×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опитът за убийство на Тръмп - нови нива на пропаганда


Опитът за убийство на Тръмп - нови нива на пропаганда
Събитието е необичайно, защото не спазва традицията на големите медии - в рамките на 24 часа да има ясна официална версия и тя да не се оспорва от никого. Защо ли?
17 Юли 2024, Сряда, 22:00 ч.
Автор: Кит НАЙТЛИ, Превод: Георги РУСЧЕВ

Медиите позволиха по темата да се говори както за истински атентат, така и за инсценировка и това не е случайно

Повече от 3 дни след неуспешното покушение над Доналд Тръмп, все още се появяват нови и нови теории от всички страни. „Стрелецът е републиканец!”. „Не, демократ е!”. „Тръмп бе уцелен с куршум!”. „Не, беше стъкло от разбит аутокю!”. „Всички сте идиоти! Атентат нямаше, всичко е измама!”. Това е само малка част от оформилия се наратив покрай атаката от 13 юли в Пенсилвания.

Обичайният път в такива ситуации е официалната версия да се настани удобно в мейнстрийма за не повече от 24 часа, като всяка девиация от нея да бъде описвана като „теория на конспирацията”. Медиите да се обединят и в един глас да повтарят едно и също. Но изглежда това мрачно за американската история събитие е някак по-различно. Вместо една версия, имаме няколко, които едновременно се лансират на публиката.

Републиканската версия казва, че покушението е или планирано, или „позволено” от демократите или дълбоката държава, коалицията между които възприема Тръмп за истинска заплаха.

Демократската версия сочи, че стрелбата, някак си, е била организирана от Тръмп или съветниците му в кампанията, за да го покаже в „готината му” страна.

Рационалната средна земя пък обяснява за „самотен вълк” лунатик, който се е побъркал. Тук има разговори за некомпетентност от страна на Тайните служби, както и наметки за агресия и омраза, но не и нещо по-подплатено.

Републиканската и демократската версия споделят едни и същи алтернативни факти, които помагат на позициите им, но нито едната засега не бива цензурана, което изглежда странно.

От едната страна е фактът, че тайните служби са оставили позицията, от която стреля Крукс, неохраняема. Това е очевидна грешка, тъй като от там има ясен поглед към сцената, от която говори Тръмп. След това пък не са направили нищо, въпреки че множество свидетели съм им викали, че на покрива има стрелец, който малко преди това се е качил със стълба и е заел позиция.

Има твърдения, че Тайните служби са заменили екипа, който трябва да охранява Тръмп, в последния момент с друг. Има и твърдения, че стрелецът едва миналата година е участвал в реклама на „Блекрок” и че е давал дарения към левичарски мозъчни тръстове.

От другата страна се смеят за кармата, която трябвало да сполети Тръмп, за закони за оръжията и т.н. Изтъкват се и на практика невъзможните снимки, които бяха направени веднага след стрелбата, както и фактът, че охраната изобщо му позволи да позира за снимка след атентата. Обяснява се и, че стрелецът е бил регистриран като републиканец.

Всичко това очевидно е част от новата фалшива двоичност, която бе толкова популярна по време на ковид пандемията.

На всяка от страните се предоставя точното количество доказателства, за да се потвърди тяхното предположение и ехото им да продължи да отеква. Най-важното обаче е нито една от страните никога да не се окаже права.

А както винаги, истината най-вероятно отново не е напълно в нито един от лагерите. Тя е заровена дълбоко под фактите, за които нито една от страните не се е сетила да потърси.

В крайна сметка, случайно или не, нагласено или не, умишлено или не, единственият победител след стрелбата - освен с факта, че е жив, остава Доналд Тръмп. Всичко останало, поне докато не приключи официалното разследване, което едва ли ще доведе до смислени отговори, остава с основната цел да промени наратива в обществото и да го доведе до други идеи. Може би ставаме свидетели на нови нива на пропагандата, каквито не бяхме виждали дори и по време на ковид пандемията. Защото към момента всичките наративи и версии, които се образуват заради 13 юли, клонят към една идея - обществото в Америка се подтиква към гражданска война. И колкото и невероятно да звучи, това е доста възможна хипотеза преди или след изборите още през ноември.

 


В категории: Политика


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
7
Коментара по темата
7.
Червей от странджа
19.07.2024 23:52:04
0
0
Стрелба ,Тръмп се пипа с ръка за ухото,кляка долу,изправя се,ухото и лицето в кръв, ръката чиста.
6.
Даа
18.07.2024 10:35:19
0
6
Тези ,които казват ,че е инсценировка ,да застанат и някой да стреля по тях , да видим дали ще са толкова спокойни ,че ще ги улучат леко ,само по ухото. Ако ,пък смятат ,че Тръмп го е исценирал, голяма реклама му правят на психическата устойчивост.
5.
Тото
18.07.2024 08:55:35
0
5
Зеленски няма интерес да е Тръмп.....
4.
Дааааа
18.07.2024 01:29:15
14
9
Дали Тръмп или Байдън, все тази ! Само идиот би си помислил че ще спрат войните и Теъмп ще го оправи
3.
ХааааХа
18.07.2024 01:27:14
17
5
Заляга и се се скри като плъх под сцената тоя мишок. Как се навря там с мазния си търбух не знам
2.
ТБС
18.07.2024 00:35:17
3
13
Каквото и да избълват неолибералите, на всички ни е ясно, какво се случва у фащ и как панически се опитват да се измъкнат от говната, които сами си струпаха. Ако не е Тръмп, ще е друг противник. Всеки средно интелигентен американец вижда и разбира. Остава въпросът,колко точно да ниско интелигентните?
1.
Дернев
17.07.2024 23:18:10
3
16
Всички тези версии, говорят най-силно за атентат от вида ДФК. Но Тръмп имаше късмет, че оцеля и затова атентатора беше убит на място. Дано да продължава да има късмет и Европа с него. Това да са последните избори в Щатите които Европа да чака за да реши съдбата си. Това Европа за европейците трябва да решава сама.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори