×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще обедини ли борбата с корупцията ПП-ДБ с „Величие“ и "Възраждане"? Денков намери ключа за излизане от кризата


Ще обедини ли борбата с корупцията ПП-ДБ с „Величие“ и "Възраждане"? Денков намери ключа за излизане от кризата
Фактът, че някой е санкциониран по американското законодателство, потвърдено от Великобритания за участие в корупция с даване на пари, е добре известен, каза Денков
16 Юли 2024, Вторник, 09:02 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Без да решим този проблем, няма да има развитие и няма какво да правим в правителството, каза академикът

„Това, че в Народно събрание втората политическа сила се е разпаднала на две, а друга парламентарна група е изчезнала („Величие“), показва, че имаме напълно нестабилна политическа конструкция. За да се опитате да направите правителство, трябва да намерите какво може да обедини партиите. Борбата с корупцията е това средство“, каза в „Тази сутрин“ по бТВ председателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков.

„Самият факт, че някой е санкциониран по американското законодателство, потвърдено от Великобритания за участие в корупция с даване на пари е добре известно и описано. Може ли тези хора да стоят на първия ред на парламента и да ходят на партийни събирания?“, попита той.

Бившият премиер изтъкна, че от ПП-ДБ са поставили три цели при срещата с президента. 

„Първата е да осветим най-големия проблем в българската политика – корупцията във високите етажи на властта и неработещата правосъдна система. Ако тя функционираше, корупцията не може да процъфтява. Втората цел е да видим кой къде се намира“, добави той, след което припомни изказване на Делян Пеевски преди изборите, когато изтъкна, че нямал да позволи да се променят правосъдната система, службите и т.н. 

„Ясно е защо не иска да ги промени. Той използва тази система за негова полза. През цялото време докато бях премиер трябваше да се борим с неговите опити да я използва“, подчерта академикът.

„Третата цел е свързана с това, че когато стане ясно кой на коя страна е, може да е види дали има условия за подкрепа на правителство, което в насипен парламент да бъде обединено от някакви общи цели. Това е идеята. Когато стане ясно може ли да обединим хората по тази най-важна тема, тогава има смисъл да правим правителство“, коментира той.

Ако се обръщаме на страни и не виждаме, че без да решим проблема с корупцията по високите етажи, няма да има развитие и няма какво да правим в правителството, заяви Денков. 

Когато стигнахме до важните законодателни промени, беше спряна ротацията от Пеевски, добави той.

„Продължаваме това, по което работехме тогава. Дали ще успеем зависи от това как ще се позиционират другите партии. Част от тях се колебаят. Единствено Пеевски е казал ясно, че не иска промени. Нека да видим другите къде са. Ако ще отиваме на избори, да е ясно, че причината е свързана с това, че нищо смислено не може да се направи в това Народно събрание и защото всеки се е позиционирал от едната или от другата страна“, изтъкна бившият премиер. 

„Подписването на декларацията, която предложихме снощи, нищо не значи. Искаме да бъдат приети посочените промени в законите. Затова ни трябва време“, подчерта той.

"Трите месеца са изчислени, за да може цялата тази работа да бъде свършена и тези, които декларират, че могат да работят заедно, трябва да го докажат чрез гласуване на законите", заяви Денков. 

„Ако видим, че няма мнозинство, моментално ще поискаме мандата и ще го върнем веднага. Това е част от дискусията, която имахме вчера с президента“, добави той.

Парламентарният лидер на ПП-ДБ уточни, че за част от предлаганите промени е нужно мнозинство от 2/3, т.е. от 160 гласа в парламента и затова, за да изпълни втория мандат, партията му ще търси широка подкрепа. Разговорите за правителство може да започнат едва, когато са приети тези пет закона и две решения, подчерта той.

Ако няма такова мнозинство, е по-добре да отидем на избори, за да се изчисти парламента от тези, които не знаят къде са, заяви бившият премиер. 

Той изключи възможността да се състави правителство с третия мандат. 


В категории: Политика


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
17
Коментара по темата
17.
Габи
17.07.2024 15:11:17
0
0
Срамно, грозно и просташко е участниците в непрекъснати корупциони схеми, в най-голямата шуробаджанащина, непрекъснато погазващи конституцията, хората от чиито уста се чуват само лъжи, да излизат с пародйни номера и изказвания за борба с корупцията. Ако не беше тъжна и вредна за държавата групичката от Киро л жеца, Денков мрънкалото и настъпената жаба щеше да да бъде комична и смешна.
16.
seahorse
16.07.2024 16:34:08
1
1
Флагман.бг,заглавието няма нищо общо с казаното от Денков. Не манипулирайте читателите ви. Всички знаем герберската ви зависимост !
15.
Очевидно
16.07.2024 14:18:50
4
5
Най-адеквтната политическа сила са ППДБ
14.
XX
16.07.2024 13:28:55
3
6
"борбата с корупцията" в заглавието, щом е свързана с ПП, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е в кавички!
13.
ванчо
16.07.2024 11:41:19
2
14
Боже Боже кой ще бори корупцията абе вие нормални ли сте или покрай Кирето и вие почнахте да откачате Ами преборете най напред корупцията във вашата къщичка че много стана забравихте пачките с пуделчето олигарха Рашков с 19 имота и не знам колко тоалетни и пак депутат къщата на Чаталджа делата срещу Асенчо от Америка а говорите за Пеевски разходките със самолетчето лъжата за гражданството ала бала с президента кеша в чували ами то няма да ми стигне цял ден да пиша за вашите борби с корупцията Айде махайте се че сте нагли до безкрайност само и само да имате власт боклуци без срам от народа
12.
xxx
16.07.2024 11:05:08
2
13
Ще борят корупцията, като се опитат пак да набутат свои хора където могат. Като управляваха, правеха само това.
11.
До 7
16.07.2024 11:03:38
3
15
Забравил е... Паметта му е къса и е забравил и Рашков с пудела, Асен с шефката на митницата и секретаря на МВР и най-вече Простото с парапета, гражданството и т.н.
10.
chocho
16.07.2024 10:49:17
3
15
Какво можем да кажем за този АКАДЕМИК.Просто се чудят как да се измъкнат от тази хватка.Сега говорят ,че ако нямат 2/3 от депутатите за подкрепа не могат да се справят с корупцията по високите етажи.Тези хора наистина ни мислят за малоумни.Как с 40 човека ще бориш корупцията по високите етажи.Толкова са служителите които се борят с това.Тези хора се намират в КПКОНПИ в София.Това е просто едно недоносче.Корупцията се бори както е в Япония .Там имат специален закон за борба с корупцията в полицията им.Както не могат да не го говорят.За 3/три/ месеца какво ще направят.Да сложим определени хора в регулаторите и в комисиите и после ще си ходим.Ще почнат да се оправдават,че другите не искат борба с КОРУПЦИЯТА.Ленчето правилно каза Пеевски им го наби с 200.Ако бях на тяхно място първо направи правителство и вкарай законите и ги приемайте.Това в момента го правят за да се оправдаят,че не могат.Какво казват дайте да приемем тези закони и след това на избори.
9.
ТБС
16.07.2024 10:36:52
2
8
Шибания убиец иска да се бор,със себе си или с нас? Възраждане ще се самоубият, ако доближат до тях.
8.
вместо да се засрами
16.07.2024 10:31:19
4
15
Добрите сили добра работа свършиха. Още се оправяме от добрините им!
Този специално искаше да арестуват пудела с пачките които си правиха от контрабанда!
А има и хюмове които още им се връзват.
7.
Денков
16.07.2024 10:24:51
7
11
Денков защо сочиш само Пеевски ами Бойко забрави ли го. Той няма ли да получи правосъдие?
6.
Някой
16.07.2024 10:15:43
5
9
Двуличие мислят за сектантския си модел на поведение, а Израждане за руския такъв. Тези две партии не мислят за корупция, икономически прогрес и съдебна система. Те имат съвсем по-дребни амбиции. А и нямат човешки капацитет за промени.
5.
Е на тва е!
16.07.2024 10:09:56
5
18
В името на преяждането този съсел е готов и дупе да даде.
4.
Euro milioni jackpot za denkof
16.07.2024 10:08:31
0
2
Integratora na bejanci flagman pak pokazva glasuvaite za toq i 6e gasite pojari v gorite okolo stranja i ne samo
Bokluci sofiiski
3.
от
16.07.2024 09:57:30
23
5
От умни хора умни приказки. Браво.
2.
_nib_
16.07.2024 09:34:58
8
19
Суриката?
Намерил?
Как?
Като си купи друга диплома ли некадърника?
1.
Дернев
16.07.2024 09:23:44
4
21
В тази държава всички нови партийни проекти са се зараждали за борба скорупцията и са завършвали с още по-голяма корупция и повече корумпирани. Само ако, дай боже,станем част от СЕЩ нещата ще се променят и ще се сведат до нива възприети като що годе нормални в развитите страни. Иначе само ще се сменят корумпираните и някой солист от време на време ще влиза в затвора за да се оправдае реформата в правосъдната система.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори