Децата ви ще се пристрастят към тези Царски банички
Защото вместо със сирене ги пълня с нещо много по-вкусно
Всички деца обожават тези Царски банички! Защо царски ли? Защото вместо със сирене ги пълня с нещо много по-вкусно (е, и по-скъпичко).
Рецептата е бърза и лесна, а вместо да ги пека в тези жеги, ги приготвям лесно на обикновен тиган.
Стават супер вкусни и сочни, опитайте! Ето необходимите продукти:
3 пилешки филенца
6 тънки лентички кашкавал (или топено сирене)
300 г кори за баница
20 г масло
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Овкусете месото от двете страни. Разтопете маслото в широк тиган и запържете месото от двете страни за 2 минути.
2. Отворете една кора и я сгънете на две. В единия край се слага парче сирене/кашкавал, след което се покрива с друга кора, също прегъната. Поставя се парче месо, а отгоре се слага третата нагъната кора.
3. Върху третата кора отново поставете парче сирене. Подгънете краищата приблизително на 1,5 см, за да не изтече сиренето, след което сгънете кората докрай.
4. Разтопете малко масло със зехтин, след което сгънатите „пакетчета“ се пускат в тигана с „шева“ надолу и се покриват с капак. Запържете ги по 3 минути от всяка страна.