Грабвайте 3 ябълки, яйца и шоколад Милка и направете най-сочния и вкусен кекс!
Ако нямаме ябълки, можем да използвате банани или настъргани тиквички
Отлична рецепта за сочен ябълков кекс с вкус на шоколад Милка. Резултатът е наистина отличен и у дома постоянно го правим. Шоколадовият кекс с ябълки по долната рецепта е чудесна алтернатива на празничен десерт, ако нямате време за торта или друг засукан сладкиш.
Количеството брашно трябва да се коригира според консистенцията на тестото – зависи основно от добавените ябълки, тъй като всеки вид има различна сочност и може да има и разлики в размера. Консистенцията на тестото трябва да бъде същата като при класически кекс.
Необходими продукти:
250 гр кристална захар
4 жълтъка
4 белтъка
250 гр мазнина (масло)
3 ябълки
250 гр брашно
1 бакпулвер
1-2 млечни шоколада Милка
2 супени лъжици какао – по желание (заради цвета)
Начин на Приготвяне:
Разбийте жълтъците със захарта на пяна.
Почистете и настържете ябълките.
Ако нямаме ябълки, можем да използвате банани или настъргани тиквички.
Сложете шоколада да се разтопи и го оставете да изстине .
В жълтъчния крем добавете настърганите ябълки, какаото и разтопения шоколад.
Смесете бакпулвера с брашното и постепенно го добавете към разбитата маса.
Накрая добавете разбитите белтъци .
Сложете във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно .
Печете във фурната на 160 градуса за около 50 минути .
Глазура:
Готовия кекс можем да полеем с глазура, която приготвяме от разтопен с малко мазнина или сладкарска сметана шоколад Milka.
Да ви е сладко!