×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тежки дни за Байдън - разболя се, след като каза, че може да се оттегли само по медицински причини


Тежки дни за Байдън - разболя се, след като каза, че може да се оттегли само по медицински причини
Президентът Джо Байдън има слаби симптоми на COVID-19. Той ще се самоизолира в Делауеър, а републиканци коментираха, че се е „разболял“ заради провала на дебата с Тръмп
18 Юли 2024, Четвъртък, 06:58 ч.
Автор: Флагман.бг

Почти две трети от демократите искат той да се оттегли от президентската надпревара, сочи проучване

Президентът на САЩ Джо Байдън е дал положителна проба за COVID-19, каза вчера председателят на УнидосЮЕс (UnidosUS) – латиноамериканска организация за граждански права, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Активистът съобщи новината на събитие в Лас Вегас, където Байдън трябваше да говори.

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи за положителния тест на 81-годишния държавен глава.

„Той е ваксиниран, поставена му е и бустерна доза и има слаби симптоми, каза Жан-Пиер.

Байдън "ще се върне в Делауеър, където ще се самоизолира и ще продължи да изпълнява изцяло всичките си задължения", каза още Жан-Пиер.

Информацията за болестта на Байдън идва на фона на увеличаващия се натиск да се откаже от надпреварата за Овалния кабинет, съобщава БНТ. 

 

Има данни, че с него поотделно са разговаряли лидерите на демократите в Долната Камата и в Сената и са изразили притеснения, че оставането му в кампанията ще има тежки последствия за Демократическата партия.

Не закъсня реакцията на републиканците на новината за това, че Байдън е с ковид. Според тях това е фалшива новина и удобно извинение за лошото представяне на Байдън.

Франс прес пък съобщи, че атакуваният президент с въпроси за умствената си острота след пагубния дебат с Доналд Тръмп, потвърди в откъс от интервю, излъчено снощи, че би преоценил кандидатурата си, ако бъде диагностициран с медицински проблем, предаде.

Запитан вчера от медията BET какво може да го накара да реши да се откаже от надпреварата, Байдън отговори, че би го направил, „ако се появи медицински проблем, ако някой, лекари дойдат да ме видят и ми кажат: „имаш такъв проблем“.

Ей Би Си нюз информира, че дидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър е казал на президента, че ще бъде по-добре за страната и за политическата им сила да прекрати кампанията си за преизбиране.
 
Според телевизионната медия срещата на четири очи се е състояла в дома на Байдън в Рехобот, щата Делауеър, предаде Ройтерс.

Вчера конгресменът Адам Шиф пък стана 20-ият демократ в Конгреса, който публично призова Байдън да излезе от надпреварата.

Според ново социологическо проучване почти две трети от демократите смятат, че Джо Байдън трябва да се оттегли от президентската надпревара и да остави партията си да номинира друг кандидат, което силно контрастира с твърденията му след дебата с Доналд Тръмп, че „обикновените демократи“ все още са с него, въпреки че някои „големи фигури“ се обръщат срещу кандидатурата му, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Новото проучване на Центъра за изследване на обществените отношения Ей Пи - Ен О Ер Си (AP-NORC), проведено в момент, в който Байдън се опитва да спаси кандидатурата си две седмици след провала на дебата, установи също така, че само трима от всеки десет демократи са изключително или много уверени, че той има умствените способности да изпълнява ефективно функциите си на президент, което е малко по-малко от отчетените 40 процента в проучването на Центъра през февруари.

Резултатите подчертават предизвикателствата, пред които е изправен 81-годишният президент, докато се опитва да заглуши призивите от собствената си партия да напусне надпреварата и се опитва да убеди демократите, че той е най-добрият кандидат, който може да победи Доналд Тръмп. Проучването е проведено основно преди съботния опит за убийство на Тръмп на предизборен митинг в Пенсилвания. Не е ясно дали стрелбата е повлияла на възгледите на хората за Байдън, но малкият брой запитвания в анкетата, проведени след стрелбата, не дава ранни индикации, че перспективите му са се подобрили.

Междувременно, тъй като вицепрезидентката Камала Харис получава допълнително внимание на фона на разговорите за това дали Байдън трябва да се откаже от поста си, проучването установи, че нейният рейтинг на подкрепа е сходен с неговия, но делът на американците, които имат неблагоприятно мнение за нея, е малко по-нисък.

Проучването предоставя някои доказателства, че чернокожите демократи са сред най-силните поддръжници на Байдън - приблизително половината от чернокожите участници в проучването казват, че той трябва да продължи да се кандидатира, в сравнение с около 3 от 10 бели и латиноамерикански поддръжници на демократите. Като цяло седем от всеки десет американци смятат, че Байдън трябва да се оттегли, като в сравнение с републиканците и независимите, процентът на демократите, които смятат, че той трябва да освободи място за нов кандидат, е по-малък.

„Имам искрени опасения относно способността му да заема този пост“, каза 27-годишният демократ Андрю Холкомб от Денвър. „Честно казано, мисля, че той е твърде стар за тази работа“, допълни той.

Джени Стейпълтън, 50-годишна демократка от Уолс, щата Мисисипи, е на противоположното мнение, като казва, че Байдън е „най-добрият кандидат“ за президент.

Хората не са скептични само по отношение на Байдън, когато преценяват избора си за предстоящия вот.

Около 6 от 10 американци искат Тръмп да се оттегли, но сравнително малко републиканци са на това мнение.

Що се отнася до Байдън, по-младите демократи са особено склонни да искат той да се оттегли - и да кажат, че са недоволни от него. Три четвърти от демократите под 45-годишна възраст искат Байдън да се оттегли, докато при по-възрастните това са около 6 от 10 запитани.

„Просто ми се струва, че тези двамата са тъжен избор“, каза Алекси Мичъл, 35-годишна държавна служителка, която живее в щата Вирджиния. Тя се определя като независим демократ и макар да смята, че Байдън вероятно все още е умствено подходящ за тази работа, тя се притеснява, че спадането на подкрепата през последните няколко седмици го прави слаб кандидат, независимо от това какво ще се случи по-нататък. „Ако той няма контрол над собствената си партия, това е фатален недостатък“, каза тя и добави: „Той ни постави в лоша позиция, в която Тръмп може да спечели“.

Въпреки самоуверената риторика от страна на предизборния щаб на Байдън по отношение на дебата, сблъсъкът само остави президента в по-слаба позиция. Демократите са малко по-склонни да кажат, че сега са недоволни от Байдън като техен кандидат, отколкото преди неговото слабо представяне. Около половината от тях са недоволни, което е ръст в сравнение с 4 от 10 запитани в проучването на Центъра за изследване на обществените отношения Ей Пи - Ен О Ер Си (AP-NORC) от юни.

За разлика от тях, повечето републиканци - около 6 от 10 анкетирани - останаха след дебата много или донякъде удовлетворени от Тръмп като техен кандидат. След опита за убийство на Тръмп са проведени твърде малко запитвания, за да се даде ясна представа дали републиканците или американците като цяло са се сплотили още повече около кандидата републиканец оттогава.

В резултат на всички неотдавнашни политически трусове американците са много по-склонни да смятат, че Тръмп е способен да спечели изборите тази година, отколкото Байдън - с 42 срещу 18 процента. Около една четвърт от американците смятат, че и двамата кандидати са еднакво способни да спечелят.


В категории: Политика


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
5
Коментара по темата
5.
До 1 и 2
18.07.2024 08:56:05
2
2
Бухахаха
4.
292
18.07.2024 08:31:49
1
7
Байдън е идеален за президент на сащ. Отдавна президентът на тази територия е независим, в смисъл, че решенията за политиката и се вземат от тези с многото пари и задкулисната власт, а не от разни президенти и тям подобни марионетки. От друга страна, когато те решат и магаре могат да сложат за президант. А по-породисто от Байдън трудно може да се намери.
3.
Ей
18.07.2024 07:55:53
1
14
Горкия човек, да го оставят на мира да си гледа старинитв. Не, опитват се да го съсипят. Целия свят вижда, че човека едвам крета и буди съжаление.
Даже лицето му е изкривено цялото.
Нарочно се опитват да го уморят май.
Сигурно ще го използват да развърже още някоя война и след това ще се оправдаят, че не бил добре. Оставете го човека на мира да си гледа пенсията.
2.
Болни сте вие Флегми
18.07.2024 07:38:39
14
7
Колкото и да правите реклама на Оранжевия, няма да спечели. Никой не ви се връзва вече.
1.
Xogzogzlgzlgzkfzkfzokfz
18.07.2024 07:26:27
17
11
КОЛКО. УДОБНО. ЗА. МОРМОНА. И. СЕКТАНТ. ТРЪМП.........( С. РУСКИ. ПРАДЯДО)........НО. НЕ. СЕ. УЧУДВАМ.....СЛЕД. ЛИКВИДИРВАНЕТО. НА. РОТШИЛД. БАЩА....ОТ. КРАЛ. ЧАРЛС. ПРЕДИ. НЯКОЛКО. МЕСЕЦА.....И. СЪОТВЕТНИЯ. УДАР. НА. ФАМИЛИЯТА. РОТШИЛД. СЪС. ЗАРАЗЯВАНЕТО. С. РАК. НА. АНГЛИЙСКИЯ. КРАЛ. И. ОНАЯ. ЕВРЕЙКА. МИДЪЛТЪН.....ЯВНО. ПОЗИЦИИТЕ. НА. РОТШИЛДОВИ. СА. РАСКЛАТЕНИ(. (. ПОДРЪЖНИЦИТЕ. НА. БАЙДЪН). И. НА. ПРЕДЕН. ПЛАН. ИЗЛИЗА. ТРЪМП ( С. ПОДРЪЖНИК ....РОКФЕЛЕР)........ВЕЧНАТА. БОРБА. МЕЖДУ. ДВАТА. ЕВРЕЙСКИ. КЛАНА.......ПОЖИВЬОМ.....УВИДИМ.......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори