×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Даниел Митов охлади мераците на ПП-ДБ за властта, влезли са в собствения си капан


Даниел Митов охлади мераците на ПП-ДБ за властта, влезли са в собствения си капан
По приумица на провидението вторият мандат дойде при тях и сега хем се опитват да не влизат в сговор с когото и да било, хем трябва да предложат нещо, коментира Даниел Митов
17 Юли 2024, Сряда, 08:51 ч.
Автор: Флагман.Бг

Не сме в играта с тях, каза заместник-председателят на ГЕРБ

ГЕРБ няма да подкрепи втори и трети мандат, а с декларацията със седемте точки, която ПП-ДБ предлагат, няма как да вървим напред. Част от текстовете сме ги писали заедно в предишния парламент. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
 
„Ако някой успее да състави мнозинство от останалите политически партии – това е добре. Но ние сме заявили нашата позиция. За нас е ясно, че в една демокрация легитимността е концентрирана предимно в партията, спечелила изборите. И около този мандат – на спечелилата партия, трябва да се сформира мнозинство“, подчерта той.

„Чувам термина техническо правителство не знам какво значи това. Може би това е синоним на експертно правителство. Политическо не стана, а трябва да стане. Пробвахме експертни кабинети и стана ясно, че така не вървят нещата. Демокрациите затова са измислили механизъм – сядане около една маса на отделните партии, разговор върху приоритети, коалиционна формула и управление, фокусирано върху въпросните приоритети”, подчерта Митов.

„ПП-ДБ пак преобърнаха процедурата с краката нагоре с тази декларация. Те в момента се опитват да се измъкнат от капана, които сами си поставиха. В началото те казаха, че ще са опозиция, но по приумица на провидението вторият мандат дойде при тях. Сега хем се опитват, как няма да влизат в сговор с когото и да било, хем трябва да предложат нещо. Ние не влизаме в играта с тях“, добави той.

„Това е есенцията на парламентаризма, а именно разговор. Проблемът е, че ПП-ДБ не се съгласиха на подобен разговор, когато му беше времето и ние им протегнахме ръка и казахме „елате да говорим за съставяне на кабинет“. Тогава трябваше да реагират и да дойдат с въпросните точки”, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

Депутатът от ГЕРБ Това Биков пък заяви в „Тази сутрин“ по бТВ, че преди първия мандат е било времето за разговорите, които сега от ПП-ДБ искат. 

По думите му няма как третата политическа сила да задава формулата на управление.

„Те могат да представят своите приоритети, ние имаме да си кажем, имаме какво да подкрепим, има какво и евентуално да предложим като промени и това не означава, че сме корумпирани“, коментира депутатът от ГЕРБ.

Според него е добре, че в преговорите няма да участват Кирил Петков и Николай Денков от „Продължаваме промяната“.

„Това да имаш мнение по определен въпрос не те преви корумпиран и това г-н Петков трябва да го разбере Аз съм убеден, че той не е чел нито един закон от тези, за които говори и не ги и разбира“, подчерта той.

Бургазлията нарече идеята на ПП-ДБ „екстравагантна“ и напомни, че заради правителството без коалиция в предходни парламент и двете политически формации са загубили гласове на последните избори. Те загубиха 300 000 гласа, ние загубихме 140 000, уточни Биков.


В категории: Политика


15
Коментара
Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
15
Коментара по темата
15.
дачо
17.07.2024 13:34:40
3
5
Абе троловете на Кирчовците яко дънят тука Айде не се хабете тая работа на скапаните променкаджии няма да стане глупави прости лъжат крадат и после били велики Народа не е глупав и хората виждат това че на някои се плаща от чувалите с кеша да гласуват за тях не значи че всички са заблудени и не виждат че едно правят а друго говорят Айде на следващите избори още 300 хил надолу и да ги изтрием от политиката Гадни корумпета бе преди един месец ги заловиха с контрабандата сега щели да я борят или са дебили като Кирето или стремежа им за власт надделява над всичко и не им пука че ни лъжат най безогледно
14.
Срам и позор!
17.07.2024 13:33:55
5
4
Ей, гейберастко леке, защо банкянско психо събори 2 правителства?
13.
seahorse
17.07.2024 13:16:05
3
3
Тази сутрин между 8 и8,30ч по бнт1 ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА,по БТВ ТОМА БИКОВ,по НОВА МИТОВ. явно е прав К.Петков за онези 20000хил. лв !
12.
Бургазлия
17.07.2024 11:52:06
2
6
ще разберем кога някой е на прав път, когато Шиши, Боко и всичките им подлоги започнат в един глас да го оплюват...
11.
Къдравата
17.07.2024 10:36:28
5
6
Сю отново е спешена по заповед от банкята и пратена на амбразурата. Не мога да рАзбера защо трябва, след като ония нефелници от ппдбгз действието вдигане на гащите го представят, като епика.
10.
Някой
17.07.2024 10:24:05
5
9
Цялата държава работи за да прикрие кражбите на бойко и пеевски. Спретнати са служби, прокуратура, съд и партии, за да се потулят онези 12 години в които България изпадна в дъното на ЕС. Митов да вземе да се скрие най-добре.
9.
XX
17.07.2024 10:21:18
5
5
До 2

"... ПП не искат да управляват а да се приемат 7 закона" - мухаха, про'с'так неграмотен, за да стане твоята трябва да управляваш.
Но де неграмотен про'с'так като ТЕБ да го вдене?!
Прав беше Борисов, когато ви каза, че европеидните про'с'таци, дет гласувате ЕС да ви дава МРЗ, само мачкане заслужавате!
8.
ХХ
17.07.2024 10:18:11
7
6
За останалото, герб са абсолютно прави!
7.
Копейка
17.07.2024 10:18:02
6
10
Този нагъл безмозъчен гербераст 100 пъти в интервюто повтори "ППДБ". Направо са жалки - хем искат да управляват с тях, хем като видят камера и им излизат пришки на устата да пепедебействат.
6.
XX
17.07.2024 10:16:37
0
4
"... няма как да вървим напред. Част от текстовете сме ги писали заедно..." - яко!
5.
Къдравата Сю
17.07.2024 10:15:16
5
9
Този е най-смешния мъпет на банкянската Тиква, откакто с Прасето решиха да покрият Дани Ръбъла вдън гора и да ни лишат от клоунадата му.
4.
Къдравата Сю
17.07.2024 09:58:55
6
8
Сю,защо съборихте редовно правителство? Саво на този въпрос на отговори? КОЙ държи боко ?
3.
дебили бургас
17.07.2024 09:54:49
6
6
До 1. Сега можачите пъпъдъбърастите ще направят кабинет, те са можачи!
2.
абе
17.07.2024 09:51:28
8
9
Абе Митов вие Гербежиите сте толкоз тъпи че не разбирате какво ви се говори. ПП не искат да управляват а да се приемат 7 закона за да се отпушат парите от Плана за възтановяване. Колкото до подкрепата за мандата кой би подкрепил най корумпираната и крадлива партия. Дори и вашите съдружници от ДПС ви отсвириха.
1.
Къдравата сю
17.07.2024 09:47:26
7
10
7 провалени мандата от топ неможачите на гр0б. Няма по-некадърни и корумпирани боклуци от вас в цяла Европа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори