го пропускате, а разговорите по темата не вървят, може би е време за консултация при сексолог. Ако и това е трудно постижимо, все ще се намерят полезни статии по темата от специалисти в мрежата.

Причина: възраст

Когато любовните романи и сериали възхваляват всички плюсове на авантюрите с младите и горещите герои, те често премълчават обратната страна на медала. Точно тази страст, присъща на младите, притъпява всички останали чувства. Подлата природа работи за размножаване и от нейна гледна точка младежът трябва бързичко да изпита колкото се може повече оргазми, да остави потомство и да не размишлява много по въпроса къде са разположени ерогенните зони на потенциалната майка на децата му. Разбира се, природата е надарила мъжа и с разум, който се отключва, когато е нужен, особено в началото на авантюрата. След това започва леко да отшумява. И разумът кое как да се прави, както и честотата на секса, но това го няма в книгите и филмите

Причина: проблеми в отношенията

Ако егоизмът, безразличието или дори грубостта в леглото се появят внезапно, а и изобщо партньорът започне да се държи странно, това може да е следствие от охладняване на страстите, конфликти, обиди, скандали. По отношение на секса жените и мъжете са много различни. Разбира се, всичко е индивидуално, но като цяло на мъжа му е по-лесно да раздели емоционалната от физическата близост и отсъствието на първата съвсем не е проблем или противопоказание за последната. Ако към проблемите в леглото се добавят още усложнения, започнете по-малко да си говорите, повече да се карате, ще трябва да си изясните какво се случва и как да промените ситуацията.

Причина: чист егоизъм

Можеш да го разпознаеш по реакция на твоите молби и желания, които са били ясно и категорично пренебрегнати. Например с насмешка: ама какви са тези идеи за романтична нощ в хотел? Чети си там любовните книги. Равнодушно: давай без много увертюри и всякакви нежности, изморен съм. Или агресивно: ако смяташ да си взимаш душ, ще ме намериш заспал.

Мъжът егоист се грижи само за своите усещания. Всичко останало е маловажно, глупост и женски капризи, феминистки работи. Той може да е убеден, че е неотразим, че въздишките, целувките и прелюдиите са за студенти, а от зрелия секс никой не очаква кой знае какво.

За съжаление, тук няма лесно решение – човек не може да се промени, ако няма причина. Може да се опиташ да обясниш защо ти е важен определен сценарий и конкретна проява на внимание, но категоричен успех никой не гарантира. Остава или да промениш отношението си към случващото се, и да търсиш алтернативни източници за получаване на удоволствие, или, ако ситуацията е катастрофална, да смениш партньора.

Спящ режим

Едно от най-известните обвинения по адрес на мъжа е – „обърна се и захърка“. Няма смисъл от разговори в полумрака, нежни думи и признания. Специалистите са уверени, че тук не става въпрос за някакво хитруване и егоизъм, а физиология – след секс, в частта на мозъка, която отговаря за процесите на мислене и емоции, се забелязва значително намаляване на активността. И най-жестокото – колкото по-як е бил сексът, толкова по-дълбок е сънят.

Да покажеш твърдост

Два пъти жененият известен писател Ромен Гари в книгата си Нататък билетът не важи описва страданията на застаряващия мъж. Героят и неговите приятели страдат, заради невъзможността (по тяхно мнение) да са достойни любовници. Романът е написан през 1975 г., но и сега има такива, които биха ги разбрали. Думите в книгата са много силни, заредени с еротика и описват това, което един вече възрастен мъж си мисли за нещата, които е можел да прави и е правел, когато е бил в една по-млада възраст и не е обмислял кой знае колко преди да преспи с някоя жена.

 


В категории: Лайфстайл


Флагман.БГ Глад за учители в цялата страна Глад за учители в цялата страна 08/09/2024, Неделя 11:40 5
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разводите поскъпват заради минималната заплата Разводите поскъпват заради минималната заплата Увеличава се и издръжката за децата Църквата отбелязва Рождество Богородично Църквата отбелязва Рождество Богородично Според българските традиции Рождество на Пресвета Богородица се отбелязва предимно от жени, за да им помага Богородица в беда или тежка работа Времето е само за плаж! Слънчева неделя с температури до 30 градуса Времето е само за плаж! Слънчева неделя с температури до 30 градуса Прогноза за времето - 8 септември, неделя Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб
Ще ядем шоколад без какао заради климатичните промени Ще ядем шоколад без какао заради климатичните промени Търси се алтернатива Нов вирус: Великобритания започва ваксинация на възрастни и бременни Нов вирус: Великобритания започва ваксинация на възрастни и бременни Всяка година около 213 000 деца в Европа попадат в болница заради него Ердоган призовава за ислямско обединение срещу Израел Ердоган призовава за ислямско обединение срещу Израел Той направи този коментар по повод убийството на жена с турско и американско гражданство Китайска лаборатория, свързана с изтичане на Covid, може също да е пуснала друг смъртоносен вирус Китайска лаборатория, свързана с изтичане на Covid, може също да е пуснала друг смъртоносен вирус Според Световната здравна организация (СЗО) на ООН 125 положителни проби за полиомиелит са се появили в Афганистан миналата година Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори