×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако правите тези 7 неща, ще имате щастлива връзка


10 Юли 2024, Сряда, 21:22 ч.
Автор: Флагман

Опитайте да си създавате нови изживявания

Ако искате отношенията ви да се развиват, не трябва да позволявате да се оставяте в клопката на посредствеността. Имайте предвид, че за да се чувствате добре, трябва да положите нужните усилия за вашата любов, или ако щете – наречете ги „работа“.

В следващите редове ще ви предложим няколко съвета. И така:

Спорете разумно

Въпреки че никой не иска да спори с човека, когото обича, разногласията всъщност са здравословни. Това е начинът, по който изразявате себе си и ако го направите честно и конструктивно, това има значение. Според Джон Готман, (доктор, прекарал четиридесет години като изследовател, изучавайки над 3000 двойки), най-лошото нещо, което можете да направите, е да завъртите очи или да покажете презрение по време на спор. Как да направите един спор конструктивен?

Започнете по-меко

Акцентът е върху вашия тон и намерение. Говорете тихо и нежно. Запомнете, че учтивостта изминава дълъг път. Основното, върху което да се фокусирате е да говорите без обвинения. Избягвайте защитна или критична забележка, която може да доведе до ескалация на конфликта.

Помислете преди да кажете нещо

Не изричайте всяка негативна мисъл, която ви дойде наум, особено когато обсъждате чувствителни теми. Помнете, че обичате другия и поддържайте уважителния тон.

Фокусирайте се върху положителните неща

Имайте предвид, че за всяко отрицателно взаимодействие по време на конфликт в стабилния и щастлив брак има поне пет или повече положителни взаимодействия. Така че, опитайте се да насочите разговора към повече положителни твърдения по време на вашите дискусии, включително относно вашите аргументи и несъгласия.

Създавайте си нови изживявания

Въпреки че гледането на любимото съботно шоу и хапването на пица вечер е част от ритуалите в живота ви, скуката се прокрадва. Затова трябва да подправите рутината си с непредсказуеми срещи и моменти на забавление. „Поддържането на спонтанността в брака е много важно“, това споделя експертът по връзките, д-р, професор и автор Тери Орбух. Нейната книга „5 прости стъпки, за да направите брака си от добър велик“ се основава на резултатите от иновативно проучване, ръководено от нея, което проследява 373 семейни двойки в продължение на повече от 20 години. Тя открила, че много съпрузи се чувстват като в коловоз. Ето защо трябва да намерите други начини да внесете вълнение и новост във връзката си. Психолозите съветват да се съсредоточите върху новостите, разнообразието и изненадата.

Направете кафе за партньора си

Грандиозните жестове не са единственият начин да изразите любовта си. Нещо толкова просто като приготвянето на чаша кафе на партньора ви сутрин помага да подобрите връзката си. Във взаимоотношенията хората могат да се чувстват приети за даденост, ето защо, като правите тези малки жестове редовно, ще помогнете на партньора си да се почувства забелязан.

Прегърнете партньора си

Несексуалното докосване, като прегръдка или държане за ръце, е също толкова важно, колкото и самият секс, за да поддържате връзката си здрава. Докосването е може би най-категоричният начин да уведомите другите хора, че сте във връзка – в дългосрочен план, колкото повече докосвате половинката си, толкова повече ще се чувствате комфортно един с друг. Докосването е начин да се успокоим – всеки път, когато го правите, вие изпращате положително послание на половинката си.

Задайте нов въпрос

Като двойка вероятно прекарвате по-голямата част от времето си в разговори за уикенда, децата, приятелите или ангажиментите. Кога за последен път се спряхте, за да попитате нещо ново един за друг? Всеки се променя с напредването на отношенията, така че е вероятно партньорът ви да има различни интереси и страсти, в сравнение с тези от ранните години на връзката ви. Така че попитайте партньора си за всичко, което обикновено не бихте направили – филми, музика, дори какво бихте направили с печалбите от лотарията.

Управлявайте нивата на стрес

Когато сте стресирани или емоционално претоварени, е по-вероятно да разберете погрешно романтичния си партньор, да изпратите объркващи или отблъскващи невербални сигнали или да изпаднете в нездравословни модели на поведение. Колко често ви се е случвало да бъдете стресирани и да кажете или направите нещо, за което по-късно да съжалявате? Ако можете да се научите бързо да управлявате стреса и да се върнете към спокойно състояние, вие не само ще избегнете подобни моменти, но също така ще помогнете за избягване на конфликти и недоразумения – и дори ще помогнете да успокоите партньора си, когато се раздразни.

източник: az-jenata.bg


В категории: Лайфстайл


Коментари
Флагман.БГ Мисли си само за едно Мисли си само за едно 28/07/2024, Неделя 22:00 0
Флагман.БГ 5 упражнения за стегнати бедра 5 упражнения за стегнати бедра 28/07/2024, Неделя 21:40 0
Светлана вече не е Гущерова 28/07/2024, Неделя 20:00 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ракетната криза ни връща в Студената война, предупреди Путин Ракетната криза ни връща в Студената война, предупреди Путин Москва ще отговори на Вашингтон реципрочно   Дългогодишен служител в туризма: Няма хора, младите не искат да работят Работим само с възрастни жени, горките, те са изморени, казва той Трябва ли някой да се убие в тази дупка, за да бъде затворена най-после, питат бургазлии Трябва ли някой да се убие в тази дупка, за да бъде затворена най-после, питат бургазлии Жители от района до бл. 15 предупреждават, че е въпрос на време някой да пострада Жители на жк „Възраждане“ не искат етажен паркинг при Краснодар, а къде ще паркират? Жители на жк „Възраждане“ не искат етажен паркинг при Краснодар, а къде ще паркират? Комплексът страда от липса на паркоместа от години – откакто собствениците на стотиците еднофамилни къщи ги превърнаха в кооперации, които обаче нямат гаражи, нито подземни паркинги Има ли замърсяване на въздуха в с. Гара Елин Пелин Има ли замърсяване на въздуха в с. Гара Елин Пелин Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)–София е започнала измерванията вечерта на 25 юли Вижте всички български плажове, които имат „Син флаг“ за чистота и удобства Вижте всички български плажове, които имат „Син флаг“ за чистота и удобства Голяма част са в област Бургас Иво Аръков: Бях утайка, намерих комфорт в дрогата и алкохола, стигнах и до булимията (ВИДЕО) Иво Аръков: Бях утайка, намерих комфорт в дрогата и алкохола, стигнах и до булимията (ВИДЕО) Бях отхвърлен от всички, имах чувството, че съм най-ненужният елемент на тази планета, споделя актьорът Опити за измама: Жители на Гара Елин Пелин декларират повече щети от реално нанесените Опити за измама: Жители на Гара Елин Пелин декларират повече щети от реално нанесените 30 къщи са посетени от местната власт Изследвания сочели, че Камала Харис била на крачка да настигне Тръмп, но дали е така Изследвания сочели, че Камала Харис била на крачка да настигне Тръмп, но дали е така Разликата била под 2%, въпреки атентата срещу бившия държавен глава, който драстично повиши шансовете му Трагедията е неописуема: Четири станаха жертвите на взривовете край Елин Пелин Трагедията е неописуема: Четири станаха жертвите на взривовете край Елин Пелин Днес на местопроизшествието са открити две силно обгорели тела
Отмениха тренировка на Олимпийските игри заради ешерихия коли в река Сена Отмениха тренировка на Олимпийските игри заради ешерихия коли в река Сена Обилните дъждове, които се изсипаха над Париж в последните два дни, са увеличили наличието на бактерията Британски медии гърмят: Баща е ужасен, завел е педофил на семейна почивка по погрешка в България  Британски медии гърмят: Баща е ужасен, завел е педофил на семейна почивка по погрешка в България  Те го приютили във ваканционния си имот Кървав ад с четири трупа в Лондон: Сред жертвите е и 18-г. българин Любен Кървав ад с четири трупа в Лондон: Сред жертвите е и 18-г. българин Любен Те са немерени мъртви в ранните часове на неделя сутрин от полицията в размазана кола на шосе A436 В Ullenwood, близо до Cheltenham Мигранти избягаха с джетове от турски курорт до гръцки остров Мигранти избягаха с джетове от турски курорт до гръцки остров Те наели атракцията и изчезнали   Кола се вряза в пешеходци и уби 8 души Кола се вряза в пешеходци и уби 8 души Властите на този етап на съобщават дали става дума на умишлен акт или за пътен инцидент Шарън Стоун се страхува да не бъде убита от фен Шарън Стоун се страхува да не бъде убита от фен Страхът у актрисата възниква след разговор със Силвестър Сталоун Коя е причината цените на колите втора ръка да растат Коя е причината цените на колите втора ръка да растат За 10 години употребяваните автомобили са поскъпнали с цели 60% Семейство Симпсън предсказва следващия американски президент Семейство Симпсън предсказва следващия американски президент Първата жена президент е показана още през 2000 г. Проливни дъждове причиниха скъсване на язовирна стена в Русия Проливни дъждове причиниха скъсване на язовирна стена в Русия Властите евакуираха няколко близки селища Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори