×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Тя е мъж" и още лъжи за Камала Харис


"Тя е мъж" и още лъжи за Камала Харис
Според авторите на проучването много от дезинформацията, която сега се използва срещу Камала Харис, е подобна на онази, която е била насочена и към Барак и Мишел Обама
23 Юли 2024, Вторник, 21:49 ч.
Автор: Флагман.бг

Откакто стана ясно, че Джо Байдън се оттегля от президентската надпревара, в мрежата скорост набират фалшиви новини за Харис

Камала Харис била мъж, нямала право да се кандидатира за президент на САЩ и още, и още: откакто стана ясно, че Джо Байдън се оттегля от президентската надпревара, в мрежата скорост набират фалшиви новини за Харис.

"Днес си е днес. А вчера е било днес вчера. Утре ще бъде днес утре. Така че живейте днес, за да може бъдещето да е днес, защото миналото е точно толкова днес, колкото е и утре." Видео с тези объркващи думи, казани от вицепрезидентката на САЩ Камала Харис се разпространява тези дни в социалните мрежи. То обаче не е истинско, а е манипулирано, пише германската обществена телевизия АРД.

Оригиналното видео е от реч, която Харис даде на политическо събитие в подкрепа на репродуктивните права в американския университет Хауърд във Вашингтон. Описът на цялата ѝ реч може да бъде видян онлайн. Тези изречения ги няма там, няма ги и в оригиналното видео от събитието.

Британската организация за проверка на фактите Full Fact

обяснява, че аудиоканалът на видеото е бил подменен. Най-вероятно е използван и изкуствен интелект, за да се синхронизира фалшивият звук с движенията на устните на Харис. Това видео, както и други фалшиви твърдения за вицепрезидентката на САЩ, се разпространиха много бързо, след като Джо Байдън обяви, че прекратява кампанията си за втори мандат и подкрепя Харис за кандидат на Демократическата партия.

Харис има право да се кандидатира

Конспиративни теории се разпространяват и във връзка с произхода на Камала Харис, отбелязва АРД. Подобно нещо се случваше и с бившия президент на САЩ Барак Обама. Тези теории твърдят, че Харис дори нямала право да бъде президент на Съединените щати, защото само родените в САЩ имат право да се кандидатират за държавен глава.

Още преди предходните президентски избори тази конспиративна теория се разпространяваше от поддръжниците на Тръмп, а дори и от самия него. Всъщност Камала Харис е родена в Оукланд, в щата Калифорния, пише АРД. Затова и няма съмнение, че тя може да се кандидатира за президент. А фактът, че баща ѝ е роден в Ямайка, а майка ѝ - в Индия, не променя това.

Ваксинацията ѝ срещу коронавирус не беше постановка

Други фалшиви твърдения, свързани с Харис, са от времето на пандемията. Така например имаше многократни публикации, според които вицепрезидентката не била ваксинирана срещу Ковид-19. Видео, в което се вижда как Харис получава ваксината, се използва като "доказателство" - при разширяване на кадъра изглежда сякаш спринцовката няма игла. Това обаче се дължи на лошото качество на видеоклипа, където при многократно разширение на картината нещо толкова малко като иглата няма как да се вижда ясно.

На снимките от фоторепортери на информационните агенции, които са с много по-добро качество, ясно се вижда, че Харис е инжектирана с ваксината срещу Ковид-19, отбелязва АРД. Американската вицепрезидентка се ваксинира с препарата на "Модерна", а ваксинацията се излъчи на живо по американските телевизии.

Манипулирана снимка с Джефри Епстийн

Друга дезинформационна кампания е свързана с манипулирано изображение, за което се твърди, че показва как Камала Харис позира за снимка с Джефри Епстийн. Той беше арестуван през юли 2019 година, припомня АРД. Бизнесменът, който имаше връзки с най-влиятелните кръгове в САЩ, беше обвинен, че е насилвал сексуално много жени и момичета, включително малолетни, както и че ги е склонявал към проституция. Около месец след ареста на Епстийн, той беше открит мъртъв в килията си. Официалната информация е, че се е самоубил.

Снимката, на която Епстийн и Камала Харис са един до друг, е манипулирана. На истинската снимка американската вицепрезидентка позира със съпруга си Дъглас Емхоф, а не с Епстийн.

Още дезинформация по адрес на Харис?

Фактът, че за Харис се разпространява много дезинформация, беше дискутиран и при предходните избори. Изследване анализира над 300 000 публикации в социалните мрежи за 13 жени в политиката. Харис е била атакувана в над 3/4 от тези публикации, пише АРД.

Според авторите на проучването много от дезинформацията, която сега се използва срещу Камала Харис, е подобна на онази, която е била насочена и към Барак и Мишел Обама - например, че няма право да е вицепрезидент заради произхода си. Разпространяват се и други неверни твърдения - например, че Харис е имала таен план да изземе властта от Байдън още през 2020 година. А може би най-невероятното твърдение е, че всъщност вицепрезидентката на САЩ е мъж.

Изследователите откриват два важни фактора, които са водещи в дезинформационните послания по адрес на Харис - цветът на кожата ѝ и етническата ѝ принадлежност, както и полът ѝ. Тормозът, който цветнокожите жени срещат в интернет, е много по-сериозен от този, който застига белите жени.


В категории: Политика


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
20
Коментара по темата
20.
Друга "Проверка на фактите"
25.07.2024 01:42:27
1
1
Проверка на фактите на AP признава, че Камала Харис „проспа(с мъже) пътя си към върха“
https://tinyurl.com/yc76jsa2
Проверка на фактите от Асошиейтед прес призна, че Камала Харис е проспала пътя си до върха, като е извършила различни непристойни сексуални действия с влиятелни мъже по пътя си към Белия дом.
В статия , публикувана в понеделник, която първоначално беше предназначена да „развенчае слуховете около Харис“, авторите на AP в крайна сметка признаха, че историите за нейната необуздана разпуснатост са били най-вече верни.
АП посочва, че 59-годишната Харис е правила секс с бившия кмет на Сан Франциско Уили Браун, преди да влезе в политиката. Афера, която я катапултира на политическата сцена.
Проверката на фактите, която несъзнателно подкопава Харис, предизвика забавление сред поддръжниците на Тръмп в социалните медии.
„АП работи ИЗВЪРМЕЖНО, за да провери фактите, че 29-годишната Камала Харис започва да се занимава с политика, като набива 60-годишния женен кмет Уили Браун“, пише консервативният експерт Клей Травис. „Отново, ако твърдението, че Тръмп е спал с порно звезда, е огромна новина от 8 години, как това не е много по-голяма история?“
19.
Велик безполов човек от бъдещето
24.07.2024 11:06:18
1
1
Прочетох статията и ми се струва че не сте напълно убедени в любовта и лоялността съм към кандитат президент Харрис. Мисля си това, защото не сте обърнали внимание на най-гнусната и тиражирана лъжа, а именно че това всъщност е Харрис:

https://www.google.com/search?client=ms-android-gotron&sca_esv=762493a90c912e57&q=Japanese+demon+beating+samurai&udm=2&fbs=AEQNm0Aa4sjWe7Rqy32pFwRj0UkWd8nbOJfsBGGB5IQQO6L3J_86uWOeqwdnV0yaSF-x2joQcoZ-0Q2Udkt2zEybT7Hdf5FBKg6QdtJ_mF8k5Wx_fK47VnnH0hqC26evHUklzukhRGDp8I9R6sObxD5rXV9iKTeMw0OsLcinUtCw7tu06Z-vfaM&sa=X&ved=2ahUKEwie7qGsm7-HAxVsSfEDHcXkKtYQtKgLegQIChAB&biw=360&bih=512&dpr=2#vhid=NhFhaiXjbx4chM&vssid=mosaic

Само ще ви кажа че няма нищо общо нито на външен вид, нито като характер, нито като личност. Вече знаете!
18.
Кую
24.07.2024 10:12:04
2
1
Да се съблече гола и да докаже пола.Както и Обамката,Мишелката и т.н.третополови .
17.
Митко Палаузов
24.07.2024 08:07:52
3
10
Болшевишка плява, по една пиратка отзад, червен байряк и към чичо ким.
Европа е за хора. Вие сте руски парцали.
16.
мда
24.07.2024 08:06:28
3
11
Руската пропагнда е насочена към русофилите, които са дебили, затова и нивото на самата пропаганда е като за дебили. Тя обявиха и украинката, която подобри рекорда на Костадинова за мъж. Повече не е нужно да се добавя.
15.
Черепа
24.07.2024 07:09:58
3
6
А путьо каза Литвиненко, че бил педофил, за което го отровиха, имал доказателства!
14.
Бараба
24.07.2024 07:01:41
6
10
Ники Хейли (кандидат за президент-Републиканска партия ) : " Ще победи тази партия, която първа изгони своя 80-годишен кандидат" ! Ватенките газ пикаят-по рева ще ги познаете !
13.
Дидимус
24.07.2024 05:54:33
13
11
Камала поведе 44 на 41 срещу руската шармутка тръмп.
Песен.
Ае по един карамфил на паметника на альоша да поревете деца на сталин.
12.
Му запари под лъжичката
24.07.2024 05:22:11
8
6
Бат Дончо дансъ притесни нящу?
11.
Пак съм аз. Вичо рокера с гайдата.
24.07.2024 05:05:28
1
6
Поздрави на всички от Раднево - Държавна Психиатрична Клиника , ет.2 , стая 8.
10.
Вичо рокера с гайда
24.07.2024 00:09:05
30
13
На руските чехли им запари под нааканите гъзове. Много се разписаха нещо. Олигофрена тръмп набързо му падна рейтинга.
САЩ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА руски мижитурки.
А русия е запорожец.
Качвайте се на запорожеца и марш в северна корея незрящи рускопоклоници.
Тук е ЕВРОПА, ние българите сме в Европа, така както е пожелал Васил Левски на времето.
Ние сме в НАТО.
руските парцали вън от Европа.
9.
"Проверката на фактите"
23.07.2024 23:53:46
4
15
"Проверката на фактите" е спонсорирана от чичко Сорос организация, има и българска версия Factcheck.bg.
Когато проверим на сайта на АЕЖ-България виждаме, че те списват и Factcheck.bg с лъжливите новини за сайта Миротворец:
https://aej-bulgaria.org/за-нас/
Factcheck.bg + Сайтът е реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.
Това са "проверки" на АЕЖ-България за списъците за убийство на "Миротворец" на техния сайт Factcheck.bg:
https://factcheck.bg/spisak-za-ubijstva-li-e-mirotvorec/
Да вярваме ли на чичко Сорос?
8.
Камала Харис вече влезе в историята
23.07.2024 23:11:55
3
8
"Камала Харис вече влезе в историята"
https://tinyurl.com/3dty39t8
Първият американски вицепрезидент, който показва гърдите си:
https://pbs.twimg.com/media/GTCVFv0WAAAI6nv?format=jpg
https://x.com/iFightForKids/status/1815114579875180803
А какво да кажем за веселия персонал, нает от Байдън в Белия дом?
https://x.com/maskedoccult/status/1815147268921753685
7.
Кирил
23.07.2024 22:57:40
8
21
Камала Харис е чиста комунистка и военолюбка, завършила черния Харвард, с много нисък коефициент на интелигентност. Ако Тръмп не се върне в Белия дом, а изберат тази жена, очаквайте ескалация на войната в Украйна, климатични сделки, ЛТБТ+, мигранти с милиони и приключване на белия свят такъв, какъвто го изградиха нашите предци.
6.
*********
23.07.2024 22:17:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
ТБС
23.07.2024 22:15:33
9
19
ТаА не е мъж, чиста проститутка, проста и нагла. Дали ще е бидоня или таз е все тая. Хамериканците са приключени, жалко за свестните.
4.
Сандо
23.07.2024 21:55:52
8
14
Тръмпи ще е новия гответе се за финансова криза по страшна от ковида.Надявам се да си е научил урока и да действа без забавяне в изчегъртването на подобни като тази
3.
Въпроси
23.07.2024 21:35:19
8
30
Флегми,ще споделите ли кой отпусна пари на медиите в България,за да я "изпират" или пък да я изкарват жертва тая овца?
Определено не сте либерално настроени,затова е интересно да разберем под чие давление са тези ежедневни статии в прослава на Камилата?
2.
Хаха
23.07.2024 21:18:25
32
17
О лъжите към нея тепърва започват.
Руските тролеферми и традиционно ниско интелектуалния Бах Ганьо толкова си могат
1.
Не е мъж,а мурва
23.07.2024 21:15:59
9
26
Не е мъж,а мурва спала с грозния бивш кмет на Сан Франциско,за да се уреди с постче.Поредното некадърно DEI назначение на демокрадците.Джо беше деменция,тази си е просто некадърна кукла на конци.
Колкото до Биг Майк разровете се има клипове дето му се виждат камбаните.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори