Тиквички, две яйца и за 10 минути приготвям вечеря за цялото семейство
Много вкусно предложение!
Вкусната Фритата от тиквички е добре дошла като бърза вечеря за цялото семейство и наистина отнема минимум време да я приготвим в тиган. Опитайте!
Необходими продукти:
500 гр. тиквички
1 ч.л. сол
2 яйца
3 с.л. брашно
80 гр. кашкавал или сирене
10 гр. зелен лук
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Вземете 1 или 2 млади тиквички (в зависимост от големината) и настържете на едро ренде. Кората не я махаме, тъй като младите тиквички могат да се приготвят с нея.
Добавете половин чаена лъжичка сол, разбъркайте и оставете за 10 минути, за да си пуснат сока тиквичките.
След 10 минути изстискайте сока от тиквичките.
Добавете яйцата, малко сол и черен пипер, след което разбъркайте добре.
Добавете брашното и разбъркайте отново.
Добавете нарязан зелен лук.
Кашкавалът (сиренето) се настъргва на ситно и се добавя към тиквената смес.
Загрейте тиган с растително масло и върху него изсипете готовата смес.
Гответе на среден огън за 10 минути.
След това обърнете фритатата с помощта на чиния и гответе под затворен капак още 5 минути.
Така приготвената фритата е много вкусна: тиквичките и зеленчуците са сготвени много добре, а коричката е приятна на вкус.
Можете да сервирате със заквасена сметана, но ястието ще бъде вкусно и без нея.
Така приготвеното ястие е подходящо за закуска, вечеря или лека закуска.